Att snubbla över ännu ett smultronställe.

Efter ett besök på en miniloppis i Arlöv (där jag träffade härliga Milott på ICA – det är inte bara bloggvärlden som är liten) svängde vi av inom Vindåkra Gård för vad jag från början trodde skulle bli bara en snabb titt. Herregud, vilket ställe!

Tyvärr hade jag lyckats spilla Schweppes (ny, vidrig preggocraving) över hela linsskydet precis utanför så bilderna är väl lite sådär men jag hoppas att ni kan få känslan ändå. Denna lilla gård visar sig vara en oas av café, inredning, kläder, barnkläder och ren och skär här-vill-jag-bo-miljö. Jag snubblade in i inredningsbutiken och gick sen maniskt runt och strök med fingrarna över allt vackert och mumlade för mig själv och pekade stumt åt mannen på saker som liksom skrek mitt namn, och där fanns kuddar och fjärilstavlor och pudriga överkast och vackra ljus och väldoftande tvålar och små lådor med silvriga saker man ville hålla i handen. Klädavdelningen bestod av såna där skira, mjuka saker som andas femininitet och som liksom rinner mellan fingrarna när man tar i dom och jag kan knappt vänta tills jag har chans att åka dit och förnya min garderob när jag inte längre behöver vara begränsad till empireskuret av några utstående kilos Leo (och kladdkaka) i midjepartiet.

Där fanns en herrbutik (som såg hur bra ut som helst, måste kollas in närmre) och ett café och ett galleri också, men de hann vi inte riktigt med eftersom hundarna väntade i bilen och Leo tyckte att det var dags för mat. Men jag köpte iallafall med mig två underbara ting från Eggkids som jag visar lite senare och jag är alldeles salig som har hittat ett sånt smultronställe så nära där vi bor. Och tänk att denna lilla oas har jag åkt förbi varenda dag på väg hem från jobbet utan att ha besökt den innan. Skandal!

Men ni måste åka inom och titta. Basta.

26 kommentarer till “Att snubbla över ännu ett smultronställe.

 1. Hur hittar du alla dessa härliga smultronställena? Önskar jag hade haft körkort så jag hade kunnat köra hela Skåne runt för att bara mysa.

 2. Åh vad mycket fint! Armbandet mmmmm, Joules stövlarna är så fina fjärilstavlor kan man inte få för många av…. Verkligen ett smultronställe! Jag ska göra en Skåne önskelista med roliga adresser tror jag! Nina Hartmans butik i Ängelholm och Mor Augusta i Harlösa är två vintage önskemål! Tack för din fina kommentar i min blogg igår! Kram

 3. Tänkte oxo samma (som den andra emma där ovan). Hur och när ska jag hinna och upptäcka alla smultronställen i grannlandet… 🙂

 4. Men åh vad fint? .-D Jag är så sugen på en sån där fjärilstavla. Måste kolla var det ligger…

  kram och tack för tipset!

  1. Visst är dom fina! Och det är REA i butiken nu *mumma* Det ligger längs med E&:an mot Tygelsjö, tror de har en bra beskrivning på hemsidan.

   Kram

  1. Inte ännu, men jag tror att det skulle komma alldeles snart. Du kan ju alltid maila och fråga – de kanske kan skicka? Jag föll också som en fura för det armbandet med ikonerna.

 5. Dit har jag velat åka läääänge (eftersom jag precis som du älskar lavendel) men det är ju en bit från där jag bor. Så jag har liksom dragit ut på det… fast nu när jag ser bilderna vill jag ju åka på en gång. Makalöst fina bilder du tar! LOVELY!

 6. Hej igen Emma! Ja, världen är liten, men Ni befann Er faktiskt i Åkarp, Arlöv ligger 3 km närmare Malmö. Underbart att få klappa Toka och Tant! Skymtade lite kläder med spets och det svarta ”silver”-setet vill jag kolla närmare på! Det får blir Vindåkra i veckan.
  Ha en skön kväll
  Kram

 7. Har lite samma fundering som Ann ovan när jag ser detta… Åtminstone sommartid 😉 För ett år sedan var det nära att det blev flytt till Helsingborg pga sambons jobb, men det blev inte så och det är väl lika bra. Men om jag var tvungen att välja någon annanstans att bo i Sverige skulle jag definitivt välja Skåne, och gärna på landet som ni bor.

 8. Nej men åååå. Att det är så fint där! Jag har precis som du åkt förbi stället tiotusentals gånger på väg till och från mitt barndomshem, men aldrig svängt in. Skäms på oss! Det blir ett besök så fort huset är klart.
  Ha en fin kväll och söndag.
  Kram

 9. Herregud, jag läste din blogg som vanligt, och helt plötsligt kom en fråga upp som liksom bara måste ha ett svar. Det verkar (och är säkert) alldeles otroligt konstigt, men tanken går liksom inte att få ur huvudet. Så till frågan, är du skåning från början? Framförallt pratar du skånska?

  1. *s* Jag är född i skåne men uppvuxen lite överallt, så jag pratar inte utpräglad skånska.

 10. Hej Emma!

  Vilka fina bilder du har tagit på Vindåkra. När jag läste att du hade varit på Märtas i Höllviken ville jag tipsa dig om Vindåkra men i nästa sekund tänkte jag att du säkert redan kände till det med tanke på dina intressen, din nyfikenhet och din företagsamhet, därför skrev jag ingenting.
  Visst ÄR det alldeles underbart! Tjejen som driver det bor på gården och hennes ack så fina hem har varit med i ett par olika tidningar.
  Jag vill tipsa om ett par andra platser på Näset fall ifall du inte besökt dem ännu.

  Kafé Kust (Falsterbo) – mysigt brunch och lunchställe, öppet 365 dagar om året.
  Da Aldos (Skanör) – Härlig italiensk glass- och kaffebar
  Nydahl Present & Inredning i (Skanör)
  Carlson Ahnell – inredning (Skanör)

  Lördagshälsning från Bohuslän
  Vanessa

 11. Oj, själv bor jag i Sunnanå (mellan Malmö och Staffanstorp) och har aldrig ens hört talas om Vindåkra. Men nu måste jag absolut dit! Tack för tipset!

 12. Å, om man ändå bodde i Skåne. Där verkar finnas så många fina små pärlor, lantbutiker och loppisar. Eller så kanske det är tur, för då hade man väl hamnat i lyxfällan till slut 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg