Att vara utsövd.

Jag vet att man inte får lov att skriva sånthär när man har spädbarn (tror det är skottpengar på en då) men herregud vilken lyxbebis vi har på nätterna. Sen vi kom hem har han sovit från 20:00-09:00 varje natt i fyratimmarssjok med ljudlösa matningar däremellan, vilket har gett mig chans att hämta mig rejält efter förlossningen och den där första veckan på neo. Jag kunde inte vara mer tacksam.

Sen för han ju ett jävla liv hela dagarna, men hey – det kan jag ta, och jag är fullt medveten om att det här lyxeriet förmodligen inte kommer att vara i all framtid, men det innebär inte att jag njuter mindre av det nu för det. Man får ju passa på, liksom.

Idag vankas det som sagt besök, så jag ska försöka tråckla mig ur bröstmjölkskläderna och ta en dusch och göra mig själv någotsånär respektabel (lättare sagt än gjort, jag ser ut som Robert Wells i håret för tillfället) och sen ska jag attackpussa flickorna som sköter sig så exemplariskt med den nya familjemedlemmen att jag blir alldeles till mig.

Fin lördag, allihop. Ses snart igen.

38 kommentarer till “Att vara utsövd.

  1. Klart att man får! Det är ju helt underbart att ha en lyxbebis som sover vettigt på nätterna. Och det är ju hoppfullt för dem som väntar barn att få höra om något annat än bara kolikbarn, amningsproblem, vaknätter och än det ena än det andra… Så heja Leo som sover gott och låter sina föräldrar återladda batterierna!
    Hoppas ni får en bra besöks-dag nu då! Och Wells frisyr verkar ju vara ständigt modern, så den funkar nog för dig med 😉

  2. Hej! Jag hittade dig genom mamablogg nomineringen och har varit fast sedan dess. Nu har jag !sträckläst! din blogg från början till nu. Det har varit min avslappning i en väldigt stressad period just nu, du har gett mig skratt, tankeställare, inspiration och mys. TACK!! Du skriver fantastiskt bra och verkar vara en underbar människa. Och vacker är du, otroligt vacker. Tack för att jag får läsa om ditt liv och skratta med dig. Jag är fast!
    Kramar en 25-årig tant med hyenaskratt.

  3. Fin lördag på er också 🙂
    Underbart med en exemplarisk bebis, sån tur hade vi med vår nummer tre som tog ut allt skrik och knip under två dygn på BB 🙂

  4. Klart man får skriva att man mår bra och att man tycker att man har en toopenbebis! 🙂
    Så himla skönt att få sova!
    Men en sak som jag har reagerat på tidigare när man pratar med andra mammor är det att de säger att deras bebis sover hela natten, men sen säger de ”jag ammade bara två gånger”. I min värld sover man hela natten om man inte vaknar nån gång alls… Men det är bara min uppfattning och jag har inte heller lidit av nattamningen.

    Hoppas det fortsätter så här för er!
    Kram

  5. Klart du får njuta. Du sprider så mycket gott omkring dig för oss läsare av din blogg och jag är säker på att det är så för de som känner dig personligen i verkliga livet också.

  6. Får man bara sova klarar man vilka kolikskrik som helst:)
    Vi har också haft de här lyxbebisarna. Kan nog räkna vaknätterna på 1 (kanske 2) händer! Lyxigt värre.

    Och nu kommer ett sånt där besserwisser tips som du inte vill ha, och säkert redan fått tips om:
    Miniform. Finns på apotek. Om han nu har knip vill säga. Bebbar som äter för fort får mycket luft i magen, och då är miniform en skänk från god-him-self:)

    Kram Susanne

  7. Jameeeeen njuuuut för tusan av din härliga nätter med Leo. Lyxigt, lyxigt så det förslår och det är du ju sannerligen värd. Dessutom blir man (ännu mer) weird i knoppen om man inte får sova. Fast å andra sidan får jag också sova men jag är lite weird ändå :).

    KRAM

    // Inredningsfrun

  8. Vår andra bebis var också sån. Folk blev liksom lite besvikna när man inte kunde klaga varken över skrik eller stökiga nätter.

    MEN tänk vad skönt för bebisen att få må så bra också!! De som skriker och är vakna gör ju det liksom inte bara för att jävlas.

    Njut på!

  9. Du skall se att snart 1 mân baby blir det 22.00 – 6.00 för han har utvecklat en enastâende sugförmâga och fâtt större magsäck. Med tanke pâ näsan, hakan och virveln i hâret och den inspirerande blicken han ger även till sin pappa, slâr jag vad om det är en viljestark och mycket intelligent liten krabat so landat hos er ! : )
    En riktig gullemâns craving for love and understanding.
    Suck ! Hoppas jag fâr barnbarnbarn snart
    Ha en fin w-e med silkesapan och familj !
    Kram !

  10. Det är ju ”helt naturligt” att barnen sover så, så självklart ska du skryta om det! 😉 Bara tillräckligt med mat så att de står sig så är de behagliga på nätterna. Ha en fin lördag!

    Kramar

  11. Robert Wells måste väl ändå vara ett framsteg från Tommy Körberg? 😉

    Du har en underbar blogg – likaväl som du ska gratuleras till att ha fått ett fantastiskt litet barn måste Leo gratuleras för sitt val av föräldrar.

  12. Jag kommer på mig själv med att sitta och fånle när jag läser din blogg och tittar på bilderna av miraklet. Han är verkligen bedårande söt. Besökarna kommer gå bananas på den lilla ljuvliga skapelsen. Ciao/Sahra

  13. Jag tycker absolut att du ska skriva det, lys upp det som är bra – och din son gör dom mest fantastiska minerna på alla bilder du visar. Skrattar varje gång för han är så söt!

  14. Härligt att ni sover! Din mjölk blir kanoners och lilleman blir nöjd 🙂
    Fin bild på dina grabbar!

    Kram på dej

  15. Har läst med förtjusning senaste 10 dagarna från Miami Beach där jag råkar befinna mig! Han ser helt underbar ut måste jag säga o nostalgifaktorn är hög. Vi har också haft luxbebisar, mmmm… Njuta i stunden till allt sorts gott liv vill jag säga 🙂
    KRAM Cecilia

  16. Härligt att få njuta 🙂 Och härligt med fina flickor som gillar lyxbebis, så visst har du anledning att njuta 🙂 Mysigt. Ha en fin lördag

  17. Vår son var likadan. Redan när han var en månad sov han över nattmålet helt och sov från ca 22 till ca 06, åt och somnade om till ca 9.30. När vi skulle vara borta vid tio fick jag ställa väckarklockan!:) Kan ju säga att vi fick en chock när vi sedan fick dottern som inte alls sov lika bra…
    Njut bara!
    Kram

  18. Härligt med sömnen, källan till allt!!! Jag hade oxå en sådan bebba, nr två som höll kväll vid 21, men däremot var väääldigt morgonpigg upp till 6-7 års ålder! Fem tyckte hon var en bra tid att stiga upp på!! Vi fick säga till henne att leka en liten lugn morgonlek själv och ta sig något i kylen! Sedemera började hon göra frukost till oss, och det var tidigt nog!! Idag som 18- åring har hon slutat vakna så tidigt, men jag tror att man har en dygnsrytm även som nykläckt!!! Lycka till med Förevisningen av mini Scout-Valiant!!!(Ja jag tycker han är väldigt lik sin fader) minna

  19. måste börja med GRATTIS! Har läst länge men aldrig kommenterat förr…
    det jag fastnade för var alla skåpen! från början , är likadan…(+ soffor)
    men nu måste jag bara säga att Leo är det finaste jag sett ( sen mina egna då!!)
    och hade jag inte stängt ner produktionen så vet man aldrig…blir ju störtsugen!
    och du – han kommer nog att va en sån sjusovare – det finns en del såna med!
    pratas mer om de andra – morgontidiga bara!

    enjoy gullungen!

    Ps har du en mjölk-uppsamlare för ” det andra ”bröstet? finns på apoteket, blir mycket mindre slask då!!

  20. Åh vad underbart. Njut massor och vem vet kanske är det en lyxbebis som ni har fått som sover genom nätterna. Jag har hört att det finns sånna bebisar. Ha nu en härlig lördag.

  21. Vilket underbart kort! Skönt att han sover bra på nätterna! Hoppas att han fortsätter så, allt blir så mycket lättare om man får sova bra! 🙂

    Ha en riktigt skön helg!
    Kramar

  22. Grattis!! Min första var precis lika dan, sov i ca 3,5 timme mellan nattmålen. Fortsatte med det i ca 3 månader, sen förlängde hon sovpassen… Snacka om dundertuttar!! Jag fick väcka henne för att äta så jag inte skulle spricka. Hoppas nu att 2 an kommer vara likadan. Njut av silkesapan och att vara mamma!

  23. Vilken go bild, tycker det är så vackert med närbilder på bebisar och deras pappor. Man kan tro att dom inte gjort annat än att gosat i sitt liv för dom ser så fridfulla ut!

    Och en lyxbebbe är alla värda!

  24. Klart att du får njuta av lite sömn! Det kommer kanske perioder när den blir obefintlig, så njut allt du kan nu!
    Ha en fortsatt mysig helg!
    Kram Elin

  25. Njuuuut!!! :)) Man får vara tacksam över att ens lilla goding sover på nätterna!
    Grattis till den lille!!:))
    Kramar från en stolt mamma till 2 små godingar som hade kolik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg