Att ha rumpan upp.

Hörni. Till att börja med; tack! för all denna respons av kärlek och hejarop och fina ord som ni öst över mig sen i morse. Jag är så innerligt tacksam och hormonrörd och tacksam igen för att ni är såna som ropar heja och för mig framåt. Världens bästa, det är ni. Jodå.

Och vet ni vad? Tack för alla hållna tummar också, för min lilla tolvprocentare har bannemig vänt sig! Det var en enorm lättnad när hon på en gång hittade hans huvud där det skulle vara; pekandes neråt och stadigt fastkilat i ett läge som måste vara allt annat än bekvämt. Jag som har läst på om hårdhänta monsterläkare och Bricanyl och snurrande moderkakor drog minst sagt en lättnadens suck där på britsen och hummade nöjt åt mannen.

Och mer? Tja, vad kan jag säga – han brås verkligen på sina föräldrar. Det är en mycket tjock, mycket kort och mycket hårig herre som vi har producerat fram minsann. Återigen fick vi se håret och barnmorskan sa herregud! när hon såg hur det vajade runt där inne – det är en rejäl hockeyfrilla han har odlat fram under den här tiden och jag kan knappt vänta på att få se om denna åttiotalsfrisyr är mörk eller blond eller mittimellan. Dessutom finns det inga tvivel på att han kommer att vara lik sin pappa; under hela ultraljudet låg han med tjurigt ihopfrynta ögonbryn och vilade hakan på handen som en plågad filosof vilket fick mig att skratta så mycket att hockeyfrillan levde sitt eget liv på bilden. Fem screenshots fick vi med oss hem, och på vartenda en ser han ut som om det är sju svåra år som väntar och som om han ska komma ut och direkt börja producera nån djuplodande, rysk roman (på vers såklart) om höns, tundran och kalla kriget.

Så ja – nu har han äntligen rumpan upp, hans mamma är redo och ni – ni är underbara.

37 kommentarer till “Att ha rumpan upp.

  1. Vad skönt för dig att slippa vändningen! Hade en av mina i säte men eftersom de var två på en gång (antar att det var därför) så var det aldrig tal om vändning, utan det blev snitt eftersom han låg längst ner och blockerade vägen för nästa….
    Passa på att njuta nu! Ladda batterierna! Kram

  2. Så skönt för er att slippa vändningsförsöket! Redig gosse det där (även om han verkar tjurig..=)
    Och för första gången i mitt liv har jag varit inne och röstat på ”Årets mammablogg” hette det väl, och valet var lätt, din blogg. Varför? Jo för att jag gillar att läsa verkliga bloggar (inte såna där rosa gulligull hela tiden) och din värme lyser igenom här på bloggen.
    Härligt, fortsätt så!
    Kram

  3. Gött!!! Sådär gjorde min första också! Vände sig precis på slutet. Men hon fixerade sig aldrig. När hon väl vänt sig rätt blev jag lite ställd. Då var liksom den där möjligheten att det skulle bli planerat snitt borta. Framför sig hade man plötsligt en vaginal förlossning som enda alternativ. Vilket jag i och för sig var väldigt nöjd med men innan hade jag nog ändå någonstans hoppats att jag skulle det skulle bli snitt…

  4. Vilken dag ni har haft, du och Leo och mannen. Grattis till nominering och lyckad vändning av sig själv och hoppas nu kvällen blir fin fin. Tycker ni får fira lite med nåt gott?
    Jag sitter och skriver på min antidubbelhakeguide. Får se om det blir nåt?

    Stora kramen!

  5. Å, jag blir så glad av din blog Emma, du skriver så bra och är så bra att jag alltid blir glad! Jag ser dig lite som min guru, hihi. För du hittar alltid ”rätt” sätt att se på saker, med ärlighet och humor kommer man långt..! För visst kan livet vara jobbigt eller stressigt, men om man håller ut så kan man se fram emot en nygräddad kladdkaka i slutet av dagen/regnbågen/slitet… 😀 Kram och grattis till nomineringen!

  6. Vad härligt att han är lika redo för detta som du är! Skönt att höra att han ligger vänd åt rätt håll!

  7. Jag ÄLSKAR ditt sätt att skriva. Du är så bra!
    Och röstat det har jag – på dig såklart 🙂

    Rumpan upp och allt, bra jobbat Leo!

  8. Åh, en liten Dostojevskij! (En gång för längesedan trillade en Dostojevskijbok ur ett paket som vi inte kunde hitta på Posten där jag jobbade. Jag började läsa och sen var jag fast. Den låg i min posthylla så varenda minut jag hade ledig slog jag upp boken och plöjde en sida eller två till den dagen Posten flyttade och boken försvann i röran.. Jag saknar den!)

  9. Om Leo föds med samma vassa penna som sin mamma hade jag köpt boken alla gånger. Skönt att han bestämt sig för att stå på huvudet och det låter som en väldig söt liten filosof.

  10. Ofantligt bra att han vänt sig – det där med vändningsförsök verkar inte vara någon skön historia. Grattis till detta och grattis till den fina nomineringen. Jag har röstat på dig så klart! Klok som en bok och med förmågan att uttrycka dig i text.
    Ha en skön ledig fredag. Jag är också föräldraledig varje fredag från imorgon. Ska bli fantastiskt skönt! Har jobbat heltid sedan min dotter var liten. Nu är det hennes sista år på dagis så vi ska ha tjejmys varje fredag så länge det bara går.

  11. Haha! Vad underbart! Nu kan knappt jag vänta på att få se detta lilla underverk… vilka liknelser 🙂
    Jo, jag har också hört skräckhistorier om vändningsförsök, tack och lov har jag inte behövt göra det på någon av ungarna! Ibland ska man väl ha lite tur också!

    Och grattis till att du kommer att bli årets blogg-mamma! För det kommer du! Det vet jag! Jag röstar som en tok! KRAM och ha en fin kväll, eller natt, vet ju inte när du lägger dig 😉

  12. Underbart! Tror han kommer vara en perfekt blandning av er, född med kärleksförklaringar! åh. om du visste vilken helt underbar tid ni verkligen har framför er! O du vet, dina inlägg och texter berör mig varje dag och jag är än en gång glad att få följa er väg fram genom lätt dimmiga kommande månader som därefter blir längre 🙂 Kram!

  13. Vad härligt att han ligger rätt!!

    Jag måste bara säga att du skriver fantastiskt bra. Jag blir alltid glad av att läsa din blogg. Du sätter verkligen orden rätt!
    Ha en underbar helg
    kram på dig
    jessica s

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg