Att veta hur många får och getter man äger, men inte hur många vänner man har.

Jaha. Där sitter jag och ser glad ut minsann. Kan bero på att det är onsdag och att det är världens vackraste väder och att jag har världens flow på jobbet just nu och att Veronica Maggio håller mig sällskap hela vägen på bussen. Då är det svårt att att sura.

Svåra Lena och Vackra Elma har en första-dagen-i-veckan-lek där de öppnar en ny sida i kalendern och sen sitter och ropar till varann genom lokalen:

– Elma! Har du läst veckans visdomsord ännu?
– Nej oj! Det har jag glömt.
– Detta är nog min favorit,
deklarerar Svåra Lena. Den handlar om getter!
– Ojdå. Getter,
mumlar Elma. Då ska vi se…

Och så läser de tillsammans veckans visdomsord (denna vecka: var och en vet hur många får och getter han äger, men inte hur många vänner han har) som om det vore en magisk spådom och hummar högtidligt.
Eftersom de inte nappade på mitt förslag att de skulle åka på singelsegling till Kroatien försöker jag nu få in dom på att åka på Singelmidsommar till Ängsbacka istället – det där stället som Tre mil norr om Molkom handlar om. Det hade varit hysteriskt. Jag mailar dom länkar och utdrag som ”Att fira Singel Midsommar på Ängsbacka är att ge dig själv en magisk kärleksgåva. Att på ett lättsamt sätt kliva ut ur trygghetszonen, våga mötas med öppet hjärta och finna kärleken på nytt, både till dig själv och till andra” och skrattar så jag tjuter. Och Svåra Lena är inte svår att övertala – hon hittar förtjust tantra-kurser som hon mailar stycken ur till en alltmer bleknande Elma som inte riktigt förstår vad de skulle göra där egentligen.

Ja. Inte så mycket att sura över alltså.

Rekommenderade inlägg

13 kommentarer till “Att veta hur många får och getter man äger, men inte hur många vänner man har.

 1. Ah – visdomsord, kan det bli bättre?! Getter har jag alltid haft en himla koll på, men vännerna har jag nog inte fört bok över lika noggrant faktiskt..! 🙂

 2. Haha! ja men självklart har jag koll på getterna. Alltså jag tror inte jag fattar det där visdomsordet men det gör inget för det var roligt. Alltid skönt att komma hit och få skratta och le lite. kram kram

 3. *skrattar högt* Ljuvliga Emma och härliga Svåra Lena, jag kan riktigt känna hur skoj ni har! Lämna din trygghetszon… Ja det gjorde väl verkligen den stackars kommuntanten. *s* Vilket sätt att fira midsommar på!
  Jag saknar mitt jobb nu, jag saknar min version av Svåra Lena. Ska nog skicka lite roliga mail nu. 🙂

 4. Underbart med Ängsbacka och Tantra kurser – och jag skrev ju aldrig hur mycket jag gillade ditt inlägg om singellivet, innan Scout Valiant. Väldigt roligt och fint skrivet, ha en skön onsdag,
  Malin

 5. Hej!
  Nu har jag ramlat in på din blogg av misstag två gånger och fastnat en stund.
  Vill bara säga att jag tycker att du har en fin blogg och att du skriver väldigt bra, målande på något vis.

  Ha det bra!

  Mrs G

 6. Mina getter är ute o springer hela tiden, har ingen aning om hur många de de är eller var de håller hus… i vilken klass placerar det mig?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *