Att vara två veckor gammal.

Tänk. Idag är det två veckor sen jag vrålade hååååll kääääften! åt tre äldre barnmorskor, blev böjd i allehanda yogaställningar jag inte är byggd för och slutligen födde min silkesapa klockan 16:04 i ett rum på förlossningsavdelningen i Lund.

Två veckor.

Med risk för att låta riktigt, riktigt gammal vill jag mest bara nypa honom i kinden och kuttra var tog tiden vägen? på det där sättet äldre tanter som luktar nötter gör när de ser små barn de inte träffat på länge.

Men just nu sover han.

Så det blir inget kindnypande ännu, bara en snabb strykning med handflatan under hans små fötter och ett konstaterande om att tiden går så ofantligt mycket snabbare när man får barn.

54 kommentarer till “Att vara två veckor gammal.

  1. Sötaste ungen! Man lär sig verkligen njuta av nuet. Och tänk att det bara blir bättre, och bättre och bättre för varje dag man får ha sina barn hos sig. Magiskt! Kramar

  2. Jojomän – jag kan prata om min yngsta som att han är en liiiten kille för han är ju liksom yngst och så, sedan slår det mig att han snart fyller 7. Tiden får helt nya dimensioner. 🙂

  3. Va??? Är han redan 2 veckor – men du födde ju honom typ igår!!!
    Så känns det 🙂
    Jag tycker det luktar smörkola ur munnen på bebisar när man ammat dem.
    Är det något du kännt?

    Kram Mia

  4. Det finns en anledning till att det uttrycket är uttjatat. Tiden springer verkligen iväg. På natten mellan lördag och söndag är det exakt tre ÅR (!) sen jag sa till sambon, det blir bara ett barn. Haha Det höll jag inte kvar vid så värst länge.

    Kram

  5. Jo tiden går snabbt. Åh ni kommer att tycka att det är så skoj att han lär sig prata , krypa, gå, springa, cykla etc…. Vår är 7 nu och det var ett tag sedan man hade full koll på var han är hela tiden!
    Njut!!!!!

  6. Du har rätt i allt förutom att gamla tanterna luktar Nickel. (Alltså godiset som man bara åt på bio minns ni väl) och inte nötter.

  7. Tycker tiden försvinner fasligt fort även med en liten vovvebebbe…fasligt passande på den lille krabaten som är snabb snabb. fast Affe är duktig och hjälper till att hålla koll på August som fått smeknamnet Mini Houdini 🙂

    Han ser väldigt bestämd ut lille Leo, söt och bestämd, jajemensan.

    Kram Mrs G

  8. Indeeed! Den rusar, mena vadå att Alfons snart är 9 måndader? Det låter som ett skämt! Jag har ju inte ens skrivit min förlossningsberättelse än!

    Leo alltså, vilken grabb:)

  9. Såååå ooootroligt söt!!!! Så fint du skrev i ditt förra inlägg. Förstår verkligen varför folka måste vara så elaka ibland…. Skönt att du/vi slipper det här!!! Kram Lisa S i H-viken

    1. HOPPSAN!!! Skall SÅKLART stå att jag förstår INTE varför folka måste vara elaka!!!! Kram igen, Lisa

  10. Å vänta du bara! Ju större barn och ju fler barn desto fortare går det! Tiden har ett helt annat tempo när man fått barn och det är både fantastiskt och läskigt.
    Njut som en toka av den underbara bebistiden, passa på att nypa i kinder (men bara lite försiktigt ;)) och lukta, sniffa och snusa. För både kinder och bebislukt försvinner alltför fort. Mina stora barn har inga nypningsbara kinder längre… tur man har en 2-åring också, han är fortfarande alldeles mjuk och rund 🙂

  11. Åh, ja.. Två veckor… Herregud, snart börjar han 1:a klass. Känner igen det där, min 14 månaders (14 månader idag hurra!) känns som det var 1 dag sen han kom och på ett sätt som att han alltid varit här. 🙂

  12. Visst är det väl en underbar och fantastisk upplevelse är att gå i alla dessa månader med det lilla livet tryggt bevarat inne i sin mage.
    Sen anländer den lilla bebis och man blir så förälskad.
    Försöker njuta och ta vara på varje dag man har tillsammans MEN tiden springer ju verkligen iväg!
    Fick själv ett litet mysmonster i Juni i år, det kändes som igår men jösses vi är snart inne på 5:e månden…Buhuhu..
    Både jag och sambon säger högt och tydligt var tog tiden vägen i kör??
    Så jag känner precis igen mig hos dig och så sant tiden rusar verkligen iväg fortare när man har fått barn 🙂
    Men underbart är det ju och en sån liten sötnör ni har fått…”Silkesapa” urgulligt 🙂

    Ett stort GRATTIS till er!
    Och tack för en jätte mysig blogg som ger mig mycket skratt 🙂

    Kram
    -Erika

  13. Grattis på tvåveckorsdagen lille sötnos! När jag läser din förkossningsberättelse blir jag sugen på nr 2. Det var ju så jäkla häftigt med förlossningen!

  14. Och min lilla Emrik blir stor kille imorrn, ett helt år blir han! Var tog tiden vägen? Det är en himla häftig resa som går alldeles alldeles för fort. Får nästan lite tårar i ögonen när jag tänker tillbaka på den stora dagen då han kom, en helt vanlig tisdag för många, men den mest magiska dagen i hela mitt liv :). Ta vara på tiden och njuuuut!

  15. Visst är det konstigt det där med tiden? Du kommer att förundras hur fort den går nu när du fått barn. Å ju äldre de blir desto snabbare går tiden. Galet!

    Tur att man själv bara blir yngre och yngre…….

    KRAM

  16. Så söt han är!:)
    Det är verkligen så, att tiden går snabbare när man fått barn! Så passa på att njuta av din silkesapa, för du får inte samma tid om det blir fler barn.
    Kram

  17. Har jag missat något? Förlossningsberättelsens slut!
    Du är ju bara så go! Hade jag haft tid och varit lite yngre så hade jag åkt till Sthlm och tittat och röstat på dig så klart!
    Hälsa Mannen, Tant, Toka, Leo och DU – vilken rangordnign det blev – vi gör om det – Leo, Tant, Toka, Du och mannen!

    Bestämm själv – vad det än blir så är det bra 🙂

  18. Vakre lille♥
    Hvor heldige er vi ikke som kan nyte dagene hjemme med disse små miraklene:)
    At det går fort sa du??? Min er jo 12 uker nå, hvor ble ukene av liksom….?
    Og det går søren meg enda fortere med andremann, så det er bare å stoppe opp innimellom å bare nyte øyeblikket:)
    Gled deg til fortsettelsen, det blir bare bedre:)
    Uff, tøff og lang fødsel du hadde. Kjenner jeg er veldig takknemlig for min 2 timers, puh…!

    KLEM

  19. Filma! Mycket! Ofta!
    Inte bara ”speciella” tillfällen utan även en helt vanlig dag. Det är underbart att kolla på när tiden flyger iväg!

    Inte för att jag har några barn ännu men jag har alltid tänkt att när jag väl får barn så ska jag filma massvis!

    Plus att man själv tycker att det är kul att kolla på sig själv när man var liten. I alla fall jag 🙂 Och jag har bara ETT band på mig själv som liten. Så nu när tekniken kommit en sillion år framåt så är det mycket lättare att ”spara” minnen från ~ de små stunderna livet ~ .

    Kram

  20. Ja men så sant så sant, tiden bara flyger. Njut njut njut av att han är så där liten och pluttig. Saknar det där gulliga sättet Hedda drog upp benen mot magen när man lyfte upp henne, precis så där som små bebisar gör.
    Jag tycker han är lik sin far jag…

  21. Jag tycker han är lik sin pappa! Filosofen! I och för sig tycker jag att Leo är lite sötare 🙂 🙂 Jag klandrar inte Valient nu!

  22. Javisst är det klyschigt, men jag säger det hela tiden. För det är verkligen inte klokt vad tiden går. Min bebbeliten fyller 15 på söndag. Allvarligt talat – när blev han så stor? Kramar Kicki

  23. Det är faktiskt på barnen man ser att åren går. Det blir man varse när man fått barn 🙂

    Njut av bebislyckan, snart är han stor lilla Leo. Jag har plötsligt en 21 åring och en 16 åring och snart en 7 åring här hemma. Vart tog tiden vägen?

    Kram till dig Emma, och tack för trevlig läsning

  24. Tiden? Jaha, den som alldeles precis just försvann!?? Jo, jag tror jag skymtade den innan den tog vägen.

    Det är ju en så bedårande liten silkesapa du födde också! 🙂

  25. Men det är ju verkligen helt galet vad tiden rusar iväg, känns som att det bara var några dagar sedan och inte 2 veckor sedan. 🙂

  26. Vilken sötis! Och så fina bilder du tar. Ja, det är en speciell tid med bebistiden:) Allt annat försvinner liksom, blir mindre viktigt. Den känslan skulle vi ta med oss lite, även med större barn! Stanna upp och låt familjen vara i absoluta centrum – inte jobb, inte skola, inte övriga världen – bara FAMILJEN!
    Mys på och ha en härlig dag!
    Kram Suzann

  27. Åh vilken liten sötnos du har! Är ny läsare här och ville bara säga att din blogg är sååå mysig! Jag har en egen liten gos-apa härhemma, men han har precis fyllt ett…så jag håller verkligen med om att tiden går alldeles för fort. Alla säger: ”passa på att njuta” och jag har funderat så över det där. Hjälp njuter jag ordentligt hela tiden (oftast när jag står och byter dagens femte bajsblöja)? Ja, såklart jag gör, men livet med min lill-apis har ju också blivit vardag och dagarna flyter på och det kan man inte göra så mycket åt. Så länge man tar sig tid för bus och en massa gos varje dag och inte grottar ner sig i en massa ”måsten” så tror jag att man gör det bästa man kan för att njuta av tiden! Oj, det blev en lång kommentar! Ville mest bara säga hej och grattis och kanske även erkänna att jag blev lite sugen på en bebis till nu när jag såg din lille goding 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg