Att få morgonspatt.

Som generell regel har vi att hundarna inte får leka inomhus. Mest för att vi har väldigt snabba hundar och det skulle vara rena rama cirkusen om de fick balla ur hur de ville och få sin motion genom att hoppa mellan alla möbler och sladda över parketten och glida kana på mattorna tills de låg som tygkorvar längs med väggarna. Det är den generella regeln.

Men ibland finns det undantag. Som när Tant är löpig och ligger i ett hörn och är deprimerad och vägrar att leka med Tooka i trädgården, till exempel. Då tycker vi lite synd om Tooka och då hamnar den där regeln lite i skymundan ett tag.

Så då kommer det sig att vi går runt här hemma som två knäppa zombies med händerna i Michael Jackson-pose ovanför huvudet en lördagsmorgon och säger nuuuuu kommer vi och tar dig! till en överförtjust saluki som kurar på golvet bakom matsalsbordet. Och sen får det se ut som det vill här hemma, helt enkelt. Soffkuddar i hela vardagsrummet är ingenting mot den glädje som släpps lös när en Tooka får leva rövare ett litet tag.

21 kommentarer till “Att få morgonspatt.

  1. Men guuuud va sött! hahha.
    Så brukar jag göra med mina katter…hahha, blir helt galna, den ena lägger sig platt å ger upp men kan även den få ett spratt å den andra får ett tokrus å flyger mellan soffa å säng 🙂
    Kram Å

  2. ha ha ha ha , jag som just skällt lite på Bella för hon har lärt sig att hon kan bli låååååååång, framför allt om man sätter framtassarna på matbordet och snattar ALLT man kan nå när man är lååååååång..
    Så nu när jag vaknade låg där fullt med saker på golvet som bara vältrade sig i…:) Saker som inte är till för att vältra sig om man kan förvandlas till en väldans lååååååång valp:)
    Ha en underbar dag!

  3. Mm känner igen det:) har precis brottat ner en busig Jack Russel:) Som eg inte ska vara i sängen:) men det är ju så mysigt!

  4. Ni är sanna hundmänniskor ni!:) Härligt!
    Fantastiska vovvar ni har!!!
    Vi har två kinesiska nakenhundar som styr hela familjen (och hela kvarteret…urk!)

    Håller tummarna för ert ev nya hus nu!
    Kramkram

  5. Haha vad härligt! Så vacker så! Har tittat på whippet ett tag, men min man gillar GROVA vovvar! Vi har två leonberger. Men blir inga fler kan jag säga! Ska se till att han får träffa några whippet så faller han nog som jag gjorde!!

  6. Hahaha… helt underbart!

    Fasiken vad du skriver bra och underhållande, gillar din hälsning till de andra budgivarna… håller tummarna att ni får huset:)

    Milla

  7. Haha, du skriver så bra, man får verkligen hela senariot uppspelat för sig 🙂 Vi brukar också jaga upp vår whippet ibland och då ligger inte mattorna precis 🙂

  8. Så härligt! Här har vi en katt som blir på sådant humör ibland och det uppmuntrar vi gärna. Han gör inte så farligt stor skada, särskilt inte nu när vi har lite större utrymme. Så när han får något vilt i blicken är det bara att se hotfull ut och säga ”Ogga bogga” så sladdar han iväg, överlycklig.

  9. He he he…. Känns skönt att höra att det finns fler som låter sina hundar ”flippa” ur lite… 😉

    När Beageln är riktigt riktigt lycklig, så tok-springer hon, fram och tillbaka, fram och tillbaka, allt medans husets folk vrider sig av skratt…. 😀 Vi har helt enkelt inte hjärta att sätta stopp för henne….

    Kraaam Carin

  10. Undrar om Tooka och Tant är deras namn från födseln? Min syster hade salukier (salukis?) med långa arabiska namn, som vi förkortade till Walle och Bobo (Walle och Balle hade ju rimmat, men vi undvek det ändå av uppenbara skäl).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg