Att äntligen vara där.

Så var man nu där. På sista arbetsdagen. På starten till en tre veckor lång semester med möjlighet att vila upp en ganska gravid kropp, och med tid till att pussa sönder såna man tycker om. Bara fem timmars arbete och sen på väg för en rivstart på västkusten med solnedgångar och sovmornar och nyrökta räkor. Jag tror inte att jag skulle kunna vara lättare i själen än vad jag är just nu, faktiskt.

Bara en sak måste jag lära mig; att koppla bort jobbet. Jag är en av de människorna som helt enkelt inte kan koppla bort mig helt från mitt arbete när jag är ledig. Förmodligen för att jag inte ska göra det; jag är chef och som chef är du egentligen aldrig ledig. Det är väl nedåtsidan med den här typen av tjänst antar jag. Som anställd kan jag gå hem och ha semester och då lossar mitt ansvar tills den dagen jag är tillbaka och sätter igång där jag slutade – men som chef spelar det ingen roll om jag har semester och ligger på playan i en annan del av världen; allt som sker under tiden jag är borta är fortfarande mitt ansvar. Trots att jag kanske egentligen inte kan påverka det. Och för nån med kontrollbehov och katastroftänkande (mycket bra egenskaper att ha i min tjänst för övrigt) kan det vara en utmaning att nu, när jag har en mammavikarie som faktiskt går in och är fullt ansvarig när jag är borta, bara passa på att koppla loss.

Ring mig om det går åt helvete har jag sagt och det har dom lovat. Och fram tills det samtalet kommer ska jag faktiskt försöka tömma hjärnan på jag-undrar-om-de-har-tänkt-på-saker och ta de här tre veckorna för vad de är;

en chans för dom och för mig att vänja oss vid att jag är borta.

13 kommentarer till “Att äntligen vara där.

  1. Åååå… Då har vi samma känsla! 😀 Fast jag skall bara jobba några timmar till… 😉

    Sitter väl i samma dilemma som du vad det gäller jobbet… 😀 Ekonomiansvarig….. Så något besök på jobbet under dessa tre veckor lär det väl bli….

    Ha nu en underbar start på semestern! //Carin

  2. Jag känner och här redan varit inne flera gånger på jobbet under semestern. Men man är mig inte alltid så oumbärlig som man tror… Hoppas du får en underbar semester!

  3. Jo konstigt det där… Vi längtar efter semestern men väl där, hänger vi ändå mentalt på jobbet. Hörde en tid sen på radio att det i Finland är över 70 % som jobbar på sin semester! Hur sjukt är inte det… Trots att man är chef och förstås bär ansvaret har man ju omringat sig med människor, som nog fattar att ringa om det går fel eller om de undrar något… Men jo, en bra övning blir det säkert nu då du faktiskt har en annan chef där på plats! Lycka till med att lämna jobbet på jobbet! 🙂 Och ha en fin sista dag före semestern!

  4. Ha en skön semester! Och det är faktiskt viktigt att vara ledig. Då kan man lyssna mycket på radion och planera för sina egna framtida radiosändningar ;-).

  5. Önskar dig en fin semester!
    Det är viktigt att kunna vara ledig och bara
    njuta av livet ibland! Stanna upp och bara vara!

    Jag har haft ledigt i en vecka själv med mina små sessor.
    Men idag så jobbar Daddy sista dagen innan semester.
    Sedan har vi semester hela familjen= Härligt!
    Då skall vi njuta i fulla drag!

    kram CC

  6. Guuud va härligt !! Jag har samma ”tänk” när det gäller att släppa alla måsten, har svårt för att slappna av helt och njuta !
    Västkusten låter fantastiskt, ta vara på lediga dagar och dina kära !!
    Kram

    Ps, du har helt rätt – det är svårt att vara arg på viggo när han ler sitt allra busigaste leende, MEN, trött är man oavsett humör 😉

  7. Låter härligt med ordet ”semester”. Saknar lite den där semesterkänslan som var så otroligt skön, blir liksom inte riktigt så när man tycks ha semester året runt…
    Det där kontroll behovet kommer antagligen att riktas mot ett helt annat håll när lille Leo har anlänt, vänta och se.

    Ha det bara underbart och njut av din ledighet!

    Kram Mrs G (din egen lilla nickedocka)
    :))

  8. gillar din blogg jättemycket, speciellt dina hundinlägg, har ju själv en whippet och känner igen så mycket i dina hundar 🙂 mer sånt!

    hoppas du kan slappna av och njuta av semestern… det är ju bara ett jobb! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg