Att ha en fullspäckad dag.

För det första; tack! för hjälpen med namnet igår. He-man var det såklart! He-man och Sceletor och så borgen och tigern och nu när ni säger det; en lila panter också. Det var grejer det. Oj så många timmar jag suttit på ett pojkrumsgolv och lekt med dessa figurer och spelat nåt spel som gick ut på att knycka äpplen ur grannens trädgård. Nostalgi. (= då har man blivit gammal).

Idag har jag en såndär galet fullspäckad dag. Först ska jag försöka ta igen det jag inte tog igen i torsdags och fredags när jag var hemma och var ”föräldraledig” och åt Japp. Sen ska jag till min BM och få höra att jag har blivit för tjock igen (hon har haft semester de senaste gångerna så jag har sluppit väga mig, plus att den vikarierande barnmorskan var en gladlynt typ som garanterat ätit en hel del Japp i sina dar – så jag har haft en riktig glidartillvaro). Men idag är min ordinarie tillbaka och då blir det andra bullar så att säga. Torra bullar. Gjorda på typ kli eller annat nyttigt.

Hursomhelst. Sen blir det Föräldrakurs, minsann! Första gången jag och mannen ska på nåt sånt. Jag har världens fördomar om att jag ska behöva dansa frigörande dans och byta blöjor på dockor och sjunga Hanson Brothers, så allt som inte innefattar det kommer att vara två tummar upp. Nu är det ju i och för sig min nitiska BM som håller i kursen, så det är väl mer troligt att vi alla får ut och orientera och göra armhävningar och lära oss att föda barn med ingen större smärtstillning än att bita i en pinne, men vad vet jag.

Tack och lov avslutas det här spektaklet till dag med en efterlängtad massage, så när jag kommer hem ikväll hoppas jag på att vara gummiaktig och förnöjd. Men nu måste jag sätta fart. Jag har en hel del att stå i innan jag och min måndagstvära man ska bita i pinnar och nynna mmmmbop.

Psssst! Ni har väl inte glömt tävlingen? Den pågår till ikväll klockan 21:00. Fransk och svår!

15 kommentarer till “Att ha en fullspäckad dag.

  1. Du har en ljuvlig dag framför dig, det hör jag det.
    Föräldrakursen – något av det bästa som finns – man får skratta så att det står
    härliga till UNDERBART…

    Ha det gott idag/Åsa

  2. Föräldrakursen som jag och C gick på var inte mycket att hänga i granen faktiskt, även om den inte innehöll så mycket flum. Minns att jag somnade på en madrass under avslappningsövningen – just den gången C inte kunde vara med. Lite lagom roande att vakna upp ensam bland en massa par. Lätt förvirrad och med dräggelmärken på kudden. Nåja 😉 Hoppas er kurs är bättre.

  3. Visst är nostalgi underbart?! Det där spelet tror jag tom att jag hade, Busungar tror jag det hette, bl.a. skulle man nog undvika grannens vakthund… Hmmm antingen börjar minnet bli dåligt med åren eller så var inte spelet mer spännande att komma ihåg 😉

    Lycka till idag, och lyssna inte på din BM:s gnäll! Leo mår ju bra och du är så vacker!!! Kram på er 🙂

  4. Lycka till hos BM och kanske man kan bjuda henne på kakor? 😀 eller inte.
    jag tror ni kommer att få kul på föräldrakursen, om inte annat för att träffa andra gravida att titta på och nervösa män som tvinnar sina fingrar och är lite obekväma. Blir nog hur kul som helst..
    och sen massage på det – och tävlingsavslutning? Det blir en god kväll det här..

    kramar från en som är måndagsledig!

  5. Oj, tänk vilken dag. Vem vet det kanske blir alldeles tokbra med den där kursen. I vilket fall som helst ser ser jag verkligen fram emot en rapportering därifrån. Och du, så kul med tävlingen. Måste genast ta och titta på detta. Ha en bra dag vetja!

  6. Haha vad skön du är, jag skall också på föräldrakurs för första gången idag, vet inte rikltigt vad jag förvätat mig men nu har jag en mycket klarare bild i huvudet om vad som kommer ske. Låter som det blir ett par spännande timmar!

  7. Kul med föräldragrupp:)Tycker våran grupp är så mysig och härlig. Mest för att träffa folket man går dit för infon är inget att ha, tycker vi…Det mesta har man ju redan läst sig till. Men det är kul att träffa andra som ska ha nästan samtidigt:)Var hos BM idag och allt ser så bra ut. Fick väga mig och blev riktigt chockad att jag inte gått upp så mycket, 9 kg just nu men det känns så himla mycket mer.

    Ha en fin dag.
    Kram Kristina

  8. Föräldra kurs är total waste of time. Iallafall min. Jag förstår inte varför de envisas med att ha det? Vi fikade OCH åt kakor (hör och häpna) och lyssnade på min dö roliga bm, för hon var verkligen tok charmig. Men infon var ointressant. Mkt prat om att ta sig fram till förlossningen, men sen då?? Ok om man får barn tidigt i livet och inte har någon erfarenhet, men vuxna människor i 30 års åldern vet oftast hur bebisar är. De gråter, har ont i magen, är hungriga, sover och behöver nya blöjor. Det var typ den nivån infon låg på. Jag ville prata om den stora förändringen som det är att få barn. Det heter ju trots allt FÖÄLDRAUTBILDNING!! Vi var ju de enda som skulle få tvillingar i vår grupp så vi stack ut en hel del. Det pratades om hur fostret låg i magen, så jag kände mig som värsta cirkusfreaket. Ettan låg med fixerad med huvudet ner och tvåan låg på tvåren på andra våningen :O) Som ett T ungefär :O) Så komiskt :O)
    Kram!

  9. När vi väntade första barnet så gick jag föräldrakursen själv, då min man var bortrest i jobbet hela veckorna. Jag kommer ihåg en av gångerna när vi skulle göra studiebesök på förlossningen och jag tog med mig min väninna. Vi fick ganska långa blickar då, för de andra fick för sig att vi var ett lesbiskt par, haha. Ja, inte sa jag något om det heller, för jag tyckte att det kunde de andra paren gott få fundera lite över.

    Hoppas att din BM är på gott humör idag då, du kan väl fråga henne om det heter ett eller en japp 🙂 .

    Kramen

  10. Haha, vad roligt du skriver! Vi hade faktiskt den typen av föräldragruppinfo som du beskrev. Tända ljus och hippiesnack om ”kvinnan som lever i sin egen värld” samt blöjbyte på dockan. Kändes inte så proffsigt, tur att vi deltagare hade kul efteråt!

  11. Föräldrakurserna som vi gick på gav varken till eller från (finns att läsa på bloggen på för den som är intresserad) Är ändå glad att vi gick för då slapp man, om man är grymt nyfiken i en strut som jag, undra om huruvida det är ett hallelujamöte eller inte 🙂

  12. Hette inte spelet Busungarna? Man hade massa spelmarker som man samlade på. Hmm.. tror minsann det ligger på vinden hemma hos mamma och pappa 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg