Att vara färdig med Bambi-bordet.

Ni minns väl bordet? Nu är det äntligen färdigt och det blev så som jag hade hoppats – lagom slitet, charmigt och med en patinerad bordsskiva – och för en gångs skull inte bara vitt. Och tack vare att det är så nätt kan man ställa det lite varsomhelst i huset utan att det tar för mycket plats så nu ska det bara kånkas runt bland rummen tills vi hittar det där stället där det gör sig allra, allra bäst.

Men det tar vi imorgon. Nu vankas det polkachoklad och film igen.

31 kommentarer till “Att vara färdig med Bambi-bordet.

 1. Åh… du, när du är färdig med ditt hem får du gärna komma och ta dig an mitt! 😉 Du har fantastisk känsla för färg & form!

 2. Tack för kommentaren och komplimangen… fnissig, glad och tokig är jag men knappast begåvad. 😉

  Men åh. Nu måste jag säga detsamma om dig. Du är så otroligt begåvad! 🙂 Vilket vackert bord. I min favoritfärg! Åh. Drömmer om ett likadant bord. Kan du inte öppna butik snart? Så lovar jag att jag blir en av dina första kunder.

 3. åhh fint det blev! men det vet du ju redan.. alla har ju redan sagt det 😉
  Verkligen förälskat mig i din blogg.. stannar väl här tills jag inte är kär mer helt enkelt.. antagligen för evigt! 🙂

  KRAM!
  Ps.. jag har en ledig Söndag i morgon.. tänkte ta mig ner till Malmö eftersom mannen ändå ska jobba.. ( i malmö ja) tips på vad jag kan hitta på/titta på/känna på/hoppa på/ äta på ..??

  KRAM

   1. jasså massor??!
    Jag är sugen på allt.. men nu följde jag ju inte med mannen ner till malmö idag i alla fall.. 🙁 Men nästa helg.. så bara give it to me! allt du kan tänka på.. som god mat, god fika, fint att se på.. fina loppisar,, fina.. ja jag vet inte allt! 🙂
    KRAM!

 4. Kära Emma,
  Du är fantastiskt produktiv, både på bloggen och i hemmet. Jag förstår inte hur du orkar och hinner. Är inte magen lite i vägen? Vad är det för filmer du ser resten av tiden? Och hundarna, de kräver väl också en del…? Själv ska jag måla om en gammal skänk, jag började idag och blir förhoppningsvis klar på måndag… Vad gör jag för fel?

  Keep calm and carry on, det är min devis. Vad är din?

  Kärlek till dig du förgyller min dag!
  Åsa

  1. Ha ha ha Åsa, nu har jag ju semester 🙂 hur mycket tid över som helst! När jag målar möbler sitter jag skönt på en kudde på golvet och allt tungt arbete gör mannen. Hundarna behöver bara kärlek och att få springa fria och det gör jag ju med glädje. Vad kan jag säga? Hundarna, möblerna, mannen, hemmet – det är sånt som jag älskar att göra eftersom det GER mig energi. Och när jag är trött ligger jag i badet eller i soffan 😉 Filmerna? Allt jag kan komma över. Just nu Pass it forward på TV.

   Min devis? ”Om du säger Den som väntar på något gott’ en gång till så slår jag ihjäl dig” *s*

   Kram till dig!

  2. Och du; det där med ”torktid” på 6 timmar är bara skitsnack! När det är yttorrt målar jag nästa lager, ca 30 minuter senare alltså. Vem orkar vänta? Därför kan jag tyvärr inte jobba med linoljefärg – har inte tålamodet.

   1. Men va fasen, vi har blivit lurade allihop! Jag väntar också otåligt i flera timmar innan färgen torkat ”på riktigt”. Man hinner ju tröttna hundra gånger om innan det är dags att måla igen.
    Det är bara Ernst som målar med linolja, men han kan ju roa sig med att plocka pinnar i flera timmar så för honom är väl tålamod inget problem…
    Jag ska skänka lite pengar till forskningen för snabbtorkande färg.

 5. Det är inget Bambibord som stâr där utan ett litet nyfött föl; som ställt sig upp lite osäkert. Ja där ser man var du har varit, Emma .

  Jag sitter fast i F-rike och väntar pâ killarna som skall sätta upp min markis, fast ingen svarar pâ tel. jag tror de stuckit iväg pâ semester. Jag är sur. Hantvärkare är ett ont ibland. Skall se om jag inte kan fixa det själv och äntligen njuta av semestertystnaden i spökstaden som alla övergivit. Ett tänt ljus pâ kvâllarna under markisen och Karlavagnen med SR/Sommar i hörlurarna och regnplopp i stâllet för vâgplask, lâter bra :))

 6. ”Skickade vidare” har man ju sett några gånger, Kevin Spacey är min favorit!
  Så fin byrån blev. Jag gillar den där lilla saken som sticker ut som handtag…..
  Kram

 7. Där gick den iväg…va ej klar 😉
  Men va händer när den här super puderrosa stilen försvinner?
  När allt lull lull e över?
  Varför e vi så fokuserade på våra hem?
  Allt ska va inredningsperfekt? Men vem fan vill bo i ett hem från tidningen Elle??
  Ja, det undrar jag, ngn som har ett svar..?

  Jag såg ljust å fräscht i Stockholm…den gav mig perspektiv..
  Sen kan jag ej undgå alla stackars män som bor i det här romantiska, shabby chick träsket…hur mår dom, kan ju aldrig vara deras stil eller?? E det deras val, å varför så många bloggar i det perfekta perfektum?
  Jag uppskattar svar, positivt el negativt 🙂
  kram å

  1. Tja, då förnyar vi väl oss? Personligen vill jag väl inte bo i ett Elle-hem, jag tycker om mitt slitna och ojämna. Och jag är inte renodlad shabby heller, har för mycket jakttroffeer och för lite pudriga färger för det – man hittar inte en spets här hemma. Mannen? Han älskar det, just på grund av balansen mellan manligt och kvinnligt. För mig är hemmet så viktigt för att jag jobbar som en galning med mängder av stress och ansvar och mitt hem är stället dit jag vill komma och stänga dörren och stänga ut allt annat, och då krävs det att jag trivs. Men jag tycker inte det är så konstigt att så många är intresserade för heminredning – det är ju ett kreativt intresse, en hobby, som målning eller fotografering eller knöppling eller vad tusan man nu håller på med. En del har det som hobby, andra inte. Andra tycker bättre om att plocka svamp eller att skjuta änder. Och att många inredningsintresserade hamnar i samma pöl i bloggvärlden är ju inte heller så märkligt – man tycker ju om det man känner igen. Jag läser ju själv bloggar som handlar om sånt som intresserar mig av människor som jag instinktivt tycker om – förmodligen för att de på något plan liknar mig själv.

   Jag inreder med saker jag tycker är VACKRA i en salig blandning och följer väl ingen ”stil” slaviskt. Samma sak med mode; jag har plagg från alla möjliga stilar (utom kanske emo-looken) som mixas ihop precis som de flesta. Sen vad jag tycker är vackert är ju inte vackert för någon annan. Alla bygger ju sin egen stil. Och när jag tröttnar? Då byter jag ut. Och det är fan så mycket enklare med loppisfynd än med Elle-möbler 🙂

   Kram

   1. Du har helt rätt, klart man kan byta ut det 🙂
    Jag tycker du har en enorm personlighet, vacker, varm och så charmig på många sätt och ett väldigt vackert hem.
    Min fråga var i det stora hela, och var ej meningen att du skulle ta det personligt på ngt sätt.
    Men det e väl så att jag följer några bloggar och läser en del tidningar å det blir så entonigt på ngt vis. Den ena är mer extrem än andra. Å jag kan verkligen tänka mej att vissa män får leva i små sockersöta dockskåp måga ggr

    tack för ett fint svar och hoppas du har en fin dag nu.
    Stor kram å

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg