Att vara hemma igen.

Ja, vad kan jag säga? Nu är jag hemma efter mer än sex timmar i Helsingborg och tja; jag är förälskad. I en mjuk, blond kvinna som har fem armband på högerarmen och som ger mig kladdkaka och skrattar och säger ”fotografera inget hästflabb nu” när jag tar fram kameran, och som bor i ett hus som är så vackert inrett att det blir lite svårt att andas och som har alla nyanser av blå-grå man kan tänka sig.

Jag är det.

Har ni också såna ibland? Vuxenförälskelser? Den där glädjen i att hitta någon som begraver tårna i fårskinn och frågar om man vill ha turkos eller rosa mugg och som måste testa minst tre olika skålar tills det blir rätt för grädden, och som man kan säga saker rakt ut till utan att det känns det minsta konstigt. Någon som bara tar ett kliv rakt in i ens liv sådär så att man sitter i soffan sent på kvällarna med iPhonen i högsta hugg och fnissar och tonårs-sms:ar som om man hade en affär med någon i en annan stad, tills mannen nyfiket tittar upp från sin bok och undrar vem det är man skriver med egentligen.

Låter det underligt? Kanske. Men samtidigt – det är det här som är det fina med mänskligheten, är det inte det? Det är iallafall vad jag vill tro.

Precis det här.

32 kommentarer till “Att vara hemma igen.

  1. Det är sådan vänskap som förgyller vardagen!

    Jag är inte ett enda dugg förvånad att ni två har hittat varandra för ni verkar vara lika sköna, avslappnade och härliga.

  2. Jag blir glad av att höra att du funnit en så god vän. Det är väl härligt att man kan tonårs-SMS:sa när man är över 30? 🙂

  3. Vad härligt med ny pirrande vänskap som man inte kan sluta le åt.
    Man får och ger energi till varann. Känner sig trygga med varann och berättar från hjärtat.

    Håll i och var rädda om varandra!

  4. Det låter bara som ”helt enkelt” 🙂 Rätt! Bara så där rätt upp och ned:)
    Visst är vänskap otroligt fint och fantastiskt, Ibland när världen verkligen känns upp och ned , då det händer saker och ting som är utanför ens räckvidd, när man har svårt för att påverka. Då är det verkligen fint att uppskatta något så fint som en vänskap.. 🙂 kram:)

  5. Det låter helt underbart! Precis sånt man vill läsa nu när det bara verkar vara hemskheter i världen. Barn som svälter till döds i Afrika och barn som skjuts till döds i Norge. Livet är minst sagt kontraster.

    Kram från mig. Det här inlägget var vad jag behövde den här dagen.

  6. Din blogg är så härlig. Så när jag är på semeste i stockholm så går jag ämndå in och kollar av din söta blogg. Ta åt dig du är bra!

    kram och ha det bäst!
    CC

  7. Efter lång psykisk påfrestning har jag brutit mig fri nu, från the two brothers in crime. Say Hurray for me! All lycka till din blogg och dom! Jag hoppas att dom vill mig väl och förstår mg någonstans innerst inne…

    Min biologiska bror som jag också har är något lugnare, han är kvar. Det känns tryggt. Jag pratade med en vän om din blogg, hur sött det kan vara. Att inte livet bara behöver bestå av smärta och destruktivitet liksom. Det gäller väl att hitta någon som ger än energi och inte bara tar. Det är väl klokt tänkt?

    Peace Please!
    God Natt
    Kram

      1. Ja visst är det!
        Annars är jag stolt över min bror, min riktiga bror. Jag tänkte på det för ett tag sen. Den lilla killen som jag lärde läsa, räkna och klockan. Som jag såg efter när jag växte upp. Nu är han vuxen och blivit en så bra kille på något vis. Så lätt och enkel att ha och göra med.
        Jag tror ens familj präglar en mer än vad man tror.

  8. Du skriver så mye om mat at man blir vrålhungrig;-) Liker bloggen til AnnaMalin også, hun tar vakre bilder, hun også:-) Jeg er igang med jobb igjen og da passer det å titte innom for inspirasjon (og noe annet enn nyheter….)….

  9. Det är väl härligt när allting bara stämmer sådär mellan två personer. Och du ser fantastisk ut i dina fina randiga klänning!

  10. Underbart härligt! Så glad jag blir blir :O) Visst är det fantastiskt att man kan hitta så fina människor, eller att så fina människor kan hitta varandra fast än att man är ”vuxen” :O) O lite avis blir jag allt!

  11. Instämmer med ovan kommentar :O)) Din blogg är som en skål riktigt riktigt goda godisar :O))

  12. Underbart underbart fint du skriver 🙂
    Och jag vet precis vad du menar, heja heja vuxenförälskelse mera mera sånt!!

    Ha en fin fin lördagskväll!!

  13. Glad för er skull 🙂 jag har nyligen hittat en sån vän själv, och det är få saker som klår en sån otvungen vänskap, det är bästa sorten tycker jag, och i samma veva önskar jag alla en sån vän 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg