Att ha haft en tuff dag.

Vissa kvällar när Tooka kommer hem så kan man utan problem se att ja, det har varit en riktigt rough dag på dagis. Det kunde inte vara tydligare. Hela hennes uppsyn förändras.

Hon är tovig och glanslös och precis allting som kan hänga hänger; hon sitter urlakad i husses knä och glor på oss med anklagande, bittra ögon. Över dagen har hon liksom förvandlats till en kedjerökande fembarnsmamma i jazzbyxor, och ingenting (och då menar jag verkligen ingenting) är något att skratta åt. Från att samma morgon ha varit en silkesskimrande pimpinetta med skolflickstassande; kommer hon hem med fotriktiga skor, spröda hårtoppar och röker vita Prince.

(Mjukpack, såklart).

Och det är just därför man älskar henne. Detta minspel, denna totala spegling av vad som pågår i en Salukis själsliv. Det som får en att skratta så man kiknar i soffan på kvällarna.

27 kommentarer till “Att ha haft en tuff dag.

  1. Men ååh, nu fick du mej att skratta igen, tack 🙂
    Ahhah hon är så go, båda är goa och du är goast i dina texter.
    kramar

  2. Det var en rolig beskrivning, du berättar så där så att det går rakt till hjärtat.
    Innerligt.
    När vi fick hem Lille A efter förra resan var han lite mer än tilltuffsad och det blev kämpigt att vara ”hundmamma”.
    Usch vad jag var ledsen och hade ångest tills han var sig själv igen.

    Kram Mrs G

  3. 😀 Stackars Tooka… Inga riktiga karlar!

    Kan tänka att hon ser lika bedrövad ut som en viss Beagle gör när det är dax för kloklippning…. Slutet är nära! 😀

    //Carin

  4. När du blivit mamma hinner du skriva en bok…. ?? Gör det, jag kommer köpa den! Du förgyller vardagen med dina inlägg!

    Hälsningar
    Elisabeth

  5. Hundar är ibland nästan skrämmande tydliga i sina uttryck – och det är ju, åtminstone en av, anledningen man älskar dem för!
    Du, å andra sidan, är alltid vanvettigt träffsäker i DINA uttryck – och det är därför vi slaviskt följer varje ord du skriver! ;-D

  6. Har ganska nyligen hittat din blogg och följer den nu varje dag. Älskar dina vackra bilder och din fantastiska skrivförmåga!! En annan amatörbloggar och jag önskar att jag hade ens en bråkdel av din talang.
    Önskar dig alla lycka med Leo!

  7. Underbar beskrivning! Känner mig själv som en kedjerökande fembarnsmamma i jazzbyxor idag. Nu ska jag duka av middan och väcka min prinsessa så vi kan gå ut på kvällspromenaden.

  8. hade precis samma tanke som ”Elisabet” du måste skriva en bok…en slags dagbok kanske. Du skriver helt underbart och får både smilbanden att hoppa och hjärtat att skutta till… ibland när du beskriver så får jag känslan att ..herregud det är ju jag…!?
    Har bytt jobb och allt är nytt så även om jag inte har karlbekymmer som Tooka så kan nog jag se precis ut som henne…..känner mig lika urlakad då jag kommer hem.Det får mig plötsligt att tänka på hur länge det ska kännas så här när man bytt jobb..Jobbet jag bytte till för 7 år sedan fick jag en massa energi av och var trött men strålande glad då jag kom hem. Nu har jag ingen gnista kvar till mig själv,jag blir villrådig nu när jag skriver…är jag på rätt ställe tro???

  9. Emma, Emma….. det går bara att inte läsa din blogg. Precis alla inlägg har sin egna speciella charm, men ibland glänser du lite extra. Som i det här. I love it!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg