Att försöka vända en Böna.

Och så fick vi se henne igen. Bönan.
Ja, jag är fullt medveten om att OM det är en pojke jag har där inne så bäddar jag kraftigt för en framtida könskris hos stackaren – men tills motsatsen är bevisad är det en hon. Vi kan säga att det är arbetsnamnet.
Jag kom in dit med mannen och var fullt och fast övertygad om att det här med KUB-test inte skulle ta så värst lång tid. Jag kunde inte ha mer fel. Det är en spattig en vi har där inne, ska ni veta. Hon halvsatt med huvudet rakt upp i magen på mig och hon la sig kors och hon la sig tvärs och hon flexade med armarna och körde näven mot munnen och krökte på ryggen och la benen i kors. Den stackars barnmorskan satt med svett på överläppen och grävde runt för att få en bra bild, men tillsist mumlade hon vilken ligist! och bad mig försöka hjälpa till. Så jag fick stega runt i rummet med byxorna olämpligt långt ner och skaka på magen och göra småhopp och buffa lite och be snällt att hon där inne skulle lägga sig tillrätta på ett sätt som faktiskt gick bra att KUB:a på. Och så tillslut, efter drygt en timme, la hon sig fint på rygg med benen nonchalant korsade, och lät sig bli nackspaltsmätt. Vår Böna. Ligisten.

Det är fantastiskt. Det är verkligen det. Att ligga där på en brits och hålla en älskads hand och titta stumt på en 46″ skärm och försöka tänka sig hur det kommer att bli utan att alls kunna göra det egentligen. Det går inte att föreställa sig.

Så ja; det är fortfarande overkligt och jag har fortfarande inte alls förstått det, men nu har jag en mage som står ut till och med när jag ligger ner och jag har hört ett hjärta och på kylskåpet ute i köket har en man satt upp sex bilder på ett barn som är hans.

38 kommentarer till “Att försöka vända en Böna.

  1. Ah, jag minns de där tillfällena med värme i hjärtat – när fantasin knappt räckte till när man föreställde sig hur de skulle vara och se ut SEDAN. Sedan – när man skulle kunna klämma, känna, smeka, dofta och se djupt in i ögonen på miraklet.
    Det bästa är att vad man än föreställer sig så blir det tusen gånger bättre SEDAN. 🙂

  2. ”bönan lade sig till slut pâ rygg med benen nonchalant korsade”
    härliga kommentarer om en en härlig väntetid… 🙂

  3. Jag har ingen aning om hur det känns, men det måste vara både häftigt och overkligt att bära runt på en liten människa, och att få se den på bild 🙂

  4. oj vad konstigt att den där ligger i din mage. läskigt. och häftigt.
    tack för att du tänker på mig. och tack för att du skriver det.
    det värmer och jag ler lite och tänker hur konstigt det är att jag sitter i en förort till stockholm och du i skåne. och på din böna och dina hundar. och hur man kan tycka om någon så mycket fastän man inte alls vet vem personen är, Egentligen.
    och jag är här inne och kollar och läser hela tiden, och när du inte har skrivit något nytt suckar jag lite och det kryper lite i kroppen, men det är ingenting mot tillfredställelsen som kommer när du har uppdaterat. så även om jag inte skriver så är jag här och mår lite bra, för att det är så mysigt här.

  5. Jag kände en kille när jag var i tonåren som alltid kallats Böna, så det namnet duger till både en hon eller han!!!! Med tanke på det beskrivna rörelse mönstret känns det som Bönanär lik dig!!!!! All lycka till er!!!!M

  6. Underbara fina Bönan! Hoppas hon lever rövaren nu i magen bara för att hon sen kommer ut som ett ljuvligt litet knyte som sover på nätterna och alltid är glad 🙂 ja, nästan alltid då…
    Kram

  7. Hahha du berättar så coolt, jag tror du kommer bli en cool mamma 🙂
    Jättefin är han/hon 🙂
    Kram å

  8. Å, vilken söt liten böna! Så otroligt häftigt det där med u-ljud… Man kladdar lite gel på magen, sätter dit en u-ljudsdoppler och så vips så dyker det upp en liten bebbe på en skärm! Så himla skönt att få se lilla skrutten tyckte jag, även om jag efteråt fortfarande hade svårt att greppa att den där lilla sprattlarn bodde i min mage och inte på u-ljudsskärmen… 🙂

    Nu är jag i v 29 och det är rätt så uppenbart att h*n bor i min mage (kickboxarbebbe), haha!

    Ha en fin dag!

    Mvh /Ida

  9. Åh vad spännande. Jag ryser när jag läser detta och det är väldigt nära till en tår i ögat! Det är så kul att läsa om dig och bönan och allt som du har för dig ed din omgivning! Jag kommer ha en bra dag idag!

  10. ÅÅÅH jag minns det som igår! Helt magisk känsla!
    Haha vad härligt med en liten ligiskt! Ni har något spännande framför er.
    Din blogg gör mig glad som vanligt frun:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg