Att vara huslig.


Efter att ha haft besök av både farmor&farfar och fina Anna-Malin med familj är nu huset tomt igen och flickorna ligger utslagna i soffan med benen i vädret. Själv passar jag på att baka kanelbullar; det känns som om det var hundra år sen och det finns ju få saker som är så gott som nybakta kanelbullar med mjölk. (Timern är retrosak från Dulton som jag fallit hejdlöst för och just nu vill jag slänga ut allt i köket och ersätta det med pastelliga 40-talssaker och bli Leila fullt ut).

Förresten, ni som har koll – var får man tag på amningsbehåar i storlek F?! Jag har bara hittat E på H&M och det börjar bli.. eh.. lite tight.

51 kommentarer till “Att vara huslig.

  1. Åh! Jag har en orange sån där timer. Min funkar dessvärre inte. Har knappt gjort sedan jag fick den. Kanske kan man reklamera den? Till.. nånstans. 🙂

  2. Har du kollat glammom.se ? Där köpte jag ett par, i och för sig i lite blygsammare storlek 😉 men det finns en del fina där i alla fall. Något jag inte hade velat vara utan är den ”natt-amnings-toppen” jag köpte där (la leche league, pullover sleep bra). Tycker även att You Lingerie Rumi Noir är toppen!

  3. Har en precis likadan timer som jag köpte för jättelänge sen. Tyvärr funkar inte min. Har aldrig gjort. Och ungefär där går nog min gräns för när funktion ändå får gå före det estetiska. Så jag har köpt en annan… Men fin är den och din tycks ju dessutom funka. Grattis till dig! Kramar Kicki

  4. Twilfit borde ha. De har ju både sitt eget märke och Triumph. Mobilia i Malmö är inte direkt mitt favoritställe, men personalen på Twilfit där brukar vara hjälpsamma och det kanske är smidigare att svänga inom där när man har en nyfödd, än att ge sig upp i stan.

  5. Grattis till bebisen! Jag har haft Abecita och tycker att de är underbara! De håller allt på plats samtidigt som de inte klämmer åt någonstans. De har tom en variant med bygel (jo man kan ha det..) som jag tyckte var bra efter några veckor. Lycka till!

  6. Det kan vara värt att kolla på Kvinnligt Under i Åkarp: http://www.kvinnligtunder.se/butiken-i-57.aspx

    Har hört att de har stora storlekar och bra BH:ar, och det ser ut som de har amnings-BH:ar också. Och åker man dit på icke-rusningstid så får man visst bra personlig hjälp att hitta vad man behöver. Jag blev varnad för att man får vara beredd på lite ”hands-on”-hjälp.:)

    Lycka till!

  7. Sara & Sally kanske har, de har iallafall ett jättebra sortiment med stora storlekar på underkläder. Googla var du närmast kan hitta dem/deras saker.

  8. Jag köpte på change… strl J. Super skön! Se då till att bli medlem för då har man alltid 20% rabatt… och det är gratis att vara medlem.

  9. Jag köpte stora ammningsbh:ar från triumph på Lindex till en rimlig peng när den tiden begav sig!

    Dulton är bara så fina, jag har en svart men jag skulle gärna ha en vit med:)

    Kram och trevlig kväll!

  10. Vill också tipsa om change och twilfit, men bäst var nog change. Gick från C kupa under graviditeten till D och E ett tag där vid amning, ingen var nog gladare än maken Hoppas dagen varit mysig med besök!
    När väl mjölken rann till fem dagar efter förlossning fick maken åka iväg o handla BH, den jag köpt var något liten Såg inte klok ut med två bombadonger, inte sa BM något om detta…. å andra sidan var det inte mycket som hon sa som stämde fastän 30årig kunskap. Är 159cm lång, liten o nätt, gick upp 17kg under graviditeten o fick en stor o härlig mage. Fast kände på mig att det var en stor bebis men nejdå det skulle inte finnas en chans till det enligt BM, max 3kg bebis. Gick över 2dgr o blev akutsnitt efter många omständigheter, men Maja åkte hela tiden upp vid värk. Hon kom aldrig ner ordentligt o till slut gick det inte längre efter 2,5 dygns kämpande. Hon vägde 3755gr när hon kom ut Ser fram emot resten av din förlossningsberättelse, du är grym, hoppas att du vet det!!! Ta hand om er lilla familjen/ kram Jessica

  11. Bullar är verkligen bra att ha i frysen när det vankas besök. Annars också så klart 🙂 Duktig du är som orkar både besök och bullbak 🙂 Kram!

  12. Hej, och grattis till babyn! Han är nog det sötaste jag sett i bebisväg! =)
    Jag har själv ingen erfarenhet av amningsbehåar, men beställer alla mina bhn från bravissimo.com, ett företag i England med superservice även via e-post! =) Dessutom är priserna mycket lägre än vad dom är här i Finland.

  13. CHANGE har BÄSTA amnings-bharna. Speciellt när du nu kräver större kupor och bättre stöd. Trust me I know (J!!). Har bott i min under båda mina kids amningsperioder och de håller allt. Precis allt. Dessutom har jag jobbat på CHANGE och vet att du får bästa hjälpen och det är i princip inga reklamationer alls på bh:arna. Tror att det minsann ska finnas en butik i dina regioner. Go check it out.

    KRAM

  14. Så nice att du har tid att baka kanelbullar och att ni får sova på nätterna :-). Jag minns att jag de första sex veckorna överhuvudtaget knappt hann lämna soffan förrän det var dags att återvända för att amma. Maken matade mig med lunch och jag har aldrig duchat så snabbt som jag gjorde under de där veckorna. Skönt att ni har det lugnare!

  15. Jag köpte mina senaste i en liten boutique på gågatan här i Malmö. Jag glömmer alltid vad den heter men det är en liten liten underklädesaffär nära Yves Rocher tror jag.
    De bh-arna klår allt. Satan så sköna och stadiga, jag köpte i storlek E så de har de större också. Kostar lite men de håller bra.
    Kolla gärna in där.

    Åh, och STORT grattis till livets största gåva! Kram på er.

  16. Change har jättebra underkläder. Jag har slutat amma nu men använder fortfarande mina amningsbehåar, lika fina trots hård användning 🙂

  17. Jag köpta min på triumph jag har vanligtvis stora problem att hitta bh i rätt storlek hm, lindex och de här ”vanliga”kedjorna är inte ens att tänka på för mig. Får sikta in mig på affärerna som inriktar sig enbart på underkläder. Men Triumph rekommenderar jag, jätteskön och bra stöd!

  18. Hej

    Älskar din blogg!!
    Angående bh i större cupor så finns det på babyproffsen av märket Anita och något mer tror jag. Annars kan man också gå till underklädsbutiker så brukar de ha, särskilt om det är de som riktar sig mot lite större str. Jag hade med bygel, så sköna och Goa, med kanonbra knäppning som man kunde fixa med en hand 🙂 kwik klip har till och ned funkat att ha efter amningen som vanlig bh för det har liksom inte skrikits amningsbh om den.

  19. Hej!
    Ett stort grattis till eran fina kille!
    Jag blev själv 2 barns mamma för ett tag sen och har vid båda barnen haft svårt att hitta amnings bh. När (enligt mig)man har lite större bröst så är det skönt med lite support och dom flesta amnings bh:ar har inte bygel, vilken jag tyckte var urkass. Jag hittade mina med bygel på Change, finns på Väla och Hyllinge (tror jag) och finns i svart och vitt. Jag ska dock påtala att dom ”säger” att bygelbh kan vid fel stl. ge mjölk stockning. Men detta har inte hänt mig, inte pga bh iallafall. Lycka till, och ännu än gång STORT grattis.
    ////Alexandra, Ängelholm

  20. Hejsan, ett stort grattis till ljuvliga Leo!

    Ser att du fått massa med tips redan men vill ändå tipsa om en amnings bh jag använde, finns på mammashop.se heter drop cup – Carriwell 279 kr super skön verkligen, köpte flera för de är även underbara att sova i (läckte väldigt mycket). Otroligt mjuka fick även rätt fin form för att vara amnings bh 😉 bh:n går faktiskt att även ”växa” i men även passar helt ok när de blir lite mindre. Har även två vänner som köpte dessa efter mig och de säger det samma, jag fick verkligen stora bröst under amningen (redan under grav) men mina vänner har nog de största bröst jag någonsin sett 😉 och behåarna passa även dem. Om jag inte minns fel så var de rätt snabba i leverans samt så fick man prova hemma och skicka tillbaka om man inte var nöjd…ett stort plus!! skönt att slippa ta sig ut i affärer! Jag köpte även Lace Microfiber- carriwell den hade lite mer stöd under till men inte lika mjuk och skön samt så fick inte jag lika fin form. Jag tycker allt ,faktiskt , det är viktigt att man själv känner sig fin trots att brösten läcker och används som ”matkanoner” 😉

    Hoppas detta var till någon hjälp. Häls. Emma

  21. Kolla in Change behå butik, finns på nätet & i stockholm vet jag, men finns säkert på andra ställen oxå:-) Super bra behåar till bra pris plus alltid 10 eller är de tom 20% om man är medlem, som man blir lätt. De har behåar till storlek H eller var de J! Ooh shit jag tror nu när jag tänker efter att de var J jag hade på min efter jag ploppat ut min Nova. Ja då är de till J dom har! Som tur är har mina gått till sig lite ligger nu på H;-)
    Lycka till !

  22. lycka till med bh inköp!!
    kommer ihåg att det nog gick sig till lite efter ett par veckor,
    alltså brösten var inte sådär spända längre utan lite mjukare /mindre?!
    nån annan som tyckte det?
    nu är jag i en annan liga då – A kupa och B vid amningen…men ändå, vet att jag köpte för stora amningsbehåar med nåt av barnen.

    sen tipsar jag om ”hemmagjord boob”
    tex vid representation – när du inte vill visa mage och allt därtill!
    1. först ett linne, gärna ett gammalt slappt
    2. ovanpå en tshirt.(gärna snygg! : ) )
    3.dra upp tishan och ner linnet, et voila! tutten ut och magen gömd!
    Bra va!?

    han e så go Leo, vispgräddekinder o fjunhår…

  23. förresten – har också en Dulton , i turkost , mycket fin – men TRASIG!
    det är nr 2 , har reklamerat en gång…
    påfallande många som inte funkar!?

  24. Å om jag minns vad mina superbra amningsbhar kom ifrån…Köpte dem på Baby-Mys här i Östersund (detta var 1994, samt 2001…).
    Fick inte på mig vanliga amnings bhar från tex Lindex eller HM, inte ens DD som var deras största då. Men de här som jag köpte hette XL och det stod motsvarar DD..De passade perfekt. Så perfekt att det faktiskt bara är ca 2 år sedan jag kastade bort dem, trots att jag bara ammade ca 10 månader (alltså till sommaren 2002)..!!

    Bästa BH jag haft någon gång, och eftersom mina tits inte krympt nämnvärt efter amnigen, så blev de inte för stora heller. Trots att jag på normala BH har vanlig D kupa (Dont ask why)!….:)

    Hur som helst tror jag på att du ska gå till en riktig underklädes butik, alternativt en riktigt bra baby-tillbehör butik. De kan hjälpa dig.

    Kram Susanne

  25. Jag har beställt från http://www.GlamMom.se de har upp till J-kupa (även om du kanske ligger i lä där… 😉 ) och superbra service. Dessutom har de skitsnygga amningsbh:ar, och det r inte lätt att hitta direkt. Man får beställa hem ett gäng och prova hemma om man vill, gratis byte. Kram! 🙂

  26. Jag köpte Carriwell (Microfiber Lace amningsbh) på stellaris.se (de har rea nu såg jag). Speciellt att bh:n hade ”drop cup” tyckte jag var toppen (dvs att bh:n går på båda sidor om bröstet även när amningsluckan är öppen). På mig halkade axelbanden av annars. Jag köpte även Carriwells Lace omlottbh och hade på nätterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg