Att be er om en sak.

Okej. Nu är det dags för mig att vara vidöppen och rättfram och be er om en sak. Så om ni orkar; snälla lyssna:

Såhär är det;

nu har jag haft den här bloggen i snart ett år (tänk, det går så himla fort) och jag är här inne flera gånger om dagen och delar med mig av det jag kan och får tillbaka av det ni ger och jag älskar det. Jag gör verkligen det. Och det vill jag så gärna kunna fortsätta att göra. Och jag tror någonstans att ni förstår att ju mer bloggen växer desto mer verkar även era förväntningar på mig att växa – jag får så många härliga mail och kommentarer av er och jag försöker att svara på dom alla, men på den senaste tiden så har det även smugit in andra typer av mail och andra typer av kommentarer. Såna där det blir tydligt att en del av er har en annan förväntan på mig än vad jag kan ge. Där ni blir besvikna för att bloggen förändras, för att jag förändras, för att jag skriver om saker ni kanske inte tycker att jag borde, för att jag äter saker jag borde låta bli, för att jag känns kommersiell.

Och så vidare.

Och det är här någonstans jag känner att jag vill gå ut och säga stopp. Det är absolut inte så att jag invaderas av otrevliga mail, men jag vill ändå bara gå ut med öppna handflator och säga snälla. Bloggen kommer att förändras, jag kommer att förändras, för allt skrivande är en utveckling och jag är en sån som tycker om att föra saker framåt. Det innebär inte att det inte fortfarande är jag – bara att det är det jag som jag är för stunden.

Låter det flummigt? Jag ska försöka förklara vad jag är rädd för.

Jag läser tillräckligt många bloggar själv för att förundras över vilka pekpinnar som kommer fram – särskilt till mammor. Och jag är en sån nu. En mamma. Jag väntar mitt första barn och jag har inte den blekaste om hur det kommer att bli – precis som du inte heller hade innan du fick barn. Jag kommer säkert att vara skitskraj och rådvill och göra en himla massa misstag på vägen. Men, och det här är viktigt, ingenting och jag menar verkligen ingenting kommer att bli bättre av att jag får det påpekat för mig. Jag förstår att det säkert är skitsvårt att sitta på andra sidan och tycka att jag gör helt upp åt väggarna fel; men det måste jag få lov att göra. Och det här är ännu viktigare:

jag hoppas och tror att ni som läser också någonstans gör det för att ni tycker att jag verkar vara en vettig människa.

Ja?

Och jag är faktiskt det; en ganska vettig människa. Jag är inte ointelligent, jag är inte dumdristig. Jag är trettio år gammal. Och jag tycker att jag är kapabel till att avgöra hur mycket socker jag äter, hur tjock jag får lov att bli när jag är gravid, hur många tävlingar jag anordnar på min blogg, hur många möbler jag målar, vilka företag jag samarbetar med och hur mycket mineralvatten jag dricker. Är ni med? Jag hoppas att ni också känner det, att Emma är en vettig människa – klart att hon inte skulle ställa sig och inhalera fosterfarlig färg när hon är gravid. Ni behöver inte fråga, för jag kan lova er att ja, det är en helt ofarlig färg. Och en helt ofarlig mängd kladdkaka. Och jag har googlat upp exakt hur många liter Tonic jag ska behöva dricka för att det ska vara skadligt (för övrigt en mindre simbassäng om nu nån undrar). Och om man inte litar på mitt förnuft så är jag ju trots allt gift med en läkare. Han borde ju veta, kan man tycka. Och jag kommer aldrig att kunna vara precis så som var och en av er tycker att jag ska vara – jag kommer alltid att göra någon besviken,

för ingen människa är tusentals människor – precis som ingen människa är en ö.

Nu blev detta långt och osammanhängande och handlar visst om fem ämnen samtidigt, men jag hoppas att ni förstår vad jag försöker säga. Snälla; maila mig inte och berätta att ni är besvikna på mig för att jag inte lever upp till det ni har förväntat er. Jag är fortfarande jag, och era förväntningar är det ni själva som sätter på mig – inte jag. Och snälla, när Leo kommer – låt mig få vara mamma. Lita på att mitt sunda förnuft har fått råda i alla situationer och lita på att jag aldrig medvetet skulle utsätta mitt barn för fara. Den dagen jag börjar använda crack eller hänger ut honom från fönstret ala Michael Jackson har ni all rätt att börja undra vad som pågår, men vi är ju inte riktigt där ännu. Och jag vill inte att det här blir en av de där bloggarna där kommentarerna duggar tätt om hur fel jag gör, hur fel alla andra har eller hur fel allt är i största allmänhet. För jag är en sån som sparkar bakut när någon försöker mästra mig, och jag vill inte behöva göra det. Jag vill inte heller behöva förklara varför jag gör som jag gör, skriver som jag skriver eller äter vad jag äter.

Och när jag utvecklas eller när bloggen utvecklas så hoppas jag att ni kan stå bredvid mig och heja på istället för att ta mig tillbaka. För det är sånt man gör när man tycker om någon. Hejar på. Är vänlig. Vill att den andra lyckas. Allt det där.

Ja.

Jag kan inte säga åt er vad ni ska eller inte ska göra. Det vet jag. Det enda jag kan göra är att be er om allt det jag precis bett er om. Att vi kan försöka hålla detta som ett ställe där vi ger varandra utrymme och gläds med medgångar och litar på att jag nog är ganska vettig ändå och att jag kan göra de flesta bedömningar själv.

Så det är det jag gör. Ber.

Snälla? Pretty please?

215 kommentarer till “Att be er om en sak.

  1. Oj hjälp! Ja… Här har vi ju då fördelen med en pytteblogg där i regel ingen kommenterar… Man behöver inte ta den här sidan av myntet. Att ”de” orkar kommentera och mejla på det viset…

    Om vi gör så här… Om du känner att du blir galen och måste sparka bakut – starta en lösenordsskyddad blogg dit du hämtar med dig oss som hejar! För vi blir ju tokiga om vi förlorar ditt skrivande! 🙂

    Hoppas pekpinnarna lägger ner och skaffar sig ett eget liv, så att vi får ha dig kvar!

  2. Hei hei.
    Jeg er en norsk dame som følger din blogg hver dag og jeg kan ikke forstå at mennesker kan blande seg inn i et annet menneskes liv slik som du har erfart.
    Det synes jeg er trist og BRA AT DU SIER IFRA.
    Ønsker deg all mulig lykke fremover.

    ♥hilsen fra NinaMerete

  3. heja!
    ps. ibland är man glad att ens egen blogg är typ den minsta i världen. vete fasiken om jag skulle klara av negativa kommentarer och pikar och tillrättavisningar och sånt 🙁
    pps. du är allt bra härlig!

  4. YOU GO GIRL!!

    Jag stannar kvar, om du så äter ”ett” Japp eller 100, 🙂 Jag stannar för jag tror som du sa att du är en vettig människa.. och jag stannar för att jag gillar att läsa, du ger mig inspiration och glädje därför stannar jag! Japp det gör jag minsann!

    Ha det gött nu och du… Kram!

  5. Vet du, det är precis därför jag läser bloggar – för att följa en utveckling, få nya vinklar, nya perspektiv. Jag tycker mycket om din humor, din självdistans. Och att du, och bloggen med dig, förändras.

  6. Stor kram på dig Emma. Det är tragiskt att du ens skall behöva be om något så självklart. Fortsätt att vara den du är och framförallt fortsätt att vara den du vill vara. Jag njuter av varje ord du skriver! Stor kram igen!

  7. Jag tycker att du är fantastisk som så rättframt tar upp detta. Din blogg är alltid ett nöje att läsa och bilderna du lägger in är så otroligt vackra. Det gör mig ledsen att du får mail från andra som blir besvikna på dig för att du inte motsvarar deras förväntningar, då har de faktiskt orimliga krav på dig tycker jag.

  8. Helt rätt. Bloggen är ju faktiskt din. Men alltid finns det dem som ska komma med pekinnar. Och när man verkligen blir varse om det är när man får barn. Jag vet inte hur många råd jag fick när min lille skatt kom till världen för fyra år sedan. Råd man inte har bett om och kommentarer som ”Va! sover han i din säng?!”. Och det var det ena med det tredje och samtliga saker skulle leda till hemska konsekvenser. Villrådig var bara förnamnet på det jag blev. Så en morgon satt jag och såg TV4 där en barnpsykolog var med. En kommentar hon sa har verkligen etsat sig fast i mitt huvud ”Mår du och din unge bra av det så fortsätt så”. Och så kan det väl vara med det mesta man tar sig an i livet kan jag tycka. Mår man bra av det själv och det inte skadar någon annan så bör man väl inte ge vika för att det passar andra bättre. Fortsätt med din blogg i din anda som den passar dig. Kram

  9. …wow…!
    Ännu en gång, skriver du så ärligt att man ryser! Så öppet som om det vore mina egna ord, så känslomässigt och helt avskalat! Jag tror du förstår vad jag menar.

    Det är hemskt att du utsatts för detta som du skriver. Jag som läsare har med sett det i kommentarerna och nä.. jag förstår inte vitsen… Varken varför ”troll” eller dessa ”Du-bör-inte”-människor tror sig ha rätt att kritisera och klanka ner på dig eller någon annan som bloggar! Att man så medvetet kan anse att ens dåliga humör är ok att slänga över på andra… Idag pratade vi om Jantelagen på jobb, detta är ett litet inslag av Jante, eller hur?! Tro inte att du kan bättre, tro inte att du kan äta socker och inte gå upp eller vaaad det än kan vara!!!!! Som jag skrev till dig angående din BM – vad i hela jäkla världen har ens vikt med det hela att göra?! Gå ner kan man alltid!! Men att bli av med sitt dåliga humör och ens dåliga attityd mot andra – det är det minsann svårare att göra om!!

    Jag är ledsen för din skull, för att du ger så mycket och blir påhoppad!
    Jag har klarat mig från sådant i min blogg, kanske mest för att jag faktiskt inte skrivit om så himla personliga saker förrän nu. Och jag kommer troligen få min beskärda del jag med, tråkigt nog…

    Jag känner dig endast genom bloggen och genom andras bloggar, men du verkar vara så härlig! Du är en sådan tjej som jag vet att jag hade haft som vän, om vi känt varandra! Jag önskar att du känner att vi samtidigt är väldigt många som står I DIN RINGHÖRNA och att vi som uppskattar dig och bloggen är FLER än de som vill kritisera!

    Upp med huvudet, upp med hakan!
    Du och din man, är de bästa föräldrarna för Leo!! Ingen annan!

    Stora kramen!

  10. Du behöver inte säga snälla till mig… Jag läser din blogg för att den är så fruktansvärt underhållande å du skriver så bra och man kan nästan snudda vid saker du beskriver,eller känna doften av vaniljbulle å Oboy! jag ser det lite som att drömma sig bort en aning!
    Fortsätt vara du!

  11. Hej! Hittade till din blogg via underbara Malenami, liksom hennes är din underbar också! Dags att jag presenterar mig då jag aldrig tidigare har lämnat någon kommentar och kände efter detta inlägg att nu är det på tide, nu när jag hoppas på att du får massa liknande respons tillbaka. Mitt namn ovan, 28 år och bor i Oslo. Läser bloggar och din inräknad just för feelgood känslan. När jag tittar in på din blogg kiknar jag av skratt när jag ser bilder på salukisarnas miner och inspireras till att måla om här hemma, rett og slett blir jag glad av dig och kommer aldrig kritisera ditt liv som du lever då jag lever mitt. Jag hoppas att det inte i framtiden kommer finnas pekfinger tanter här inne för det ska bli fantastiskt att få följa er vidare då era liv liksom allas går framåt =)

  12. Men så bra att du säger ifrån och för att du är så mänsklig med fel och brister precis som vi andra. Heja dig!

    Kram Lotta

  13. Har nyligen börjat läsa din blogg och måste säga att du skriver fantastisk! Jag skrattar högt åt visa inlägg, över hur rappt du skriver och detta inlägget är så klockrent.
    Tycker inte du svamlar utan slår huvudet på spiken.
    Lycka till på din fortsatta väg i livet, som fru, som mamma och som allt det andra. Ser fram emot att följa med på vägen.
    Jag hejar på!!!

    Kram/Jenny

  14. Fortsätt precis som du gör Emma! Älskar ditt sätt att skriva, din humor kryddad med en stor dos ödmjukhet. Läser just därför att du inspirerar och för att du är en vanlig människa på alla sätt och vis. Din blogg får mig att må bra helt enkelt!!
    massor med kramar till dig och lycka till med allt!

  15. Det är allt som är du som gör att man älskar att gå in hos dig!!! Jag undrar bara hur Leo kan välja sitt matsug som han gör, men det förstår man inte. Jag fick craving på krispet på håtr stekta fiskpinnar, men bara under en period!! Det gick över och tillhör nog gravida kvinnors mysterier!! Kör på på samma sätt så blir jag glad!!!:)) M

  16. åh alla dessa gnällande duktiga människor, ta allt me en nypa,slappna av innan ni skickar en massa DUMMA frågor angående texten ni precis läst.. skratta & njut av att få dela denna underbara människas vardag! Emma Emma jag gillar dig, keep going !

    jag kan inget typ, om barn,salukis,renovering av möbler,olivträd eller kladdkakor..
    och befinner mig nån helt annanstans i livet, men ja älskar att läsa dina inlägg (som ja delat me mig till mina vänner även om de tog emot att fler skulle dela din blogg haha)
    folk som behärskar skrivandet är otroliga & jag kan läsa i timmar bland alla(få) som faktiskt gör detta !

    och ja har inte en endaste gång trott, att du gör något som inte är bra för dig själv eller Leo, folk är bara missnöjda me att de kanske går bra för nån annan 🙂

    Ha de så bra !

  17. Hej Dig!
    Halkade in på din blogg via ”Helt enkelt hos mig”, sedan dess har jag fastnat. Tycker det är väldigt underhållande att läsa Din blogg.
    Så heja Dig.

    Hälsningar
    Kristina

  18. Jag kom av en slump in på din blogg för några veckor sen och nu är jag totalt beroende. Jag får svår abstinens om jag inte har tillgång till nätet under ett dygn!

    Jag tycker det är så uppfriskande att du vågar göra saker och ting på ditt eget sätt. Du ifrågasätter din barnmorska och du står på dig. Själv är jag mitt i den gyllene medelåldern och har fyra barn. De yngsta är 14 år och den äldsta 22. Där emellan en adertonåring. Då jag väntade min första betraktade jag varje ord som droppade ur barnmorskans mun som lagord. Jag visste INGENTING – och litade inte på mina känslor. Nu- fyra barn senare – vet jag att man kan fostra barn på minst fyra olika sätt. Ännu fler sätt än fyra, misstänker jag. Varje barn är unikt och inga recept eller bruksanvisningar medföljer. Det viktiga är att mamman och pappan mår bra. Då mår också barnet bra.

    Jag ler när jag läser dina inlägg och tänker: Hur blir man så stark i sig själv som du? För du den styrkan vidare till ditt barn så kan du känna dig som en nöjd mamma.

  19. Fina Emma!!!
    Jag är inne här nästan dagligen och njuter av din fina blogg med fantastiska bilder och blir bestört över att du drabbats av dessa ”nättroll”! Bra att du säger ifrån, men trist att det ska behövas…
    Jag hoppas du fortsätter blogga på samma härliga vis och inte låter dig nedslås för mycket!
    Kram Helena

  20. Stopp, stopp, stopp och belägg här nu lite……
    Det är DIN blogg och DITT liv som du delar med dig av. Klart att vi förändras med åren och med händelser (stora som små) men du delar ju med dig av det DU vill. Den enda som kan ställa krav på hur din blogg ska se ut är du själv!! DU bestämmer innehållet – ingen annan!

    Jag följer den för att jag tycker om din stil att skriva och för alla intressanta upplevelser och definitivt din underbara humor med den härliga självdistansen! 🙂
    Det du kan göra är bara att förklara för folk att det är ditt liv det handlar om och att du bestämmer innehållet i bloggen själv. Tycker dom inte om dina förändringar kan dom sluta läsa!
    Jag kommer inte att sluta för jag vet att vi alla förändras. Vi kan också ha perioder då vi kanske inte hinner, vill eller orkar skriva om allt som händer. Det är upp till var och en.
    Så rara du…..fortsätt vara den du är! Jag tycker du är guld värd! 🙂

    PS. Skickar några styrkekramar åt dig.

  21. Jag har precis hittat din blogg och jag tycker att den är underbar, bara för att du är mänsklig och säger hit och dit, tabbar dig och snubblar precis som jag. Jag har inga barn så från mig kommer inga pekpinnar om barn och annat och även om jag har jobbat med barn ett antal år för länge sedan så har jag inga tankar på att börja kritisera eller moralisera, sånt gillar inte jag. Jag hoppas att du inte känner att jag väljer för stora ord när jag säger att din blogg är underbar men jag har inte förväntningar att du ska skriva givande och roligt jämt. Jag har ju själv tänkt att skaffa blogg, suck och då vill jag inte ha förväntningen att jag måste prestera bra inlägg för jag inser att jag kommer nog ha långa perioder när jag skriver deppigt, ledsamt, dåligt, osammanhängande för det är ju så vi människor är.

    Jag gillar och uppskattar din blogg för att du är den du är och livet går ju upp och ner , bra och mindre bra perioder. Det är ju det som gör att vi förändras och utvecklas och inget av det sker ju utan att det händer massa i ens liv.

    Fortsatt vara den du är, skriv som du själv vill, skit och ryt till om folk eller jag skulle moralisera eller kritisera.

    Ta hand om dig, tänk att du ska få den stora gåvan som jag aldrig kommer att få på grund av min ålder nu, du får den största gåvan i livet: ett barn och jag känner ingen avund jag vill bara gratulera.

    kram på dig. enkla nettan

  22. Ibland får jag en känsla av att folk tror att de känner en person och vet allt den gör bara för att personen öppenhjärtligt och generöst (och i ditt fall så bra och medryckande skrivet) delar med sig av sitt liv men så är det ju givetvis inte. Vad trist med sådana ”pekpinnar” och tillrättavisningar. Var och en måste ju få vara herre över sitt eget liv. Fortsätt vara dig själv och förändring har aldrig varit något annat än positivt för mig. Kram

  23. Heja heja Emma!!!!

    Sluta inte skriva, låt dem inte komma åt dig!!!

    Jag hittade din blogg via fb… Någon hade lagt ut ett inlägg eller gillat det du skrivit!
    Jag fastnade direkt!!!!

    Du är sund, klok och allt det där… Är precis hur många japp du vill, för det är du värd och de är sjukt goda!

    Stor kram!

  24. Heja Emma!!

    håller med alla andra! Bra att du säger ifrån! Älskar din blogg,dina hääääärliga bilder på dom där härliga salukins, dina härliga texter och mest det att du gör precis som du själv vill och tycker inte du ska behöva förklara dig. Ärligt sagt, hur många skulle våga säga face-to-face åt en mamma hur hon skall ta hand om sitt barn?

    kram

    ps. uppfriskande med någon som inte räknar kalorier/kolhydrater hela tiden 🙂

  25. DU och INGEN ANNAN är den BÄSTA mamman för DITT barn! Det kan ingen ta ifrån dig och ändra på någonsin!

    Man önskar bara så innerligt att människor la sin energi (som verkar va ofantlig) på mer konstruktiva och produktiva saker. Tänk om folk engagerade sig lika mycket i att hjälpa samhällets utstötta som verkligen BER om hjälp. Istället ska folk engagera sig och försöka hjälpa någon som uppenbarligen klarar sig utmärkt utan den ”hjälpen”.

    Har någon verkligen undrat om du dricker en ohälsosam mängd tonic water? Om man ens ställer en sån fråga är man i betydligt större behov av hjälp än den som dricker litvervis tonic. Det är en sak som är säker….

    KRAMAR

  26. Jag har aldrig träffat dig, men du är ju bara helt fantastisk människa!
    Du skriver fantastiskt, du har en fantastisk humor, du ger fantastiska tips….osv osv osv.
    Inte ska du ändra dig för någon annan. Dumma människor.
    kramar

  27. Men oj! Nu fick jag en väldig olustkänsla. Varför vill folk göra dig nedstämd? Varför vill folk göra personpåhopp? Att läsa din blogg är ju högst frivilligt, gillar man inte den längre så är det ju bara till att sluta läsa. Personligen tycker jag att det tillhör vardagen att allting förändras. Utan förändringar står vi bara stilla och kommer inte någonstans.

    Jag hoppas verkligen att du inte har uppfattat något ”gott” råd från mig som stötande för det har aldrig varit min mening.

    Du och Scout Valiant kommer vara dom bästa föräldrarna för er Leo, för det är ni som kommer att känna honom bäst. Så sa min BVC-sköterska till oss när vi var på föräldragruppen och jag tyckte det var klokt sagt.

    Var aldrig något annat Emma än ärlig mot dig själv och vem du är – det är ju just den Emma:n som vi tycker så mycket om!

    KRAM

  28. Jag tycker dom som kommer med ”goda råd” och pekfingrar kan lägga lite mer energi på sitt eget liv än att maila någon som man bara känner genom en blogg.

    Du kommer inte få några pekpinnar av mig, bara hejarop! Heja, heja, heja!

  29. Du är stark Emma! Ta inte åt dej, gör aldrig det. Det är svårt men det går. Du och din man kommer alltid veta vad som är bäst för ERAT barn. Det känner man med hjärtat, sen vad alla andra tycker..det..är inte så viktigt!

    Tack för att du är så härlig som du är ♥

  30. Emma du är grym!! Jag förstår faktiskt inte de människor som ska tillrättavisa och lämna elaka kommentarer eller dessutom ta sig tiden att maila ngt negativt. För mig känns det helt absurt. Ingen människa är perfekt och vi lär oss av misstag hela livet och för mig är inte det ngt negativt utan snarare positivt. Och herregud vad livet vore tråkigt om vi stod och stampa på samma ställe hela livet och aldrig utvecklades, heja personlig utveckling!!

    Skit i alla osäkra människor som försöker vara bättre genom att trycka ner underbara personer som dig!

    Massa kramar och tack för ditt pepp 🙂

  31. ……härmed lovar och svär jag att låta dig vara precis som den ”tokiga” Emma du är….

    JÖSSES säger jag ….. får du mail om sånt?????

    Alla har vi varit där…..första gången till allt här i livet….själva kom vi hem första gången med en för tidigt född liten tjej och var rädda för allt…..men det löste sig 🙂

  32. Gokväll,
    Tråkigt att läsa om villrådiga uppläxningar och sorgliga pekpinnar.
    Jag läser din blogg och förundras över din skrivkapacitet, jag läser för att le och känna en go känsla i magen. Man tycker lika och olika men sånt är ju livet och vi lever bara en gång den här gången så må bra och sprid din charm!
    Ser jag dig på väg till jobbet någon gång så ska jag säga det personligen, vi verkar minst sagt röra oss i samma hoods så att sägs. Lycka till, ta hand om allt och meningen med mycket = barn :-D.

    Kramis!

  33. Ja, vad säga? Jag som hela tiden tyckt att du är så himla härlig och bjuder på så mycket av dig själv! Och som faktiskt kan käka kladdkaka till frukost 😉 Fortsätt vara du, det är det vi andra gillar!
    Stor kram

  34. Men det är väl klart att man inte står med pekpinnen åt andra vuxna människor!
    man väljer själv hur man vill leva sitt liv, och kan aldrig påtvinga ngn annan denna livsstil! jag brukar inte ge råd om ngn inte ber om det, för så vill jag ha det själv också! jag känner verkligen att du är just en vettig människa med massor av humor och självdistans! det är underbart hur du delar med dig av olika sidor av dittt liv! och jag blir nästan lite chockad att höra att det finns folk som ifrågasätter dig och din inelligens!? WTF liksom!? nä rara du fortsätt du som du vill och utvecklas som människa, mamma bloggerska eller hur du vil. det är så världen funkar! vi utvecklas. tyvärr så är det inte alla som förunnats denna goda egenskap! utan sitter på sina fasta små trollgrottor, tuggar frenetiskt på sina korvmackor och vägrar bjuda…

  35. Jag blir så förbannad!!! VAD ÄR DET FÖR JÄVLA IDIOTER?!

    Emma,
    Du är UNDERBAR precis som DU är!
    Jag älskar att jag äntligen har hittat en bloggerska som är en jag-garvar-så-jag-får-kramp-i-kinderna-rolig, härligt livlig och matglad (precis som jag), intresserad av inredning och möbelrestaurering (i min smak), otroligt begåvad författarinna och sist men inte minst – älskvärd. JUST pga din öppenhet om ditt vackra hem, var du får tag på dina vackra kläder och inredningsdetaljer, vad du äter, hur du tänker kring din graviditet och om att bli mamma!
    För ingen annan verkar våga vara såhär öppen. Kanske just pga av dessa IDIOTER det finns där ute som inte verkar ha något bättre för sig än att sitta och besserwissa till andra.

    Jag förstår att det kommer bli mycket för dig när Leo kommer. Och jag har inga som helst förväntningar på hur ofta eller hur mycket eller om vad du kommer att blogga om i fortsättningen. Jag hoppas bara ATT du bloggar. För jag vill verkligen inte förlora dig i min vardag.

    Och jag känner på mig att du kommer att bli en alldeles underbar mamma.

    Så det så!

  36. Har precis börjat läsa din blogg och JAG tycker i alla fall att du är SUPERVETTIG! Kör hårt och lycka till! =)

  37. Tycker inte ditt ”önskemål” är för mycket att be om.
    Det är ju alltid så att man kan ha åsikter om hur andra gör, tänker och äter och inte äter – men det är främst på nätet, i bloggar, som det sägs rakt ut. Face-to-face är det ju få som vågar, eller hur?

  38. Heja heja Emma! Vad jag önskar att du fick slippa pekpinnar, kritik och tillrättavisningar. För vad har folk för rätt att ha förväntningar och ”bli besvikna” på dig!?

    Ett ska du veta, oavsett om det gäller dig själv, ert hem, ert äktenskap, hundarna eller ert barn – d u v e t b ä s t. Det folk tror sig veta, och därmed anser sig ha rätt att uttala sig om, begränsar sig till deras egna erfarenheter. Att lyssna på råd av andra är riskfyllt, men att dela ut dem är rent av farligt.

  39. Emma! Så länge DU litar på DITT sunda förnuft, kommer DU att vara den BÄSTA mamman i världen för Leo! Glöm ALDRIG det! 🙂

    Från en mamma som lärt sig att lita på sin intuition…..;-)

  40. Hej,

    Så sant, låt var och en vara som den är.
    Jag önskar er allt lycka till med bebisen, jag är övertygad om att du blir en toppen mamma.

    /Annette i Skåne

  41. Herregud, jag älskar din blogg för att den är så ärlig och härlig ( 😉 )! Folk med pekpinnar kan traska ut i skogen och bli själva petad på av alla pinnar för att se hur jäkla kul det egentligen är.

  42. Den enda jag vill att du ska vara är just – DU. Om du blir någon annan, då blir jag besviken och plockar bort din blogg för då har du trillat ner i det bloggträsk där många andra ”stora” bloggerskor har hamnat. Men jag tror inte att du kommer att göra det, det känner jag på mig.
    Och skulle du någonsin fråga om min åsikt om något så skulle jag dela med mig av den och dela med mig av hur det fungerat för mig och mina barn. Med det sagt innebär ju inte det att det skulle fungera på samma sätt för dig och ditt barn.

    Men aldrig ska jag stå och peka med hela handen, eller ens ett litet finger, och tala om för dig hur du ska leva ditt liv för jag skulle bli galen om någon gjorde så mot mig.

    Så snälla söta rara Emma, var bara du och låt de andra passera. Som Gavin Degraw sjunger så jäkla skönt och bra:

    I don’t wanna be anything other than what I’ve been tryin’ to be lately,
    All I have to do is think of me and have peace of mind,
    I’m tired of looking ’round rooms wonder what I gotta do,
    Or who I’m supposed to be,
    I don’t wanna be anything other than me

    Ha en riktigt fin kväll! Kram

  43. Var aldrig nån annan än just den du är Emma 🙂
    Heja dej, heja att allting i livet är föränderligt, heja att vara så stor i bloggvärlden att folk har åsikter om vad man äter (tolka det som fördolt smicker eller nått)
    Heja dej igen!
    Stor kram Malin

  44. Åh – men det är ju bara för att du skriver precis som
    du gör och är den härliga människa du är som man vill gå in och läsa här precis hela tiden 🙂 Så kör på i samma stil, snälla! Jag hejar på dig.

  45. Najs, jag gillar när folk sätter ner foten mot så kallade forum/mail troll. Din blogg är din blogg, du har all rätt att skriva precis vad du vill. Om vi som läsare inte gillar den eller håller med så går det ju faktiskt att sluta läsa.

    Jag tackar för dina underbara bilder och texter som ger en liten inblick i ditt liv. Slutar man utvecklas och förändras, ja då kanske det är dags att bli lite rädd. Och börjar man skriva för att vara alla till lags, ja då kan man lika gärna sluta blogga.

    Kram och två tummar upp!

  46. Jag tycker så här: Om man inte tycker om en blogg, eller om den förändras till någonting som man inte gillar finns ett sätt: Läs inte då då!
    Det är frivilligt. Och vill någon ”hänga ut sej” så är det väl upp till de som har bloggen.
    Jag har i alla fall fått ett smått beroende av denna härliga blogg. Mår så bra när jag får läsa dina underbara kombinationer av ord och se dina fina bilder.
    Gör vad du känner för, så får man väl läsa om man vill.

    Storkram Helena i Ödsmål

  47. Söta Emma, det finns allt för många energitjuvar. Inte bara IRL utan tyvärr också ute på internet. (om inte värre på internet?)

    Tråkigt att du råkat ut för sådana energitjuvar. Tycker så mycket om din blogg, jag hoppas verkligen att du slipper tråkigheter framöver.

    Heja dig!! You rule!

    Stor kram från Lotta

  48. Hej Emma!

    Hoppas du kommer ihåg mig (Amelie andaaaaas).. 🙂

    Jag vill bara dela med mig av min syn på din blogg.. Den är helt makalöst ärlig, du är en makalös människa helt enkelt!

    Fann din blogg mitt i natten faktiskt när jag inte kunde sova, och sträckläste allt du skrivit. Och idag är jag en trogen besökare i din blogg, en glimt av ditt liv.

    Du är en fantastik människa Emma och jag önskar dig all lycka. Du berör och du är stark, mycket inspirerande 🙂

    Kramar från mig till dig

  49. Ja men heja dig, jag följer din blogg just för att du är du. Fortsätt med det och med att äta kladdkaka!! 🙂

  50. Vilka härliga följare du har oxå! Tyvärr kan man väl aldrig få bort dom med pekpinnar och negativ attityd 🙁 Men för mej framstår du som en helt perfekt människa med fel och brister som oss alla :). Tror att du kryddar dina inlägg ibland och en del ironi finns nog oxå med.Men vissa måste ta allt väldigt bokstavligt! Följer flera bloggar och håller inte med om allt alla skriver/tycker, men det gör jag ju inte med dom jag känner heller… Skulle va djävligt tråkigt om alla va som jag 😉 Så fortsätta skriv precis om vad DU vill, vi är många som hejar på!! Kram till dej och din mysiga familj. // Åsa

  51. Jag hejjar på dig. Jag litar på dina värderingar. Jag tycker du verkar himla vettig. Jag håller inte alltid med dig. Men jag skulle aldrig läxa upp dig eller ifrågasätta dina val. Jag önskar jag kunde hjälpa dig få bot på ”pekpinnarna” som orkar vara näsvisa och ifrågasätta. Men jag antar att allt jag kan göra är att bejaka din bön, att bara hejja på dig, att inte ifrågasätta eller vara elak.
    Så, hejja Emma, hejja hejja! 😉

  52. Jag ropar heja heja och säger att du är en av de smartaste bönorna på halvklotet över ekvatorn.
    Din blogg gissar jag har vuxit mycket sista månaderna och antalet personer som läser och kommenterar ökar och där någonstans där tror jag att när trafiken ökar och belysningen finns i kommentarsfältet gillar plötsligt någon annan att inta scenen som inte alls hör hemma just där….. men plötsligt finns en belyst yta som många människor tittar på och läser. Där tror jag många knäppgökar blir frestade att tycka och tänka och påverka, människor som kanske inte ens hade kommenterat annars, men ljuset är starkt och flugor dras mot solen.

    Och kanske till och med mailar sina åsikter..? Och det ger effekt?

    Ja, jag svamlade till det lite här…men du är underbar Emma och tyvärr finns det nog knäppgökar lite varstans i skogen. Men de behöver ju inte vara just här? Knappgooks.

    Kram, kärlek och respekt som kompis J brukar säga.

  53. Att du ska behöva skriva ett sådant inlägg!? Tyvärr finns det nog alltid människor som inte kan låta bli att tracka ner på andra.. Men jag hoppas dem lägger ner! Jag gillar dig, jag gillar din blogg sjukt mycket och jag hoppas att du fortsätter precis som du gör med allt vad de innebär! Kämpa på.. Kramar! /Mikaela

  54. Jag har alltid kommenterar din blogg positivt! Jag brukar läsa dina kommentarer och jag har alltid uppfattat dom som positiva – är det så att du kollar kommentarerna först och tar bort dom du inte vill ha? Så att vi inte riktigt förstår? Jag älskar din blogg och dina hundar (du och din man älskar varandra)

    Kram Elisabeth

    1. Nejdå, jag har aldrig censurerat kommentarer (förutom trollen). Men jag får en del mail. Och som jag skriver; det väller inte in över mig. Men istället för att vänta tills det blir en lavin så säger jag ifrån redan nu, när det är sällsynt men trots allt förekommande.

  55. Shit så många kommentarer!

    Det är ju det som är tjusningen med en blogg: att den följer livet och livet förändras. Det är ju en offentlig dagbok. Och en tjusning med att gå tillbaka och läsa själv, bli stolt och tänkta ”har jag skrivit det”?

    Eller som Einstein sa, ge mig en fast punkt i tillvaron så ska jag beskriva allt!

    Heja!

  56. Tragiska människor som skriver om hur man ska vara eller göra!!
    Du gör helt rätt att sätta stopp för sånt idioti!!!

    Bravo Emma!!

    Jag kan även säga att jag har följt dig under min graviditet och älskar att följa din!
    Ska bli kul att höra om allt när Leo kommer. Jag lär mig och känner igen mig i mkt du skriver, man känner sig inte så ensam när du skriver om dina tankar och händelse!!

    Keep up the good work!

    Jag älskar din blogg och att du förändras!

  57. Det fina med den här bloggen är ju att följa dig. DIG. Som person, hur du utvecklas och hur du är. Fantastisk. Om vi som verkligen gillar dig härinne talar om det tillräckligt mycket så kanske de där andra försvinner i kärleksflödet!

  58. Sen jag blev gravid har allt möjligt folk börjat ge mig goda råd om min graviditet och framtida roll som mamma. Både nära vänner och sådana man knappt vet namnet på. I princip det enda rådet jag har tagit till mig är från en nära vän som är nybliven mamma: Lita på din egen instinkt, du vet vad som är bäst för dig och ditt barn.
    Emma, försök att inte ta åt dig. Det finns alltid människor som har åsikter och som är avundsjuka. Avundsjuka på din fantastiska personlighet och din underbara blogg! alla kan inte älska alla dina inlägg, men då behöver man inte fortsätta läsa. Det är din blogg och ditt liv, du har all rätt att göra vad du vill med båda!
    Jag stöttar dig till 100 %! <3

  59. Heja heja!
    Det borde vara självklart att man får ”vara ifred” men det är det tyvärr inte. Vissa människor verkar leva på att kommentera och ha synpunkter på andras liv.
    Och som du säger, är man mamma så är man helt plötsligt allmänt villebråd.. trist!
    Stå på dig!!

  60. Här kommer tydligen kommentar nr 76… hoppas du orkar läsa så här långt ner 🙂
    Jag tycker om dig och jag tycker om din blogg… Kram på dig!
    Om bloggen ändras så gör det väl inget, det är ju fortfarande du som skriver, förhoppningsvis på ditt alltid härliga sätt.

    Skulle jag mot all förmodan inte gillar bloggen längre så är det ju lättlöst, jag slutar läsa helt enkelt. Vilket aldrig kommer hända gissar jag 🙂

    All kärlek!
    Marie

  61. Amen!

    Världen är (tyvärr) full av idioter. På nätet härjar de fritt och anonymt.
    Bra att säga ifrån och vägra bli ”allmän”.

    kram

  62. Hej Emma!

    Jag håller med dig i allt du säger, och fortsätt vara den du är och skriv om det du vill. Varje blogg har sin personlighet. och det är ju det som är grejen…

    Lycka till med allt Helena.

  63. Åh va du är cool och rättfram! Jag gillar din blogg och jag läser den i alla fall en gång om dagen – som en liten guldkant på vardagen! Så spännande att få följa dig och graviditeten och allt som kommer med den, och allt annat i livet! Minns så väl när du visade + tecknet då i vecka ”tidigt”..
    Skulle ju va rätt trist om en människa och en blogg INTE förändrades – liksom en evighetslång parkering. Hur kul är det?
    Skriv så mycket du vill och orkar och du har ju en jäkla stor hejaskara som är så glada i dig!
    Kram från Sara

  64. Brukar otroligt sällan kommentera men vill nu sälla mig till beundrarskaran och berätta att jag tycker du skriver underbart. Det är en fröjd att läsa dina inlägg och jag skulle aldrig få för mig att förfäras över något du gör i ditt liv. Precis som någon skrev här ovan – du lever ditt liv och jag lever mitt, jag har dock ynnesten att få en liten inblick i ditt och det tackar jag för. Presentation: 39 år, 2 barn, Stockholm, arbetar med djur och barn.

  65. Att det finns folk som orkar hålla på så förundrar mig! Jag älskar din blogg och jag tycker om dig även fast jag tyvärr inte känner dig irl, du ÄR en vettig, generös, ömsint och intelligent människa det lyser igenom så tydligt! Mitt fulla stöd har du och jag kommer att heja på dig i alla riktingar du väljer att gå för självklart utvecklas man som person hela tiden och då utvecklas bloggen med dig 🙂 Fortsätt vara dig själv och de som tycker annat kan gå vidare och läsa en annan blogg tycker jag…. Lycka till och kör på!
    Stor kram

  66. Finaste du <3 Fortsätt med din underbara blogg=) Du har en gåva i ditt skivande och det är så härligt att få ta del av den!

  67. Ingen, och jag menar verkligen INGEN har rätt att döma någon annan förrän man rannsakat sig själv in i minsta detalj.

    Jag blir helt MATT av att läsa att det faktiskt finns personer som verkligen lusläser din blogg i väntan och längtan efter något att gnälla över. Du är vacker, du tar vackra bilder och skriver otroligt fina och tänkvärda inlägg!

    Keep on kämping och changing! 🙂

  68. Här kommer axelklappningar och hurra-rop i massor, du är så jättebra och klok!
    Det där ”skinnet på näsan” hade jag behövt när jag fick mitt första barn!
    Känn stödet du har hos alla dina glada och positiva läsare!

  69. Emma, du är ju bara så fantastisk bra. Att förändras är en del av utvecklingen. Och du kommer att förändras, precis som du vet. För när Leo kommer så förändras hela ert liv. Och med det du, mannen, bloggen och livet. Och vi är många som följer med.

  70. Hej igen!! Nu är det ett tag sen jag skrev ngt här, men jag läser flitigt ändå!!!! Varje dag, flera ggr om dagen!!! Du skriver helt fantastikt och jag håller med ngn som skrev att ”det känns som att man känner dig”!! I går kväll var jag på Märtas och åt en god sallad, och då tänkte jag för mig själv att ”åh vad kul det hade varit om man träffade Emma här”!!!! Jag kan bara förvarna, att om jag ser dig kommer jag inte kunna låta bli att säga hej!!! För jag tycker att du verkar helt underbar!!!! Hur ngn ens kan komma på tanken att påpeka vad el hur mkt du dricker el äter är för mig helt sanslöst!!! Egentligen är det nästan lite synd om dessa människor för de måste ju må hur dåligt som helst och inte ha några bra liv. Men, å andra sidan tror jag på devisen att ”man är sin egen lyckas smed”…. JAG HÅLLER PÅ DIG!!!! You go girl!!!!Stor kram, Lisa i Höllviken

  71. Vilken styrka du har som vågar vara så rak och öppen… Förstår inte hur folk orkar, men de är antagligen avundsjuka! Fortsätt vara dig själv, det är därför jag följer din blogg varje dag! Blev själv mamma i januari, och hade aldrig klarat av kritik den första tiden då jag var otroligt skör… Stå på dig, och sluta ALDRIG blogga!

    Stor kram

  72. Nu har jag ingen egen blogg, men din text väckte minnen från när jag väntade barn och även från när de var små och jag ville dela med mej av dem. Av någon underlig anledning, kanske jag är en sådan själv ibland, så blir man som gravid eller småbarnsförälder plötsligt måltavla för , ibland helt okända människor, halvbekanta, släktingar m.m, som kommer med ”goda råd” eller kanske man ska kalla de vad det är, ganska gifiga pekpinnar. Vem har inte blivit utskälld av äldre damer på affären t.ex? Har ni inte, så har ni inte barn, ja, eller hund, där finns dom ju också, dom med åsikterna. Tack för att du fick mej att tänka på det här i alla fall. Alltid nyttigt att reflektera över hur man bär sig åt själv. Är mina råd till de som har yngre barn verkligen råd, eller ett sätt att framhäva mig själv som en bra förälder?
    P.S Du är bara så fantastiskt underhållande att läsa! Lycka till! D.S

  73. Underbara Emma!

    Har precis hittat din blogg och läst alla inlägg bakåt i tiden. Det härliga med din blogg är att du verkar vara unik och äkta och sådana personer behövs. Du förgyller mina mammalediga dagar så snälla fortsätt dela med dig.

    Tack för en fatastisk blogg!
    Kram mammalediga Maria

  74. Jag tycker att det var väldigt sammanhängade och mitt i prick dessutom. Du är en härlig, generös och rak person. Du släpper in alla oss i din vardag och delar mycket av ditt liv. Du är ärlig och öppen. Och – tyvärr måste jag väl säga så kommer du antagligen få stå ut med det du undanber dig. Jag tror att det är precis så bloggvärlden ser ut. Det tycks så i mina ögon åtminstone. Vissa kan helt enkelt inte låta bli, de måste hävda sig eller komma med pekpinnar. Varför? Ja, du… That´s a whole other story!
    Love your words!
    Emelie

  75. Läsarantalet måste ha eeeeeeexploderat de sista veckorna. Du får iaf helt galet många kommentarer och då kan jag tänka mig hur galet många som läser.
    Och det är ju bra… och dåligt ibland. För med många läsare kommer det det alltid en och annan bitterfitta som ska PÅPEKA och PEKPINNA.

    Men skit i det 🙂

    Du är helt underbar och ska bara fortsätta i samma härliga anda!
    Kram på dig!

  76. Vet du. Tyvärr tror jag inte att ditt inlägg hjälper så mycket för människor som ser det som sport att berätta för andra hur de ska leva sina liv. Din blogg kommer att växa, det kan du vara säker på och skiten kommer också att växa. Hur mycket du än säger i från.
    Klart att du förändras, klart att du skriver vad du vill på din egen blogg. Ingen har rätt att ha några som helst förväntningar på dig. Ibland tror jag att man undermedvetet kan tänka för mycket på hur andra vill att man ska skriva. Men om man känner med hjärtat så vet man vem man är för tillfället och vad man vill förmedla. Se de mailen och kommentarerna som om de inte vore till dig. Eller att de är sagda av en så oviktig person att det inte spelar någon roll. Läs inte ens skräpet om du kan hålla dig ifrån det. Jävla trams. Är vad det är.

  77. Det är verkligen tråkigt att man måste be om sånt. Mycket konstigt att man är här inne och läser och tycker att du gör ”fel” och att då måste påpeka detta… Gillar man inte det du skriver behöver man ju inte läsa det eller hur!?
    Jag tycker din blogg är superhärlig, du bjuder verkligen på dig själv och det gillar jag. Är relativt ny läsare och har inte slängt iväg någon kommentar ännu, men jag vill säga att jag hejjar på dig och du gör precis som du (och ingen annan) vill! Hejja, hejja, hejja!!!
    Kramkram

  78. Det blir ett Japp (he he): Du är bra som du är och jag som jag är 🙂 De som inte håller med kan skaffa ett liv på annat håll.

    Tack för medkänsla idag! Värmde….
    Kram Cecilia

  79. Hjälp va många coments du fått, scrollade och scrollade trodde aldrig det skulla ta slut :O
    Du berör många helt enkelt.

    Oj…. Att du ens ska behöva skriva detta och be om att människor ska låta bli att, ursäkta, pellejönsa sig så är ju bara det helt galet! Herregud säger jag!!

    Du ska inte behöva be!! Jösses, det är väl både ditt liv och din blogg!! Du äter, skriver, och gör som du vill i den!! Passar inte det tycker jag man ska släcka ner!

    Jag gick upp 24 kilo med mitt första barn…. har fortfarande inte tappat hälften, så är det, tycker det går ganska bra ändå!

    Att få barn är det största och livet blir aldrig som innan. Man förändras och konstigt vore annars. För vissa går det som en dans på rosor för andra är det ibland rätt kämpigt, för att vi är olika som männsikor. Inget är fel eller rätt. Går inte att gemföra sig med någon annan. Det som är fel för mig är rätt för dig och virseversa. Det vara mina tankar, blev lite mer än jag tänkt mig men, men… Jag tror på att man ska fälja sitt hjärta. Och vad den där lilla, lilla rösten säger längst där inne, ibland kan det vara svårt att höra den… Men lyssnar man noga och litar på den brukar det alltid ordna sig.

    Anna

  80. Fortsätt vara den du är och dela med dig av dagens alla händelser, stora som små. Det är ju för att du skriver precis som du gör som jag är här och läser. Gillar din blogg skarpt och hejjar på dig!!

    Kramar till dig!

  81. Pöss å Kraaaaaaaaam!

    Du får förändras hur mycke du vill – likaså bloggen. Allavettiga människor vet att du är vettig oxå!

    Du kommer ändå inte ha så mycke tid här i bloggen sen när du blir krönikör i Mama…
    🙂 🙂 🙂
    Just you wait and see…

    Mia

  82. Hej söta Emma!

    Det jag ville ha sagt efter att ha läst ditt inlägg har redan sagts av så många kloka människor här ovan, men kontentan av det hela är att det är DIN blogg och det är DU som bestämmer vad du vill skriva och visa bilder om. Om det nu stör en, vad jag förstår en liten skara människor, så kan jag ju bara passa på att uppmana dem att sluta läsa och gå vidare till någon annan blogg. Det är ju trots allt inte ett tvång att kika in här.

    Stor kram till dig och jag hoppas att du inte låter dig nedslås av ett fåtal idioter!!

    // Katja

  83. Hej härliga Emma! Har läst din blogg länge men aldrig kommenterat. Nu måste jag göra det efter ditt senaste inlägg. Din blogg har växt sig stor på relativt kort tid..av en anledning. Vi älskar ju dig! Kommer man hit så fastnar man och vill aldrig gå här ifrån. Din BM kan dra dit pepparn växer :). Fortsätt att vara du. Kram Jennifer

  84. Förstår hur du måste känna och hur du menar. Jag upplever dock bara positiva kommentarer på din blogg?, och en och annan som kanske kontrar med hur de är, att de delar med sig. Sen tror jag ibland att folk menar väl och det blir så fel, kanske en baksida när man är så öppen och unik som din blogg är.
    Jag får så ofta ett skratt när jag läser och jag visar kompisar inlägg och de skrattar lika mycke som jag, just för att du skriver så målande.
    Ibland kan jag personligen uppleva ”kritik” som lite ögonöppnande och jag tar det inte som kritik, mer att vi lär oss av varandra och utvecklas av det.

    Men eg. det du kan göra, ge dem inte utrymme, ignorera det bara, det biter bäst 😉
    Kram fina du

  85. Mmm, det är baksidan med bloggandet.
    Min lilla blogg ej att jämföra med din på något sätt eller vis finns det också några som retat sig på och fått mig att fundera lite…
    Själv fick jag lite dåligt samvete för att jag skrev det där med en sked mindre O´boy istället för light-varianten…till dig.
    Men det var inget illa menat, jag älskar själv O´boy.
    Anledningen till att jag skrev det var för att du själv tog upp att det var mindre onyttigt eftersom du dricker mycket
    O´boy.
    Tips om mammarollen behöver du inte vara rädd för ifrån mig, som du vet.

    Kram Mrs G

  86. Jag är alldeles övertygad om att du alltid kommer att sätta ditt barn först och alltid göra det som blir bäst för honom i slutändan. Och han kommer alltid att tycka att just du är den bästa mamman i hela världen. Jag kan tänka mig att det finns folk som har invändningar på att detta har övergått i en mammablogg, men det är ju precis det du är nu….och det är ju din blogg. Som många har skrivit, så är det ju just det att du är dig själv och en vanlig(fast ändå ovanlig) människa ,som gör att vi gillar din blogg:)

  87. Heja dig, Emma!
    Klart du ska fortsätta skriva som du gör. Tycker du har ett underbart sätt att skriva och tar upp så bra ämnen. Fortsätt på samma vis. 🙂

  88. Ja! Var dig själv, få dina infall, ät så många Japp du vill och skölj ner dem med Tonic. Alla människor förändras med livet, vissa mer vissa mindre, och tänk vad trist om det inte vore så. Likaså är det så att vi alla måste få göra våra misstag för att växa av dem och förhoppningsvis även lära oss något på köpet, utan att någon kommer och knäpper oss på näsan, för vi normal funtade vet ju redan att vi begått ett misstag ;o). Som du skriver; du är en vuxen kvinna och varför ska någon komma och mästra över dig som om du vore en omyndigförklarad person! Åsikter i all ära (även om jag personligen tycker att ibland behöver de inte uttalas högt), men det är fortfarande du som bestämmer hur och vad du ska göra.

    Fortsätt skriv om det du känner och vill. Vi är många som följer dig med glädje!

  89. Hej! Jag har inte följt din blogg så länge men älskar ärligheten i den,jag älskar när du skriver hur mkt kladdkaka du äter o om ditt tonicsug och om oboymornar.När du gråter för att mjölken är slut och jag skrattar,igenkännande.För det är så det är livet.
    Kör på o försök att inte bry dig om misslyckade översittaranonyma människor på nätet som skriver dumma kommentarer! Kram

  90. Heja heja! Sätt dem på plats bara! Ingen ska tala om för dig hur du ska göra om du inte bett om deras råd! Vilka tror de att de är egentligen. Usch för såna människor!

  91. Du, vissa människor borde man få låsa in på en vind och låta dom sitta där tills de kan bete sig. Tragiska, patetiska människor som inte har något lív…

    Du däremot är fantastisk!! 🙂

  92. Bra skrivet! Synd bara att det behövs.
    Du vet redan att jag diggar dig stenhårt (nej, du behöver inte bli orolig – det är på en högst hälsosam nivå), och det skulle till väldigt grova galenskaper innan jag ens funderade på att mejla dig med pekpinnen svepande över tangentbordet. Det skulle nog aldrig hända. Nepp, aldrig.
    Jag som tycker att dina inlägg är dagens höjdpunkt, just för att du är du. Heja dig Emma!

  93. Fortsätt precis som du är. Är du si en dag o så en dag, ja då är det så.. O hur många har inte gjort ”fel” med sina barn, enligt andra! Gå på din magkänsla, det brukar lösa sig då. O alla dem med pekpinnar… Har dem verkligen inget bättre för sig?? Förändring är ju en del av livet, vad tråkigt det hade varit! Jag hejjar på dig!!!!’

  94. Allra käraste Emma,

    Du kommer att bli världens bâsta, gulligaste och finaste mamma till Leo. Det vet jag. Finns det nâgon som psykar dig för du är för tjock sâ kan de referera till mig och jag kommer att skalpera den som de aldrig drömt om ! Nej men det finns gränser för vad idioter kan tillâta sig innan en förlossning ! Jag gick upp 20 kg innan förlossningen, när jag väntade min sista och tappade lika mycket efter förlossningen. So what ! Vem angâr det !! Bry dig inte, men tänk bara pâ Leo. Du har en fin man vid din sida som gör allt du önskar. Var glad för det ! Allt kommer att gâ bra (tänk pâ att andas djupt när värkarna sätter in) och vi längtar alla efter att höra hur du klarade fôrlossningen och värstingen LEO..
    Oroa dig iinte. Vi vet alla hur det gâr till och hur lycklig man blir efterât.
    Tusen miljoner kramar till vâr lilla rara dunderEmma !
    G_mor

  95. Fortsätt att utvecklas!! Jag vill fortätta följa med på resan. Alla dessa underbara inlägg som du skriver med humor har gett mej många skratt. Det sköna inläget om att söka jobb vidarbefodrade jag till mina barn. (dom har jobb)

  96. Hej! För mig får du leva ditt liv som du vill och vad du än stoppar i dig och och hur mycket du än målar under din graviditet så stannar jag kvar och läser dina underbara inlägg. Tack för en fantastisk blogg och för att du låter oss ta del av dina fina texter och en del av din vardag.
    Kramar

  97. Bra Emma!
    Det är så obegripligt med folk som lägger tid och energi på att reta sig på andra, jag står bakom dig till 100% :o) Och om jag en dag upptäcker att, jag mot förmodan, inte skulle gilla din blogg längre, då lovar jag dyrt och heligt att jag kommer sluta läsa den utan att muppa runt som en toka för det. TUMMIS! Men risken för det är så liten så jag tror att vi inte ens behöver fundera på det faktiskt.

    Snälla fortsätt att utvecklas, att fundera hit och dit och bara vara den du vill vara <3
    Puss å kram från Mia!

  98. Att läsare ibland inte kan låta andra få ha/få sina egna erfarenheter är kasst. Att dela ut pekpinnar och döma är snäppet värre än urkasst. Att inte förstå ironi och en hysterisk rolig läsning är bara sorgligt…Så mycket roligt de missar i din läsning:)

    En stor kram:) kram….. 🙂 OCh TACK för att du erbjöd dig att hjälpa till med vovvarna..Det är noterat på min lista över underbara personer:)

  99. Heja Emma friskt humör, det är du som susen gör! Heja! Heja! Heja!

    Sluta inte utvecklas och sträva framåt, det är ju det som gör din blogg så bra!

    Kram från Göteborg

  100. Tack för att du är du. Och för att du står för det. Du inspirerar så galet mycket. Speciellt en vilsen tjej som jag som äntligen börjar hitta en glimt av sans och balans i tillvaron. You rock! Helt enkelt.

  101. Jag brukar tänka att på min blogg skriver jag vad jag själv vill skriva om inte vad andra vill höra, jag menar man tvingar ju inte ngn att titta in hos En. Faller inte innehållet läsarna på läppen kan de väl bara surfa vidare o låta dig vara den du är.

    Själv tycker jag att du skriver väldigt underhållande o verkar vara en härlig männsika!

    Hoppas de som klagat på dig redan surfat vidare.

  102. Hittade in till dig idag, och måste bara bli en kommentar i högen 😉 Nä men allvarligt. I know what you’re talkning about. När jag var gravid med min prins höll jag på att bli toookig på alla som berättade om vad som väntade, hur jobbigt det skulle bli och allt jag skulle ”passa på att ta vara på och njuta av”. Nu, efter närmare två års mammaerfarenhet har jag börjat landa i att våga tro på mig själv som mamma. Du är den enda som vet vad som är bäst för dina barn, och det är din blogg. Så du gör helt rätt i att inte acceptera pekpinnar och tyckande. ”If someone’s trying to bring you down, it’s just because you’re above them.” Kram

  103. Åh… Förstår mig inte på människor som tror att de kan vara herrar över någons blogg. Det du visar här är självklart fragment av ditt liv som ingen av oss på andra sidan skärmen vet någonting om. Önskar att alla förstod att en blogg är som ett fotoalbum – så länge man bara ser bilderna och inte får historien bakom berättad för sig kan man tolka det på tusen olika sätt.

    Jag älskar det du gör och ser den här stunden på kvällen då jag får läsa dina underbara anekdoter som en belöning efter dagens slit. Försök att inte känna stress över att prestera för oss nyfikna, DU bestämmer vad du ska dela med dig av, när och hur ofta 🙂 🙂

  104. Usch så ledsen jag blir av att läsa detta. Att så många av er fantastiska bloggare som ger så mycket av er själva ska behöva känna så. Blir så ledsen för din skull Emma!
    Kram på dig och jag hoppas du kan ignorera de dumskallar som finns därute (för tro mig, de är inte dom som läser det du nyss skrivit)

  105. Heja dig! Jag kan bara sälla mig till hejaklacken, med pompoms och tutor, för vi vill ju inte att du slutar med dina underbara anekdoter och galna funderingar. Det är ju därför vi gillar dig, precis som du är!! You go girl!!

  106. Heja dig! Du blir en toppenmamma just därför att du är du och vad trist det skulle vara om en blogg aldrig skulle förändras med människan bakom. Lycka till!

  107. Finaste Emma,

    Du är en naturkraft, en otroligt stark, självsäker, vacker och intelligent kvinna. Det rättar ALLTID upp en jäkla massa osäkra kvinnor (framförallt kvinnor, tyvärr) därute….som den där hemska människan, BM som du träffade häromdagen som ska sänka dig för att du är vacker, gravid, gått upp en del (precis som jag själv gjorde) och ändå väljer att vara nöjd med dig själv….att du bara vågar ;-D
    Skit i alla andra (ursäkta språket men jag blir så förbannad på alla dessa osäkra människor och besserwiser som ska lägga sig i). DET ÄR DIN BLOGG och den är ljuvlig och har en massa läsare JUST för att du delar med dig av dig själv på ditt eget sätt och med din underbara humor….fortsätt med det. Jag tänker i varje fall fortsätta att läsa så länge du är dig själv och fortsätter att vara den underbara Emma du visar här på bloggen.
    YOU GO GIRL!!!
    Kram (och förlåt än en gång alla politisk inkorrekta orden 😉

    1. Emma: Du får ursäkta alla felstavningar, var trött och irriterad igår efter att ha läst dina inlägg om dessa personer som ska trycka ner andra. RETAR alltid upp… skulle det givetvis stå, vill inte du ska tro jag är analfabet ;-D
      KRAM!!

  108. Heja Emma!

    Fortsett akkurat som du er! Bloggen din er fantastisk! Jeg må innom hver enste dag!! Mange ganger om dagen!

    Kommer til å fortsette å følge med, hver eneste dag! Gleder meg til å lese om hvordan du opplever den nye verden dere er på vei inn i, men Leo som snart kommer! Skal bli mamma selv snart for første gang og gleder meg vilt. Mulig jeg også spiser for mye sjokolade og is men skit samma, jeg er gravid! 🙂 Har ikke tenkt å stoppe med det før etter at barna er født! Litt må man få lov til å glede seg selv hver eneste dag, når man tidvis føler seg som en hval på land..

    Keep up the good work! 🙂

    Klem m:)

  109. Begynte først og lese bloggen din for ett par uker siden. Men <3 den!!! Du skriver så fantastisk morsomt, er ironisk og tør og ikke være så forbanna "perfekt" som alle andre.
    Du kommer til og bli en fantastisk mamma!!!
    Skit i dumme kommentarer fra folk som må være sure og alltid finne noe negativt hos alle. Kommer til og følge bloggen din hver dag.
    Klem fra J, mamma til tre <3

  110. Ännu ett fantastiskt inlägg av dig, tack! Jag följer gärna med dig i bloggen då du och bloggen utvecklas 🙂 Utveckling är ju liksom livet. Alternativet är ju avveckling, och sådan vill man väl inte vara. Kör ditt race, jag gillar dig! Du verkar då vara en riktigt förståndig kvinna även om du äter bullar. Och vem äter inte några bullar ibland, jag gör det i alla fall. Kram Linda

  111. Din blogg är din och så bra så det är därför den ”upprör” en del personer som väl inte mår så klockrent bra själva…då är det perfekt för en del att sätta sig över någon annan, TYVÄRR. Men var den du är och utvecklas som DU vill;) Du är en fantastisk person som skriver så mycket bra och härligt=)
    Hoppas du fortsätter i typ 100 år till…;)

    Kramar
    Adela

  112. Jag har aldrig tidigare lämnat någon kommentar. Men vill bara tala om att anledningen till att jag följer din blogg är att du skriver så underbart.

  113. Fortsätt bara vara du, ingen gör det bättre än du!
    De andra kan väl skriva en egen blogg om sina liv.
    Forsätt vara Emma och utvecklad i din riktning så hänger via dra med.
    Kram Anna

  114. Vi är alla bara människor, vi alla gör misstag, misstag som måste göras för att man inte ska göra dem igen. För att lära sig och bli en bättre människa. Jag hejar på dig.
    Btw, tack för helt underbar läsningen, dagligen. Har inte kunnat kommentera innan, men är inne och läser varje dag.

  115. Jag sa häromdagen till min man (som är amerikan) att jag önskar att han kunde läsa svenska för jag har hittat en kvinna som får det svenska språket att låta så oerhört och ovanligt vackert! Dina meningar och bilderna du bygger upp med ord är så fasansfullt vackra!
    Nu sitter jag och väntar på din bok! Visst kommer det en bok?

    Massor av glädje till dig och din familj!

  116. Men finaste Emma, nu bubblar det inom mig. Plötsligt vill jag bara skriva en hel massa till dig i denna kommentar. Jag har nu räknat till tio och har därmed sansat mig 🙂

    Emma, detta är din blogg. Ditt liv är ditt liv. Din kropp är din egen. Du är vuxen. Du är du och DU är bra. Barnet som lever inom dig är ditt barn. Du bestämmer. Detta gör ingen annan. Om var och en kunde sköta vore det ju bra.

    Tag hand om dig

  117. Godmorgon Emma!

    Har sagt detta i en annan blogg och nu säger jag det i din …..
    Vi bor alla i landet Lagom där alla ska ha det lika jämjävligt och du får definitift inte tro att du är något eller att du skulle vara bättre än någon annan..
    Jantelagen regerar stort och har du dessuom bördadn med att tjäna mycket pengar på ditt jobb så se då till att det mesta går till skatt, om du däremot har ärvt pengar kan det gå bättre för det är ju då rent tekniskt inte dina pengar…egentligen….Är du med?
    Enligt mig själv så kan jag bara säga…DU FÅR GÖRA OCH SÄGA PRECIS VAD DU VILL. DET ÄR JU FÖR DEN SKULL JAG ÄR HÄR INNE OCH LÄSER OCH DEN DAGEN JAG INTE LÄNGRE TYCKER ATT DET ÄR UNDERHÅLLANDE SÅ KOMMER JAG HELLER INTE LÄNGRE ATT HÄLSA PÅ….DET FINNS SÅ MÅNGA BLOGGAR SÅ MAN ÄR JU INTE DIREKT TVUNGEN ATT PINA SI IGENOM NÅGOT SOM MAN DÅ EVENTUELLT SKULLE TYCKA ÄR TRÅKIGT….nu så är det ju lyckligtvis inte så för mig..jag njuter av varje ord=)

  118. Heja heja… du är grym och helt fantastisk på att skriva. Tänk om folk kunde haja att utan misstag i livet lär man sig aldrig någonting, man måste få gå sin egen väg och testa… några saker jag har testat… gå på James Bond film med en 6 månaders, tänkte att den skulle sova hela filmen ( det gick inte alls… men nu vet jag det) sitta och amma med första barnet på ett fik när det precis var nyfött… (jag var skitnervös och kunde inte njuta alls… dessutom kunde jag inte amma annat än när jag låg ner i sängen… visade halva bröstet på caféet och var högröd i ansiktet.
    Men tänk så många andra saker som gått bra och utan att ha prövat hade jag ju aldrig vetat.
    Sköt om dig och va den du är och den du vill bli
    Kram
    Helena

  119. FörlÅt om jag är negativ men jag tror tyvärr att om du blivit med troll får du svårt att bli av med dem… Det har jag sett på så många andra ställen. Bloggandets bakdel så att säga… Hoppas det inte blir för mycket av dem så att du lägger av. Har nyss börjat läsa. Jag gillar din penna! Och dina bilder. Hundrasen är ju fel 😉 men jag gillar det ändå. Lycka till!

  120. Hej,

    Har precis hittat hit till din blogg, gillar den a lot! Att du verkar vara en helt underbart ärlig människa med en sund syn på dig själv och saker omkring dig. Som trebarnsmor kan jag säga att man gör misstag, man lär sig på vägen, det som fungerar på ett barn så är totalt bockstopp med nästa.

    Fortsätt att utvecklas, gör man inte det så dör man bit för bit inombords.

    Jag önskar att alla som sänder mail och kommenterar med sina pekfingrar skulle tänka sig för en gång eller två, skulle jag säga så här åt denna människa om hon stod framför mig? Och framför allt skulle jag vilja ha dessa pekfingrar tryckta upp i ansiktet på mig själv? Det finns ju faktiskt nåt som heter: Den av er som aldrig syndat kan kasta första stenen…

    Kram Nilla

  121. Hoppas inte du låter dig nedslås utan fortsätter att skriva så befriande och härligt! Heja dig Emma!!!!

  122. You go girl!

    Att du överhuvudtaget behöver skriva inlägget är trist.. Är inne på din sida mest när min flikkvän tittar, men den är otroligt inspirerande och man blir glad när man läser om er…

    /en pappa

  123. Heja Emma, heja utveckling och förändring!
    Jag hoppas att de kommentarer du har fått grundar sig i att folk bryr sig om dig och inget annat. Skulle du börja hänga Leo från ett fönster och bete dig som M.J, så har jag ju faktiskt valet att sluta läsa och gå nån annanstans. Men jag tror att vi är ganska långt ifrån det va? 🙂

  124. Det är väl helt självklart att du är en vettig människa! Du som gör mig alldeles varm och glad varje dag av dina härliga inlägg. Jag älskar hur du skriver och formulerar dig och delar med dig av ditt liv. Det är underbart! Fortsätt precis som du är. Du är bäst, heja!!!

    Kraaaaaaaaaaaam

  125. Hej, hej,
    Hamnade på din blogg för någon vecka sedan via en kommentar du gjort på en annan blogg….
    Vi är inte alls på samma ställe i livet, jag är väl ca 15 år äldre och mamma till två snart vuxna tonåringar. Men oj vad jag känner igen mig i det du skriver. Fortsätt att vara du och gör dina eventuella misstag för det kommer du att bli klokare av.

    Lycka till!

  126. Hej Emma!

    Det finns mycket folk som inte är riktigt kloka ute på internet, och det är bara att fet-ignorera dessa ynkryggar. En kompis till mig som har en blogg råkade ut för en person som skickade ett email till hennes chef med länkar till bloggen där hon nämnde att hon var trött på jobbet, utan att egentligen uttrycka sig negativt om själva arbetsplatsen eller kollegor (inte var hon jobbade, inga namn, ingenting). Ändå lyckas personen luska ut vem hon ska kontakta, och då bloggen är på svenska, men min kompis jobbar i England, så hade personen i fråga dessutom bemödat sig om att översätta långa stycken ur bloggen. Helt otroligt! Med detta ville jag bara säga att det finns mycket skumt folk, så självklart kommer du att råka ut för några av dessa skummisar i takt med att bloggen växer. Men du ska veta att de allra flesta tycker att du har en riktigt härlig och befriande stil och skriver bra, och det är iaf därför jag kommer tillbaka hit och läser. Var bara det jag vill säga =)

  127. Bra att du ryter till 😉 men snälla sluta inte o skriv, för att läsa dina inlägg är små mysiga höjdpunkter under min dag 🙂 kram till dig o Leo

  128. Har precis börjat läsa din blogg och jag är verkligen heeelt såld! Älskar ditt sätt att skriva på, och ditt avslappnade och ärliga bloggande gör att jag ofta sitter och skrattar för mig själv framför datorn. Me like! 🙂

  129. Herregud att folk orkar lägga så mycket energi på vad andra människor säger, gör, tycker, tänker,tror på, inte tror på, har på sig, äter osv osv osv.
    Do your thang, uppenbarligen är det många som gillar det du gör:-)

    hepp!

  130. Läser din blogg (såklart, det är ju därför jag kommenterar här!!).
    Tycker att du skriver underbart.
    Önskar dig bara lycka till med magen och bebisen. Man går bara där och väntar i slutet. Det är tungt, men jag tycker du verkar så trygg, så det går garanterat bra.

    Min chef sa till mig när jag väntade mitt första barn (har 3 idag) – att vänta barn är som att vilja kika in i en nästan stängd dörr. Rummet där inne är mörkt och man ser ingenting, men allt man vill är in dit.
    Och sen när barnet har kommit, så är det precis som man har klivit in i det där ljusa, varma rummet, och kan inte tänka sig hur det var att stå på andra sidan dörren.

    Njut så mycket du kan!

    /en som läser hos dig flera gånger om dagen.

  131. Jag tror att du feedar dom som skickar dessa mail och kommentarer genom att skriva ett inlägg som riktar sig direkt till dom. Jag tror knappast det kommer upphöra för att du ber dom att sluta. Låt det bero, du kommer aldrig vara alla till lags och folk kommer alltid vilja lägga sig i. Och framför allt, vissa mammor tycker om att säga åt andra mammor vad dom gör för fel enbart för att hävda sig själva. Ge dom inte för stora proportioner! Jag har läst din blogg från början och majoriteten verkar ju tycka att du är en sund människa som har bra värderingar. Vilket även jag tycker, finns inga konstigheter med dig. Det känns som att din blogg har försutsättningar för att växa sig större och nå ännu fler läsare och till följd av det kanske fler som kommer ge dig negativa kommentarer. Låt det bero. Ser fram emot att följa in blogg och se både den och dig utvecklas. Du verkar vara en sån härlig människa som både jag och säkert fler kan känna igen sig i!

  132. Jag förstår precis vad du menar! Jag har nyligen hittat hit och tycker att du skriver jättebra, men självklart ska skrivandet utvecklas – precis som människor gör det 🙂
    Kör hårt! Mvh / B-M

  133. Tycker du är underbar, gillar verkligen din blogg! Har svårt att förstå hur folk har energi att yttra sig negativt och följa en blogg som inte faller en i smaken, det finns ju ingen som tvingar dit dom direkt 😉

    Jag vill fortsätta läsa mer =)

  134. Är ju en av dem som har följt dig sen första inlägget och jag tycker du är fantastisk i det du gör och att det är självklart att bloggen och du förändras under tidens gång.

    Keep up the good work!!

    Lycka till i tävlingen ”Årets bloggmama”, jag har röstat på dig och håller tummarna stenhårt för att du ska vinna!!

    Kram Elvira

  135. Oj oj oj så många kommentarer :O)
    Jag är precis som du, sparkar barkut när nogon försöker styra mig. Acceptas verkar vara en brist i samhället. Kanske en del av jantelagen. Jag tror att accepterande människor är trygga människor som kan låta sina medmänniskor köra sitt race. Inte nödvändelsevis så att de inte bryr sig snarare tvärt om , gör det utav kärlek.
    Din blogg är jag lite kär i ;O)

    Jag tror tyvärr också att det tråkiga med bloggandet kommer med utvecklingen av din blogg. Den växer och då kommer kanske även det dömmande och styrande med det. Trist men så är det nog. Varför kan folk inte bara ”ta till sig det de vill och låta resten vara”. Även det en divis från tolvstegs programmet ;O) Den är himmla bra :O) Klockren rent ut sagt.

    Summa summarum, din blogg är underbar and I lav it!

    Kram och ha en ljuvlig dag

  136. Snälla goa Emma,

    att kliva in på din sida att läsa dina rader både en och flera ggr på en dag är en lisa för själen, Inte många kan skriva som du gör. Fortsätt vara den du är och utvecklas precis åt det håll du vill och låt din blogg följa med. Dessa stackars människor som går in och mästrar och försöker få dig att avstå kladdkakor och annat bara strunta i dom. Kanske är dom utsända av den där rackarns BM som dom borstat av och satt på mottagningen då du gör entré.
    Har under många många år ja lika länge som du funnits jobbat med människor/patienter och detta har lärt mig att då ngn försöker mästra och tillrättalägga för att få mig övertygad om att dom gör rätt så har jag kommit fram till att det är inte mig utan sig själva dom försöker övertyga.

    Näääää på ren göteborska….knööööööö ut dom ur systemet låt dom skaffa sig ett eget liv…finns säkert skiiiiitbloggar man kan länka dom vidare till.

    Fortsätt att vara just precis den du är med stödstrumpor och allt.

    Du gläder iaf mig oerhört och jag kommer fortsätta att smyga in och läsa och ffa är jag glad att få följa just din utveckling….absolut inte avveckling.

    Bamsekramar från Götet
    Elisabeth

  137. Bra skrivet! Människor har så otroligt lätt för att klaga på varandra, istället för att sköta sina egna liv och inse att alla andra är fullt kapabla till att leva sina liv!

    Gillar din blogg jättemycket och hoppas att du fortsätter förgylla mina dagar!

  138. Hej Emma!
    Tror tyvärr som flera har skrivit att det är svårt att bli kvitt negativa och elaka synpunkter när man är en ”kändis”. Det är väl det som är medaljens baksida kanske?
    Jag hoppas att du hittar ett sätt att hantera det på så att det inte går in i ditt hjärta, för vi är ju jättemånga som älskar din blogg och verkligen tycker att du verkar vettig! <3

  139. Jag har följt din blogg i över ett halv år nu och jag har aldrig tänkt ”Gud, va håller hon på med egentligen??”! Jag läser din blogg eftersom jag tycker du skriver på ett så otroligt fängslande och roligt sätt, jag gillar din stil helt enkelt! Och så är det ju, vi människor utvecklas och förändras och våra bloggar likaså. Ifall någon inte gillar din stil längre, då tycker jag man skall sluta läsa din blogg och inte bomnadera dig med dumma mail! Man skall aldrig döma andra och speciellt inte börja skriva mail om hur besviken man är över någon annan! Jag blev lite smått arg när jag läste detta inlägg, hur kan folk vara så fräcka att de skriver att du inte lever upp till deras förväntningar! Inte kan man väl ha förväntningar på någon som bara känner via bloggen, vars liv man bara får en liten liten insikt av via bloggen! Man måste väl som vuxen människa förstå att en blogg inte är en människas hela verklighet! Suck, ibland är vi människor så dumma och dömande…men jag gillar dig! Och jag vet att du aldrig skulle göra något tokigt åt din lille Leo, på samma sätt som ingen annan blivande mamma heller! Du är smart och rolig och intressant! Och du får och skall alltid förbli dig själv! Tack för att du skriver en fantastisk blogg, hoppas du fortsätter skriva på ditt eget, alldeles speciella sätt ännu länge! Usch vad flummigt det här blev…men kram på dig och dina fina hundar i alla fall! 🙂

  140. Hej Emma!
    Vilket inlägg. U go girl! Kan inte förstå att det finns såna människor. Som känner behovet av att skriva negativt. Att ens engagera sig. Visst vill man ha feedback men nån måtta får det vara. Du är du och det är klart man förändras och då gör ju din blogg det oxå. Du verkar vara en sån underbar människa Emma och det hade varit så kul och givande att få möta dig någon gång, vem vet:)….

    Man får göra misstag, hur lär man sig annars? Och man måste få göra dom själv!
    Ha en fin onsdag!
    Många kramar Kristina

  141. Jag upplever inte samma problem, men jag har läst små bloggar som blivit stora, och när man får en stor läsarskara så ska folk börja tracka ner på bloggaren och berätta hur usel den är. Jag fattar inte det. Bra att du säger ifrån. I am mother, hear me roar.

  142. Underbara Emma! Jag älskar din blogg… bara för att du är du. Jag ser med spänning fram emot allt som kommer hända framöver =) Sluta aldrig att skriva… lova det…

  143. Muppar utan liv verkar det finnas överallt. Har tack och liv inte drabbats av någon mupp hos mig ännu, men man vet ju aldrig. Jag hejjar stenhårt på dig. Din blogg är din. Du skriver och vi kommer att fortsätta läsa. Och du är helt definitivt en VÄLDIGT VETTIG människa!

    Kram

  144. Nu är det redan 210 kommentarer här, så min lilla input hamnar i marginalen.
    Så går det när man klickar upp inlägget för att kommentera senare 😉

    Jag vet att det inte är lätt, men jag tror att det mest hållbara är att ignorera de som inte tillför något positivt. Sådär som vitt brus i vanliga livet, som du ibland skriver om.

    Det kommer alltid finnas personer som tycker man gör fel och att de är/vet bättre och i skydd av internet så tycker många att de har rätt att häva ur sig sådant utan eftertanke. De flesta skulle aldrig våga stå för sin åsikt ansikte-mot-ansikte och det är det som är såååå frustrerande!

    Du är du, du kan inte vara någon annan och SKA inte vara någon annan heller!

    Kram
    // Linda

  145. Är inte hela livet så – trial and error och man provar sig fram, utvecklas, gör fel och lär sig? Men ofta är det så att folk i allmänhet gärna vill berätta för en vad som är rätt och fel, vad man ska och vad man ABSOLUT inte ska göra. Alldeles utan att man frågat om råd. Speciellt med den första bebisen. Om man ska följa alla åsikter så blir det ett heltidsjobb ;-). Så – tokstrunta i det. Första bebisen blir en försökskanin – that´s it. Och vet du – det blir folk av dom ändå – min försökskanin går numera i skolan och verkar klara sig riktigt bra.

    Och i min värld är det faktiskt såpass enkelt, att om jag inte längre gillar innehållet eller utvecklingen på en blogg, känns det mest naturliga att sluta läsa den. Inte att få bloggerskan eller bloggaren att ändra sitt sätt att blogga, skriva, vara. Vad har jag för rätt till det? Simple as that!

    Så, Emma, keep up the good work. Men gör det på ditt sätt, utvecklas åt det hållet du vill, fatta dina egna beslut. Det kommer gå alldeles utmärkt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg