Att ha en solig söndag.

Vädret idag är precis lika strålande; vi blinkar yrvaket mot solen när vi kommer ut och låter dörren stå öppen hela morgonen. Det är sådär lagom varmt på läsidan i trädgården, sådär så man kan jobba i bara jeans och tröja och njuta av att solen kittlar värme i nacke och så att gräset är ljummet när man sitter på det.

Vi åker till Plantagen igen, såklart, eftersom jag igår kväll fick för mig att jag måste ha en rosenbåge mellan husväggen och staketet på kortsidan – fast utan rosor (som är alldeles för trögväxande för mitt tålamod). Så nu har vi suttit på gräset och skruvat ihop en tvåmeters båge och tryckt ner den i marken och planterat humle vid dess fötter så att den lagom till sommaren förhoppningsvis är överväxt och frodande och sådär härligt trädgårdsromantisk som jag ser framför mig. Och så har jag vattnat mitt rådhusvin och mina pioner och jag har stagat upp spaljen för det japanska blåregn som jag hoppas ska skjuta upp ur träkrukan och ta över väggen – jag har sprejat mina blomlådor för att hålla frösådden fuktig för lavendel och förgätmigej och jag har suttit på trappan och blundat mot solen och njutit av friheten det är med en trädgård. Just nu gapar krukor och blomlådor och spaljéer tomma, men snart. Snart ska det växa upp alla möjliga sorter av mjukt blå och puderrosa och vitt och jag har nyfiket gett mig i kast med att beskära alla rosenbuskarna som står längs husväggen (tack och lov för google) och jag undrar vilken färg de kommer att ha när de slår ut och vad mer som finns gömt i rabatterna som inte jag har planterat och som aldrig har visat sig för oss förut.

Men framförallt; det vindstilla vädret, solen och doften av ljummet gräs. Bättre söndag än så får man inte.

7 kommentarer till “Att ha en solig söndag.

  1. ååå vad underbart! tror vi skippar bondgården och drar till skåne istället!! =)
    nä, nu ser jag verkligen fram emot våren! om den envisa snön ville ta och dra snart!! här har vi bara 7-9grader ännu, så sådden får vänta! men sen så, då ska det planderas lavendel, rosor, kaprifol och en hel del stenpartiväxter som ska få frodas på matkällaren. och inte minst ska det inhandlas mårbackor så fort vi flyttat! YES!!!!

  2. Åh så underbart…här är det fortfarande snö kvar…..runt valborg brukar det vara barmark här…….kanske man skulle flytta 🙂

  3. Här har solen inte lyst mycket idag. Det har blåst heela dagen och nu får verkligen värmen börja göra sig till känna. Det är på tidennu!

  4. Vi har haft härligt också med nästan 15 grader och en lite smula sol i alla fall. Stormshopping på Plantagen är en klar favorit bättre än vilken klädesaffär som helst ;). Sörjer lite faktiskt att jag hunnit ordna det mesta i planteringsväg i trädgården. Någonstans går gränsen för hur många rabatter man orkar med senare liksom…. Men kul var det! Hoppas det blir som du tänkt dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg