Att ha måndagsmorgon.

Vaknade med tröttheten kvar runt kroppen som en varm filt efter att ha drömt om hur en barnmorska dammsög mitt tandkött i evigheter och att jag planterade klätterväxter i halva trädgården. Mannen behövde bara lyssna på mina steg ner för trappan för att sticka ut huvudet ur badrummet och fråga ”Livskris?” med blött hår och varma ögon, och jag nickade till svar och försökte somna om ett litet tag stående i hans famn. Jag tror att det är dags för järntillskott.

Och hela vägen till bussen på morgonen sitter jag och håller mig krampaktigt i pensionärshandtaget och oooo:ar och aaaaaah:ar när mannen kör och ibland tjuter jag till och hugger tag i hans arm trots att vi inte ens är i närheten av fara egentligen och jag försöker be om ursäkt i förväg till honom och berätta att det här med att vara gravid gör en så fruktansvärt säkerhetsmedveten och att det känns som att gå omkring och balansera ett rått ägg hela dagarna.

Och igår började vi slösurfa resor och hittade hotell med många stjärnor och finkorniga stränder – såna ställen där man bara kan ligga i en vecka i poolen och kyssa varann utan att tröttna och där maten är omtänksamt tillagad och frukosten alltid innehåller champagne, och där man kan sitta på stranden under ett parasoll och läsa spännande böcker och fotografera sin man när han får saltvattenslockar och fräknar. Vi planerar att åka i slutet av maj. Känns som om värmen är tillräcklig då.

Men just nu är det en bit kvar och jag har en måndag att påbörja och, som jag alltid brukar säga, alldeles snart är det fredag igen.

14 kommentarer till “Att ha måndagsmorgon.

  1. JA – snart är det fredag igen och det känns så bra eftersom att vi åker på semester nästa söndag. Två rödhåriga gossar som ska få bada sig skrynkliga i en vecka och två föräldrar som bara ska ladda batterierna – det blir mumma det! 🙂

  2. Dina knasdrömmar fortsätter hör jag, bara dom inte börjar påverka din sömn, då blir det ju lite jobbigt.
    Underbart att ha en resa att se fram emot, livet blir så mycket lättare att leva då.
    Kram

  3. En underbar måndag morgon…NOT !
    eller kanske.. det spåöregnar här men det känns lite bra att det gör det. Snön försvinner fortare då!
    Tack för att ni ser muskler där jag bara ser en fet arm..
    Yiippie ! snart fredag igen!

  4. Åh vad underbart med en resa inplanerad. Man kan aldrig få för mycket av den varan… Bönans första utlandsresa? 🙂

  5. Åh vad jag skulle vilja släpa med mig familjen till den stranden!!! Har ”bara” Sverigeresa bokad, men känner att vi verkligen behöver en riktig sol-och-bad resa…Gud vad underbart!! Ha en bra dag!

  6. Jobbiga drömmar. Inget att göra åt det kanske men du får tänka på hur mycket mysigare det blir att snooza i soffan och kompsova.
    Du skriver så vackert…….

  7. Jag var förskräckligt trött när jag var gravid men fick kvickt ordning på värdena med hjälp av Blutsaft. Smakar som outspädd druvjuice men är fulladdat med nyttigheter och inhandlas på närmsta Hälsokostaffär!:)

  8. Här har du en som just gick in i vecka 15, intressant att följa din graviditet när man själv väntar barn nummer ett och går med tusen tankar i huvudet 🙂

    Har du bra tips på resemål får du gärna dela med dig! Även vi planerar en resa första veckan i juni. Då borde det vara varmt och skönt nånstans i Europa (eller USA?) och magen borde inte vara allt för mycket i vägen. Kram från Finland!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg