Att ha en…. eh… stilla undran.

Hörreni nuvarande gravida eller tidigare gravida – nu måste ni hjälpa mig lite här. Hur tusan gör man med … eh… behåringen?

Jag fattar det bara inte!

Alltså, min mage är så stor nu att raka benen är typ som en utmaning ur Fear Factor där man står i duschen och försöker balansera sin tvålhala 80-kiloslekamen samtidigt som man slafsar runt lite med rakhyveln och hoppas på det bästa. Och bikinilinjen ska vi inte ens prata om! Herregud. Det kan ju sluta hursomhelst.

Ja, ja man kanske inte ska vara så självmedveten och borde bejaka sin hårighet och släppa buskaget fritt och allt det där men a) … eh nej tack och b) det är sommar och jag är inte bekväm med att gå ute och låta benhåren fladdra i vinden. Alls. Jättekul för dom som kan vara så fria men jag tillhör tyvärr inte den skaran. Och det handlar inte om att jag vill vara kal som en jäkla delfin, absolut inte, men jag vill inte heller se ut som om jag har Musse Pigg på väg ut ur trullorna. Okej? Ni är med? Jag kanske ska sätta upp lite andra ground rules här också:

1. Jag vaxar mig inte. Icke. Inte för att det gör särskilt ont utan för att mina ben tål det bara inte; jag blir blå och får blodutgjutelser och ser ut som om jag varit med i inspelningen av SOS Gute. Och så varar det inte särskilt länge heller. Dessutom har jag fortfarande lite trauma från sist jag gav mig på det där med vaxning och kom på att det var tjejen som sitter i kassan på ICA som var i färd med att vaxa mina ben och det kändes bara… inte okej. Burr.
2. Nej, min man får inte hjälpa till. Någon form av mystik vill jag ha kvar i mitt äktenskap. När vi har kommit till den punkten att jag tillåter Scout Valiant att sitta på huk bredvid badkaret, djupt koncentrerad, och raka mina ben med sin rakhyvel – då är det illa. Verkligen.

Så hur göööör man? Hit med husmorstips! Pretty please?

65 kommentarer till “Att ha en…. eh… stilla undran.

  1. Håller med dig! En pall och som sagt, hoppas på det bästa! Och trösta sig med att man inte ser resultatet ändå hi hi! Ha en bra dag! Mvh Ida

  2. hej!! själv använde jag weet kräm eller vad man ska säga…man lägger på det på området man inte vill ha hår på,låter det sitta en stund sen sköljer man bara av det i duschen….smidigt tycker jag och man blir len som en barnrumpa….luktar inte särskilt gott men men det står man väl ut med om man får bort håren

      1. Hey, det bästa isåfall är att inte ha på det så länge det står i instruktionerna och sen testa sig fram för varje gång, om man pallar göra det några gånger. Så gjorde jag i början eftersom jag har galet känslig hud.

  3. Här är en till som använder weet hårborttagning.. Kanske inte ändå in i härligheten, men Bikinilinjen och benen.. Det försvinner bra i duschen och om något sitter kvar efter kan man gnugga lite försiktigt med en handduk..

    1. Tänkte också tipsa om weet. Smeta in, låta verka, skrapa av smet + hår med medföljande verktyg, duscha bort det sista. Jag brukar weeta benen inför sommaren för att få bort vinterns päls ordentligt och har aldrig varit med om nån skållning. Har iofs aldrig gett mig på bikinilinjen med smeten men jag tror inte det är något problem heller bara man följer de tidsgränser som anges.

    2. Jag kör oxå på veet hårborttagningskräm! Är det bästa jag har provat hittills. Spreja på rejält, på benen och hela härligheten, massera in det för att verligen få in det i hårsäckarna, låt verka Max 6 min som det står i bipacksedeln, duscha av. För ännu bättre resultat brukar jag ta skrubbhandsken efteråt i duschen. Tvåla sen in för att bli av med veet-lukten och duscha slutligen av allt. Klart! 😀

      Jag håvar själv skeptisk i början med tanke på kemikalier mot min känsliga hud, men det har aldrig blivit skållning eller klåda. Så jag kör benen, härligheten och armhålorna. Lycka till!

  4. Hmmm, jag undrar det samma:)Benen går bra än så länge men andra stället. Där är det liiiite risky, får väl använda en spegel kanske…
    Kram på dig

  5. Haha gud va jag känner igen mej! Jag tog faktiskt en mjuk filt å slog ner ändan på precis utanför duschen, in med ett ben i taget. Det funkade riktigt bra trots den gigantiska magen! Man får liksom luta sej lite åt sidan så inte magen är mitt framför än..för då når man ju kanske till knäskålarna om man har tur. Lycka till!

  6. Ha ha ha! Jag kommer inte ens ihåg hur jag gjorde! Fast jag är blind som en mullvad ändå när jag duschar så jag rakar alltid o känner med handen om det blev nått stickigt kvar eller om jag fick med allt. Foten på badkarskanten, rakar, stryker med höger, stryker efter med vänster och så om igen… Men du får nog parera lite mer för magen också 🙂

    Epilator rekommenderar jag inte. Köpte en sånn som skulle vara den allra bästa. Var stickig hela tiden o strax började en massa hårstrån växa innåt, först lite milt men sen djup o besvärligt så det blev mörka klumpar under huden som jag fick gräva/klämma fram. Inga vackra ben förra sommaren….

  7. Håller med flera andra av tjejerna som kommenterat. Håll dig till Veet när det gäller benen i alla fall, det är inget varmt och benen blir fina och lena. Har dock inte provat till bikinilinjen men beroende på hur du får till det med benen kan du väl testa?

  8. Tänkte också tipsa om weet. Smeta in, låta verka, skrapa av smet + hår med medföljande verktyg, duscha bort det sista. Jag brukar weeta benen inför sommaren för att få bort vinterns päls ordentligt och har aldrig varit med om nån skållning. Har iofs aldrig gett mig på bikinilinjen med smeten men jag tror inte det är något problem heller bara man följer de tidsgränser som anges.
    Min kommentar hamnade på fel ställe, sorry Kicki!

  9. Jag kommer inte ihåg hur jag gjorde om jag ska vara ärlig. Pedikyr gjorde jag några gånger. För dem når man liksom inte heller 😉
    Men benen?????

    Om du inte vill att någon ska hjälpa dig, vilket jag kan förstå, får du nog krångla med kräm eller skaffa ett riktigt långt skaft på rakhyveln.
    Eller vara lite Hippie de sista månaderna.

  10. ojdå..Hm. jag är ju inte gravid men lite väl köttbulleformad så jag tipsar om att om ni har dusch så sätt dig på en pall. Eller att ha ett ben på…. Weet fungerar bra men man kan vara känslig och lukten är lite speciell. Men det varar längre än att raka så det är ju ett plus.
    Lycka till och se till att ha halkskydd i badkaret.

    Kramar!

  11. Sv. Ja, något sådant – fast inte prismässigt tyvärr eftersom jag är arbetslös/snart student… och inte kan avvara så mycket på skor jag egentligen inte behöver. Men utseendemässigt är de nästintill fullpott 🙂

    Jag kan inte komma med några goda råd tyvärr. Jag är välsignad med mycken liten hårväxt själv så det var aldrig några större problem när magen var i vägen där på slutet. Hann aldrig riktigt bli nån regnskog 😉

  12. Jag är inte gravid och har inte varit det…än. Nån gång i framtiden hoppas jag få uppleva det. Trots det har jag funderat över precis det du beskriver och undrat hur man gör när magen kommer i vägen. Samtidigt har jag tänkt att jag nog är knäpp. Fundera på sånt innan liksom. Kontrollmänniska, nej då… inte alls… Det är så skönt att se det finns fler än jag som funderar i såna banor ibland…och tack för tipsen. De ska jag komma ihåg. Tack!

    Tack också för din underbara blogg. Den läser jag med glädje!

    Kram Lotta

  13. Jag tycker du kan unna dig att gå och ta bort håret på en skönhetssalong. Och passa på att ta en pedikyr och en manikyr och kanske en ansiktbehandling samtidigt. Vi gravida får varken äta världens godaste ostar eller dricka våra Amaroneviner under en ansenlig mängd dagar- men vi kan faktiskt se till att vi blir omysslade istället.

  14. Du får raka dig innan du går in i duschen, med ena foten på toalocket och handfatet som vattenkälla om du fattar. 🙂

  15. Jag har ett tips som min vännina provade ( hon födde för 3 veckor sedan och Ella vägde 5260!! och va 58 cm lång så hon var stooor! ) Hon sa att man la benet på köksbordet och därifrån kunde man vrida benet utan att magen var jättemycket i vägen. Så hoppas det kan funka för er med. Denna diskussion var på tapeten mååånga gånger mellan oss nämligen.

  16. Har klarat av två graviditeter utan behåring. Inhandlade en liten spegel, som jag kunde ratta runt i duschen, med ena benet på kanten, tja det blev lite klurigt men det funkade!

  17. Ja, här rekommenderas också weet….eller salong där de kan göra det med kräm..men jag har hicka just nu av allt skrattande detta inlägg gav mig:):) Rolig..borde stå i ditt pass!!

  18. Ha ha, nu skrattade jag så att pappren framför mig flög iväg. Preeecis sådär kände jag också och jag har inte så mycket klokt att komma med tror jag. Benen lyckades jag på något sätt raka ändå genom olika sorters vridningar eller ha benet på toastolen och raka innan dusch (med gel). Bikinilinjen gick också bra, men jag antar att jag hade tur många gånger för jag gjorde det i total blindo. Däremot det andra fick vara de sista veckorna – det vågade jag mig inte på.

  19. Hahaa, tack Emma för att du vågar fråga! Är i vecka 33 och har precis börjat få liknande problem, magen är alltid i vägen. Men nu vet jag hur andra kvinnor löst problemet…

  20. Jag fixar inte heller vaxning av samma orsak som dig. Jag måste varna dig, jag reagerar likadant på weet krämen som jag gör på vaxning. 🙁 Synd för den är lätt att jobba med.

    Rakningen fixade jag genom att sätta upp benet på toastolen. Att raka härligheten var lite på vinst och förlust. Känn dig fram och raka FÖRSIKTIGT. *s* Jag ville inte heller ha hjälp av sambon med rakningen.
    Kram

  21. Jaha, jag som skulle göra så mycket nyttigheter när lillen sover middag. Bara kika datorn en sväng, klickar av en slump mig hit och blir fast! Vilken härlig blogg. Nu har jag inte gjort något nyttigt, däremot onyttigt ätit en snickers och njutit av massa inlägg i din blogg och snart vaknar väll lilleman igen!
    Men det var det värt, lämnar sidan men ett vansinnigt sug efter kladdkaka bara.

    Fortsatt att vara så härlig!!

  22. Tjoho.. går in i vecka 39 i morgon och jag klarar mig rätt ok.. benen går rätt ok.. får sitta ner i duschen ( som tur är har vi en stooor dusch) och raka dem. Bikinilinjen får man helt enkelt lita på att det som inte känns inte syns.. haha. Ja det är verkligen ett problem.. det är därför man inte ska vara höggravid på sommaren har jag kommit på. Trots att det är 2 gången nu. Good luck! Gillar dina frågor inne hos Anna-Malin!

  23. De två första graviditeterna fick jag nästan ångest bara att tänka på att någon skulle se om jag hade hår på benen. Jag rakade till och med innan jag åkte in och klämde ut ungarna.
    Tredje graviditeten rakade jag upp till ca 6 månaden, sedan blev jag helt enkelt så jävla stor att jag inte kunde. Och seriöst, idag bryr jag mig inte ett skvatt om någon stör sig på mitt hår.

    Däremot klippte jag könshåret med sax in i det sista..sista månaderna fick jag gå på känsla..lite läskigt, men lite farligt får man väl leva ibland 😉
    Fixar inte när det är värsta busken där nere, men jag vill inte raka heller, så jag ansar istället.

  24. Hårborttagningskräm för bikinilinjen som i princip alla skriver. Till benen SilkePile – då kan du inte skära dig (fungerar även på bikinilinjen om du är smärttålig…).

  25. Jag tycker också weet är bra, hört många som inte tycker det dock. Men jag har alltid tyckt det funkar. Har ej grova hårstrån om det har något med saken att göra, vet ej.

  26. Ha ha ha, jag dör:-) Du e så skön. Kommer faktiskt inte ihåg hur jag gjorde. Upp med ett ben i taget på handfatet och rakade eller nåt typ. Bikinilinjen blev väl på känn.
    Håller med brudarna ovan, testa veet.
    Kram

  27. Fullkomligt asgarv 🙂 Men jag är helt och fullt bekant med problemet. Veet fixar inte min hud så var försiktig annars säger jag nog som de övriga, halkskydd är bra att ha och sedan är det bara att försöka vrida sig i samtliga vinklar trots en jättemage för att få till det och sedan känna efter hur bra det blev…… fick verkligen en flashback från mina egna graviditeter 🙂

  28. Hahahaha! gud vad jag känner igen mig! jo det krävs lite finess och man är inte speciellt graciös heller hehe.
    själv så lyckades jag faktiskt med att shave-a två dagar innan förlossning, fråga mig inte hur! tror det var det där undret som gubben där uppe sparat åt mig! du kan ju prova att el-tejpa fast en förlängningspinne typ…ish!? haha( fick en fin bild framför mig!!) men den riktiga utmaningen är att sen måla tånaglarna!!! där kan ni snacka akrobatiska skills! jag blev lagom nöjd när vi kom på BB och de bad mig hämta removern och gnugga bort det. nagelfärg funkar ICKE i sterila utrymmen…bara ett tips…
    ta de lugnt nu…

  29. Ååååå,jag skrattar så tårarna rinner….ser framför mig hur kvinnor i olika åldrar OCH former åbäkar sig med diverse krämer,saxar och rakhyvlar!!!! Jag dör..vi är ju helt galna…men jag förstår precis. Nu är det 21 år sedan jag var gravid sist(av2)och på min tid behövde man ju inte vara helt kal…men frisrerat och inom vissa gränser…Bara som en parantes nu när vi ändå håller på…tycker inte någon fler än jag att det här med helt kal liksom hör småflickor till? Jag må vara gammalmodig men jag har personligen lite svårt för just det…jaja smaken är som baken…nu till hur vi gjorde på min tid…spegel,massa raklödder och så en rakhyvel. bikinilinjen fixad och klar…inget som letade sig ut mot låren,däremot kunde det bli lite siochså med övre delen…men som tur va såg man ju ut som en sprängdfylla yogaboll så det fanns inte en möjlighet att ens märka att det skulle kunna vara nåt där…=)Nu hade jag turen att dessutom föda 3 veckor tidigare än väntat så min fina aprikos bikini jag köpt för sommarens solar hann aldrig användas…synen på min man då jag kom hem med den var oslagbar…vintervit, lite småfet, jättemage, stödknästrumpor och massa vatten i bena och så denna bikini=) Vacker ?!javisst, och väldigt osexig…tack för en trevlig skrattstund.

    1. Ang. att vara kal. Jag har vid båda mina graviditeter valt att vara ren rakad för att bli av med allt det kletig och äckliga under förlossningen och tiden direkt efter. Annars är det inte ngt som lockar mig direkt men rätt rejält ansat.
      Så ja då fick ni alla veta hur jag ser. *asg*

  30. Ah, gör ngt erotiskt av det istället 😉
    Låt mannen kirra det där nere, det e ju han som ska se det iaf förmodar jag 🙂

    Benen kan du säkert greja med weet som alla säger 🙂 låter smart, men prova på ett litet ställe å se om du tål det först.

    Är det erotiska alltför osexigt för dig så köp en stor spegel, så ej intvålad när det e dags, raka genom att spana i spegeln och hoppas på det bästa 🙂
    Kramar
    Å

  31. Hej!

    Jag veeet!! Jag kunde inte en tas på mina strumpor själv :O) Jag var stor som en val! Ok, det får tilläggas att jag väntade tvillingar och det var stödstrumporna jag behövde hjälp med. Jag bodde i dem den sista månaden, mina ben var stora som stockar i slutet och det var obehagligt utan dem. Jag hade en fantasi om att jag skulle bränna dem fruktansvärt fula strumporna i slutet. Bara elda upp skiten, jag hatade dem!! Min sambo fick hjälpa mig på med dem innan han gick till jobbet så illa var det.

    Jag gick och vaxade bort behåringen, jag hade inga problem med det. Men ett tips är att prova laser om du vill få bort det permanent. Det är rätt dyrt men det håller och det är skönt att slippa tänka på håret. Att raka gillar jag inte! Det blir stubbigt och mina hårsäckar blir lätt inflammerade…

    Kram

  32. Precis som du så är vaxning inte ett alternativ här. Rakning var det som gällde hela vägen. Visst var det knöligt men det går. Vet inte hur det är för dig, men en del stunder känner man sig kanske liite mer rörlig och då får man passa på, på morgonen tex eller efter ett skönt bad. Att ha något att sätta upp foten på, som ex en liten pall eller pedalhink är bra. Då kan magen hänga på sidan där benet är rakt medan du koncentrerar dig på det pedalhinksvilande problemområdet. Tre viktiga bara: känn efter, vara försiktig och låt det ta tid (ingen hurry hurry här). PLUS använd en bra rakkräm som gör det hela mycket lättare. Ja, det var mina tips det. Tjing tjing!

  33. Tack för dagens bästa skratt, en fråga som många aldrig hade ställt själva!!!!:)))) Jag fixade det som många andra själv med en del akrobatik, det är 18 år sedan sista barnet och modet var att bara ta bikini kanterna, kan vara knivigare att ansa mer utan att se!!! Jag såg idag på H&M att det fanns en Gilette hyvel som ansade/ kortade ner men det är nog ingen hit med halv långt lurv ! Jag tror att Veet spray kan vara bra så länge det är på sidorna och benen, Lycka till! Det kan annars bli en afro på förlossningen !!!!M

  34. Haha! vad härlig du är!
    Jag kommer också ihåg att jag hade problem med det men jag löste det genom att sätta mig ned och ta där jag kom åt men sen hade jag ju inte lika el grande mage som dig och det var mitt i vintern..
    Bikinilinjen tog jag det jag kom åt innan det var dags för födseln..haha, jag gick med större trosor bara 😉
    Lycka till!

  35. Hahahahhaha ååh jisses om jag begrep såhär i efterhand hir jag bar mig åt! Men jag var renrakad ända in på förlossningen. Det var dock ett jäckla projekt med min 98 kilos kropp. Fyfan!

  36. Haha, det är underbart att läsa om andra som brottas med exakt samma i-landsproblem som en själv ;-). Det är ingen picknick att raka sig med en vecka 31 gravid mage ivägen. Och av erfarenhet vet jag att det blir värre ;-). Benen går ju att lösa hyfsat genom att typ sitta i skräddarställning på golvet – men bikinilinjen alltså… Major problems. Där gäller det att gå på känsla – vilket går sådär måste jag säga. Den här graviditeten tar jag dessutom blodförtunnande sprutor vilket gör det än mindre lämpligt att skära sig – det blöder lixom gaaanska länge… Men skam den som ger sig – man får helt enkelt chansa. Vill man vara fin får man lida pin heter det ju.

  37. Ha ha ha! Fina du! Jag har lyckats förtränga hur jag själv löste det. Efter att ha jobbat på förlossningen kan jag dock säga att det finns alla varianter från helrakat till hellångt! Ibland fick man klippa bort håret för att barnet skulle kunna komma ut om man säger så…. (-; Lycka till och ta det försiktigt! KRAM

  38. Haha, det här är kul! Förlåt, men när barnet ska ut, då försvinner all mystik som någonsin existerat 😉 men tills dess…
    Jag gick på känn, på med raklödder och fram med hyveln, i värsta fall pallra upp en spegel, men det blir nästan bara värre då… Maken hade jag till att måla tånaglarna, det gick ju inte alls att nå så långt på egen hand. Jag önskar dig lycka till 🙂 Kram

  39. Jag är gravid i v 33 och började tänka på detta ganska tidigt och köpte mig en epilator för flera månader sen. Det innebär att jag använder den en gång i månaden och har knappt någon hårväxt på benen däremellan. Använde den även till bikinilinjen men det är dock svårt just nu men fördelen är att hårväxten minskar så pass efter ett tag så även om bikinilinjen måste rakas emellanåt blir det väldigt sällan och lite 🙂

  40. WEET hårbortagningskräm is da shit!!!!!
    Låt den sitta längre än va det står, för vi kan ju ändå inte stämma folk som i amerikatt:)

    Todelooo

  41. Tålamod, pall/toalocket, spegel på golvet och en mindre att ha i handen =)
    Kommer gå galant, jag hade inte ens ett uns stubb varken här eller där på självaste BF dagens och löste det själv hela tiden.
    Lycka till!!!

  42. Hahahaaaa!!! Min bikinilinje är helsne och det får den va, sen kanske jag har missat ett strå eller två men äsch, någolunda fint tycker jag att det är, Weet hårborttagningskräm är dock inget för mig då jag inte tål det så bra…Men snart ska jag ta tag i ”den” på riktigt, är beräknad om två veckor å då ska den vara extra fin;) Lycka till!
    kram!

  43. Detta var sannerligen ett stort problem för mig. Att väga över 20 kg extra plus en stor vattenmelon till mage gjorde ju inte saken lättare.
    Man får liksom testa sig fram. Jag led av sammandragningar och foglossning så att sitta för länge var ju inte jättehärligt men skam den som ger sig.
    En liten spegel alt. en stor och sätt dig på golvet på en handduk. Det tar tid men värt mödan.

  44. Haha allt går om man vill och är envis och galet fåfäng. Jag var också stor som ett hus men envisades med att måla tånaglarna. Det var sjukt jobbigt men det gick och jag är inte ens speciellt vig. Tror att jag hyperventilerade en kvart efteråt. Men jag visste att en av läkarna på förlossningen var sjuuuuuuukt snygg och då tänkte jag att med min vanliga otur så skulle jag ju säkert få honom och då skall jag fan i mig vara förberedd. och det var jag.Nyrakad, nymålade tånaglar osv. För naturligtvis släntrade snyggot in i min ovärdigaste stund. Ryktet säger att jag gapade neeeeeeeeej när han kom in. Men jag är säker på att han tyckte att jag var sjukt het när han stod med händerna i mig och tog blodprov på bebisens huvud. Det var säkert det enda han tänkte. 😉

  45. När jag väntade mina barn så hjälpte min man mig. Fast jag var skiträdd hela tiden för att han skulle råka skära mig, men det gick bra! Tack för en kul blogg att läsa! /Ny besökare fr Lund

  46. Hej! Vet inte om det redan nämndes, men hur skulle det vara att kolla i spegel, om du har någon på rätt höjd 😉 Hade precis samma problem när jag var gravid…beslöt att bara inte bry mig och inte gå på allmänna platser i baddräkt 🙂 Före förlossningen kämpade jag sedan och fick det i ordning just med hjälp av att kolla i spegeln och hoppas på det bästa! Lycka till! 🙂

  47. Hej!

    Hmm…läser att dom flesta använder weet. Ok, kanonbra för dom som tål den, men kan lämna allergiska reaktioner på känslig hud. Jag blev rekommenderad av en väninna som jobbade i en sexbutik att kolla in deras hårborttagningscremer för intimhygien.
    Det fanns några att välja på, men efter ett (något pinsamt) samtal med personalen gick jag därifrån med en creme. Tjejen jag pratade med förstod precis vad jag ville och var hur bra som helst på att förklara vad produkterna innehöll och hur de används. Den jag köpte funkar ungefär som Weet och är verkligen kanonbra!
    Så jag föreslår att du går in i en sexbutik och hör med personalen, dom är otroligt duktiga.

    Lycka till nu!

    PS. En härlig blogg du har! Jag hamnade här av en slump och nu läser jag den rätt ofta!

  48. Hahha du är bara för härlig, känns som du är en tjej som jag känt.. 🙂
    Men jo det där kan vara klurigt, jag har inte heller velat ta hjälp av mannen. Inte någon av gångerna och nu har jag ju gjort det där med att vara gravid och graciös 3!! gånger..
    jag tror att jag bara rakade allt.. kände med handen vart det behövdes och sen bara körde på.. känna.. raka..känna raka..och så var det.. benen ..:) de satte jag upp på badkarskanten och då funkade det 🙂 Haha sötaste du!!
    KRAM!

  49. Be en kompis och skratta åt det under tiden.
    Vaxa är väl att föredra då annars kommer din kompis säkert tröttna på att bli överringd för en ”undercover rakning” var och varannan dag.
    Personligen var jag orakad i 8 månader.
    Det kan vara bra det med,släppa på rutiner och krav och bara vara jäkligt duktig på att vara gravid.
    Good luck

  50. Hejsan,
    måste bara säga att jag älskar din blogg och dina funderingar. Var själv gravid tills för 5 dagar sedan och jag upplevde precis samma sak som du (trots att min mage var pytteliten), att hur i h-vte ska jag fixa tillsnyggning ”down there” utan att knöla ihop bäbisen alltför mycket. Jo, jag försökte faktiskt att ”lyfta upp” magen…

    Till slut fick jag känna mig övermäktig och faktiskt struntade i att ”superfixa”, blev lite lätt tillfixning och som tur va så kom min lilla Viktor bara några dagar efter att jag gav upp. Visserligen försökte jag när det satte igång att frisera lite, men när det gör ont så får man helt andra prioriteringar- jag LOVAR!

    Hoppas det går bra för dig för snart har du en underbar tid framför dig…

    kram
    camilla

  51. ja fy! Detta är ett stooort problem när man är gravid. Jag vägrar också låta det härja fritt därnere, men det är INTE lätt med den gigantiska magen. Och man ska ju också visa upp paketet när det är dags för förlossning, även om inte barnmorskorna bryr sig (tror jag). Som tur är har jag det bakom mig nu, födde vårt andra, och som vi planerar det, sista barn för 7 månader sedan. 🙂
    Men här kommer mitt tips på rakning av den nedre regionen:
    Jag tog en handduk, bredde ut den i soffan, tog rakmaskin (enda som funkar för mig, får bara utslag av rakhyvel) och en spegel och lade mig ner på rygg. Lade benen i ’meditationsläge’, ställde spegeln i rätt vinkel stödandes mot mina fötter… Och ja, så satte jag igång!

    Kan ju säga att jag såg till att göra detta när jag var ENSAM hemma.
    Lycka till sista tiden!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg