Att göra en efterlysning.

Hörni, nu måste ni hjälpa mig här. Jag har helt tappat namnet på en sak och det håller på att driva mig till vansinne!

I förrgår hade jag och min man en diskussion om barnleksaker vi själva minns från vår barndom. Då min man var ett A-barn av stora mått och hade en mycket tragisk uppväxt där han typ inte lekte med nånting utan bara satt inne och läste böcker och såg sur ut så har han inte den blekaste aning om alla leksaker jag så ivrigt vevade på om. Efter att ha avverkat My Little Pony och Barbie (knappt att han visste vad Barbie var) så kom jag in på den coooolaste leksaken av de alla och som jag älskade att joina alla killarna med på barnkalas. Det var från nån serie tror jag och

jag. minns. fasiken. inte. vad. den. hette.

men det var en stor borg med en bro som man kunde veva upp och ner över en vallgrav på typiskt action-leksaks-vis. Det var två centrala figurer; en hjälte och en anti-hjälte (såklart) och hjälten red på en tiger. Anti-hjälten tror jag hette Skeleton (kan han ha hetat så?) men jag är iallafall helt hundra på att hjälten red på en tiger. Detta måste ha varit runt 1985-87 nåt sånt? Dessa figurer var skitpoppis på den tiden, lite som Transformers eller Stjärnornas krig.

Snälla rara, kan ni ge mig namnet på denna serie/dessa figurer/denna hjälte eller vadsomhelst innan jag blir tokig?!

30 kommentarer till “Att göra en efterlysning.

  1. Åh dom lekte min kusin med! Jag var duktig avundsjuk men kände samtidigt att jag var för gammal för dom. *s* Jag är ju faktiskt hela tre år äldre än min kusin.

  2. Så skönt att du fick hjälp! I mitt sinne skrek det också He-Man!! Min systerson ville alltid att vi skulle leka med dem!
    Det lustiga var faktiskt att JAG alltid fick vara He-Man! Det fanns även tecknade filmer om He-Man, dock utan svenskt tal och svensk text, men sådant kollade vi på ändå! 🙂

    Kram!

  3. Dolph Lundgren spelade ju han i ”filmen”… Sjuuukt bra leksaker förr!
    Orko hette väl den dr..typ vätten som svävade omkring, skeletors högra hand! 🙂

  4. Hade ingen aning om figuren du beskrev, men däremot måste jag ge Tant eller Tooka en eloge för nos-vrickningen på bilden !

  5. He-man he-man he-man*suckar som om jag vore 80 bast och russinskrynklig*

    Fatta att han var så über-macho så han fick manligheten inskriven i det dubbla i sitt namn,wow*ironisk*

  6. He-Man var ju typ det coolaste man kunde ha då 😀 Min killkompis hade He-Man som vi lekte med. Det fanns väl både en lila tiger och en grön. Den gröna med gula ränder var He-Mans och den lila tillhörde den onde.

  7. Precis, alla killkompisars kärlek. Apropå kärlek, hur går det förresten med bröllopslöftet att raka benen varje dag såhär på sluttampen? Lite nyfiken bara. Vill ju inte att det ska gå utför med Scout Valiant liksom. Nästan värt ett eget inlägg tycker du inte? 🙂
    Du, snälla ät ett extra Japp för mig just nu förresten. Så tränar jag en gång för dig? Deal?
    Kram M

  8. Är själv nominerad till Årets blogmama. (helt oförstående hur jag hamnade där?!)
    Där hittade jag i alla fall din blogg. Vilka FINA BILDER!
    Du verkar vara en bra människa och vad jag avundas dig att en bebis är på G.
    Lycka till med allt i livet och ta vara på det. Man vet aldrig när det tar slut:(
    mvh,
    Elisabeth, 3 barns mamma med obotlig cancer.

    He-man………….. 🙂

  9. He-man eller som min väninnas son kallade dom…Hymen. Inte så lätt alltid
    Du är fantastisk hoppas du känner det.

    Kram Elisabeth

  10. He-man <3
    stackars din man som missade denna populära leksakssnubben som då främst riktade sig till killar (som tur var hade man bröder så man kunde få låna).
    Måste satt sina spår för resten av livet =P

  11. He-man var ju hjälten men Masters hette väl själva gubbtypen så att säga… Riktigt fina grejer. Förrutom He-mens lag och skeletons lag (och hans gula brud Evelyn) hade även Hårdak (Stavades nog inte så) ett tredje lag. Jag brukade låna Mossman som var grön men hade samma klädstorlek som barbieken till våra barbiefester där det ota var ont om karlar. :-). Stinkor, Grizzly och en som sprutade eld fanns också!

  12. Japp, He-Man hette gubbskrället och visst var han urfånig. Det finns en sån gubbe + tiger (med ”rustning”) i leksakslådan hemma hos mina svärisar och den leks fortfarande med, numera av deras barnbarn.

  13. Åh, He-Man! Those were the days! Min bästa vän har kvar Sceletor-borgen och mikrofonen som är till för att utföra demoniska läten med fungerar än idag. 🙂

    Själv var jag mer för Thundercats och She-Hulk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg