Att äntligen få plantera.

Ja, äntligen. Hela dagen idag har jag legat ute på alla fyra och grävt med fingrarna i jorden och strukit håret ur ansiktet och vattnat och sått och planterat och ryckt upp. Vi började morgonen med en dunderrunda på Plantagen och sen kom jag tillbaka, lycklig, med en hel kasse fröer och mina hett efterlängtade rådhusvin som vi äntligen kunde ge plats på varsin sida entrén och som jag hoppas ska växa sig hela vägen upp till balkongen och bädda in huset i grönska.

Så nu har jag pioner och lavendel och förgätmigej och långa rader av mjukblåa blommor jag inte minns namnet på och som jag hoppas ska frodas så det sväller över i rabatterna; jag har fyllt krukor med slingrande blandningar av blått och puderrosa, jag har planterat doftrika kryddväxter och rensat upp runt rosorna.

Så ja; äntligen har jag fått ge mig i kast med trädgården. Nu kan det bli vår på riktigt.

13 kommentarer till “Att äntligen få plantera.

  1. ÄLSKAR den där känslan av att få frossa loss i en handelsträdgård, köra ner grejerna i jorden hemma sedan och så vänta på resultatet med belåten förvissning av att det kommer bli SÅ FINT! Gör du som jag använder handskar, sen åker de av o jag skitar ner mig och sen åker handskarna på så att de blir helt jordiga innuti och när jag nästa gång inte vill bli svart under naglarna blir jag det i alla fall av insidan av handsken ;)?

  2. Vad härligt att kunna börja pyssla ute med sånt. Ett tag kvar här i Jämtland, men soligt är det. Har läst din blogg länge med inte kommenterat nått. Tycker att dina salukisar är så härliga, inte sett den rasen förut. Men du har verkligen visat deras charm i bloggen. Min granne har tre stora varghundar och håller på med massa ”hundgrejer” ofta hon har andra hundar också hos sig, utställning vad vet jag? Förra helgen när jag hade morgonrocken på kom hon och gick förbi med två jättefina salukisar i koppel, jag ropade till sambon ”Kolla Salukisar, som hon på bloggen har!” Men han hann aldrig se dom. Ska springa ut nästa gång hon är ute med någon hund och prata lite. Ha en fortsatt bra dag, nu blir det kaffe i solen! Kram!

  3. Det låter verkligen underbart! Jag blir lite avundsjuk, för trots att jag har en gigantisk blomlåda på balkongen så uppmuntrar den inte till planteringsfrosseri eftersom balkongen är skitig och allt är grått häruppe.

  4. Åhh att få plantera i sin egna trädgård! Det längtar verkligen jag efter. Vi odlar lite grönsaker på landet men det är inte riktigt samma sak. När ”Drömhuset” blir klart ska vi börja med trädgården. Ha de så mysigt!

  5. Lyckliga du! Ingen plantering hos mig idag, usch vad jag saknade det, men vad fint det låter med dina växter. Om du ska köpa mer så är stenkyndel också fantastisk – doftar gott, blommar hela sommaren och är så vacker.
    Malin

  6. Vad härligt! Vi flyttade in i vårt hus för ca 1,5 år sedan men jag har liksom inte kommit igång. Fastnar vid att jag inget vet, var börjar man då? Här dröjer vårplanteringarna ett tag, men köpte iaf två stora, fina krukor idag. Snart så!

  7. Visst är det ljuvligt med vårkänslor, att få lov att bli skitig under naglarna och påta i trädgården! Efter en dag i friska luften mår man så bra! Sitter här framför brasan med en liten vovve tätt intill. Sov så gott!

  8. låter helmysigt! gillar att få bli lite skitig…iaf när det blir vackert efteråt! låter som nga fantastiska blomsterval du gjort. mina favoriter är just pion och lavendel. ngt jag snart tänker frossa i… om snön behagar smälta bort förståss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg