Att komma hem en fredag.

Idag är det en såndär dag när det blåser men när havet bländar mig från horisonten i trädgården och solen silas genom efterlängtade löv; det är nästan så jag får lite gåshud av njutning där jag går runt i mina gummistövlar med min kamera och skrattar åt flickornas framfart över gräsmattan. Och inne spelas Laleh och världens bästa man har överraskningshandlat kärnfria vindruvor och gigantiska granny panties som fick mig att gapskratta (jag har som sagt snyggdispens i minst ett och ett halvt år framåt nu) och ute på uppfarten har han lagt ut mina älskade blomlådehållare för avputsning och spraymålning – de ska bli gråa när allt det andra svarta på huset försvinner, och eftersom Bönan och sprayfärg inte riktigt går ihop ser han till att fixa det under tiden jag smaskar vindruvor och tittar på tv-serier som en annan Jackie Collins.

Och nu ska vi försöka komma på vad man kan äta en dag som denna och Bönan fladdrar försiktigt under naveln och det finns inte mycket i världen som kan bli bättre än att komma hem en fredag.

13 kommentarer till “Att komma hem en fredag.

 1. Åh, vilken fin utsikt Ni har, Emma! Tja här blev det kycklingfrässås med bandspaghetti. En bra film med kinapuffar är också en god efterrätt!
  Kram

 2. Men åh.. din beskrivning av livet är så påtagligt. Alla de där små sakerna som gör livet extra värt att leva. Hoppas du alltid finns här för att underhålla med dina ord.

 3. Underbart med en man som gör allt för dig!
  Imorgon kommer Dannyboy hem och då är det på tiden att han också får jobba lite 😉

 4. Åh.. det är så fint.

  Jag älskar din blogg. Jag visar den för alla. Till höger å vänster.
  Trodde det var nyhetens behag, när jag började mota in folk till min dator, för att säga/väsa:
  ”Lääääääs.. se.. sååå fint.. o läs om deras första dejt.. o läs om det här.. o om bröllopet o se alla fina bilder.. ”
  Det här är cirkus 6 mån sedan, och jag har inte bättrat mig. Jag fortsätter.
  Och jag gillar att folk gillar det jag visar.
  Mitt jobb e lite lidande. O min fritid. Men vad gör väl det?

  Underbart!

 5. Näää, fredagar är bäst helt enkelt. Fast lördagar är helt ok också, å söndagar =)

  Ha en fin Valborg, å du, jag älllskar dina fina uppmuntrande kommentarer. Tack.

 6. Här är något som är galet gott. Fast nu har ni ju redan ätit fredagsmiddag, men ändå!

  Strimla oxfilé fint. Fräs i pannan tills allt är brunt. I med pressad vitlök efter tycke och smak. Häv också i strimlade champinjoner och strimlade soltorkade tomater, ganska mycket. Rör runt en liten stund. Häll på grädde, ganska mycket. Rör runt igen och krydda med grovmalen svartpeppar. Serveras med tagliatelle eller annan pasta man vill ha. Enjoy! Vi äter det här så ofta vi kan. Man kan ta rostas istället för oxfilé om man vill hålla nere priset, men det blir inte riktigt lika gott.

  För övrigt skulle ja ge min högra arm för att få ha en trädgård som liknar din. Men balkongen är fin den med.

 7. Jag njuter och ler när jag läser din text. Myyys!

  När du blir gammal och barnbarnen har lämnat huset för en sova över helg, då får du krypa upp i favoritstolen och skriva dig en bok =)

 8. Så härligt det ser ut, löv på träden är vi inte bortskämda med här och jag bor ju ändå i södra Norge.. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg