Att ha konstiga drömmar.

Inatt har jag haft ännu en episod av Mycket Underliga Drömmar. Jag drömde att jag hux flux hade fött en son (med skägg för övrigt) och att jag inte kom ihåg det. Jag frågade Scout Valiant men hävdade att det minsann hade hänt trots att jag själv inte hade det minsta minne av det, och det hela var mycket förvirrande. Och min son sov och sov och sov och jag kunde knappt få honom att äta och ovanpå allt hade vi inte handlat hem någonting – jag hade varken blöjor eller barnkläder eller barnvagn, och jag glömde honom överallt och åkte iväg till affären utan att ta med honom och så vidare. Inte ett dugg kul. Så tack för den, hormonerna.

Men nu är jag på jobbet med kakaduafrisyr och det är ett såntdär murrigt disväder ute som bäddar in gatorna i mjölkvit dimma och gör att popplarna står som skuggor på åkrarna, och jag är konstig-dröm-trött och på myshumör och vill hem och dra duntäcket om mig i soffan och dricka varma saker och se på något spännande och ha Tooka på magen.

Men det är torsdag, redan, och om bara några timmar är duntäcket mitt.

21 kommentarer till “Att ha konstiga drömmar.

 1. Knäppa drömmar har jag även utan hormoner så har dina kommit först nu så grattis 😉 Hoppas du får en helt underbar torsdag och du, imorgon är det fredag :-)!!
  Kram

 2. De kan vara väldigt underliga, de där graviddrömmarna. Den jag kommer ihåg mest var en mardröm om en man från Hyresgästföreningen (som varit påstridig vid min dörr den kvällen). Var helt övertygad om att han plötsligt stod lutad över mig i sängen med onda avsikter – sedan tog det en vecka innan jag kunde släcka lampan när jag sov..! Låter ju verkligen inte farligt nu när jag skriver det, men det var så otroligt skrämmande just då; ”Hur kom han in, vad gör jag nu, vad vill han?!”

  Huuu…

 3. Känner igen känslan som kommer av mjölkvita träd och murrigt väder. Snart är det helg, då blir det varmt och vi är lediga!

 4. Sånna där tossiga drömmar hade jag mycket som gravid. Jag drömde att vår äldsta låg i magen med sånna där simfötter på sig, du vet, och baddräkt och solglasögon. Där låg hon och hade det gott 🙂
  Och så har jag drömt att jag fött hundvalpar och kattungar…

 5. Ojoj, vilken stressdröm…ibland e det svårt att skaka av sig att det va en dröm..
  Vilken vacker bild du lagt ut idag 🙂

  Kram

 6. Det kommer fler sådana drömmar. Vanligt! Det är en bearbetning inför födseln.
  Kul att få se ”kulan” igår! Den är fin, Din mage!
  Kram

 7. Dessa graviddrömmar. Med dottern drömde jag att jag födde Långa farbrorn med hatt och allt. Det var konstigt. Pojke med skägg låter inte jättetrevligt faktiskt.

 8. Konstiga drömmar är jag expert på – drömde att jag födde tvillingar en gång men jag ville ju inte ha barn sa jag till alla, så varför hade jag fött dessa? Jag kunde inte förmå mej att adoptera bort dom, men som tur var förvandlades dom till kattungar och i drömmen blev jag ju jätteglad för det – Puh, vilken tur, att det löste sej tyckte jag liksom. Så jävla weird!

  Kakadua frisyr låter verkligen som ett fahsionstatement haha! Våga en bild? ;P

 9. Förstår den där känslan av att vira täcket runt omkring sig och hasa runt i pyjamasbyxor, morgontofflor och håret i en knut. Det är sådant väder idag. Det är mysväder – bäst att ta vara på innan solen kommer och man känner sig tvungen att ta sig ut och lappa lite ljus. 🙂

 10. Låt oss verkligen hoppas att barnet föda utan skägg oavsett kön;-)
  Jag drömde inatt att jag ”råkade” dela min ena katt i dörren, på mitten, men han levde fortfarande så jag tog lite toapapper om honom så att det inte skulle blöda fö mycket sen körde jag iväg utan katt för att hitta en vet som kunde laga honom. Alla sa att det inte gick så jag körde vidare, till nästa och nästa och nästa, 6 timmar senare hittade jag en som kunde hjälpa mig. Då var det dock försent och det sista jag minns är att jag var hemma tittade ner mot där han legat och blodet var bort torkat.
  Isschh! Hemskt var det, det är vad kat lyckas med utan att vara gravid med katt dårå 😉

  Fin kulan på magen är, så söt!

 11. Graviddrömmarna är så skoj! Själv drömmer jag ju numer att Björn ligger på henne och jag panikgräver verkligen under honom efter henne… Ja, seriöst..vart tar tiden vägen?!
  Sån fin bula du fått! 🙂

 12. När jag läste dina sista ord, torsdag. Så slog det mig att det just är torsdag IGEN, hur jäkla snabbt går inte veckorna nu? Är det ljuset?

 13. Hi hi hi…. En liten del av din konstiga dröm, blev min verklighet när jag blev mamma… 😀

  Jag var en sådan där typ, som var livrädd att ta ut något i förskott… Var övertygad om att det omedelbart skulle straffa sig i så fall… Vilket innebar att jag drog och jag drog på inköp utav det där praktiska som blöjor, skötunderlägg etc inkl att hämta hem barnvagnen… Men hade jag bestämmt, att när det är TVÅ veckor kvar till BF, DÅ skall jag ordna med detta… Det var bara det att sonen föddes TRE veckor före BF… Så maken hade ganska fullt upp, kan jag säga, medans jag låg på BB for han runt som en skottspole och handlade och hämtade hem barnvagn och alla andra babyateraljer…. 😀 Fast lite kläder hade jag allt köpt innan…

  Kraam Carin

 14. Som någon ovan skrev, man kan ha knasiga drömmar även utan hormoner. Det knäppaste var nog när jag drömde att maken kom hem med en kvinna, presenterade henne och sa att hon skulle ”vara med i vårt förhållande”. Gissa om jag var arg på honom!

 15. Graviddrömmarna har jag förträngt, men en annan, när jag var typ 13-14 och på skidläger lär jag inte lyckas glömma. Jag drömde nån katastroffilmsscenariodröm, satte mig upp o sovsalen som var full med folk, varav de flesta var vakna, och hojtade: ”Rör inte måndatorerna!” Sen hade jag lagt mig ner och fortsatt sova. Nej, inte alls pinsamt 🙂

 16. Emma, den här sommarlovsbryggan känner jag igen frân förr !… tänk vad tiden gick fort förr och hur den segar sig fram nu. Som tur var min pappa en mästare i att skapa fina minnen. Han sa att det var en av de bästa investeringar man kunde göra för sina barn.
  Undrar om det finns fortfarande barn som fiskar krabbor pâ Arvid pâ förbackens brygga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg