Att ha sommarväder.

Vi äter frukosten ute idag, eftersom vädret är fantastiskt och vindstilla och man kan sitta klockan halv tio i bara linne och gräva ner tårna i gräset och äta rostat bröd. Kan det bli bättre än såhär? Återigen; jag förstår inte hur vi klarade oss utan trädgård. Någonsin.

Sigge är mycket intresserad av mannens brandy-marmelad tills han upptäcker vindruvorna. Tydligen är Sigge en vegetarian av stora mått mätt för han slukar druva efter druva utan att ens tugga och jag skrattar så jag tjuter åt hans koncentration när han ska fånga dom i luften. Tant tittar avvaktande på hundpoolen som håller på att blåsas upp och Tooka sitter på en egen trädgårdsstol och tittar ut över åkrarna. Vilken skillnad det är i liv för dom också, hundarna. Från lägenhet till dörren-alltid-öppen-hus där de kan drälla ute i solen så länge de vill och tugga pinnar och jaga boll och sova utslagna i skuggan.

Idag blir det till att måla klart alla fönster! Det blir en enorm skillnad. Därefter är det grunden och nocken kvar och sen har vi ett hus vars utsida matchar insidan lite mer. Vad ska ni hitta på?

Rekommenderade inlägg

27 kommentarer till “Att ha sommarväder.

 1. Ja det är helt underbart! Jag känner precis som dig, hur klarade vi oss tidigare utan trädgård? Idag har jag klippt gräset och sambon har tvättat altanen. Vi har precis ätit lunch ute och nu vilar smågossarna i skuggan. Själv jobbar jag på att steka fläsket. 🙂

 2. Ser härligt ut! Men jag har läst att det är jättefarligt att ge vindruvor till hundar, dom kan tydligen bli förgiftade av det! Så nu vågar jag inte ge det till vår hund, trots att hon älskar det. Längtar efter egen trädgård, särskilt nu när det är så ljuvligt väder!

  1. Ja en större mängd är inte bra, det kan ge njursvikt. Men att ge några vindruvor (eller russin) till en 40-kiloshund är ingen fara.

 3. Det är precis så vi känner när vi är ute på landstället. Tack vare frånvaron av stora bilvägar kan båda katterna drälla ut och in som de vill. Vi var ute över långfredag-påskafton och båda kutade runt så att de däckade vid tiotiden när vi stängde dörren om dem. Vi har väl haft det lite svalare än ni kan jag tänka mig men med lite infravärme på var det inga som helst problem att äta frukost vid nio (i sjöbris).

 4. Vad härligt det ser ut, förstår att ni och hundarna trivs!!
  Jag brukar kasta div saker till min Winston för att fånga i luften. Ibland lyckas han, men andra gånger tittar han typ bara på godiset tills det landar i pannan eller annat väl valt ställe på huvudet – han ser lagom smart ut då 🙂

 5. Idag blev det ett besök på Mor Augustas butik, som ligger i Harlösa på Gårdstångavägen 9, ett helt superljuvligt litet ställe med massor av mysiga saker som kan ses här: http://hviturlakkris.blogspot.com/ och med en isländsk affärsinnehaverska som verkade hur gullig som helst. Köpte mig en nygammal termometer bl.a. Nu ska jag lägga ut röd pinjebark i köksträdgården mellan pallkragarna! Isa ligger och tittar på och tänker ”-Jammm, kanske något att sätta tänderna i?” Ha en fortsatt solig och helt underbar söndag! Kram

 6. Visst är det underbart – helt enkelt underbart! Jag är jätteglad att jag köpte hus och inte satte mig i en lägenhet när jag nu var tvungen att hitta boende för mig och barnen. Jobbet som följer med är som terapi och man har ALLTID någonstans att sitta och mysa med sin frukost/lunch/middag! Selma njuter av att kunna springa in och ut som hon vill nu när vädret tillåter att alla dörrar står öppna 😉

 7. Jag gillar verkligen kortet på vindruvs älskaren med gapande mun =D

  Ja det är så härligt med egen trädgård att pyssla i så här fina dagar. På vintern vill jag hellre bo nån annanstans och slippa snön =(

  Nu ska vi grilla kyckling och njuta sista påskdagen tillsammans!

  Jag älskar att läsa din blogg och se alla fina bilder du lägger ut. Du är en kanonbra fotograf!!

  Kram från mig! =)

 8. Haha den är klockren bilden! Det är så jag ser ut så fort jag ser en vindruva – har fått dille på dem just nu 🙂
  Och så saknar man en trädgård att ligga på invirad i en filt och bara drömma sig bort.

 9. Själv har jag tillbringat dagen med ännu mer god mat och njutning ute i trädgården ( tanken kommer varje sommar, hur klarar folk sig utan trädgård) För det är ju såååå underbart=)

 10. Vilken underbar bild på din stolle! 🙂 Visst är det underbart med trädgård, fast vi bara har en liten täppa så njuter vi så vi storknar. Trädäcket på baksidan har verkligen gjort huset större! Totally lovely är ordet!

 11. Hahah härlig bild på Sigge! Vi hade förresten en hund som även själv tog loss vindruvorna när man hängde med dem ovanför hennes huvud 😀

 12. Pröva ge vattenmelon åt Sigge! Vår hund som också har en förkärlek till vindruvor slukar vattenmelonbitar med glädje!

 13. Hei – jeg har den blå skålen. Dvs den så slik ut før jeg vasket den i oppvaskmaskin. Nå ser den ut som en heelt vanlig blå skål. Uten sølv og gullkant. Ikke gjør det… -altså vask den i oppvaskmaskin;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.