Att försöka hålla sig på mattan.

Ja, BM har ju klagat på mitt blodtryck och nu sist hade det stigit lite, lite till plus att jag hade lyckats med det enorma konsstycket att lägga på mig drygt två kilo på en vecka – vilket inte ens hon insinuerade skulle bero på matintag eller Limhamnsbomber. Jag samlar helt enkelt ännu mer vatten än innan, tro det eller ej (alltså, ni skulle se huden på mina handflator, jag ser ut som en salami). Så nu har jag fått order om att vila och att absolut inte hetsa upp mig.

Det där med att hetsa upp är inga problem, det ska enormt mycket till för att hetsa upp mig där jag lullar runt med min grötiga placentahjärna, men själva vilandet kan bli lite problem. Inga promenader, ingen storstädning = inget roligt kvar alls ju. Men det är inte så mycket mer att göra än att foga sig i det hon säger och placera sig på soffan med en Limhamnsbomb på magen och påbörja sitt DVD-maraton. Det är trots allt inte så lång tid kvar nu; jag hade ju tänkt ploppa ut Leo i helgen och har haft ett allvarligt snack med honom om det och vi är relativt överens faktiskt.

Och fotografera sa hon ingenting om! Så det blir soffan, Limhamnsbomberna och en runda hit eller dit med kameran ibland. Mornar som den här behöver jag ju ändå inte ta mig mer än tre steg utanför dörren för att bli helt tagen av hösten.

Ps! Ni som har hund – ni missar väl inte tävlingen?

Rekommenderade inlägg

31 thoughts on “Att försöka hålla sig på mattan.

 1. Tack för att du påminde mig – ska ju absolut vara med i den tävlingen!

  Ja, hösten gör det tacksamt att fotografera i alla fall – det är tokvackert ute nu. Ha en fin dag! 🙂

 2. hej fina du!
  jag fick havandeskapsförgiftning i slutet av båda mina graviditeter och mitt råd till dig är, precis som din bm sagt, ta det lugnt! ligga ned och vila är faktiskt det enda vettiga.
  snart är din bebis här! tittar nyfiket in ofta för att se om det hänt något 🙂 tack för en vacker blogg!

 3. Är det så där underbart vackert ljus där du bor eller har du någon bra fotograferingstrick alt. photoshoptrick? 🙂 Jag vill också!! 🙂 Vackert som en dröm!

  Ska kolla in tävlingen nu!

 4. med DEN utsikten behöver man ju inte bege sig särskilt långt hemifrån!!! Limhamnsbomber låter så fantastiskt GOTTT!!! Måste nog prova det en dag….

  Ska jag berätta nått (ganska äckligt) som hände….efter jag lagt på mig 36 kg, grabben kommit ut och dagen efter sitter och tittar på tv i det gemensamma tv rummet…fötterna (svullna som två stora Paddor) givetvis på en pall i lagom höjd…jag svettas ut all vätska jag lagt på mig sista tiden av graviditeten…genom FÖTTERNA!!!! Fattar du….så oerhört pinsamt….hu….men rätt skönt att veta att du blir av med det :-))

 5. Åh vilket ljus! Ljuvliga bilder igen en gång! Och du, även om hon kanske haft konstiga åsikter förr, så låter det där med att vila som ett råd du ska och kan ta till dig… Låter inte långsökt, inte långsökt alls!

 6. Jättevackert! Placera dig så att du kan njuta ömsom av tv:n och ömsom av utsikten. Då bör du klara dig. Han kommer ju imorrn. Det känner jag på mig
  Kram Kicki

 7. Jag drabbades av havandeskapsförgiftning under min första graviditet. Jag råder dig till att lyssna på barnmorskan. Vila och njut av stillheten, även om det kan bli långtråkigt. Snart så har du fullt upp med lilla Leo Emma 🙂

 8. Jag vet att det är svårt att ta det lugnt, men du MÅSTE! Jag fick havadeskapsförgiftning och blev jättedålig, blev en sväng till IVA och två veckor på sjukan innan de ens släppte hem mig efter barnen fötts. Så om du aldrig lyssnat på din BM tidigare så börja nu.
  Jag förstod inte allvaret förän det var försent och jag hoppas du kan lära av min läxa så du slipper de otrevligheterna.
  Ta hand om dig!
  Kramkram

 9. Även jag fick havandeskapsförgiftning, precis likadan upplevelse som Catrin här ovanför. När de säger att man ska vila så menar de VERKLIGEN vila. Tyvärr fattade jag inte det förrän efter barnet men ligg still, ligg verkligen still, så kommer det såklart gå hur bra som helst! Jag fick inte se på TV, inte använda dator, inte prata i onödan så du har det ju ändå lyxigt! 😉
  Ta hand om er så kanske vi får se underverket snart då.

 10. Sjukaste drömmen (och kanske ett bevis på att man börjat läsa en blogg liiiiite för mycket): Jag drömde i natt att jag (som aldrig någonsin har träffat dig) var den som fick skjutsa in dig till BB. Men det var ingen Leo som kom ut, utan en liten tjej, (!) och ditt största bekymmer efter förlossningen (jag satt utanför i korridoren och väntade, som den trogna bloggläsare jag är, och allt gick jättebra!) var hur du skulle förklara på bloggen att Leo blev en flicka, och mitt största problem var att fundera över om du nu skulle tapetsera om i hans fantastiska rum. Haha.

 11. Ja men se där är du ju! 🙂 Tänker ju som sagt på er.

  Så konstigt att du inte får tar promenader. Jag har haft högt bltr med båda mina pojkar (med Vicce var jag inlagd för det men tjatjade hem mig *s*) och jag har fått rådet att vila men det betydde inte att jag inte fick lov att gå promenader. Jag fick tvärtom höra att det var bra om jag rörde mig men jag skulle strosa/glida fram.

  Vila gott!

 12. Fantastisk vakre bilder! 🙂 Vil deg, og kos deg så godt du kan. Alt vann i kroppen er virkelig ikke behagelig, og jeg husker godt hvordan det var selv. Jeg hadde det på samme måte. Føler med deg. Takk og lov er det sånn at vannet blir fort borte når det først begynner å forsvinne. Jeg husker at det gikk så fort at man fikk en masse overflødig hud oppå hendene og føttene. Jeg lurte på om man nå skulle gå fra å ha forvikste babyføtter og -hender til å ha en åtti-årings hender og føtter, men slik gikk det ikke. 🙂 Det ble fort som normalt igjen. 🙂 Snart er Leo her. Ikke lenge igjen. Vi gleder oss alle sammen med deg, og venter og følger med.
  Ha en fin dag, Emma. 🙂

 13. Så fina bilder du visar oss. Lycka till med Lille Leo, din bäbis kommer blir nog fotad en del , kan jag tro. Min dotter har visat mig till din sida, du har verkligen ordets gåva. Så kul att läsa, så man skrattar högt emellanåt. Era hundar ser ut att ha ett härligt liv, i soffan , i knät eller ute . Ha det gott / Monika

 14. Fina bilder du visar.
  Det är nog bäst du tar det lugnt sen får vi hoppas lilla miraklet tittar ut i helgen. Min Matilda var 10 dagar för tidig och hon var född knappt 4 timmar efter min första värk. Det du!!!Ha en lugn och fin fredag. Själv ska jag på maskerad fest.
  Kram från andra sidan plurret.

 15. Vilka ljuvliga bilder, och vilket ljus. När är du uppe egentligen? Här kliver jag inte ur sängen före 9 varje dag:-)idag blev det ännu senare.

  Lyd nu din BM och vila.
  Ha en fin dag.
  Kram Kristina

 16. Nydelige bilder! Det er noe helt spesielt med høsten 🙂 Jeg husker også mine DVD maraton med sjokoladeis med sjokoladebiter de siste ukene før fødselen, det er litt herlig å være inne i sin egen boble også, og så så jeg jo litt ut som en boble på slutte også 😉

  Klem Eli

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *