Att vara en hamsterpersonlighet.

Varje gång jag öppnar min handväska blir det så vansinnigt tydligt; jag är en hamsterpersonlighet. En samlare. Man kan dyka ner i min Alexa och hitta de mest bisarra saker:

Stödstrumpeförpackningar. Slutskattebesked (inte ens ett roligt sådant, utan ett med ett minus på). Ett cluberbjudande från H&M som konstigt nog gick ut i mars (väskan är från juli). Visitkort till nån Emelie jag inte alls känner eller vet vem det är. Ett flätat armband som luktar död råtta (på allvar alltså, skitvidrigt). Tamponger. Kvitton från inköp jag absolut inte minns eller vill minnas.

Och vet ni vad det värsta är? Jag har så jäkla svårt för att slänga. Ibland, med några månaders mellanrum, får jag tuppjuck och tömmer halva väskan i soppåsen utan att ens titta bara för att få det gjort. Men oftast tar jag upp saker, väger dom i handen, påbörjar tveksamt resan mot soppåsen. Ångrar mig. Med känslan att det hopknycklade kvittot jag håller i har någon slags hemlig innebörd som om den är skitviktig! det är bara det att jag inte vet riktigt varför, och om jag slänger det så kommer något inte bra alls hända.

Och så stoppar jag tillbaka det i väskan igen, trots att jag känner mig sinnesrubbad. Som en såndär galen bag lady som går runt på gatorna och pratar med sina plastpåsar och klappar döda duvor hon hittat i parken och döpt efter skådespelerskor från 40-talet.

Men hursomhelst; handväskehamstrandet. Något ni känner igen?

Nä?

Nähäpp… Tänkte fråga iallafall.

52 kommentarer till “Att vara en hamsterpersonlighet.

  1. Jag har insett att jag knappt använder handväska längre. Väldigt underligt. Sen jag fick barn hamnar allt i nätkassen på barnvagnen. Där finns mitt kaos. Ska jag iväg någonstans utan vagnen får jag panik. Vart ska jag nu ha alla mina saker??? Fast jag har inte så mkt med mig faktiskt. Alla kort, mobilen och bilnyckeln är det jag behöver när jag går hemifrån utan barn. Tro nu inte att jag inte äger några handväskor…haha…jag har massor och köper nya då och då.

  2. Vi har en duva (och lite andra fåglar) i vår frys. Ibland är det fest. Då tar vi upp dem, tinar dem varligt och tar med dem ut i skogen. Där får sedan hunden springa fram och tillbaka några gånger och hämta de döda fåglarna som vi glatt kastat med fjädrar och dun virvlande omkring dem (yes, jag är vegeterian…). Om de inte är allt för kladdiga borstar vi sedan av dem lite och stoppar tillbaka dem i frysen tills nästa festtillfälle. Ja, för hunden då alltså…

    Känns fräscht.

    Apropå din handväska… Eller ja… Typ.

    1. Det må jag säga var en märklig kommentar, och ett märkligt beteende.
      Särskilt om man är vegetarian.

      Mrs G

      1. Haha, jo, jag kan nog kanske hålla med… Märkte det med när jag skrivit klart min lilla uppsats ovan, att den blev lite konstig. Men det var ju apropå döda duvor liksom. Lovar att (försöka) hålla mig mer till ämnet nästa gång. 😉

  3. Jajemän, både handväskan och jackfickor.
    Men då och då tömmer jag ur allt, går igenom och kastar och sorterar, väger och funderar 🙂
    Kram

  4. Tuppjuck!! Du anar inte hur glad jag blev att någon annan än jag använder det uttrycket. Min sambo brukar titta på mig som om jag möjligtvis invaderats av en annan livsform. Så när jag påtalar att detta är en mycket korrekt benämning, ja då ruskar han bara på huvudet å suckar som ” det-där- är- inte -ens- värt- att- ge- sig- in- i -för -då -kommer- vi- bara- ha- en- väldigt- lång- kväll”…..hahaha

  5. Jag är precis likadan… Mest kvitton som ligger där.. Häromdagen hittade till och med en möglig morot *skäms* visserligen i en väl försluten påse, men ändå!

  6. Tycker det är roligt att du har tamponger där i! Ha ha. DET om något är ju ett tydligt tecken på handväskehamstrande 😉

  7. Jag är en gaaaaalen hamstrare. Varje gång jag har varit iväg med lilleman suckar mannen djupt när han ska ta över skötväskan. Muttrar lite bittert över hur tung den är och sen slänger han ut allt när jag inte är hemma 🙂 På något underligt sett har jag på bara nån timmes tid lyckats fylla väskan med de flesta onödigheter (om man frågar min man vill säga. Frågar du mig så är de högst nödvändiga och ingenting annat) Något annat jag maniskt sparar och fyller bilen med är tank- och parkeringskvitton.. Listan över saker som hamstras kan göras lååååååååååång…

  8. He he, jo tack. Kolla igen i handväskan om ett år. Då lär det vara en salig blandning av nappar, halätna klisterkex, våtservetter en och annan fingervante utan maka.

    Kram!

  9. *s* Nä det känns inte direkt igen men däremot är alla mina väskor laddade med diverse nödvändigheter som läppsyl, tuggummi, näsdukar osv.
    Däremot min väninna är precis som dig bara det att hon har diabetes så man finner även kanyler i hennes väskor. *s*
    Töm nu väskan! 😉
    Kram

  10. Skratt! Det känns absolut igen. Senast idag undrade jag vad ja gska med en så stor väska till?? Jag har en massa grejer som kan behövas, men som aldrig används…. sjukt är vad det är. Det är bra med självinsikt ;O)

  11. Försöker att inte vara en samlare, men av någon konstig anledning GÅR DET BARA inte att hålla ordning i väskan.
    Gamla cluberbjudanden och div. kuponger tar nog upp ungefär en tredjedel av väskan.

    Ska gå och rensa den genast!!!

    Tack för lite ny energi, ha en fin dag. Kram/M

  12. Japp, så ser min handväska också ut på insidagn!Men det kommer blir värre när liten kommer!! Då skall det in med nappar, blöjor, våtservetter bla……. Men visst är det bra med stora väskor som rymmer typ allat man skulle kunna behöva på en hel dag:)!

    Du är så skön som bjuder på dig själv!

    kram CC

  13. Minsann, jag har också allsknt grejor i väskan, som en halväten chokladboll som ett barn lovade att äta upp, delar av pärlplattor, sex-sju pennor (inte lkritor då) och en massa bra att ha saker. Men det nästa med allt är att det är bara att fiska upp lurarna till iPhonen, så kommer det mesta med upp!

    Hm (som i tänka efter). Jag tror jag såg dej på lunchen, men vågade inte säga hej, var inte säker. På Hm (som i affären) på ”gostav”?

  14. Ständigt ett jäkla rensande….jag trodde en mindre väska skulle lösa problemet….men då har man bara fler påsar att dra runt med.

    Tamponger kan man ju använda till mer än just till det egentliga ändamålet. Vid näsblod är det bra att ha just tamponger till hands.

    När jag läste Morris&jag blev jag fundersam…kan man frysa döa fåglar hur många gånger som helst?

  15. Snart MÅSTE du bli bättre på att organisera så att du snabbt hittar blöjor, våtservetter, nappar, näsdukar, modersmjölkersättning, reservkläder, snuttefiltar, mjukisdjur, bröstinlägg (så att tuttarna inte läcker) mm. Ja, du ser ju själv, du har bara några få dgr på att bli bättre på detta. 😀

  16. Tyvärr kan jag bara konstater att jag är precis tvärtom – har komplett slängmani! Har i min städiver lyckats slänga ytterst vitala saker; Visa kort med vår reskassa samma stund som jag landade i Malaysia och skulle vara borta 4 veckor (tur min make är av den snälla tålmodiga typen annars hade jag nog blivit strypt eller nåt), hembiljetterna när jag var i Skottland sist, köpeavtalet på min bil…bara för att nämna några saker som faktiskt hade gjort livet enklare att behålla – ivarjefall tills de tjänat ut sitt syfte! Men det är jag i ett nötskal dessvärre…avskyr ”onödigt mycket saker”…

  17. Visst känner man igen sig… men jag är nog aningens bättre på att slänga saker. Det samlas ju allt möjligt skräp i väskan, men efter ett tag rensar jag och då slängs det mesta faktiskt. Min handväska brukar innehålla allt möjligt. Folk frågar mig ofta om jag har plåster, tandpetare, handkräm o s v som de kan få låna och det är väldigt sällan jag kan svara nej på de frågorna. Eftersom min favoritbokserie när jag var liten var Kitty-böckerna, har mitt motto alltid varit att vara redo för allt! Har än så länge inte blivit inlåst någonstans eller råkat ut för något ännu värre, men det är bra att vara förberedd. Ha ha. 🙂

  18. Det låter som att du beskriver mig in i minsta detalj. Jag tvingar mig själv nån gång i kvartalet att rensa väska och plånbok och går igenom kvitton med sådan precision att jag börjar undra om jag letar efter hemliga symbolet på det tunna lilla pappret. ”Kan jag kanske behöva detta kvitto för dom där strumporna från H&M för 49.50? Kanske att jag behöver det, vem vet. jag lägger tillbaka det här!”
    I väskan finns, hårsborste, smink, kläder, halsduk, paraply, deo, kalender, tamponger, öronproppar, hårnålar som ligger innanför fodret som tydligen gick sönder (har jag kvar kvittot på väskan tro?) sånna här klämmor man sätter på plastpåsar och köper i mängder från IKEA, med mera med mera….

  19. Japp, jag får ångest bara jag tänker allt skräp som samlas i min väska. Som småbarnsmamma kan man hitta allt möjligt i den, inkl. nappar och blöjor långt efter att dottern slutat med både och.

  20. Jodå, det känns igen. Kanske inte skattebeskedet, men mycket av det andra. Tampongerna var ju lite kul om väskan var från juli. Bra att ha?! Haha 😀

  21. Du är inte ensam. Kan kasta hela väskan när jag väl köpt en ny. Tar ut plånboken bara. Sen får jag ångest direkt och plockar upp den igen och rotar igenom precis ALLT! Sen, sen kastar jag typ en tiondel….

  22. Jag är likadan. Till slut blir den så fylld och tung så man måste rensa. Nu har jag en modell mindre från Lindex så jag kan inte fylla den med så mkt skit… Det är bra det!

  23. OM jag känner igen… tillåt mig att asgarva åt mig själv. Igenkänningsfaktorn är stoooor! 🙂 Från att för några år sedan aldrig ha handväska tills nu när mina handväskor blir större och större.. Och dum är man ju mot sig själv, för det blir ju tungt till slut.. med agendor, skrivbok, bok, läppsmörjor, tamponger, nycklar, mobil, plånbok modell större, scarves med mera med mera. Tänk när du ska går runt med din lille(a) knott.. hur många grejor kommer du inte samla på dig då? 😉

  24. Haha känner definitivt igen mig! Kallas för den levande schweiziska armékniven av mina vänner, för jag har allt i väskan man kan behöva för att överleva 🙂

  25. Nu har jag tipsat din blogg på min Face book, de som missar dina underbara inlägg missar något stort. Jag kommer fortsätta att läsa, gillar skarpt ditt sätt att skriva och det är så inspirerande och igenkännande!

    Tänk alla yngre och äldre medelålders män som borde läsa din blogg för att förstå sin fru, ja det gäller yngre män än 30 plus också självklart. Här har de svaren varför vi är som vi är eller sanningen hur vi är utan att förstå varför.

    Jag är ingen samlare, inte ens i väskan! Jag måste nämligen tömma hela väskan innan jag går ut. Det är det som är min konstiga positiva fenomen. Jag har alltid en väska som är alldeles för stor oftast- om jag inte har varit i stan fyllt upp den med produkter så som från apoteket.

    Så i min väska ligger plånboken, helst utan mynt för de åker i sparbössan. Näsdukar, näs- spray(=är beroende) mobil telefonen och värktabletter ifall att. Jag tycker faktiskt att jag är riktigt ”redig tös” som kan hantera tillvaron så här! Min negativa sida är att jag hittar sällan mobilen och plånboken när jag ska ut för jag lägger dem på olika ställen hemma. Snurrigt värre innan jag ska gå ut. På det sättet sparar ju ni som samlar alla era saker i väskan och bara går ut TID, ni är tids-sparare.

    Sen har jag en stor men underbar samlar-dille och det är på ljus men det tar vi i ett annat kapitel.

  26. Hahaha, vilken igenkänningshumor. Jag får nästan smyga med min handväska och min plånbok, för min man blir galen när han ser dem. ”Du måååste tömma den där nu” säger han och är sådär duktigt vuxen. ”Jaja jag ska” säger jag irriterat och vet såklart att han har rätt. Fördelen är att man alltid brukar hitta nåt man varit av med längst ner i väskan, och det är ju kul. Nackdelen är att man alltid hittar nåt man önskar att man vore av med också. Typ gamla tuggummin som smält i solen och klibbat fast i allt, en halv rutten banan eller nåt annat äckligt. Men jag är ju tydligen inte ensam i alla fall, och det känns ju alltid bra 🙂

  27. Verkligen igenkänningsfaktor!! Städade ur mina handväskor häromdagen och fick därmed en förklaring på varför de var så oförklarligt tunga:) Man kan tro att jag ska delta i Robinson, med tanke på innehållet;)

  28. Jag är likadan, om inte värre! Tuggummi (otuggade som tur är) i hela botten av väskan för att påsen någongång för ett par månader sen öppnade sig, lyspyl, typ tre-fyar st, tamponger, kvitton, paraply som inte fungerar. Godispapper, usch haha…tur att man inte är ensam!

  29. Min make liknar min handväska vid det där lilla tältet i Harry Potter-filmen som de går in i och så är det jättestort inuti. Så mycket grejer (mest skit dock) finns det i min handväska.:-)

  30. Min kära syster brukar rensa sin handväska när bilen varnar för att medpassageraren inte har säkerhetsbältet på….
    Nu har vi lyckligtvis en sån gammal bil att den funktionen inte finns, och för tillfället huserar ju Lilla S i framsätet men sitt allskönsjox.

    Och jag slänger med en kommentar till ditt Please-inlägg.
    Låt den/de som komemr med plumpa kommentarer som sticker i dig bara vara. Har en sån som besöker och kommenterar hos mig (fast jag har ju inte få långa vägar lika många besökare som dig då jag varken har flashiga bilder eller nå finurliga formuleringar) och jag har valt att ignorera henne/honom. Jag raderar kommentarerna och skiter högaktningsfullt i denne persons åsikter. Och det funkar för mig. Du och din karl är det bästa som kan hända lille Leo! Men tänk om de har sett fel och det är en Lea???

  31. Underbart!
    Jag brukar kalla mig själv för ekorre…och jag har precis samma ordning i min väska.
    Skönt att vara i gott sällskap! Gamla kvitton (där bytestiden gått ut!), utrivna annonser som jag skulle komma ihåg, tuggummipapper, biobiljetter (som redan passerat), handlarlistor…ja herregud listan är oändlig!
    Vill inte vara baglady men känns som man är på god väg 🙂 hehe!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg