Att ta en sak i taget.

Jo, alltså, jag ska berätta om dagens föräldrautbildning snart. Kanske imorgon. Men ni måste vi ju först ta tag i de viktiga grejerna här okej? Mamagalan och Edward Blom. Ni hör ju själva.

Mamagalan och Edward Blom.

Svulstigt så det förslår! Jag sitter här, nyss hemkommen, och är fortfarande chockad. Ska vi börja med Mamagalan? Ja? Hade det inte varit för fina Michelle så hade jag inte ens vetat om att jag gått vidare. Jag såg hennes kommentar när jag satt i väntrummet och blev så till mig att jag var tvungen att gå och kissa och glömde stickan och allt (så vad jag har för värden på det där jag skulle hålla koll på har jag inte en aning om, men det är säkert finfint) och sen dess har jag varit till mig.

M-a-m-a-g-a-l-a-n. Alltså…

Ja, jag vet att jag ska vara sådär cool nu och säga att äsch det där är väl ingenting men det kan jag inte ens låtsas att jag är, så det skiter vi i. Jag är toknervös. Alltså på riktigt. För vad? Jo, ser ni, nu ska ni få hjälpa mig. Till att börja med; klart jag ska gå. Jag kommer att vara nyförlöst och degig och jävlig och läcka bröstmjölk som nåt sprinklersystem men hey – har ni röstat fram mig är det klart jag går. Scout Valiant får följa med och hålla Leo och så får jag väl spendera större delen av kvällen med att amma häckandes bakom en yuccapalm och le och nicka åt alla som går förbi. Kunde Charlotte Perrelli kan jag. Det lär ju inte bli party hela natten. Men:

  1. Vad har man på sig? Eller snarare; hur stora albatrosstuttar har man några veckor efter en förlossning? Hm? Jag vill ju inte se ut som Cicciolina på Mamagalan. Absolut inte. Och jag vet ju hur jag såg ut innan och jag vet hur jag ser ut nu och det lär i vilket fall som helst inte vara läge för någon form av fodral, men jag vill heller inte se ut som nån ur Lilla Huset På Prärien. Nån måtta får det ju vara.
  2. Och så är jag rädd för att det ska börja nu. Tyckandet, ni vet. Att detta ska bli ett sånt ställe där folk vräker ur sig saker bara för att det känns som om det är okej. Inte för att jag vet varför, men jag är lite lite rädd för det. Men det gör ni inte va? Vi är väl fortfarande samma lika?
  3. Någon som vet hur det här brukar gå till? Någon rutinerad Mama-galare där ute som kan berätta? Alla stalltips emottages tacksamt.

Ja. Och så är jag nervös över hundra saker till (kan man verkligen ta med ett så litet barn på gala? Sitter man ihop vid den tiden eller är det kramsnöbindorna som gäller? Kommer det att erbjudas kvaddlar?) men mest uppspelt. Stolt och förvånad och chockad och så förbaskat jäkla ödmjuk att ni anar inte. Över att ni har röstat fram mig. Min knappt ett år gamla, skruvade blogg. Jag har inte ens ord för det.

Nä. Inte ens när jag anstränger mig. Det kommer bara tack och det känns lite futtigt.

Så då tar vi Dagens Stora Sak nummer två istället. Edward Blom hälsar att han gärna kommer på middagen. I shit you not. Och med det blev han nog fasiken den coolaste katten i Sverige faktiskt. Och då har jag bara sex personer till att övertyga (däribland Leif GW som jag tror kan ställa sig ganska tveksam till det där med våfflandet).

Men ändå! Det kan ju bli något av det här.

62 kommentarer till “Att ta en sak i taget.

  1. Mega-grattis till dig!!! Så häftigt att gå till final när Leo inte ens tittat ut ännu!!! Jag är så imponerad men inte ett dugg förvånad!! Du är bäst!!! Grattis igen 🙂

  2. Men gud vad kul! Klart du ska gå, nyförlöst och vacker som få!
    Kommer denna Mama-gala att sändas via television? Vilken kanal isåfall? Vill ju inte missa en sekund av dit vackra nylle!
    Och inget förändras! Jag är the same!

    Hahaha Edward Blom alltså! Snart får det ju bli en talkshow Emma! Detta går ju inte att missa!

    Ps. Det ligger nu ett litet brev på posten påväg ner till Skåne 🙂 Ds.

  3. Hej Emma!
    Jag tycker att du kan be Malena (eller Malenami?) om hjälp med kläder. I o f tror jag att du fixar det där själv, men hon har fina kläder på sej på sin blogg. Du kan ju också göra lite olika outfits och så röstar vi här på bloggen. Det hade ju varit jätteroligt! Oavsett så kommer du vara fantastiskt vacker.
    Och vi ska fortsätta göra detta till en blogg i Systerskaps-anda, där vi stöttar, hjälper och hyllar varandra och bejakar olikheter, hysterier och icke-lagomhet. Lovar!
    Allt gott från Götet.

  4. Grattis till både gala och Eddie. Det går bra nu 🙂

    Du behöver inte vara rädd för ”tyckande människor”. För det första har de inget att tycka om, för det andra är du en tuff brud som klarar av att ta idioter och för det tredje så kommer dina hängivna bloggläsare kväva ev puckon fortare än kvickt!

    – Jenny

  5. Jag är övertygad om att du kommer vinna!

    Hur stora tuttarna blir är svårt att förutspå, mina blev inte så mycket större (bortsett från dag tre och fyra efter förlossningen då, när de var gigantiska), men alla är ju olika där… Ta på dig en topp eller klänning med knäppning fram så det är lätt att amma, alternativt en topp utan knäppning men med linne under så du kan dra upp toppen och dra ner linnet, på så vis slipper du flasha magen vilket kanske skulle kännas aningen obekvämt på en gala…

    Klart du kan ta med bebisen, scout valiant får ta hand om honom medan du hämtar ditt pris. Hur lång tid efter förlossningen är galan egentligen? Kramsnöbindor behövs bara några få dagar efter kalaset. Vad gäller kvaddlarna så kan jag personligen komma och ge dig dem om du skulle bli sugen på såna ;D

    Heja dig!!!

      1. Ja, då fixar du kalaset med helt vanliga bindor och Dolly Partontuttarna är som sagt värst 3-4 dagar efter förlossningen 🙂

        Men du får lova att akta albartosserna så du inte blir kall om bröna så du får mjölkstockning. Ligger du i 40 graders feber blir det inte så mycket kalas. Och det vill väl varken du eller vi läsare uppleva!!!

        Grattis
        Mia

  6. Åh, kan man annat än att älska dig? Du är verkligen så där levande och vågar skriva allt som ingen annan vågar skriva. Love you! <3

  7. Ja, jag blir ju lika uppspelt som du:) herre jösses vad roligt OCH Edward..han vill ju jag också träffa:) ja jag sitter här och flinar på glatt för din skull.Jätte JÄTTE roligt!!!!

  8. Woop woop 🙂 Gratulerer så mye, Emma!! Du er best! Jeg heier på deg, såklart. Jeg sitter her og ler så jeg griner, og mannen ser forbauset på meg, og jeg må jo bare si at ”jammen det er bare Emma, hun skriver så forbasket bra!” (og du er jo ikkje BARE da… for all del).

    Er helt enig med det Emma L skriver over her, at det kan være greit å ha på seg noe som gjør ammingen enklere, men at du slipper å føle deg naken mens du ammer 🙂

    Klem Eli

  9. Ha ha ha!!! Så himla coolt! Sitter nu spänt och väntar på att Jesus ska höra av sig och berätta att han gärna vill komma på min middag! (Känns ändå nästan mer sannolikt än att Oprah eller Madonna ska komma rusande…) (-;

    Kramar

  10. Klart du gick vidare, finaste du! Vi kan ju inte klara oss utan dig 🙂

    Och vad du ska ha på dig, det tror jag inte du behöver oroa dig över! Du har mycket bra smak för kläder, det har du redan visat, du hittar säääkert något sånt där supersnyggt som bara passar dig så himla bra!

    Ta hand om dig och stoooort grattis!
    Kram Maria

  11. Grattis !! vad kul ! Jag röstade självklart på dig !!
    Du kommer se helt strålande ut, du har väldigt bra smak så du hittar säkert något som du känner dig snygg, bekväm och glamorös i! 🙂

    Kram Kicki i Åre

  12. Hej där och grattis! Hittade hit genom Molly-gänget. Vilken fin blogg du har, och du är så duktig på att skriva och ta bilder! Men så till väsentligheterna, vad i hela världen är en mamagala??? Kul låter det i alla fall 🙂
    En kram från mig – om man får lov att vara så framfusig!

  13. Njaeä, någon erfaren galabrud är jag knappast. Så där kan jag inte komma med några råd direkt…. Men att döma av den du hittills har visat dig vara, är jag närmast tvärsäker på att du gör braksuccé bara genom att vara just du. Kramar till dig!
    Kicki

  14. ser med förväntat fram emot beskrivning av dagens föräldrautbildning. Du kan verkligen hantera ord.

    Galor har jag ingen erfarenhet av, men jag kände mig inte speciellt attraktiv sådär 1-3 månader nu efter senaste tillskottet..men jag tror att om du kör på den stilen du har nu så blir du en fullpoängare, nyförlöst eller ej 🙂

    Din blogg gör mig glad.

  15. Du kommer att vinna! Man måste ju bara läsa din blogg varje dag – minst 5 gånger om dagen. Det har ALLTID något att säga och att skriva om. Fina kort tar du också. Fina hundar har du också… säkert en fin man också…. Längtar efter att se kort på LEO! Sammantaget så finns det ju ingen bättre 🙂
    KRAM
    Elisabeth

  16. Ah, du kommer göra sucke där! Med mjölktuttar och allt. Köp en grym omlottklänning skulle jag säga fast jag inte har erfarenhet av mamagalor men väl av mjölktuttar och postgravkropp. Kom ihåg att du är sååå värd nomineringen och att gå vidare och allt. Din blogg är pretty unik.

  17. Åh Emma, vad roligt! Jag är inte ett enda dugg förvånad över att du gick vidare, du är ju bäst!

    Ang dina frågor.
    1, Vill du att jag ska skicka tillbaka klänningen? Jag gör det utan att tveka, det hoppas jag att du vet. Du skulle ju kunna köpa dig en snygg päls (fusk eller äkta) som du har över matbutiken så du slipper mjölkstockning.
    2, Jag kommer inte bli annorlunda än den knasboll jag är. Chansen är ju stor att du får nya läsare i.o.m. din nominering och tyvärr så finns det därmed en risk för att sådana där negativaNisse kommer. Fast jag förstår inte hur någon kan läsa din blogg inte bli glad och alldeles varm inombords. (Du är min energiboost/vitaminkick)
    3, Jag är inte alls så glamig som man kan tro (trots att jag har crachat en Bindefelt-fest och minglat med svenska kändiseliten *asg*) så jag har tyvärr ingen erfarenhet av hur det går till. Var bara dig själv Emma så kommer alla falla pladask för dig!

    Edward Blom – sjukt coolt! Nu måste jag snickra ihop min egna lilla middag, det blir nog ett blogginlägg om det imorgon?

    Kram på dig finaste

  18. Grattis! Å så kul! Och välförtjänt!
    Ska svara så gott jag kan på dina frågor, utifrån mina egna erfarenheter:

    1. Skitstora! Jag kunde inte ha inlägg i behån, jag fick ha vikta hand-handdukar och uppsamlare. Japp, så mkt läckte jag, det bara rann mjölk… tur att jag inte hade nån gala inbokad just då 😉

    2. Nähäe då. Du har ju sagt ifrån, och man får hoppas att folk respekterar det. Din blogg är fantastisk! Älskar verkligen att du bjussar på dig själv och har så härlig humor. Jag tycker till: jag tycker om 🙂

    3. Nähe, sorry. Inte särskilt mkt galaerfarenhet… Men stalltips som i häst-och stallskötsel kan jag bidra med om du känner behov av det. Det är jag kalasbra på 😉

    Grattis igen. Och lycka till 🙂

  19. Sitter här och läser alla fina kommentarer och tänker lägga till ett stort grattis till dig än en gång. Jag är lite uppspelt även här så det smittar..

    Klädsel och sånt på galan..jag tänker på Angelina Jolie när hon var gravid så hade hon en grön tror jag, långklänning och såg ut som en grekisk gudinna, den liksom skimrade…http://bit.ly/qFMhQ9
    Fast du kommer ju ha fött då…hmm. Vad ska du ha på dig? Ska bli kul att följa.
    Förresten är du lika snygg som Angie. 😀

    kram!

  20. Grattis!! (men jag är inte förvånad, givetvis trodde jag på avancemang)

    Klart du kan ta med Leo på galan. Dels är väl (det förutsätter jag iaf) Scout Valiant fullständigt kapabel att ta hand om sin lille son medan du får glamma loss lite och dessutom, om det är något ställe man kan ta med en liten parvel så är det väl på en Mam(m)a-gala! 🙂

    Enjoy the moment, det är du värd, vinst eller ej.

    /Heléne

  21. Åh stort grattis Emma! Jag hoppas och tror att du kommer att vinna!!! Måste bara säga att jag älskar din blogg! Du förgyller verkligen min vardag. Du och Mia Skärringer är bäst i Sverige just nu!!

    Tänk vad bloggandet kan förändra ens liv!

    Må gott!

    Kram Jennie

  22. Men Emma! Så jädrans roligt! Jag visste att du skulle gå vidare och jag tror fortfarande att du kammar hem hela skiten – ingen kan motstå dig. Och jag kommer inte att börja vräka ur mig dumheter (om du nu var orolig för det…), brösten kommer att vara megastora och jag är säker på att du hittar något finfint att ta på dig.

    Kram.

  23. Stort grattis!! Jag kan inte tala för alla andra, men själv lovar jag att även fortsättningsvis vara så snäll som det bara är möjligt. Och du, tuttarna blir MEGASTORA ;-)!

  24. Grattis!
    Det spelar ingen roll vad du har på dig för du är så otroligt vacker i dig själv.
    Lycka till och jag tror självklart på dig!
    Kram från Mig!

  25. KLART det kan bli något och det blir det!!!

    Att du inte skulle ha något att ta på dig…eh…

    MASSOR av tutteskydd och Prins Valiant med Leo sen är det du som gör GALAN!!!

    VI är inte ett dugg oroliga, det kommer att bli den bästa av galor! Å du…tror du verkligen att VI kommer tillåta att det kommer in ”tyckare” här hos dig…? Skulle inte tro det va…!!! Vi kommer att läsa lusen av dem och sen åker det ut med ”huet” före…så det så!!!

    En klapp extra i kväll till varje Saluki och till Greyhounden och så nannar vi gott på det!!

  26. Grattis till nomineringen. Var på mamagalan förra året då jag vann biljett till galan.
    En både kul och sorglig gala då det nominera även till hjältemammor.
    Angående klädsel så ta det som känns bäst att amma i och är skönt för dig.
    Håller tummarna för dig och att jag även i år vinner biljett. Kan ställa upp som reservnanny om jag är där. Är ju proffesionell då jag är pedagog men även mamma till 2 söner.
    Har du sett huset i Hökepinge på kärleksvägen bara namnet ger love vibbar.

    Kram Kristina

  27. Kom förresten på att halva kändiselitens barn var där så det är inga problem att ta med Leo.
    Köp såna där fina rosa hörselkåpor som finns till barn.

  28. Hej!
    Jag tänkte bara kolla en sak med dig… Har nämligen lånat en bild från dig eftersom jag skrivit ett inlägg om dig (haha, det lät ju inte alls creepy!) har angett källa. Om detta inte är ok så låt mig få veta det så tar jag bort den.

    Kramar Maria

  29. GRATTIS EMMA!!!!!
    Välförtjänat och superkul! Jag tror du kommer göra succé med lilla Leo och mannen i släp på galan. Kläder… Långklänning eller kortkort eller något annat DU gillar. Tror du hittar något bra.

    Kram på dig!

  30. Grattis Emma, klart jag har röstat 🙂
    Mina albatrossar spenderade tid med mig ungefär 3-5 dagar efter förlossningen. Jag trodde inte mina ögon: från två vändstekta lärkägg till vattenmeloner. Hepp. Det gick över! Kanske som tur är, numera får man drömma om fornstora da’r!
    KRAM

  31. Du skulle bara veta hur glad jag är för din skull, du är så värd det.
    Känns nästan som om man själv gått vidare till final. Du är den bästa av dom bästa Emma.
    Genom din blogg har man lärt känna dej, bara genom bilder och text. Men ändå så kan du få en att skratta så man trillar av stolen gång på gång. Du är en person som jag mer än gärna skulle träffa för det känns som om man redan känner dej.
    Är så glad för din skull.

    En massa svamel från en som borde ha lagt sig för en timme sedan.

  32. Emma, du tänker för mycket 🙂

    När lilla Leo kommit till världen vet du precis hur man gör, både hemma, ute och på mammagalan. Jag lovar.

    Sköt om dig

  33. Grattis! Klart jag röstade och klart du förtjänade det! Du är i final för att du är så brutalt ärlig och inte alls en massa lull lull. Rakt på bara. Sånt gillar vi. Tja antingen hittar du en svindyr amnings låsa på typ Proud eller Boob ( du får googla själv ;)) eller så tar du nåt du redan har med knäppning fram. När det gäller amning överhuvudtaget är mitt vassaste tips annars att köpa amningslinnen och ha under dina vanliga tröjor o toppar. Kolla tex lovemilk. Hade den tjejen hunnit starta upp när jag ammade så hade jag slagit till. Vilken genial ide! Lycka till i massor. Och du- en nyförlöst mamma har ofta den där ”jagharklämtutenungejagklararalltihelavärlden” look, så du kommer säkert vara snygg i vad du än väljer. Kram!

  34. Åh, vad roligt! Både galan och Edward Blom 🙂 Har dessvärre inga galatips att komma med, annat än redan nämnda om att kramsnöbindan kommer du inte behöva! Och att tuttarna nog är individuella, men mina var några storlekar större i flera månader. Men en månad eller så efter Leo kommit har du nog bättre koll på din kropp än vad vi kan tipsa om nu!

  35. gud jag skrattar så jag gråter…du är bara BÄST! Du skriver så otroligt bra!
    Du ett stort GRATTIS till finalen…jag visste det…jag tror du vinner hela skiten!!
    Jag gick på syrrans bröllop två veckor efter förlossningen och det gick hur bra som helst. Lite läckande bröst och en degklump till mage får man bjuda på…degklumpen är iof fortfarande kvar..fast något mindre idag..
    Ha en riktigt bra dag!
    kram jessica

  36. Jag har ett enda tips! Skippa klänning. Det är nedrans svårt att känna sig glammig när man kommer på att tantrosorna som håller in magen inte alls är sin egen hemlighet.

    Tvådelat och fladdrigt upptill är the shit när man ska amma bland okänt folk.

    Klänning som hålls upp med hjälp av hakan och halva röven framme är bara ”shit”, inte ”the shit”. Okej 🙂

  37. Hej, hittade hit av en slump från ”If all days were holidays”. Jag har suttit i en timme och fullkomlig ÄLSKAR din blogg!
    Sånt härligt tema och upplägg. Man blir fast.
    Kram Jinni

  38. GRATTIS! Det kommer att gå hur bra som helst för dej. Gällande klädvalet så ska det vara lätt att dra fram brösten när du ska amma. Således nåt tvådelat eller en bra urringning. Jag var på bröllop när son nr ett var tre mån och hade då en omlottklänning som funkade bra. Jag hade sett en jättesöt klänning som jag hellre hade velat ha men då skulle jag varit tvungen att åla ur mej klänningen på en toalett varje gång det skulle ammas. Det var således INTE ett alternativ. Lycka till! Du lär nog hitta nåt bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg