Att ha en att-göra-dag.

Idag är en riktig att-göra-dag. I sann mf-anda började vi morgonen med att städa båda bilarna ordentligt; sådär när man både dammsuger och tvättar klädseln och skrubbar insidan med lavendeldoftande rengöring samtidigt som man lyssnar på något konstigt SR-program man inte riktigt förstår. Mycket vuxet.

Jag övergick dock ganska snabbt till min trädgård istället. Finns få saker jag tycker bättre om än att kliva i gummistövlarna och fylla vattenkannan och sen tassa omkring och kika i mina krukor och blomlådor och rabatter efter små spirande skott. Och jag har lyckats! I en av rabatterna skjuter nu små gröna blad upp i vackra så-rader och min lycka är total (jag har förvisso inte det minsta minne av vad det var jag sådde i den rabatten men det är inte mindre roligt för det). Och tack vare er vet jag nu vad den lilla knubbiga blå blomman som täcker tomten på baksidan heter; Scilla. Tack! Jag hade ingen aning om vad det var men den är otroligt charmig och ligger som ett helt fält längs med staketet. Och min humle börjar röra lite på sig med små, ännu försynta skott och jag hoppas att den snart ska klä in hela min rosenbåge till en frodig, grön passage mellan fram- och baksidan på huset. Säga vad man vill men lycka är en egen trädgård.

Solen syns inte till men nu måste jag ge mig ut igen och se om jag kan dammsuga upp bilklädselskummet och leta efter nya tomma platser att plantera saker jag tycker ser fina ut och sen sätta mig på trappan och äta glass. Det förtjänar man en dag som denna.

12 kommentarer till “Att ha en att-göra-dag.

  1. Här är det ännu för tidigt att så fröer utomhus men påskgräs har jag sått idag så blir det lite grönt här inne istället. Trevlig lördag!

  2. Underbart! Jag älskar sättet du sår på! Det blir ofta så pedantiskt med raka rader, och ännu en bit av fröpåsen nedstucken i marken, så att man säkert vet vad som är på väg upp… Det spelar ju faktiskt ingen roll! Din trädgård kommer ju att bli lite som ett kinderägg 🙂

  3. Så duktiga ni är!
    Du får mer än gärna komma och göra min stora balkong mer hemtrevlig…den bara står där just nu med tomma plantlådor 🙁

  4. Bilklädselskum? Jag håller alltid på att gnussa med dammsugaren på sätena och blir alltid lika förbannad på att det inte blir rent (och VAD är grejen med det här luddiga som täcker golvet i bilen, hur fasiken ska det bli rent?) finns det nåt skum som man gnuggar in och sedan dammsuger upp? Vore guld isf!

    1. Oh yes! Textiltvätt för bilar – oslagbart. Man sprayar på ett skum, gnuggar ner det i sätet med en svamp och sen dammsuger upp det när det torkat 🙂

      1. UNDERBART! Vad heter det och vars kan man köpa det, nu är det jag som på studs åker och handlar! Maken kommer att få leka invärtes bilvårdare imöra när jag tvättar bilen, det är en sak som är säker!

  5. Ljuvligt! Vi har också varit duktiga, dock inte utomhus, utan hemma hos svärmor som tog över vår ena dator. Krävdes en hel del pyssel innan allt fungerade till full belåtenhet.

  6. Så härligt att läsa hur du njuter av att ha trädgård. Jag bara längtar till att gräva och fixa i min lilla mini.
    Men maken tvingade mig till Köpenhamn idag istället. Jag led inte alls. 🙂
    Ha en fin söndag och tack för inspirationen

  7. LYCKA ÄR TRÄDGÅRD! Sen ska du inte glömma alla krukor som man kan plantera luktärter, vanlig krasse och fjärilskrasse i. Så fina små krukor inne som den sen bara väller ur, det är toppen!!! Sen ut i finfina krukor med den frodigaste grönska. Vatten, flytande gödsel, o så nått långtidsgödsel från Plantagen som heter nått som liknar Pokemon, då är lyckan klar!

    Hur gick det med den drogade info-dirren från Kronan??? Svarade han nån gång eller var det bara en reklambluff att man kunde ringa honom?

    Kos o klem 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg