Att ”nesta” häcken av sig.

Ja. Jag gick visst lite bananas på Hansa idag och köpte den där korgen jag bara visste om att jag var tvungen att ha första gången jag la ögonen på den. Och så två täcken; ett till korgen och ett till spjälsängen. Och en filt. Och lite andra grejer. Och sen hade visst spjälsängen också kommit så vi fick åka och hämta ut det jättepaketet, och nu har vi suttit på övervåningen och skruvat och låtit vinden leta sig in genom den öppna balkongdörren och det är nästan, nästan så att man börjar förstå nu –

att man ska bli mamma. Att man ska få hem något så litet att det får plats i en blekblå body med elefanttryck.

Jisses.

Rekommenderade inlägg

31 kommentarer till “Att ”nesta” häcken av sig.

 1. Det var ju det gulligaste i korgväg jag sett på länge! Ja visst känns det på riktigt när sängen liksom är på plats. Jag hade en vagga som min morfar snickrat vid äldste sonens
  födelse och det finns inristat deras namn, därefter har mina kusinbarn också fått låna den för att göra detsamma, men det är min vagga ;-). Jag älskar traditioner nämligen.
  Kram

 2. Bedårande fint alltihop, men inte bara blått väl för att han är pojke?
  Alla killar gillar rosa, det du väl Emma?? 🙂
  Ja, det är lite ofattbart det där att det helt plötsligt finns ett nytt litet liv där.
  Fint.
  Jag blev faktiskt tom lite rörd idag när jag såg sädesärlans små ungar som var på liten flygtur på vår innergård i dag. Rufsiga och tuffsiga i kaluffsen, små söta och helt ovetandes om avd som väntar dem.
  Livet i sig.

  Mrs G

 3. Helt underbar känsla som kommer över en när man verkligen inser vad som håller på att hända. Om bara några månader så kommer en pytteliten person ligga där i vaggan och kräva uppmärksamhet och kärlek.

 4. Vilken fin vagga och säkert är sängen fin också! Mysigt att ha de där grejerna hemma ett tag innan människan som ska använda det har kommit. Kom ihåg att bädda med såna där fuktavvisande lakan under lakanet utifall att det är en kräk- och kissa bajsa bredvid blöjan bebis som kommer…

 5. Jättevacker! Själv hade jag vagga till mina gossar, en vagga som gammelmorfars far hade gjort. Jag gillar när vackra saker går i arv.
  Njut av att det börjar sjunka in att du ska bli mamma och shoppa järnet! Det finns en ursöt barnaffär i Malmö, ligger på Norra nygatan (har jag för mig gatan heter). Jag tror att affären heter Bont+ngt. *s* Gud vilken rörpotta jag är! *s* Nåja ta dig en runda i stan så kommer du hitta små guldkorn!

 6. Helt ljuvligt! Det var så härligt att läsa om närkontakten mellan far och son också, det är så häftigt när det händer.

  Glöm förresten inte att tvätta alla kläder, lakan etc minst en gång innan du använder dem, tyvärr är tygerna fulla av kemikalier och annat läskigt man inte vill att en liten bebis ska komma i kontakt med.

 7. Vilken fantastiskt fin korg. Det verkar som du roar dig ordentligt. Att göra ordning för sin bebis är så underbart och gör en så glad och ännu mer förväntansfull. Det nästan det enda som är bra med att vara gravid tycker jag.

 8. Vilken underbar liten korg! Å så smart med när man kan bära med sig den! Eller ha den emellan varandra i sängen!
  Att ”boa”(västgötskt uttryck kanske?) inför bebis ankomst är som att gå omkring i ett rus så jag förstår din bakiskänsla idag! Jag blev smått knäpp och börja sortera allt i bokstavsordning, och Gud nåde den som smutsa ner för hemma hos mig minsann skulle det snart komma en liten bebis!

  1. Jag hittade en spjälis på nätet som jag föll för. Ska kolla vad den hette. Bilder kommer!

 9. Det är så stort att man inte fattar det och det är så spännande! Fint att du får uppleva allt detta! Själv har jag äntligen börjat få sova efter 3,5 års vakandet MEN det är värt det!

 10. Vilken underbart vacker sovplats! Tänk så fantastiskt att det snart sover en liten i den… Förstår att det känns stort.

 11. Åååå så fin, den kommer lillskrutten sova gott i vill jag lova =)
  Tänk snart kommer han finnas där på utsidan, både kläm och snusbar… det är verkligen speciellt… Kram på dig.

 12. Hej Emma! Veckorna går och jag känner att begäret för att köpa en sådan här korg blir större och större för varje dag som går 🙂 Får jag låna några av dina fina bilder på korgen till ett inlägg hos mig? Självklart länkar jag till dig och uppger källan.
  Kram Linda

 13. Hej, Var är denna fina moseskorg ifrån? är det något speciellt märke? Kan inte hitta en lika fin och enkel någonstans. Tack på förhand 🙂 kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *