Att baka en riktigt kladdig kladdkaka.

Just nu är jag besatt (ja besatt) av kladdkaka. Jag kan äta flera gånger om dagen utan att skämmas ens det minsta, och receptet – det kommer här:

2 ägg
2,5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt

Ugn: 175 grader

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman alla de torra ingredienserna och rör ner det med smöret och ägg-och-socker-fluffet (rör ner det försiktigt så att det inte blir för luftigt, då blir kakan lätt torr). Häll ner smeten i en smörad eller bröad form. Grädda 15-20 minuter beroende på hur din ugn är och hur kladdig du vill ha kakan. Låt den svalna och servera med grädde (jag brukar ha i ngn tesked vaniljsocker i min grädde också, bara för att).

Den här gången bröt jag äten små bitar av polkachoklad och petade ner i smeten – snorgott. Mer kladdkaka åt folket säger jag.

25 kommentarer till “Att baka en riktigt kladdig kladdkaka.

  1. Håller med!!! Folket kan inte få för mycket kladdkaka! Kladdkaka borde finnas med på nån Unesco lista för saker som BÖR skyddas!

  2. Du har så rätt, gott gott gott! Jag slänger ihop en snabbt som ögat som jag ska njuta när mitt lilla hjärta sover och jag och maken ser på film och känner bebissparkar. De borde lära ut på MVC att kladdkaka är ett måste- gärna dagligen:)

  3. Ser helt fantastiskt gott ut, älskar när det är riktigt kladdigt! 🙂 Tack för receptet, har ännu inte hittat det perfekta så det ska bli spännande att testa ditt. Hoppas du får en sval och skön kväll!

  4. Åh så goooooott! Hoppas det fläktar lite på dig i kväll annars kan jag komma och vifta med ett palmblad? 😀 Skojar bara..

    Ha det bäst!’
    kram

  5. Mums mums *slickar mig om munnen* kladdkaka är ju bara SÅÅÅ gott! Fick ett recept på kladdkaka av min svågers svärmor (hmmm) och det är den bästa jag någonsinn ätigt. Det jobbiga med den är att efter bara 12-15 minuter i ugnen ska den sen stå och svalna tills den är helt kall och vem orkar vänta. Nej då bakar man en vanlig istället MEN det är helt klart värt väntan. Den är så otroligt krämig!

    Receptet

    4 ägg
    2 dl socker
    1 1/2 tsk bakpulver
    2 1/2 dl mjöl
    200gr blockchoklad
    200gr smör

    Smält choklad och smör i en kastrull.
    Blanda de andra ingredienserna, häll i chokladen/smöret.
    In i ugnen på 225 grader i 12-15 min.

    Lycka till!

  6. Ajo, prova nästa gång att blanda polkagris-kross godiset i grädden eller glassen som du har till kladdkakan. Säkert smaskens det med 🙂

  7. Länge sen jag kommenterade men nu är jag vid en dator och inte bara I-fån! Ser jättegott ut!! Nyfiken på om ni börjat kolla efter vagn till Leo ännu!?

  8. Nu blev jag sjukt sugen på kladdkaka ju och så har jag inte alla ingredienser hemma. Sånna här inlägg borde vara förbjudna om du inte kollat så alla läsare faktiskt kan baka just i den stunden de läser just sånna här inlägg 😉

  9. Ett annat tips är att bara röra ihop allt med sked, även ägg och socker. Gör ett under för kladdigheten!

  10. Kladdkaka är den bästa kakan av kakorna! När jag var yngre bakade jag och åt upp hela själv på mitt rum 😉
    Mitt bästa recept är med både kakao och mörk choklad. Mmmm:a högt!

  11. Men gud! Den här kladdkakan har jag gjort tre gånger de senaste två dagarna (nej, jag är inte gravid..) Den är bara sååå god, till frukost, lunch, middag, ja när som helt enkelt 😉

  12. Kladdkaka är verkligen det bästa tänkbara. När jag var gravid åt jag nog inte mer än vanligt men däremot sedan, när lilleman kommit och jag ammade, då åt jag minst en varje dag! Brukade börja dagen, efter frukost, med att sätta en kaka i ugnen och sedan åt jag lite då och då under dagen – perfekt för en sötsugen som mig och om det kom besök (sötsuget var inte av denna värld och besök kom det ofta, speciellt den första tiden). Vilken tur att man ammade bort allt! Jag testade hur många varianter som helst och en favorit är att hyvla på lite nougat precis när man tar den ur ugnen så att det smälter på toppen.

    Vilka fina bilder från kvällsdoppet – ljuset är underbart och dina hundar så väldigt fina. Mannen likaså.

    Kram till dig.

  13. Mmmm, måste testa ikväll!!
    Tack för receptet Emma!
    Och det gör inget om då ”går bananas” för vi älskar ju
    dina bilder! Det vet du 😉

    Kramen

  14. Nu låter jag som en riktig tråkmoster men ändå…. (jag älskar också kladdkaka). Du har möjligen inte tagit in nya forskningsrön som visar att vad modern stoppar i sig under graviditeten påverkar hur barnets hälsa blir i livet. Om man äter mycket socker lägger man grunden för ett försämrad metabolism och sockerintolerans hos sitt barn. Kommer inte på någon länk att hänvisa till i nuläget men det går säkert att googla fram. Detta visste inte jag när jag var gravid för många år sedan och jag har varit en riktig snaskråtta sedan barnsben. Hade jag förstått att det påverkade mina barn livslångt så hade jag gjort annorlunda. Ser också på mina barn att det stämmer. Så kladdkaka på MVC är definitivt inte att rekommendera. Hoppas jag inte förstört din dag nu. Jag kan varmt rekommendera boken Sockerbomben, vare sig man är sockerberoende eller inte. Socker är nog det största giftet vi har.

    1. Jag tror nog att det kommer att gå fint ändå 🙂 Lite kladdkaka tror jag att Leo klarar av, det är ju inte målarfärg eller crack. Han har finfina gener *s* jag vill inte ens tänka på vad min mamma åt under graviditeten med mig och jag blev ju ganska hyfsad ändå.

  15. Nu har jag bakat den o oj, oj, oj! Jag åt upp halva kakan under ett avsnitt av SATC, kunde knappt koncentrera mig. Jag länkade till dig också, hoppas att det är okej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg