Att ta sig an en måndag.

Okej. Så idag är det alltså måndag och första arbetsdagen efter tre veckors ljuvlig semester. Jaha. Och vad gör man nu? Jag har liksom glömt litegrann hur det var man jobbade. Jag minns inte vilken tid vi brukar gå upp när vi inte längre får lov att ligga kvar tills vi vaknar själv. Jag minns inte när bussen går. Jag kommer ha stora problem att komma ihåg mitt lösenord till datorn och jag har bara en vag aning om pinkoden till larmet på kontoret. Det enda min placentahjärna har kvar i oroväckande färskt minne är vilken tid Espresso House vid Skomakaregatan öppnar.

07:30. Jo, jo.

Men. Nu är det sex veckor (eller är det sju?) som jag ska gå till jobbet innan jag blir mammaledig och jag ska banne mig försöka göra stordåd under den tiden. Det finns saker att ta tag i, lösa ändar att knyta ihop och planer att iscensätta och lite placentahjärna ska inte vara ett hinder. Snart ska jag börja med stordåd! Snart.

Ska bara vakna lite först.

30 kommentarer till “Att ta sig an en måndag.

  1. EH på stationen öppnar tidigare, om det krisar. 🙂 Prioriteringen på vad man minns är tydlig. *s* Jag har varit hemma i ett år och två månader nu och jag minns pinkoden till jobb men inte koden till datorn. Jag längtar till den förste september, första jobbedagen på läääänge.
    Ha en bra dag idag
    Kram

  2. Det är lite synd om oss idag, (jag börjar ju också) men det är roligt. Förvirringen, hejhurharduhaftdet-kramarna och viljan att nu ska det stordådas samtidigt som man dånar lite av sovmorgonsbrist.
    Jag gillar att mjukstarta första veckan, vet att det minskar depressionen som gärna kommer den andra. Men det får bli precis som det blir.
    Lycka till idag!!

  3. Själv tar jag mig an dagen genom att njuta lite extra av att jag kan ligga kvar i sängen när det flesta verkar vara på sitt jobb. Om en stund ska jag och Mumma gå en skogspromenad och sedan ska jag & mannen kolla på tapeter till nya huset. Skojigt! Hoppas hjärnan startar hos dig så din dag också blir bra!

  4. Ohoj… Ingen arbetsdag idag för mig , men totalt yrvaken så jag får verkligen koncentrera mig nu när jag skriver, för Guuuud vad man kan ha grus i ögonen och blytunga ögonlock En viss Bella känner nog lika dant för hon halvhänger rätt på mig…..
    ~Jag sniffar lätt med min nos (jo, den är vaken:) Och snart, snart kan jag inta en latte och förhoppningsvis så ser jag snart normalt igen:) Ha en go första dag:)

  5. Jag har läst i en sommarhälsning från Previa, att det är ett gott tecken när man inte minns lösenord och koder, när man kommer åter till jobbet efter semestern. Det står nämligen för att man haft en bra semester. Att man kopplat bort jobb och haft fokus på ledighet. Nästan så att man hoppas på att ha glömt bort koder och annat 🙂

  6. Härlig inställning 🙂 Du kommer fixa det galant. Sexsju veckor är lagom långt för att ändå känna att det är ganska nära. Ha en fin dag! Kram Linda

  7. åh Lilla Emma, det är är bara hjärnan som spelar dig ett spratt..det är ju likadant varje gång man varit ifrån något en tid.
    Man tror att man har glömt, förlorat greppet.
    Men icke sa nick, efter en liten stund är allt som vanligt igen och man fattar nte ens att man ödslade energi på att tänka tanken.

    Ha en fin måndag.

    Kram Mrs G

  8. Ha en alldeles utmärkt första dag på jobbet! Om du bara kommit förbi löseordsglömskan, så brukar det mesta lösa sig! 🙂

  9. Snart är du igång igen. Kanske inte i samma takt som före semestern men rutinerna kommer klarna:P Semester är underbart men vardag är inte illa det heller. Mannen har en vecka kvar så vi ska njuta ordentligt men sen börjar vardagsrutinerna igen. kram

  10. Eftern en timme på jobbet kommer allt kännas hemvant igen, tro mig!
    När man surrat färdigt m allihopa och tittat runt känns det inte mer som 3 långa veckor utan en snabbhelg typ.
    Hjärnan anpassar sig fort.

    Hoppas du har det bra idag!
    Kram

  11. Det märkliga med att komma till jobbet efter semestern är att efter några minuter känns allt som förut igen. Som att cykla helt enkelt. Vanemänniskor som vi är 😉

  12. Hoppas du får en bra dag på jobbet och uträttar en del stordåd.

    Ja du den där preggohjärnan man får dras med är inte alltid det lättaste. För ett tag sen glömde jag bort koden till mitt bankomatkort och kom inte på den igen på över en vecka 🙂 Tyvärr tenderar preggohjärnan att efter förlossningen övergå till amningshjärta som påvisa samma symptomer..

  13. Visst är det lustigt med hjärnan. Jobbade en del extra under de 2 åren jag var hemma med yngsta. Då behövde jag inte min flexkod eftersom det var på timme, då o då gick jag till flexklockan o kollade om jag skulle kunna stämpla in -nej, helt borta. Dagen när jag kom tillbaka på riktigt, då satt den. Hur gick det till?

  14. Det är ju härligt att ha glömt allt, då har man verkligen varit ledig va? 🙂
    Jag ska börja mitt nya jobb imorgon o jag oroar mig redan för det där med att åka pendeltåg som jag inte gjort på massor av år. Jag är en bilmänniska o har alltid varit. Men att ta bilen till Söder funkar inte på vardagar, det är ju både tull och svindyrt att parkera ju. hihi
    Jamen, jag klarar mig nog. Bara man har åkt en gång så flyter det sen. Men ja visst är det skumt att ha semester o sen göra sig redo att åka till jobbet.
    Imorse tog vi sovmorgon, imorrn börjar allvaret. Hoppas din dag blev kanon!
    Lina

  15. jag har funderat under dagen (jag sitter i en död reception nu i sommar, så jag har tid att tänka på sånthär), vad jobbar du med? jag tror att du är socionom eller någon typ av samordnare, bränns det?

  16. Hoppas att din första dag efter semestern varit bra! Blev det några stordåd uträttade idag eller väntar du till imorrn?
    Kram, Katja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg