Att inte hålla er på halster längre.

Ja, vad var det egentligen i den där blomkrukan igår? Hm? Jodå, inget mindre än bananbåtsflyktingens något större och något mer gräshoppeliknande kompis:

Alltså inget monster, inget giftigt, inget boaormsliknande som man kanske kunde trott. Men ändå. Inget jag sticker ner näsan till för att kolla läget om vi säger så. Den här fotograferade jag med kameran ostadigt utsträckt framför mig och huvudet bortvänt med ihopknipna ögon. De är ju luriga de där jävlarna. Rör sig som blixten! Innan man vet ordet av sitter de nånstans på ens kropp de absolut inte borde.

Hursomhelst. Precis kommit tillbaka från en supermysig lunch med fladdriga Tindy. Den kvinnan är underbart galen, hon kom som en packåsna över torget med saker till Leo och fick mig att snudd på börja lipa igen. Och nu ska jag lägga de sista minuterna på den här lunchrasten med att beundra Tindysakerna, dricka mineralvatten och klappa på magen.

21 kommentarer till “Att inte hålla er på halster längre.

  1. BLÄ!! Precis en sådär klättrade på mig i soffan i går kväll! Innan jag hade hunnit hämta ett glas för att försöka fånga den lilla typen och släppa ut den så var den f ö r s v u n n e n. Gulp!! Gissa vad som satt i taket ovanför sängen i morse när jag slog upp mina två blå (eller ja, grönbruna)!! Med mitt halvtaskiga morgonhumör var jag inte lika barmhärtig kan jag lova. In i dammsugare for den. Huvva!

  2. Och jag som trodde för ett kort ögonblick att det var nyheter om huset!
    Så kommer du dragandes med den där fulingen 🙂

    Jaja var sak har sin tid, och självklart ska ju den där rackaren få ha sina 5 min i rampljuset nu när han tagit sig dit och allt.

    Stor fredags kram från Mrs G i ett regnigt Båstad

  3. Vi hade också en syrsa på nattligt besök härom veckan. Ingen trevlig gäst. Jag stod på behörigt avstånd och viftade med en flugsmällare.

  4. Eww. En grön alien!
    Tindy är den bästa som finns! Mera Tindy åt folket…säger jag…:-D som älskar damen i fråga.

    Själv blev jag snuvad på festivalsvullande av mina jobbekompisar. Hrmpf. Men på måndag…då….

    Ha en fin fin eftermiddag

  5. Åh, nu måste jag bara få tala ut så bered mig plats på soffan tack..! 😀

    Förra veckan hörde jag fras och krisp hemma när jag satt och slöade vid datorn. ”Vadan detta” tänkte jag och upptäcker därefter att katten är väckt ur sitt vanliga komatillstånd och mycket intresserad av detta krispiga. Jag förväntar mig en nattfjäril, går fram och flyttar på katten – och ser ett fullkomligt monster med långa bakben. Har aldrig i mitt liv sett en sådan enorm gräshoppa/syrsa/whatever det nu heter – nära 10 cm!

    Fy i tusan.

    Ger upp ett tjut så maken galopperar uppför trappan, monstret – som helt tydligt är fysiskt överlägsen katten – klättrar uppåt väggen som en bergsbestigare på stereoider. Jag upplyste maken om att monstrets avlägsnande var villkoret för att inte bränna ned hemmet och efter en kvarts svett och svordomar får han ut eländet. Min man är inte fipplig med kryp, men till och med han var ytterst tveksam att ta tag i detta… 😀

    Jag tycker det är djäkligt orättvist mot mig att sådana här tingestar ska ta vägen in i min borg och trygghet. Det är det jag säger; alla djur som frasar och låter krispigt är otäckt – det innebär att de har onaturligt långa ben.

    Åh, nu känns det bättre. Kanske till och med kan sova i natt. 🙂

  6. Nej men, nu blev världens så där liten! Den där fladdriga kvinnan har jobbat med min man, hennes man( som, har jag lärt mig, kan äta hur många cake pops som helst) jobbar med min man och vi sågs på en middag bara för några veckor sedan. Då gjorde min unge hennes ena hund galen genom att hoppa på en studsmatta. Världen är verkligen liten!

  7. Nä fy vilken läbbig sak…Här hemma finns det en och annan STOR spindel som maken snällt nog alltid slår ihjäl efter mina panikartade tjut:)Dom är stora, jag lovar.
    Ha en fin helg.
    Kram Kristina

  8. Usch, jag är verkligen inget stort fan av småkryp (inte storkryp heller för den delen). Men jag håller på och KBT’ar mig själv nu, har ju inte så mycket val när man valt att flytta till hus, som dessutom inte ligger mitt i city.
    Hur som helst. Den där syrsan påminner mig om när pappa en morgon berättade att han vaknat på natten, och hade just en syrsa sittandes på bröstkorgen…. HELP!

  9. Åhhhh fyyyyyyyyyyy fabian! Gräshoppor är det absolut värsta jag vet. Dessa lömska, beniga, gröna, hoppande, låtande, äckliga varelser! Värre än tusen huggormar och ”tjocka-feta-håriga-spindlar” tillsammans. Uäääch! Beundrar dig som fick en bild.

  10. hej
    Vilken härlig blogg ,tycker om att du skriver om allt möjligt.
    Nu ska jag titta igenom lite mer.
    Kan inte låta bli att undra hur det går med huset?
    Ha en härlig helg.
    Varma hälsningar & ha en härlig helg.

  11. Jag tror att det är en vårtbitare, måste ta reda på exakt. vad den heter Jag fann en likadan på min solros. Jag gav den till en spindel som tyckte om den 🙂

    Du har fångat den bra på bild.

    Ha en fin fredag

  12. En vårtbitare. Jag tycker det finns ovanligt mycket vårtbitare, gräshoppor, grodor och bananflugor iår. Och skogsödlor. Iallafall hos mig i Östergötland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg