Att vara redo för den första tiden.

Oh yes. Förutsatt att jag kan amma har jag förstått att det är avsevärd tid som går åt till just det, därför har jag nu laddat upp. Tre DVD-boxar, minsann.

Fallifall jag tröttnar på Oprah.

Rekommenderade inlägg

42 thoughts on “Att vara redo för den första tiden.

 1. Jag bara väntar på när du skriver: ”Vattnet har gått… jag åker nuuuuuu” Jag följer dig varannan timme!

  Kram
  Elisabeth

  PS. Jag kanske sätter igång min blogg snart igen, jag hinner inte just nu! DS.

 2. Det är bra! Se för gud skull till bara att inte kolla på drama runt dag 3 efter förlossningen, för det kan gå illa…Det är då stora gråten sätter in när mjölken rinner till.
  Inte att leka med. Förbered dig med många servetter att snörvla i, och Limhamnsbomber att tugga på. För äta sådana i obegränsad mängd, får du göra några veckor efter förlossningen också. Bara för att avvänja dig liksom:)

  Valiant bör också förbereda sig med vackert inslagna presenter att hiva upp vid de här ”nu-gråter-jag-igen-för-att-du-sa-något-så-sött-och-småfötterna-är-perfekta-och-näsan-är-tillbaka-och-jag kan-se-mina-fötter-och-kärlek-på-film-är-ju-så-bra-och-sår-på-bröstvårtorna-gör-oohohouuhnt” stunder. Som tröst menar jag!

  Kram Susanne

  1. Håller med. Den där gråten är inte att leka med. Riktigt skumt är det också, till slut satt jag i soffan och skrattade åt det hela, trots att jag grät, och liksom tyckte ”nu orkar jag inte gråta mer men jag kan inte hjälpa det för tårarna bara sprutar”.

  2. Just det, hade redan glömt tredagarsgråten! Mysko företeelse, men jag har inte missat en enda och det är bara en liten tröst att veta att den kommer (inte för alla dock). Presenter hjälper nog bäst, och sötsaker… Fotmassage tror jag också minsann!

  3. Jeg hadde også glemt den tredagers gråten, det er nok ikke bare et svenskt fenomen 🙂 Husker at jeg gråt når vi kom hjem fra fødestuen fordi jeg synst ikke mannen hadde ryddet og vasket godt nok hjemme, haha! Han ble stående og måpe! Og da hadde både min mor og hans mor tilbydd seg å hjelpe han, for de visste jo… Det MÅ jeg huske når jeg skal bli farmor, at jeg må tilby meg å hjelpe guttene og vaske. Det er maaaange år frem i tid da, vel og merke.

   Klem klem!

  4. 🙂
   3-dagar gråten kom inte med andra barnet, men dock med första. Jag satt vid datorn och tänkte liiite på hur gulliga alla nära varit som gratulerat oss för barnet – buhuuuuuu – hur härliga gåvor vi fått – buhuuuu – oj nej, har jag tackat tillräckligt – buhuuuuu osv osv osv
   Så börja jag och skratta mellan tårarna, gick å sitta bredvid min man och bara skratta och grät och sa att detta är ju helt sjukt – jag är inte alls ledsen, tårarna bara rinner för allt! Jag satt och såg på tv och tårarna bara rann 🙂
   Weird, säger jag bara! 🙂

 3. Dr Phil är mitt tips – han är aldrig så bra som mitt på dagen med solsken i tvskärmen bland sårskorpiga bröstvårtor och amningsdimmiga tankar 🙂

 4. Oh yes.. Först ammar man och sen ammar man lite till. .Tillslut börjar man fundera på om man vuxit fast i soffan 😀 Du verkar dock vara väl förbered på att sitta där fastklistrad. Önskar jag var lika smart och hade förberett med boxar 🙂

 5. hahaha…det är bra att du är förberedd!!! Du kommer nämligen att få ditt livs överraskning när Leo anländer!!! För hur mycket du än har längtat och trängtat och redan VET hur underbart det kommer att bli så….har du inte en aning om att känslan SLÅR till med sådan kraft att du ibland tappar fotfästet TOTALT …av sådan REN kärlek du inte trodde exixterade….det ABSOLUT vackraste som finns!!!! ER Leo !!!

 6. Smart! Själv fastnade jag framför Sjunde himlen varenda förmiddag, och det unnar jag inte min värsta fiende. Fast det är läskig, amerikansk ”ha för guds skull inte sex innan du gifter dig”-propaganda, så fastnar man i den efter att ha sett ett antal avsnitt i rad. Jag är nu avprogrammerad, men drog tyvärr med en intet ont anande svägerska i fallet och hon kämpar ännu. Jag hoppas hon klarar det.

 7. Men hej å hå att jag inte hittat hit tidigare! Så himla härlig blogg. Tack för härliga skratt!

  Du. Om du har gått över tiden med din lilla bebbe i magen så be BM göra en så kallad hinn-svepning. Jag har gått över lääänge med båda mina killar och då har min BM gjort en hinn-svepning och då jäklar har det dragit igång. Att det sedan tog tre dygn med första och ett och ett halvt dygn med andra kanske inte hör saken till, men det retade iallafall systemet liksom.

  Å det där att det känns som att klämma ute ett bowlingklot när man ska föda barn stämmer inte, enligt mig. Det känns snarare som att klämma ut en hörsoffa :). Men jag skulle göra om det vilken dag som helst. Lätt! Minst en till önskar jag att vi har lyckan att få. Minst.

  Å vad du än gör, ta för guds skull inga sterila kvaddlar. När jag skulle föda Lillebror sa jag till slut ”gör vad ni vill” och det var dumt. Mycket dumt. Så kvaddlar e inget kul. Ont på ont liksom. Fattar inte grejen. Iallafall.

  Måst kika in här snart igen och kolla hur det går för dig/er/bebben.

  Lyckat till!

  KRAM

  // Inredningsfrun

 8. Jag laddade ner en app som heter ”Infantimer”, i amningsdimman så var den oslagbar på att hålla reda på tiden, särskilt nattetid. Säkert tramsigt, men det så skönt att slippa fundera på mattiderna.

 9. Hoppas att ert barn blir lika snabbammat som mina var. På 5 min hinner du inte växa fast i soffan, för det är sannerligen inte någon hit. MEN det kan ju hända att du kommer att GILLA att amma, det gjorde inte jag. Med tanke på att du verkar vara en otålig person hoppas jag verkligen att du slipper timslånga amningsstunder :-S

 10. Smart du är alltså. Laddat så väl. Jag satt fast i soffan trots att jag matade med flaska för det ska ju ändå ätas varje kvart. Man ser på allt som visas på tv. CSI är bra grejer det!

  Och du lycka till med Leo. Det är ju imorgon han kommer:P

 11. Oh, smart. Jag kollade en del på United States of Tara, så om du får tag på den såå.. jaa, den är hysteriskt underbar. I alla fall för en psykologinörd som jag. 🙂

 12. Smart 🙂 Vilket påminner mig om att jag själv måste pallra mig till bibblo då jag hars amlat ihop en hel lista med böcker att läsa! Längtar, då jag verkligen tycker om att läsa, tända ljus och dricka en massa té efter en lång skol dag. HA en fantastisk helg! 😀

 13. Du har så rätt. Vår tre och en halv veckors tjej har gjort mig till ett tv-monster. Nyhetsmorgon, efter tio och Idol. Nyheterna kan jag nog rabbla i sömnen efter alla sändningar 😉 Se till att ha fjärrkontrollerna nära så att du kan byta när det kommer känsliga program, jag satt en morgon och såg något äckligt sjukhusprogram. Till slut blundade jag 😉
  Lycka till !

 14. Halloj!
  Även vår lilla tjej var och är fortfarande väldigt snabbammad, så det där folk pratar om att man ammar i timmar upplevde jag aldrig… Däremot var långfilm inte att tänka på på kvällarna då jag var sååå kvällstrött så då var serier perfekta!

  Ååå, spännande, snart är er lilla pärla här! Tittar in dagligen… 🙂 Låter kanske sjukt men jag är typ avis på att du snart ska få uppleva en förlossning -SÅ häftigt!

  Lycka till och kör hårt!

  Mvh/Ida

  Lycka till och kör hårt! Lå

 15. Å vad smart du är! Jag satt som fastväxt i min poängfotölj med fötterna på fotpallen, amningskudden runt magen och bebisen vid brösten i månader när 3:an var nyfödd. Mången sunkig film hann jag se 🙂

 16. haha… jaha du, jag trodde inte det var sant! men det tar sin tid så ladda du upp med film o böcker o en iphone .) kram – tänker på dig! idag blir min kille 4 månader! tiden går såå fort. kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *