Att ha minifredag.

Oj. Är det redan onsdag? Minsann. För mig innebär det fredag eftersom det är veckans sista arbetsdag, och det är ofantligt skönt – mycket för att jag har så många sammandragningar nu när jag jobbar att jag bökar omkring på kontorsstolen som en tjock ål och bäljar vatten och säger mitt numera klassiska höööööö och försöker hitta en ställning där det inte känns som om revbenen är för små för kroppen. Jag står på knä på stolen, jag sitter på knä på golvet, jag hänger över stolsryggen med de pippirosa stödstrumpona som två självlysande stumpar bakom mig tills affärsområdeschefen inte kan hålla masken bakom glasrutan längre utan flinar skadeglatt och ger tummen upp.

Är det dags snart kanske? Det känns lite så, men vad vet jag. I morse hade jag mitt livs första förvärk också och stod mitt på köksgolvet med handen krampaktigt runt mitt Oboy-glas och sa aj? och gned mig själv på magen. Jag är ju en sån som har ganska bråttom så om Leo brås på sin mamma lär han garanterat titta ut innan utsatt tid. Brås han däremot på sin pappa lär han stanna där inne tills i jul ungefär. Han får komma när han vill nu, bara jag inte är på jobbet. Vi har heltäckningsmattor på golven här, kan ni tänka er hur snuskigt det skulle bli? Just det. Jag vill inte vara orsaken till att minst sju heltäckningsfyrkanter måste bytas ut för att jag var tvungen att släppa ut en himla massa fostervatten på arbetstid. Nä. Sånt får jag göra hemma.

Men oavsett; idag är det iallafall minifredag och det är svalt och skönt och jag ser en smula ut som en idiot för jag försov mig litegrann i morse och hittade inget annat att ha på mig än en grå mysdressklänning som jag enbart kommer undan med för att jag är gravid och folk tycker synd om mig. Så jag är mysdressgrå och pippirosa och toppar det hela med ett par UGGs. Inte okej. Ser ut som jag ska på pyamasparty. (Men det är faktiskt en fördel med att vara gravid som jag glömde förra gången vi pratade fördelar; man kan se ut lite hur tusan som helst. Folk nickar bara förstående och säger vad fiiin du är och själv låtsas man om att man tror dom). Nåja.

Heja fredag! Vi koncentrerar oss på det istället.

25 kommentarer till “Att ha minifredag.

  1. Du skjønne skjønne menneske! Jeg heier på DEG, uansett 🙂 Leste nettopp forrige innlegg, og jeg henger med – uansett. Har ikke sett noe som jeg misliker på denne bloggen, ingenting, bare gøy og feelgood og tomlene opp opp opp!

    Du må være sight for sore eyes på kontoret om dagen med dine sammendragninger, og du beskriver det så levende at jeg ser det jo for meg 🙂 Ha en deilig-deilig mini fredag. Jeg har fri-onsdag i dag, og spiser gulrotkake til frokost – bare fordi jeg har lyst, so there 🙂

    Klem Eli

  2. Ja men jösses, snart är han kanske hos er??!! Wiiee! Det är ju inte långt kvar till fullgången tid heller…

    Jag gillade när de första riktiga förvärkarna kom (efter femton veckor med icke smärtsamma, irriterande och oroväckande sammandragningar) för då tänkte jag att det var något liknande som skulle komma att upplevas under förlossningen. PLUS att jag hela tiden tänkte att för varje förvärk jag hade, tjänade jag in lite jobbig latensfas. Med facit i hand måste förvärkarna gjort susen (med min egna teori alltså).

    Så, heja heja heja heja!

  3. Jag tror visst att du är jättefin! 🙂

    Apropå inlägget nedanför, så tycker jag att det var väldigt bra skrivet. Det är klart att du är en klok människa, som inte behöver massa med läsare som tycker att du ska göra si eller så och att det är farligt och så kan man ju inte göra… Blir trött bara jag tänker på en del kommentarer som en del bloggare får.

    Jag önskar dig en riktigt fin dag!

    Kram

  4. Heja dig Emma! Läste förra inlägget och ibland kan människor vara så korkade. Fick själv taskiga kommentarer när jag väntade Molly där nån förståsigpåare tyckte att vi gravida skulle sluta klaga över att vara gravid. Jag gick där med stor mage, foglossning, halsbränna från helvetet, sammandragningar de luxe och sömnlöshet. Kunde inte ligga ner och sova pga halsbrännan och foglossningen gjorde att jag inte kunde sitta och sova heller så det var lite moment 22 över det hela. Självklart var jag trött och sliten och man längtade bara tills bebben skulle komma men aldrig att jag skulle klaga över att vara gravid! Däremot var alla krämpor runt om kring jobbiga men det fattade aldrig den här personen. Själv hade hon valt bort barn och hade aldrig varit gravid så va fan visste hon om det hela kan man tycka? Hon envisades med att skriva flera kommentarer och till slut bad jag henne fara och flyga. Jag tvingar ingen att läsa min blogg och gillar dom inte det dom läser så kan dom skippa den helt och hållet. Det är min blogg och jag skriver vad jag vill. Det samma gäller dig. Klart man förändras under åren som går. Ingen är väl detsamma hela tiden. Jag tycker du är en fantastisk människa och du skriver jättebra. Stå på dig!
    Sen så hoppas jag att du inte föder riktigt än utan hinner vara hemma och softa en stund innan Leo anländer. 🙂

  5. Vad mysigt med fredag på en onsdag 😉
    Go morron förresten! 😀
    Jag tycker din graviditet gått så fort! Har tittat in här så gott som
    varje dag och nu ska det snart bli dags för lillen att komma ut :O
    Vart tar dagarna vägen?! Jag kommenterar inte alltid, men läser ofta.
    Älskar din blogg och tänker fortsätta läsa så länge jag får 😉

    Ha en uunderbar onsdag fina du! Kraam

  6. Hej Emma,
    älskar din blogg, jag blir alltid glad över det du skriver! Du är en mycket klok människor med vettiga tankar!!!! Heja, heja!!!
    Jag känner mig lite hängig idag pga vädret…inte vet jag, så det här med minifredag på en onsdag verkar inte vara dumt. TACK!

  7. Emma,
    det är en sak jag vill säga..
    hur du än skriver, lever, äter, mår så lever vi på. känns någonting inte rätt för dig -förändra.
    jag vet att du vet allt detta, men glöm inte bort dig själv bara. vi finns liksom alltid kvar. in cyberspace (även utanför) du vet. konstigt det där. men du är en sån himla bra förebild och jag uppskattar all din välvilja, dina tankar och att du delar med dig. tack!

  8. Haha! Du erkände just att en gravid kvinna KAN ha vissa fördelar. Som gråa mysklänningar 🙂 Sorry, var bara tvungen 😉 Kram!

  9. 🙂 Ser det hela framför mig och ler en smula.
    Har ju inte upplevt det där själv, och kommer ej heller att få göra det i framtiden.
    Och om jag ska vara ärligt så är jag inte direkt avundsjuk på dig när det gäller just det här sista kapitlet innan han väl är ute 😉
    Grått och rosa är ju annars en väldigt bra kombination så jag tror nog att du är söt och fin precis som vanligt.

    Kram Mrs G

  10. Det här med vattenavgång vid fel tillfälle eller på fel ställe oroar mig en smula också. Eller det blir ju som det blir, men jag ser helst att det blir när jag kommit in till förlossningen, om jag får välja alltså… Men det får jag ju inte 🙂

  11. Efter din kommentar hos mig började jag drömma vidare på ditt spår om vad Madmen gör med ens vilja. Om att få komma till jobbet i tajta Madmen-fodral runt ens fylliga bak (naturligtvis gör den sig alldeles utmärkt till ens välmarkerade getingmidja), knallröda läppar och vällagda hår.

    Precis lika fint som din dagsoutfit (och min med förresten, gummistövlar, för stor kjol och en risig HM-kofta)! 🙂

  12. Haha! Jag vill också ha den gråa gravidmysutstyrseln! Låter underbart! Det kan man väl fastän lilla bebben ploppade ut för några månader sedan?! 🙂 Trevlig ”helg”!

  13. Den bryggan känner jag igen…..suck Vid regnväder och storm nâdde havet nästan ända upp och man sâg inte krabborna pâ botten. Tala om ebb och flod ! Hummrar i hummerburar hängde pâ störar och var lika farliga som lejon i bur sa min bror. De nyps ! 🙂
    Nästa vecka sitter jag pâ flyget med rosa stödstrumpor, lycklig som en lärka för att resa norrut till familj och vänner.
    Tack för det fina photot 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg