Att äntligen ha söndag.

Jag är inte bra på det där med att sova ensam. Så enkelt är det. Inatt vaknade jag klockan 03:40 och sen låg jag där, klarvaken, upp-pallrad på min preggokudde och tvinnade ett vinthundsöra och filosoferade. Det är inte klokt vad saker man hinner tänka ut vid den tiden på natten. Tillslut tvingade jag mig själv två timmar senare att blunda och att lyssna mer än tänka – jag kom på att stormen som nådde mig genom ett halvöppet sovrumsfönster lät nästan exakt som havet gör utomlands när man ligger på ett hotellrum mellan tunna lakan och hör vågorna rulla in. Och det fungerade.

Nu har stormen avtagit och regnet gör en paus men himlen är fortfarande orosgrå och hundarna stannar tveksamt i dörröppningen innan de motvilligt går ut i trädgården efter en mild knuff i rumpan, så det blir inget ligga-på-en-filt-och-äta-jordgubbar idag. Iallafall inte utomhus. Däremot ska det göras en hel del ligga-i-soffa-och-andas-en-saknad-i-halsgropen om bara några timmar och det –

det kan jag ta allt regn i världen för.

11 kommentarer till “Att äntligen ha söndag.

  1. Nej emma, vem är bra på det? Har man väl vant sig vid att ha en högt älskad man, trygg och varm vid sin sida, så blir det fasligt tomt..
    Förr föragången min man var i Kina i över två veckor och Lille A och jag var ensamma
    (i vårt förra hus som låg i skogen) du kan tro jag var rädd på nätterna.
    Ljuset var tänt i hela huset, ytterbelysningen var på liksom tv:n.
    Dygnet runt.
    Själv försökte jag sova men det var bara kusligt, så under de två veckorna som jag endast ett par timmar på morgonkvisten.
    Härligt härligt var det när han äntligen kom hem.

    Kram Mrs G

  2. Har du en riktig preggokudde eller är det en vanlig? Jag börjar inse att jag nog behöver något sådant och undrar var man kan få tag i en. 🙂

    1. Jag har en såndär lång hotellkudde du vet som jag tog med mig hem från Kreta och HERREGUD utan den inkilad mellan låren och upp mot magen skulle jag aldrig kunna sova 🙂 vanliga är för korta och glider runt. Investera i en sån eller i en preggokudde, det är ovärderligt!

    2. Jag köpte en lång kudde på Stoff och Stil men jag vet att det även fanns på Jysk för många år sedan. Hoppas du hittar en den var verkligen oumbärlig!

  3. Jag vågar inte ens sova med öppet sovrumsfönster när jag är ensam…
    Du får ta en tupplur i soffan när mannen kommit hem!
    Må så gott och ha en skön söndag!
    /Anna-Karin

  4. Jag är inte heller bra på att sova ensam. När sambon är borta brukar det sluta med att jag hämtar lilleman (2-åringen) till min säng och snusar honom i nacken istället. Mysigt det med 🙂

    Ha en riktigt fin och mysig söndag!

  5. Förstår dig. Det där med att sova ensam är inte jag heller något vidare på fick jag erfara efter mitt första natt-pass på nya jobbet. Tur jag kunde komma hem på morgonen och ta igen några timmar hos en ovetande man som låg och sov, haha!

  6. Du vaknade mitt i vargtimmen, Emma! Det brukar vara svårare att somna mellan 3 och 4 på natten. Konstigt men vanligt!
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg