Att skapa sina tillfällen.

Häromdagen köpte jag mig denna bubbelgumsrosa skapelse baraföratt. Jag stod där inne i butiken och kände mig så fasligt gravid och tung och skvalpande och så bara fanns den där och såg så… glad ut. Pigg. Som en sextonåring som sprayar luggen för mycket och doftar hubbabubba och har glittriga saker som dinglar från sin mobil.

Jag har ingenting liknande.

Förmodligen för att jag aldrig tidigare har behövt något liknande. Men om det är nånting jag har märkt så är det att ju större jag blir desto mer extrema saker behöver jag. Nu pratar vi inte måsfjädrar och Pontare-sjalar, men jag behöver saker med humor. Som chockfärgade nagellack eller tingeltangliga accessoarer och andra ting som liksom säger att just nu må jag se ut som en vandrande pilatesboll men jag är förbaskat kul egentligen jag lovar och med ens förstår jag varför alla stora storlekar kommer i så glada, klara färger.

Dessutom; varannan dag får jag för mig att göra något radikalt med håret. Något kul. Men så minns jag en preggobok där det stod att man absolut inte får klippa sig radikalt när man är gravid eftersom man bara gör det för att man tror att det ska få en se mindre gravid ut – vilket det inte gör. Och det låter ju vettigt. Så jag låter bli.

Men nu har jag iallafall en bubbelgumsrosa klänning som jag ska ta på bröllop imorgon och känna mig som en sextonåring i. Och det räcker en lång bit. Det radikala håret tar vi sen.

25 kommentarer till “Att skapa sina tillfällen.

  1. Den var jättefin och kommer att passa dig perfekt! (du glömmer väl inte bort att man inte får lov att vara snyggare än bruden bara 😉 )

  2. Emma, du gör mina dagar med dina bubbelgumsrosa klänningar, dina fantastiska hundar och dina albatrosstuttar. Du e fanimej genial och du får mig att skratta. Varje dag.
    Ha en underbar helg som 16 åring:-)
    Inget nytt om huset antar jag, ska man behöva vänta ända tills måndag? Suck.
    Kramar Mia

  3. Åhhh Emma,

    kan minnas den där otroliga känslan att vara väldigt mkt gravid även om det för min del är nästan 30 år sedan. Kan aldrig minnas att min man uppmuntrat mig sååååå oerhört till shoppingrundor som han gjorde just då….trodde väl inte att det fanns ngt alls i någon affär som passade mig. Kan meddela att jag vid detta tillfället var 1.60 hög och minst lika bred och min make meddelade att han trodde det var lättare att hoppa över mig att gå runt mig…Nåväl lyckades iaf med konststycket att komma hem från starkt uppmuntrad shoppingrunda 3 dagar innan förlossningen….med en handväska och ett fantastiskt vacker bälte….hmmm tror längden var 80cm….Maken skrattade lika gott som expediten i butiken. Prinsen föddes i mitten av april året var 1982 och kan fortfarande känna lyckan av att sätta på mig detta bältet till midsommarafton samma år…go for it girl..jag njuter varje dag av din underbara blogg. Njut din graviditet njut dina härliga cravings. Jag känner med dig och håller samtidigt tummarna för att husköpet skall gå i lås.
    Verkställer du dina drömmar om butik och liknande lovar jag att komma förbi håller just nu på att försöka förverkliga drömmen om att lämna storstaden och flytta till en Skånegård.
    Kram från en person som kommer att följa dig dagligen.
    Elisabeth

  4. Superfin! Jag har en likdan vit och modellen är så skön. Magen får utrymme och även om man inte är preggo kan man ibland behöva lite extra space 😀

  5. Aah va läcker klänning ! Jag rekommenderar varmt att du låter håret vara ”ifred” 🙂 den är så himla fin. Det finns alltid en liten schans att efter födseln så kan det hända spännande saker med den i form av hormoner..jag har haft så spikrakt hår att inte ens permanent trivdes i den mera än 2 veckors tid. Nu så lockigt att GHD är det som gäller every morning…trevlig fortsättning på fredagen.

    1. Absolut! Jag är tillräckligt vid mina sinnes fulla bruk för att förstå att jag absolut inte ska klippa mig *s*

  6. haha, du är härlig.
    lite sådär tänker jag också med kläder, dock utan att vara stor. men att ibland vill jag bara ha saker som säger ”HEJ! JAG ÄR EN GUL TUMNAGEL”.
    fin fredag

  7. Jättefin klänning!

    Du, jag har ett grönt nagellack som jag inte blev riktigt kompis med. Vill du ha det?
    Ha en härlig dag imorgon
    Kram

  8. Jeg er snart 40 og det hender fortsatt at man vil føle seg som 16…. hvilket minner meg på sangen, ”beeing 22 feeling 17” (som sier noe om at noen synes 17 og 22 er laaaangt unna hverandre, og det er en luksus som er forbeholdt de unge…. ikke en førtis som meg)….
    Ha en underbar helg som sweet sixteen!

  9. Åh du kommer vara superfin i den! Hoppas du får en härlig helg, själ jobbar jag på Fritidsresor hela helgen och säljer soliga resor till fjärran länder. Skulle gärna vara hemma och gosa med barnen men men C’est la vie (Sånt är livet) !
    😉
    Ha det,
    Lina

  10. Jag som varit gravid tre gånger förstår förstås precis vad du menar och varför du känner som du gör. Ha en fin dag i din fina rosa klänning.

  11. Den klänningen är så fin. Du kommer att se fantastisk ut.
    Igår hade jag några vänner på kräftor här hemma och en av vännerna ska också ha barn. Så berättade jag om den här otroligt underhållande bloggen. Det visar sig att hon också läser din blogg. Fick tips av henne om att särskilt läsa något om att beställa pizza. Vilket jag ska naturligtvis.

  12. Å vet du? Den kommer se smashing ut även när du är ogravid 🙂 Jag har den i blått och älskar den för den kan dressas upp och ner, allt efter humör.
    Ha en härlig bröllopslördag!
    Kram Ulrica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg