Att ha ett nytt soffbord.

Såhär blev det alltså tillslut, det avsågade loppisfyndet. Väderbitet och målat och lite skavt i kanterna och jag är så nöjd att jag kan spricka. Det har precis den där lite skeva bordsytan som jag har letat ihjäl mig efter och färgen är vackert solblekt efter lite patinering och en rejäl omgång med slipmaskinen.

Nu är det äntligen färdigvaxat och har fått flytta in i vardagsrummet på riktigt och jag går dit och tar på det flera gånger i timmen och säger åååå.

Tänk vad lite loppisfynd kan ligga fint runt hjärtat.

Ps. Nu har jag lagt upp lite bilder från västkustshelgen på fejan för er som vill se mer hav och salt och bryggor.

Rekommenderade inlägg

39 thoughts on “Att ha ett nytt soffbord.

 1. åh gud va snyggt de blev !!! vill genast hitta ett fynd & förvandla..har så dåligt tålamod dock, så mina projekt slutar oftast halva eller aldrig färdiga..synd 🙂

 2. Du och jag har så oerhört olika stil hemma och jag skulle aldrig vilja ha din stil i mitt hem. Men in ditt hem så är det bara så oerhört vackert. Alla bilder är som socker och man vill bara ha mer och mer och mer…

 3. Åhhh vad vackert det blev! Snälla dela med dig om hur man gör :O)
  Hur gör man när man vaxar ytan? Funderade på att göra det när jag fixade till vårt matbord men det blev lack istället och nu ser det INTE bra ut alls. Lacken har försvunnit där barnen sitter och äter för där torkar jag och skurar bort matfläckar jämt!

 4. Tjena!

  Ny läsare som verkligen fastnat för din blogg. Ljuvliga bilder och härligt språk.
  Bordet kan du skicka hit genast! Eller så kan jag komma o hämta om det passar dig bättre 🙂

  – Jenny

 5. Imponerande! Det blev otroligt vacker och sedan gör det inte saken sämre att veta att man gett något ett nytt liv. 😉
  Spännande att fundera över vad det gamla bordet varit med om, synd det inte kan prata.
  Eller det kanske är tur egentligen. =P

  Kram på dig!
  Jeanette

 6. Riktigt, riktigt snyggt! Vilket fynd det blev. Ser att ni har fullkomligt ljuvliga, ljusa golv. Är det meckigt att hålla dem rena från vovvetassar ? Man vet ju hur leriga och härliga de kan vara ibland efter aktiva promenader.

  1. Jag har ju valt att måla golven grå istället för vita av just den anledningen, och jag tycker att det funkar bra. Det svabbandet man får göra är helt klart värt det 🙂 Helvita är nog lite svårare.

   1. Ja, det är ju så att ha vovve. Men man städar ju gärna då glädjen av de lurviga är större än allt annat. Men jag märker skillnad på hemma i stan, där vi har oljade, mörka golv och på landet, med ljusa…de svarta håren syns en aning mer 😉 Men som sagt det är såå värt det.

 7. Åh vilket sött bord!
  Brukar ju bli bra när man ger sig på att såga och ha sig i bordsbenen, har man ju egen erfarenhet av 😉
  Hur går det förresten med ”mitt skoskåp” eller har jag missat resultatet av det? Inte helt omöjligt eftersom du hittar på nya saker i faslig fart.

  Kram Mrs G

 8. Vilken förvandling!
  Allt du rör vid blir ju underbart fint!

  Jag har sagt det förr; du borde ha en egen inrednings firma!
  Eller få en egen stund i ”Äntligen Hemma-programmet”.
  Du ser sån möjlighet i allt gammalt, det blir en total makeover efter dina händer rört vid det.

  Kram

 9. Tja vad mer kan jag säga än att du är alldeles alldeles fantastisk. Vilket öga du har för sånt där. Imponerad var ordet sa Bull.
  Urtjusigt!

 10. Åh, så otroligt vackert! Och Sigge ser ut att trivas! 🙂 Hur gammal är han? Har han fortfarande mycket spring i benen eller ser han mest på då flickorna susar omkring?

  1. Han är snart åtta vilket är mycket för en gammal gigant. Han har absolut spring i benen men orkar inte på långa vägar ikapp flickorna; han tar mest en eller två ystra cirklar sen får det va 🙂

   1. Åh, 8 år! Vilken kille! 😀 Jag har själv alltid velat ha en stor hund, men har inte ännu haft möjlighet. Vi hade en fräsig dvärgschnauzer i lite på 2 år, men blev tvungna att ta bort honom då han fick en hemsk svampinfektion i nosen. Så nu är man väl lite försiktig med att drömma om en till hund. Har du själv haft andra raser än vinthund eller var det bara din mamma som hade?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *