Att vara först igen.

Det är inte så ofta jag får se vardagsrummet såhär. Folktomt, hundtomt, utan kuddar på golvet och tassar i vädret. Det måste till tidiga mornar för det – vinthundar tycker inte om tidiga mornar och ligger demonstrativt kvar och slöar tills klockan blivit minst efter tio. Däremot fattas Sigge i bilden, han brukar tycka om att spendera natten där i en av sofforna och hälsar mig oftast med ett halvöppet öga när jag kommer ner först i familjen och börjar rota i kylskåpet. Idag hittade jag honom dock i gästsängen; utsträckt som en nedsövd älg och med munnen öppen som en gammal tant som somnat på tåget.

Så nu ska jag störa husfriden här hemma. Dra fram frukost och sätta igång ugnen. Klirra med skeden i glaset när jag rör Oboyen, sätta igång TV:n, sjunka ner bland kuddarna och kolla mail och prata med Leo och fundera på vad jag ska göra idag.

De andra? De kommer nog ner runt tio. Om det inte regnar förstås. Då får det nog skjutas fram några timmar.

19 kommentarer till “Att vara först igen.

 1. God morgon på dej!
  Jag m vaknade först, men av en envis fluga som tyckte jag skulle upp.
  Första kannan kaffe är bryggd och jag ska nu inta en kopp 🙂
  Sambon klirrar m O’boy skeden precis som du 😉 så ljudet kan jag fast
  jag är en kaffedrickare.

  Önskar dig en härlig söndag! Äääälskar älskar din blogg <3
  Kraam

 2. Godmorgon!:)
  Åh så magnifikt det låter!

  Alfons väckte mig nyss genom att högljutt prata med sin tutte, eller snarare morra åt den!
  Tutten måste ha gjort något hemskt olydigt för att förtjäna en sån redig utskällning!

 3. Vad fint du har!!! Otroligt skönt att va först ner på morgonen. Jag var sist i morse och vardagsrummet har redan förvandlats till ett leksakshav…

  Kramar

 4. Men visst är det så skönt att få vara den som först vaknar och kommer ner till tystnaden 🙂 Love it! Den stunden jag får innan barn och man vaknar är den bästa på hela dagen, när jag får sitta ensam med en stor tekopp och filosofera lite 🙂 Ha en fin dag!
  kram

 5. Hej!

  Jag är också den första personen som står på två ben(eller fyra för den delen) i det här huset.
  Min äkta hälft sover fortfarande med huvudet nerborrat i kuddhavet och hunden, 9-åringen, är inte längre den piggaste i familjen utan drar sig numera gärna en extra timme eller två. Ingen brådska där inte.

  Men oj, vad jag gillar de här tysta morgnarna med en kopp kaffe och skönt filosoferande! De vore dock inte samma sak om jag var ensam hemma, utan en viktig ingrediens är att familjen finns en trappa upp och så småningom kommer nerhasandes med yrvaken kärlek i blicken.

  (Så otroligt fint ditt bord blev! Den blå färgen är alldeles ljuvlig.
  Jag vet ju att det finns nalledoktorer men att det även existerade ett litet möbelsjukhus av världsklass någonstans nere i Skåne, det hade jag ingen aning om)

  Ha en fin dag!

 6. Åh en sån morgon vill jag ha! För det krävs att barnen sover hos någon annan. Inte vanligt med andra ord. Låter underbart härligt.

 7. Här vaknar jag av springande barnfötter, tramp, tramp, tramp, dunk. Ungefär. Alvin vaknar under protest men somnar om bredvid mig i kökssoffan sen. Och C sover flera timmar till oavsett regn eller ej.
  Vad fint Bambibordet blev. Om du satsade på gårdsbutik hade du fått hur många kunder som helst. Jag hade dessutom blivit ditt största fan!

 8. Jag njuter av att ha en semestervecka kvar jag med! Det är rätt härligt att vara hemma, fastän Toscana är underbart. 🙂 Nu har jag dessutom hunnit läsa ikapp allt jag missat på din fina blogg när jag varit borta. Det blåa lilla bordet blev jättefint, speciellt med den lilla fågelburen på! Nu ska jag banne mig ta och gräva i skåpet efter min gamla Oboy-burk, har blivit grymt sugen på Oboy! Gissa vart den inspirationen kommer ifrån? 😉 Tusen kramar till fina dig!

 9. Låter som en perfekt morgon!

  Hittade din blogg för ca ett halvt år sedan via Malenami (bor också i Österbotten/Finland ca 50 km från henne). Läser den dagligen och ännu oftare nu än i början eftersom jag också väntar en skrutt 🙂 dock kommer vår först till nyår <3
  Ni har ett superfint hus och fina hundar (vi har också två stycken håriga) – och jag uppskattar din stil på bloggen och ditt sätt att skriva!

  Ha nu en superdag och ladda mammaenergi de här sista morgnarna du får vara "i fred" 😉

 10. Först uppe hos oss är garanterat ALDRIG Mrs G 🙂 Mannen är uppe och stökar innan F-n har fått på sig skorna och Lille A går motvilligt upp för att gå ut och slå en drill för att sen lyftas upp i sängen igen till alla dunkuddar och fluffiga täcken och svart hårkaluffs som han förnöjsamt naffsar lite i.
  Gossar in sig på samma kudde som mig och somnar igen med lakrits nosen mo min kind.
  Kärlek.
  OCH vad ska man uppe och göra då?

  Kram Mrs G

 11. Shit, helt plötsligt tillhör jag visst den där kategorin ”med munnen öppen som en gammal tant som somnat på tåget”. Det är nog inget bra, va?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg