Att be snällt.

Kära budgivare med initialerna UB.

Nu är det såhär att vi har råkat förälska oss i samma hus. Jag vet. Men vi var faktiskt först (ja jag är medveten om att jag inte är tre år gammal men vi var faktiskt först och huset är paxat nu stjärnstopp och smurf) och det finns mängder av fina hus ute på marknaden som ni kan ta istället. Jag lovar. Jag har kollat.

Ni förstår; jag är ganska så havande (2,2 kilo havande med hårig bäbis) och det är inte alls nyttigt för mig att behöva sitta och vänta på mäklar-sms hela tiden. Tänk om jag föder för tidigt och måste åka taxi in till sjukhuset för att min man kanske har jour på helt annan ort och så lägger jag moderkakan och allt annat snusk i baksätet på den fina skinnklädseln i Mercan från Taxi 97 och tvingas ge min son taxichaffisens namn i andranamn för att visa min tacksamhet! Va? Förstår du hur svåra taxichaffisars namn i regel är att uttala? Särskilt för mig, jag har svårt med r. Det låter roligt när jag säger r. Och moderkaka, vettu, sånt går ju knappast att reconda bort.

Vill du verkligen ha det på ditt samvete? Hm?

Så nu tycker jag att vi gör såhär att du slutar att tramsa med att komma här och lägga bud på mitt hus, och så drar du dig ur istället och letar upp ett mycket bättre hus – ett sånt som inte är skabbigt och som inte har gula golv. (Till exempel vårt – det är ett lysande förslag, buda på det istället). Och dessutom; vad är det för hyfs att slafsa in ett bud klockan elva i morse och sen inte kontra mer på resten av dagen så att jag får hicka varenda gång jag får sms?! Nä, det kan ju vem som helst förstå att det här; det här är ingenting för dig. Nä, nä.

Så var nu ingen pajas, ok? Huset är vårt. Ska bli vårt. Vi var där först och det är paxat och stjärnstopp. Och smurf. Ja?

Tack på förhand.

Vänliga hälsningar
Budgivare med initialerna EL

49 kommentarer till “Att be snällt.

  1. Jag har undrat så hur det har gått, men det var ju inte så kul att höra. Visserligen var det fantastiskt roligt skrivet(!!!), men det var ju synd att där är ngn annan med och budar. Håller tummarna stenhårt, jag lovar!!!! Kram Lisa i H-viken

  2. Emma, Emma, vilken hemsida använder du dig av när du kikar hus? vore så roligt att veta. Kram på dej, och du, jag är säker att det är EL som kommer vinna detta!

  3. Superskratt 🙂

    Men nu är det ju solklart att det är ert! Mer raka besked än så här finns ju inte så efter detta kan ju inte ens UB dra till med flera bud. Då är de liksom ute på hal is…alla vet ju hur det är med stjärnstopp.

    Och du förresten, jag läste ikapp lite. Du är allt en hyvens bloggerska, jag skrattar och läser och gottar mig i allt du gör. Och vilken kommentarsprinsessa du är! Wow liksom, hundra och sextio och sjuttio och hur många kommentarer som helst. Heja dig!!

  4. Ja, det är ert och ja, de kan buda på ert nuvarande istället. Bra deal tycker jag. För vem vill ha en moderkaka utkrystad i en taxibil på sitt samvete?!

  5. Du är för go’, Emma! Och jag håller tummarna så det knakar för att budgivare nr 2 hör bön. Rena rama cliffhangern varje gång man går in på din blogg dessa dagar, så spännande!

  6. Du är så förbaskat underbar…. du förlänger verkligen mitt liv med många skratt!
    Lycka till håller tummarna för er!(det vore hemskt med en födsel i baksätet på en taxi och ett konstigt namn på köpet…)

    Hälsningar från en Hunnebotjej

  7. Vet du? TL tog kål på oss, vi la oss för priset blev för högt. Det var jättejobbigt att buda, man fick typ hjärtattack varje gång telefonen burrade… Och jag och mannen hade små minikonferenser i korridorerna på jobbet, ivrigt chattandes om vad vårt nästa bud skulle bli. Men så hux flux var det slut, vårt gräns var nådd.

    Vi grät och gick vidare. Tills en dag två veckor senare då mäklaren ringde och frågade om vi fortfarande var intresserade. Då hade TL dragit sig ur… Det var jättebra för då kunde vi köpa deras besiktning och pruta ned priset 250 000 kr…

    Kanske händer detsamma för er?

  8. Har nyligen hittat hit, och är fast! Du skriver otroligt levande och – kanske framförallt – med sådan humor! Jag följer en massa bloggar men din spar jag till sist – lite som en efterrätt. Men nu var det ju inte det jag skulle skriva, utan det, att jag håller mina tummar för att budgivningen går er väg. UB måste ju fatta att är det paxat så är det!

  9. Idag trillade det minsann ner något fin fint i min brevlåda, gulle dig! Ska snarast ta en lunch med svägerskan!

    Och såklart att huset är ert, det krävs bara lite nervpirr innan allt är klart, så är det ju i alla de braiga sagorna med de fina sluten 🙂

    Kram på dig

  10. Du är så söt och rolig så man dör!
    Jag håller tummarna för budgivaren! Jag ser fram imot att få följa dig från detta hus:)!

    kram söta och roliga du!
    CC

  11. Du är så himla häääääärlig! Jag håller alla tummarna för att det skall bli ert hus – det är du värd!

    Nu får du en kram, eller två……… (en till mannen också)

    Elisabeth

  12. du anar inte hur sugen jag är på att skicka ett sms till dig nu, men jag vill inte riskera att leo får ett svåruttalat andranamn 😉

  13. All lycka till!!!

    Och jag som varit slav av denna bloggs en start blev genast nyfiken på din röst. Jag hör inte den med skorrande R även om jag vet att du kommer från dom trakterna 🙂

    En videoblogg snart kanske?

    //Sandra med ett bondigt L, hahaha

  14. Hahahaha du får mig att tokskratta varje dag! Budgivning är fruktansvärt..jag var ett nervvrak innan vi fick reda på att vi fick köpa vårt hus.. Jag håller tummar och tår att ni får det!

    Kramar Jennie

  15. Er plan är alldeles för bra för att detta ska gå i stöpet så det kommer att ordna sig (det måste det ju). Det verkar bli ett spännande äventyr det där husköpet och det är ju som attans att det verkar finnas fler superoptimistiska och lagomt impulsiva människor förutom er 😉

  16. Du är ju bara fööör skön Emma. Klart ni ska ha huset! Håller tummarna för att de där andra som inte alls är gravida och smågalna och som inte alls behöver bo där drar sig ur fortare än kvickt! 🙂

  17. Vad har du för problem med R? Som skåningar där dom sitter i halsen eller som smålänningarna som helt sonika hoppar över dom? 😉

    Med all denna positiva energin som du/ni får här på bloggen så kan det inte annat än gå bra!
    Håller hela familjens tummar för er!
    Tack ett härligt skratt.
    Kram

    1. Jag nästan hoppar över dom. Säger tåtta istället för tårta och så 🙂 det har blivit bättre men nåt taxinamn fixar jag nog inte.

  18. Du är helt enkelt underbar, jag skratta spontant rakt ut, kl är 22.36 hahha, du får mej att skratta på riktigt!
    Kram å gonatt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg