Att ha världens skönaste förmiddag.

Om det är något jag kan njuta av så är det lördagsmornar. Idag har varit en såndär perfekt höstförmiddag man inte har varje dag; en sån där jag vaknar för tidigt och det är lite kyligt inomhus, men jag tänder brasan i vardagsrummet och dukar fram frukost och väntar på att de andra ska vakna.

Jag tror det är kaminen som gör det faktiskt. Doften av ved är liksom jul för mig och gör mig alltid alldeles lullig och bomullsfluffig inombords. Dessutom finns det inget härligare än att se hundarna ligga utslagna på fällar framför kaminen och sova, trots att det är snudd på för varmt och att de förr eller senare måste resa sig upp för att flåsande gå och lägga sig i soffan istället.

Men ja; det är väl ungefär det vi har hunnit med idag. Elda, äta frukost, klappa varma vinthundspälsar, slösurfa, titta på blåsten utanför.

Världens skönaste förmiddag.

20 kommentarer till “Att ha världens skönaste förmiddag.

  1. Åh, så härligt! Jag blev också alldeles lullig och bomullsfluffig när jag läste om din förmiddag 🙂 Fina bilder som alltid! Kram!

  2. Underbart! Här myser jag medan mannen renoverar. Är väldigt nöjd med arbetsfördelningen för tillfället. Hm, ska sanningen fram (vilket den ju ska) så har jag nyss stekt 6 port pannkakor till två vrålhungriga 10-åringar (killar,såklart). Kändes som en mindre tromb dragit fram genom köket när de gått ut igen. Blev lite matt ett tag…
    Jag som gillar era hundar saknar Sigge på bilderna. Han är väl kvar hos er, hoppas jag?
    Ha en fortsatt underbart mysig helg!

  3. Skönt med lördagsmys! Härliga bilder, saknar vår voffs som varit i hundhimlen många år. Men det finns inget mysigare än en hund som möter upp i dörren och är outsägligt lycklig om matte så bara varit ute med soporna, typ borta 45 sekunder 🙂 Kanske blir det en fyrbent familjemedlem igen en dag.
    Idag hade jag lite energi (en del från morgonens bloggläsande) så choklad/nötcookies finns det två plåtar klara och en äppelpaj, lite lätt hjälp till mannens vedbodsröj och nu sitter jag här igen och dreglar över alla fina saker som finns att klicka hem på nätet … Nä, nu får det vara nog … över till köket och prova koka äppelchutney – äppelträdet dignar, massor av frukt! Ha en underbar hösthelg!

  4. Ahhh… Vad härligt det låter! Nygräddade kanelbullar och ved är de hemtrevligaste dofter jag vet!
    Så klart är en chokadkaka till en person, vet inte hur jag tänkte 😉 Måste prova den med marsipan också ju!

  5. Låter som en mysig start på dagen. Vi började också den mysigt. Dock eldade jag inte i kaminen, men den ska igång ikväll istället 🙂 Älskar att elda i braskaminen, och det är som du skriver.. man tänker på julen och blir alldeles varm och mjuk 🙂

    Ha en fortsatt mysig lördag!

  6. Emma, nu har jag kommit på det! match.com borde anställa dig!
    Kan man hitta en sån där (förlåt objektifieringen av din man, menar inget illa!) på nätet så kan det ju va värt ett försök! 😉
    Allt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg