Att ha en önskemiddag.

Det här är en lek som jag och mina vänner brukar roa oss med ibland. Önskemiddagen. Det går ut på att man tänker sig att man har ett bord med åtta platser, och en av de här åtta platserna är till dig. Resterande sju platser ska du fylla med sex män och en kvinna (eller sex kvinnor och en man, beroende på om det är gubb- eller kvinnoversionen av middag) som du själv tror skulle göra en sjuhelsikes kväll av det hela. Du får helt enkelt handplocka dina gäster av vilka svenska kändisar som helst, och sen berätta varför du valt just dessa. Hysteriskt roliga kombinationer brukar komma fram.

Det här ovanför är mitt dreamteam. Det är faktiskt så mycket dreamteam att jag får lite gåshud när jag sätter ihop det och sitter och hummar upphetsat för mig själv och blir lite sur över att inte typ TV3 har fattat vilken programidé jag sitter på och genast kontaktat mig för att starta min middag. För jag skulle verkligen, verkligen vilja uppleva den här balunsen. Det kan jag säga. Verkligen.

Så vilka har vi då? (Som ni kommer att märka har jag en viss förkärlek till korpulenta, smågriniga män men det behöver vi inte bry oss så mycket om tycker jag). Jo. Jag skulle ha med:

  1. Edward Blom. För att han är fantastisk. Det finns ingen som kan glida runt i sidenmorgonrock och dricka punsch och bräka belåtet som han. Man bara måste älska honom för detta gladlynta, viftande lilla paket han ändå är.
  2. Bengt Frithiofsson. Jamen, eller hur?! Om man har hår som står rakt upp, pratar så bara hälften av Sverige förstår och blir full på TV flera mornar i veckan – då måste man vara med på min middag. Så är det bara.
  3. Sasha Mesic. Om ni inte vet vem Sasha är så råder jag er att titta här. Sen kommer det att bli uppenbart varför han får vara med. Suck it, Sasha! Älskar’t.
  4. Björn Ranelid. Jo jag vet, det är ett ganska risky card. Känns som om det kan gå åt helvete eller bli hur bra som helst beroende på dagsform. Jag hade lite svårt för Björn innan jag läste den här intervjun (som för övrigt måste vara något av det bästa som gjorts i journalistsverige ever) men efter den artikeln så älskade jag honom. Skrattade så jag grät.
  5. Leif GW Persson. Å, denna pärla! Denna sura, mumlande trädgårdstomte till man – jag finner honom helt oemotståndlig. När han var med i Efterlyst och förolämpade Hasse Aaro satt jag alltid förtjust och tittade och fnittrade. Han skulle få vara med på min middag mest för att. Så kunde han sitta och humma med kaksmulor i skägget och jag kunde våffla hans hår. Typ.
  6. Alex Schulman. Jag är lite galen i Alex Schulman. Dels efter intervjun med Björn, men också för att ingen skriver som han gör. Lite lågmält, satiriskt, men alltid med hjärta. Anledningen till att jag tar med honom på middagen är helt enkelt för att jag tror att han hade älskat den här gästlistan och skulle blivit glad över att få vara med. Och vem vill inte göra Alex Schulman glad? Just det.
  7. Och så har vi damen i leken. Här valde jag Amelia Adamo. Mycket för att hon är en jäkligt cool och smart kvinna, men främst för att jag tror att hon är den som skulle hantera de här männen absolut bäst. Få ut guldet ur dom. Fast på min middag skulle hon inte komma naken. Bara för att förtydliga.

Sådärj. Det var min Önskemiddag; gubbversionen. Ni ser ju vilket upplägg, vilken rysare! Jag skulle låsa alla dörrar och tvinga samtliga att stanna med mig till sent in på natten och spela Twister och sjunga Singstar. Kanske kunde Björn framföra en liten monolog medan jag våfflade Leifs hår och Bengt fylledansade med Amelia. Ah….

Nu ska jag kasta i mig lite frukost och sen ge mig iväg och träffa C-O som är i stan för första gången på hundra år. Men tills jag är tillbaka; hur skulle er Önskemiddag se ut?

31 kommentarer till “Att ha en önskemiddag.

  1. Oj, wow vilket gäng, risky men garanterat underhållande på alla sätt och vis. Hur min middag skulle se ut, hmm det där måste jag nog fundera på ett litet tag tror jag. Får återkomma helt enkelt 🙂 Ha en underbar dag nu!

  2. Ha ha ha! Underbar grupp! Vi brukar köra att man får välja fyra helt fritt och då är alltid min Madonna, Oprah, farfar och Jesus….

    Men enligt ert koncept är det ju mycket svårare, svenskar, levande och sex stycken…. Helt klart Håkan Hellström i alla fall. Och Mia Skäringer. Johan Glans. Henrik Dorsin. David Batra. Gunde Svan. Hmmm… Och en till. Min bäste kompis Tobbe då.

    KRAMAR

  3. OJOJOJ vilken programidé !

    min önskemiddag skulle vara en blandning av olika artister (sverrar & utländska dock)

    Pete Doherty-Oskar Linnros-Olle Ljungström-Lasse W-Axl Rose &James Hetfield, den kvinnliga platsen går till Melissa Horn , aow vilken middag, underbart !

    haha nu e ja på superhumör inför min långpromenix ! ha en underbar söndag !

  4. Vilket UNDERBART inlägg! Tror det är det bästa jag läst under mitt snart 1 år som bloggerska!
    Men vem skulle man bjuda?? Lite svårt…kan jag ta med norrmän oxå, eller ska det vara svenskar? Jag tar med norrmän! (eftersom jag bor i Norge)
    Mig, Mia Skäringer (för att efter att jag såg hennes show ÂLSKAR hennes humor, känner vi hade conected), Harald J. Rønneberg (programledare i Senkveld på tv2), Alex Rosén (oxå norsk tv profil o en mix av Ranelid o Frithiofsson), Leila Lindholm (hon skulle få baka lite!), Mija Kinning från Bygglov, Cicci Granlund (MÅSTE ha med min vän, hon är min joker. Lite som Amelia Adamo!)…..O jens Stoltenberg!
    Du får jag ta den här med mig på min blogg, tycker tanken o ideén är kanon! Om inte, säg ifrån…ok?!

    Klem Anna

  5. haha, du är ju sjuk. Men på ett bra sätt alltså! Våffla Leif GW Perssons hår…hahah…jag skratar så tårarna rinner och jag får ont i magen. Hihihi!
    Ha en BÄST dag!
    malin

  6. Underbar uppställning! Det här måste jag också fundera på för det här var skoj. Tack.
    Hoppas att du får en härlig dag på stan.

  7. Jag är väldigt nyfiken på hur kvinnomiddagen skulle sett ut.

    Jag tänker att jag bjuder in de som anses vara Sveriges snyggaste karlar, det hade varit så himla underhållande att titta på, när de tuppar omkring och försöker att inte vara obekväma. Så sitter jag och tittar på, kastar vindruvor på dem och skrattar tillsammans med typ Gudrun Schyman. Och när alla de här karlarna somnat i kuddhögen för att de blivit för utmattade av allt tuppande så kommer jag in till er och hjälper till med våfflandet.

  8. gudars skymning vad jag skulle vilja
    vara den 9e personen på den middan’..
    bara att få njuta av vin & våffling av gw. samtidigt. ååh.

    svårt att sätta ihop ett dreamteam om dessa
    inklusive Du { ! } är tagna. hmm..

  9. Kvinneversjonen med bare en mann: Svenske kongen, og et knippe vakre og sterke kvinner kanskje (typ Lena Endre og Evfa Attling) som kunne avvise alle hans tilnærminger hele kvelden…:-D

  10. Men det där har ju redan gjorts på TV vill jag minnas så det är redan påkommet:)
    I det där töntiga kvällsprogrammet ”Gokväll” på SVT.

    Jag velat bjuda in följande personer:

    1. Mathias Dahlgren, men han får även laga maten.
    2. Denise Rudberg
    3. Carolina Gynning
    4. Thorsten Flinck
    5. Anders Bagge
    6. Nina Persson
    7. Robert Aschberg

    Kram Mrs G

  11. Åh, vem skulle jag bjuda? Robbie Williams vet jag, för han är både läcker och rolig. Adam Alsing, så smart o rolig! Bingo Rimér… Johan Glans, ja han e rolig. Sen får jag nog fundera vidare på resten. Kvinnan! Det skulle vara Madonna 🙂

    Kram Jenny

  12. Ha, ha du har en underbar humor:) Härligt att få förgylla en söndagsförmiddag med att läsa din blogg! Vilka personer jag skulle bjudit in – måste jag tänka på, gör nog som en av de andra redan kommenterat och återkommer med ett eget inlägg på min blogg och länkar hit (för det är ju din idé och jag vill gärna att många andra ska hitta hit). Måste få tillägga att jag haft Björn Ranelid som lärare i filosofi (på gymnasiet i Ystad och ja, jag är ju typ halvvägs till 100 snart så det är jäääättttelängesen, vi pratar 80-tal) jag kan säga att det var alltid spännande på hans lektioner, ibland fattade man inte ett dugg av vad han försökte förmedla och många gånger gick man därifrån i ett märkligt rus och tyckte att man hade inte en susning om vad som hänt, men man hade varit med om något historiskt 🙂 Ett kan man säga om herr Ranelid – han lämnar ingen oberörd, många avskyr honom men jag måste säga att jag lider av någon slags hatkärlek. Han är så skicklig med orden och kan fylla en timme utan problem, det låter djupt och betydelsefullt och ändå tänker man ”vad var det jag hörde? det måste ha varit något viktigt” … Ha en härlig söndag!

  13. Åh, vilken rolig idé!

    Jag stötte faktiskt ihop med Amelia Adamo på tunnelbanan igår och blev nästan starstruck, det lyser om henne. Bra val!

    Gubbarna däremot har jag inte mycket till övers för, har svårt för ”men lilla gumman”-farbröder 😉

  14. Detta har gjorts i något café program, Gokväll tror jag. Svårt att välja gäster, men Mauro Scocco, Plura, Jan Guillou, min egen man så vi kan leva på detta möte länge och bara njuta,Reinfeldt, Morgan Larsson, Jason Diakite, ja så får det bli tror jag!!!!

  15. Underbart!
    Jag läste intervjun av Alex med Björn och skrattade och blev varm i hjärtat. Har läst ett par böcker av Ranelid faktiskt men aldrig fått ihop det med hans person när jag ser honom.

    Vet inte vilka jag skulle vilja ha till middag, ska fundera men på en öde ö hade det varit kul att sätta Ulf Ekman och Jan Guillou och smyglyssna på samtalen.

    Ha en go din söndag!

  16. Åh vilken bra idé! På min blogg hittar du mitt ”favoritlag”. Utan att behöva ta hänsyn till någon anna skulle vi prata fotboll heeeela kvällen, love it!

    /P

  17. Mina gäster:
    Mia skäringer (behöver inte ens förklara varför),
    Kungen
    Alexander Nilsson (kocken)
    Per Morberg (kocken)
    Kjell Bergkvist
    Mikael persbrant
    Robert Aschberg
    Och johan Theorin(författaren)

  18. Å vad kul!

    Jag vill ju ha med så många… Jag får ha fler middagar helt enkelt!
    Men till den första så skulle det nog bli:

    1. Astrid Lindgren (jag vet, hon är död, men jag vill så gärna ha med henne! Om inte det går så tar jag Lill-Babs! Älskar tanter med lite fräs i!)
    2. Anders Bagge – för att han är go, ödmjuk och bjuder på sigsjälv.
    3. Martin Timell – han verkar så oerhört snäll och har lätt till skratt.
    4. Willy Björkman i Bygglov – den ful-söta lilla tomtenissen som alltid fnittrar och som aldrig tar sig själv på allvar.
    5. Anders Öfvergård i Arga Snickaren – Det behövs lite tough love ibland!
    6. Jonas Gardell – han har nära till sina känslor, djupa som humoristiska.

    Underbart! 😀

    Får jag sno med mig detta till min blogg? Ryt till om du vill ha det för dig själv!

    1. Glömde ju en!!
      Det måste bli Sunes pappa, Beck, vad heter han? ….. Juste! Peter Haber! Han verkar så lugn och harmonisk av sig 🙂

  19. Vilken superrolig idé!! Tack för tipset, jag ska införa den leken vid nästa tjejmiddag. Det kommer bli en höjdpunkt! 🙂 Ditt dreamteam är lysande! Ranelid är minst sagt fascinerande och Edward Bloom är en pärla. Du missade väl inte när han var med i ”Klockan åtta hos stjärnorna” för ett tag sen? 🙂
    Jag blev så inspirerad så jag kunde inte låta bli att göra ett eget inlägg där jag kunde lägga ut texten lite… Kolla gärna in mina drömgäster här:
    http://tvatrappor.blogspot.com/2011/09/onskemiddag-i-hosttid.html

    Tack för en fantastisk blogg!
    Kram Madeleine

  20. Hej!
    Min syster med bloggen Hjem Kära Hjem tipsade om din blogg, och den är ju störtskön!! Här blir jag var en stund. =o) Lägger till den som länk på min blogg om det går bra.
    Angående middagen…Ja, nu har jag inte bott i Skandinavien på snart 6 år, och svenska kändisar blir svåra att bestämma sig för.
    Men om jag kunde bestämma mig för vilken kändis som helst skulle nog lista bli som följer: Jack Black – bara för att han skulle få i alla fall mig att gapskratta.
    Chris O´Dowd – för att han har en underbar dialekt och är så där töntigt gullig.
    Steven Spielberg – för att han skulle ha såna roliga anekdoter att berätta och han är en idol för mig.
    Jamie Oliver – han skulle få stå med mig i köket innan festen började och laga lite mysig mat.
    Piers Morgan – han skulle få ställa de tuffare frågorna.
    Sir. Ian McKellen – bara för att han är så otroligt duktig och jag är ett stort fan.
    Sen var det kvinnan. Oj, svårt…. Antingen Melissa Mccarthy, Kristen Wiig, Tina Fey, eller Kate Winslet.
    Vilken lista! =o)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg