Att släppa taget.

Nä. Vi kunde inte driva det där med huset längre och samtidigt anse oss vara någotsånär mentalt stabila. Efter en nästan två veckors segdragen budgivning var det nu uppe i såna summor att till och med mäklaren lite försynt påpekade att vi nog skulle tänka på det här både en och två gånger. Så det gjorde vi. Och bestämde oss för att det helt enkelt inte var dags. Inte den här gången.

Och. det. är. så. skönt. att. det. är. över.

Jag hatar budgivningar! Det är inte bra för mina nerver. Och de senaste några-hundra-tusen-nånting vi stegade oss upp var ju enbart av kärlek till huset, och helt utan förnuft. Så när vi fattade beslutet att kliva av fnissade vi båda två och konstaterade att a) det var skönt att inte ha ovissheten längre och b) att vi iallafall hade hjälpt den där UB till ett förbaskat dyrt husköp.

Så vi släppte taget. För den här gången. Med det inte sagt att vi inte kommer att hitta det där renoveringsobjektet med den lilla tillhörande butiksladan, nu när vi vet att det faktiskt är det vi letar efter. Så tanken finns fortfarande där och den kommer att införlivas, bara i ett annat hus och i en annan lada och med golv som kanske håller mer ihop.

För att släppa taget om något man vill? Nej, aldrig.

36 kommentarer till “Att släppa taget.

  1. Ja men det var väl ändå klokt – hade varit värre om ni kört på in absurdum och sedan bott i huset med en klump i magen för att det blev så förbaskat dyrt.

    Hatar också budgivningar, passar inte mig som är kontrollfreak. 😀

  2. Go’ morron skönaste!
    Vad trist att behöva släppa taget men ert renoveringsobjekt kommer!
    Härlig inställning ni har. Ni har hjälpt UB till ett dyrt husköp. *s*Det är rätt inställning!

    Kram

  3. Känns som ett klokt beslut, rätt som det är så kommer huset som är menat för er. Koppla av nu med Leo i magen, mannen och salukisarna fram till Leos ankomst.

  4. Ni kommer igen, det är jag säker på. Snart blir det er tur.
    Så där var det för mig och C också för ett tag sen. Vi var och tittade på en ursöt 1800-talsgård med utgångspris i vår prisklass + budgivning några hundratusen upp på en höft. Mäklaren trodde att det var något för oss att delta i, men vips så hade budgivningen stigit till hutlösa priser och gården såldes till överpris. Vi hann liksom inte ens blinka.
    Men… både er och vår tid kommer. En dag!

  5. Attans trist med budgivningar som skenar. Men ännu tristare att vinna en budgivning som skenat och man i blindo och dumhet lagt bud som inte huset är värt. Det kan ju vara svårt att inse det när man håller på som bäst.

    Och snart, fortare än vad ni anar sitter ni där med ett ännu bättre och ännu finare och till ännu bättre pris. Det brukar vara så.

    Fin helg!
    Sofia

  6. Det är så tråkigt när det händer. Det hände oss en gång med, på ett drömhus, å jag har inte funnit något som varit i närheten av det å det smärtar lite. Men det ÄR så skönt att släppa taget när ngt drivit ens känslor ut på ens spets.
    Men ni har ju lite mer å välja på i skåneland 🙂 till trevligare priser än vad det är här i Stockholm 😉
    Sen kanske det är skönt att ha det lite lungt och skönt nu när ni blir föräldrar och inte dra igång världens renoveringsprojekt mellan blöjbyten och sömnlösa nätter 🙂

    Ni har ju ett fantastiskt hus 🙂

    Kram kram

  7. Skönt att inte längre behöva gå och vänta! I de här situationerna tänker jag alltid att det var ödet som såg till att det inte blev ett köp! Det var liksom inte meant to be. Skulle inte förvåna mig om ert nästa hus väntar runt hörnet och det kommer att vara ännu bättre än detta!

  8. Allt har sin tid, och vad jag försått utav att läsa din blogg, så kommer ni få ert hus med lada och då kommer det bli fantastiskt!!! Och det kommer bli spännande att följa…

  9. Ibland blir det bara så..Och ni är kloka som små ugglor som förstår när lagt bud ligger..Det kommer säkert nya lador,förr eller senare… Ha en wunderschön fredag sköna böna:)

  10. Synd (för att jag älskar att ni verkar vara så driftiga när det gäller att inreda, o snyggt blir det också) men bra (för då var det kanske inte ment to be).

    kram

  11. Vad tråkigt att det inte blev av, men det kommer säkert ett ”perfekt” hus som bara är ert längre fram!

    Jag gillar inte heller budgivningar – verkligen inte min grej jag blir bara stressad! Det gick så långt att vi faktiskt köpte ett nytt hus till fast pris för jag orkade inte med fler budgivningar 🙂

  12. Ert beslut låter moget och klokt. Det kommer nya fantastiska hus kanske också när läget i ert eget liv är lite enklare än den stora omställning ni ändå står inför snart.

    Ibland är det meningen att man ska få hus, ibland inte. När vi letade hus då två familjer skulle bli en och behövde sovrum till åtta barn så ville ödet oss bara så väl.

    Vi hittade huset som fyllde alla kraven, var med som en av fyra budgivare och där var det ingen seg budgivning. På en dag hade priset gått upp med en miljon och då plötsligt mitt i bröts all budgivning fast alla var kvar och vi fick beskedet att vi fått huset med det då högsta budet. (Jag kan tala om att en budgivare var ICA-fastighet men det visste vi inte då)
    Vi förstod ingenting men var givetvis oerhört tacksamma då vår smärtgräns nästan var nådd. Det visade sig sedan att ägarinnan bröt budgivningen när vi hade högsta budet för hon tyckte att vi behövde det bäst. Helt fantastiskt!
    Vi har nu bott där i elva år och har inte längre några barn kvar hemma och ska på söndag titta på ett annat boende. Ett igantiskt renoveringsombjekt, så vi få se om det är meningen eller inte att det ska bli vårt.

  13. Åh, jag vet hur det är med sega budgivningar. Jobbigt. Tur att det finns fler hus. Det är också jobbigt att vilja ha något så mycket.

  14. Da var det ikke det rette huset for dere denne gang, og det vil komme senere. 🙂 Gud så bra du skriver! Om alt. Jeg blir alltid slått av det.

  15. Det är skönt när ett beslut är taget. Att vara med i en budgivning är som att dejta i början och inte veta – jag vill, vill han? Gläfje, förväntat, febrig känsla och att pendla mellan hopp och förtvivlan. Att våga flytta in i tanken och ändå inte. Been there så många gånger genom åren och är på väg dit igen. Mot nya objekt och kanske det där drömhuset.
    För drömmarna finns kvar. Och det är det som är det viktigaste. Det kommer fler hus. Det gör det alltid. Och det där drömhuset kan komma ut igen på marknaden. När jag växte upp, utanför Helsingborg, bodde alla i sina hus i minst trettio år. Så även min familj. Men nu i modern tid så kommer husen ut igen då och då. Flera av de hus som jag tittade på för 2-4 år sedan har kommit ut på marknaden igen. Har du tänkt: kanske är det en andra chans. Fast då har livet förändrats och jag har hunnit tänka en gång till.

    Varmaste fredagshälsningen till dig!

  16. Låter som en bra beslut ändå. Erat hus kommer, det är jag säker på. Låt det ta tid. Detta var inte erat hus. Det är tid för bebis nu:)
    Ha en fin helg.
    Kram Kristina

  17. å vad synd! men huvudsaken att ni känner att ni gjort rätt beslut! och nu kan ni verkligen fokusera på er själva och lill-bebben! ha det så bra och drömmen lever vidare…

  18. Min svärmor sa alltid när vi gick och hängde läpp för något, som inte gick vår väg, ”dä va´så äna” d v s på rikssvenska ”det var menat så”.

  19. Om en budgivare visar passionerat att han vill ha det, sâ blir de andra smittade och inbillar sig att de hâller pâ att gâ miste om högsta vinsten. Priset stiger hysteriskt ….men sen kommer smällen.
    Tänk annolunda. Det finns gamla ödehus till salu ibland. Du letar efter en firma som ombesörjer förflyttningen utan att plocka ner den i bitar, fast det finns ocksa. Jag har kollat pâ ett sâdant hus som förflyttades frân Gävle till Skâne för 40 000 Sek. Med en passande tomt och läge kan det även utvidgas tilli ett kulturellt centrum som kommer att dra dit besökare och kunder.
    Fast du har redan ett funktionellt hus, Leos rum är färdigtoch vackert hus och när han väl är där tror jag att du kommer att glömma allt annat i världen för din lilla underbara pojke.

    Det kommer fler tâg…:)
    G-mor

  20. Detta betyder nog bara just det, att det inte var just ert hus det här! Ni kommer att hitta ett ännu finare att sätta tänderna i!

  21. Detta huset fick Er att öppna ögonen ännu mer! Det finns ett ännu bättre hus därute för just Er! Och visst är det skönt att släppa taget….
    Ha en skön fredagskväll, här blir det musik på MF
    Kram

  22. Så tråkigt att det gick denna väg med detta hus men så bra att det känns bra och ni nu har en aning om vad framtiden kan innebära framöver. Är makens insats att rädda livet på de som hittar saker i butiken som bara är att dö för?
    Trevlig helg!
    /Anna

  23. Tänk vad mycket tid du och Leo kommer att ha för rekognoicering av nytt boende !!! Det finns alltid något bättre:))) Mö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg