Att vara först uppe.

Idag ville kroppen gå upp lite innan åtta. Ja, 08:00. Så då fanns det inte så mycket mer att göra än att svära lite tyst i en vinthundspäls och sen försöka hasa sig upp med kakaduafrisyr och kuddmärken i hela ansiktet, och nu sitter jag här och äter yoghurt med råsocker och kanel och sörplar te jag för inte så längesen fick av ett blont yrväder.

Ingen annan i den här familjen är intresserad av att gå upp klockan 08:00 på en semesterdag. Sigge bara glodde på mig med ena ögat när jag försökte locka upp honom som sällskap, Tant och Tooka vände ryggen mot. Och av mannen syns det bara en hand och en fot som sticker ut under dubbelsängstäcket som om han var påväg att göra ett segerhopp i sömnen men kom på sig själv mitt i och fastnade.

Så just nu är det bara jag och Leo och vårt Rooibos ett litet tag. Och kakaduafrisyren, såklart.

Rekommenderade inlägg

9 kommentarer till “Att vara först uppe.

 1. Samma här, tidig morgon.
  Men har sällskap av ett vaket kärleks-bus.
  Snart kommer Leo, då kommer du aldrig behöva sitta ensam klockan åtta en morgon 🙂

 2. Att vara först uppe är det bästa jag vet, tyst, lugnt och skönt. För det mesta ringer min väckarklocka 7 alla dagar i veckan just för att få vara ensam ett par timmar innan de andra vaknar 🙂

  Jag tackar för din rara kommentar för ett tag sedan, dottern har hällt läsk i datorn men nu är den så gott som ny igen efter att den fått vila en vecka 😉

  -Linda

 3. Låter mysigt. Det där teet ( eller hur man nu säger) är jättegott! Sedan måste jag bara fråga… HUR får du din bilder sådär vackra? Redigerar du på något speciellt vis eller är det ren talang som gäller? Ha en fin dag!

 4. Visst är det frustrerande när man inte kan sova fast man skulle kunna. Fast när man väl kommer upp är det fantastiskt härligt att vara helt för sig själv. Tyvärr händer det aldrig nuförtiden – med en tvååring vaknar man aldrig tillräckligt tidigt för att vara först, om man säger så 🙂
  Kram / Kristina

 5. Älskar att vara uppe först trots att jag inte längre har små barn, men efter så många års liv & rörelse på morgnarna, så njuter jag av lugnet & tystnaden, ja den enda som stör lugnet lite då är väl dampJullan, men det göööör inget 😉
  Önskar dig en trevlig dag 😉

 6. härligt att vara uppe först! här händer det dock inte mej så ofta, men mysigt NÄR det väl händer 🙂 kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *