Att ha sista-minuten-sommar.

Herregud vad varmt det är idag! Var ute och försökte få till lite bilder på koftan och det är verkligen Alice i underlandet-väder; det regnar och lyser sol samtidigt och jag pustade som ett godståg när jag var ute och stampade runt på åkrarna.Märkligt. (Vädret då, alltså, inte pustandet – pustandet är inte det minsta märkligt om man har sett min kroppshydda).

Idag ska jag mest lata mig och försöka skaka av mig nattens bisarra drömmar. Jag har flugit flygplan och anordnat baler och betalat strandavgift till en gräsklippare och suttit runt ryggen som en jäkla koala på en väldigt stor man vid namn Huckleberry Finn som sköt min chef i bröstet. Och så har jag haft guidade visningar i ett 1700-talshus, klätt ut mig, bott på ett hotell och uppmärksammats i Nyhetsmorgon för min nya roman ”Åke” (vem Åke är eller varför jag tycker att han förtjänar en hel bok har jag inte den minsta aning om). Hursomhelst. Graviditetsdrömmar är da shit.

Så nu blir det frukost och alla dörrar öppna, så att sista-minuten-sommaren kan ta sig in i huset och så att doften av hö kan lägga sig tillrätta i hallen.

12 kommentarer till “Att ha sista-minuten-sommar.

  1. Oj oj. Åke? Koala och chefen fick ett skott? Vilken händelserik natt? Då är det kanske läge för en skön drömlös eftermiddagssnooze?
    Idag blir det städning av trädgård här, någon växt som ska blomma i juni har fått fnatt och gör ett sista ryck inför vintern. Tycker jag är lite sött, den kämpar verkligen mot hösten….
    Ha en go söndag!

  2. Haha, drömma är verkligen underhållning!

    I natt har jag fått lära mig spinna på en grön industrimaskin där jag var tvungen att sitta på en hylla strax under taket för att ens nå. Det har åskat som bara den, mamma fick komma ut och hämta mig och jag skulle köpa en Tiptop dubbelt så stor som de brukar vara. Fick tillbaka en svart enkrona med hål i mitten och en karikatyrteckning av svenska flaggan på. (Hur man nu kan göra en karikatyr av den…) Jag har vadat i sanden på stranden i ett par tofflor som tillhör en tjej som är ungefär en halvmeter längre än mig och väger dubbelt så mycket (typ), vikt ihop mina kläder och alla mina böcker och lagt dem i en plastpåse, upptäckt att någon av hundarna (jag nämner inga namn) bajsat i köket där vi varit och hälsat på och samtidigt hör jag hur pappan i familjen ligger och spyr i andra änden av huset. Sen vaknade jag… Nästan tröttare än när jag somnade 😉

  3. Haha det där kallar jag dröm!! Helt i klass med de tokigheter som jag får ihop i mina drömmar för jämnan. Men vad ska jag skylla på som inte ens är gravid?
    Igår och inatt var det grymt varmt här i Båstad men nu på morgonen åskar och regnar det, inte mycket sommar i det.

    Ha en skön söndag!

    Kram Mrs G

  4. Jag tycker Du ska spinna vidare på romanen om ”Åke”.
    Åskar det hos Er, här i Åkarp mullrar det mycket fast det är långt borta?
    Ha en fin sommarsöndag!
    Kram

  5. Ja graviditetsdrömmar is da shit! Jag minns inte drömmarna jag hade men jag vet att jag drömde mycket och konstigt. *s*

    Här är vädret också konstigt. Det regnar men är varmt. Det är mulet men solen skiner. Det känns som det är sommaren som drar sin sista suck. Jag är så kluven över det. Å ena sidan så välkomnar jag hösten. Å andra sidan sörjer jag sommaren som aldrig riktigt kom igång. Äsch varför sörja när man kan njuta? Nä nä inget sådant nu, nu ska jag glädjas över hösten och allt vad det innebär! 🙂

    Doften av hö hade jag dock gärna haft i mitt hem. Undras varför inte den finns som doftljus när det finns nyklippt gräs och nytvättat. *s*

    Kram på dig!

  6. Sanndrömmar vettja!!!! Sagt det örut och säger det igen…du ska skriva….om Åke!!!! jag har tjing på boken för den kommer gå åt som smör i solsken…alla dina läseare här på bloggen kommer att stå i kö från tidig morgon då den släpps!!!

  7. Vilken natt du har haft! 😀 Själv drömde jag om att det var blod överallt bredvid vår kaninbur (vi har 2 kaninungar) och jag var så rädd att nån av kaninerna skulle vara död…!

  8. Ja, gud jag kommer ihåg vilka bisarra och tokiga drömmar jag hade under båda mina graviditeter. Ibland visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta.
    Tänkte på en annan sak, som kanske iofs inte direkt har med drömmar att göra. Men som i alla fall har med hjärnans förmåga att spela oss ett spratt som gravida/nyblivna mammor. De första dagarna efter förlossningen kunde jag få hemska tankar som blev panikkänslor. Det handlade om att jag kunde föreställa mig hur någon annan eller jag själv ex kastade ut barnet genom fönstret. Att någon tog henne när jag sov och hon bara försvann. Ja så fruktansvärda helt bisarra saker. Som en vaken mardröm. Jag pratade med flera barnmorskor om det och de sa att det var helt normalt, vanligt och att det var ”naturens sätt att knyta mamman till barnet”. Men det var ingen som hade sagt det innan. Ingen. Och jag tyckte att det var det värsta med hela förlossningsgrejen. Smärta kan jag ta men när hjärnan spelar spratt då blir jag rädd på riktigt. Om man hade hört det innan hade man åtminstone kunnat förstå varför det hände. Ja, hoppas att det inte var dumt att skriva det här…
    Kramar /Emelia

  9. Det låter som en mycket produktiv natt 🙂
    Här doftar det nyplöjd jord. Vi har också fantastiskt sensommarväder och det här kan vara den allra bästa tiden på året…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg