Att ha börjat få lite rutin.

Jomen visst. Man börjar ju få rutin på det här nu. Andra BVC-besöket utanför hemmet och vi lyckades minsann komma i tid (med några minuter till godo till och med) och vi lyckades med att komma ihåg att ta med oss blöjor samt ombyten. Rookies som vi är missade vi det förra gången när Leo tyckte att det var en kul idé att sprinklerkissa ner sig själv, mig, sina kläder och en hylla i björkfanér när han blev avklädd för vägning vilket resulterade i att han fick åka hem invirad i en Burberrysjal. Men det gick ju bra det med.

Idag ska vi försöka oss på det där med barnvagnspromenad, har hört att det ska vara bra grejer. Men först måste den här lilla silkesapan få mat och jag själv ska försöka få till en dusch.

Det är helt klart nya utmaningar man ställs inför som småbarnsförälder.

Ps! Nu är det påfyllt med babysaker inne hos Blackballoon!

26 kommentarer till “Att ha börjat få lite rutin.

  1. Vilken lyxbebbe! Invirad i Burberry minsann 🙂

    Hur gör man med dusch när bebben är sådär liten? Passar man på när han sover eller får han ligga på en handduk på golvet medans man duschar med duschdraperiet draget åt sidan? Eller hur gör man?

    /Nyfiken 22 åring 🙂

    1. Så gör man med ettan. Och springer ur duschen med tvål i ögonen vid minsta knyst för att trösta. Med tvåan stänger man duschdraperiet, njuter av duschen och avbryter inte om inte huset står i lågor… (-; Barn överlever att va ledsna den lilla stunden och mamman måste få en stund ibland med lite ro. ( Leo verkar ju dock va en väluppfostrad kille och sover kanske fint när mamma duschar)

  2. Den där duschen kan vara knepig att få till ibland…men jag satte mina barn i babysittern under tiden så fick de kolla på mamsen när jag duschade 🙂 Tycker att ni verkar klara det mest naturliga i livet alldeles galant! Ni är helt underbara på alla sätt och vis…och Leo..jo han är nog mest lik sin pappa just nu. Kraam

  3. Hej Emma!
    Du har ju ett fantastisk öga för inredning, och jag är i stort behov av ett tips!
    Jag har massor av foton som jag ÄLSKAR, men jag vet inte hur jag ska inreda med dem i mitt hem så att det blir fint! (och tack för all fotoinspiration jag får av dig) Har du några bra ideér och inspiration att dela med dig av? Eller kanske någon av alla härliga läsare här inne?

    Stor kram!!

    /Linnea

  4. Nu kastas jag tillbaka till minnen igen … dusch ja, hur i hela friden skulle man lösa det när man var själv med bebben???? Minns de första gångerna, slog säkert rekord i snabba duschar på den tiden:) Tangerade säkert min supersnabbe mans tid då. Annat är det nu, med tonårstjej i huset så stiger vattenförbrukningen och elen kopiöst! Men duscha i lugn och ro kan hela familjen:)
    Ha en bra dag!
    Kram Suzann

  5. Ja att duscha är ett helt fenomen för sig själv. När de är så där små kan man ju lägga de på soffan och veta att de inte kan ta sig någonstans. När mina barn blivit lite större och kunnat rulla runt så har de fått sitta i babysittern inne i badrummet. På så sätt kände de sig inte ensamma och jag fick duscha i lugn och ro, för det mesta.

    Vad skön du är Emma! Vira in i en filt och åka hem. Det är det många mammor som inte hade klarat av utan fått totalpanik. Bra gjort tycker jag. Det mesta funkar bara mamma och pappa är lugna.

    Ha det så härligt på promenaden!

  6. Det där med bajsande och kissande när blöjan åker av får man rutin på efter ett tag, även på att ta med ombyten utifallatt… 🙂 Man får nog räkna med några fontäner av varierande slag under den första tiden. Så även ombyte till sig själv kan vara bra att ta med vid extra festliga tillfällen 😉

  7. Guud sicken söt liten bäbis du har fått!!! Jättefin. Jag har fyra barn, största vägde 5,5 kg, o minsta 4,5. Hihi,,,

  8. Den dagen man fick stänga toalettdörren för att göra det dem flesta gör alldeles själva var efterlängtad. Man satt där i sin tysthet och mindes genast hur det var 😉

  9. Alltså det här med dusch och första barnet.. Ibland funkar det hur bra som helst, och andra dagar funkar det inte alls. Jag brukar lägga min Alfred i babysittern (när han sover) och ställa in honom i badrummet så att jag ser honom (som den förstagångsföräldern jag är vill jag gärna se att han mår bra).

  10. Åh vilka flashbacks man får nu!! Duschningen var ju ett helt företag i början men babysittern är guld i detta sammanhang!!
    När första promenaden väl är gjord ÄR det jätteskönt att bara precis stoppa ner bebiseb i vagnen och gå gå gå av sig alla kilo, jag lovar dig!!

    Kram!!

    På måndag börjar jag JOBBA!!!! gulp…

  11. Hej Emma!

    Jag hittade till din blogg först för några veckor sedan och nu har jag verkligen fastnat på riktigt! Jag fullkomligt älskar dina välskrivna inlägg, beskrivningar som gör att man riktigt får känslan av att ha varit med. Och inredningen sedan, jag tycker att ni har ett fantastiskt hus och du är duktig på att rädda gamla möbler 🙂

    Jag hoppas att du har plats för en bloggläsare till för jag kommer definitivt stanna här 🙂

    Stor kram Jess

  12. Ännu en läsare här som fastnat för din blogg! Man ser verkligen händelserna framför sig genom ditt sätt att skriva! Med en liten kille blir det många fontäner vill jag lova. Av någon anledning sker det oftast precis när blöjan åkt av….Duschen, ja, man var glad om det hanns med före lunch och då som övriga skriver oftast med bebben i babysittern. Märkligt bara att inte BVC kunde bistå med en liten blöja ?! Lycka till med allt, du verkar fixa det här galant!

  13. Åh- rutin- lääängtar! Vår lilleman föddes i fredags, jag har följt dig hela veckan(tom inne på förlossningsrummet i en lugn paus från iphonen-jag vet-sjukt) men inte kunnat kommentera. Just nu är hela dagarna och nätterna upp och ner och jag längtar tills dagen blir liiite mer strukturerad. fast herregud så ljuvligt det är med liten bebis äntligen!
    Kram!

  14. Fast det bara drygt ett år sedan minns jag inte hur jag gjorde med duschandet i början. Jag tror jag bara duschade när maken var hemma. Men sen fick jag tipset att ta med babysittern in i badrummet och det fungerade bra några månader. Nu får jag istället ta med mig henne in i duschen när jag ska duscha, det är det lugnaste 🙂 Om hon inte sover för då kan jag ju ta med babyvakten in till badrummet och duscha i lugn och ro.

    Det där med barnvagnspromenad minns jag var ett stort projekt i början. Dels var jag så svag så jag själv orkade bara gå vår gata upp och ned igen, det var allt. Och det räckte nog för Lilly också för hon gallskrek. Jag var svag och supernervös varje gång för att hon skulle börja skrika igen… Så för varje dag ökade jag promenade med kanske 5 minuter. Efter tre fyra veckor ungefär började hon vänja sig vid vagnen. Sen fullkomligt älskade hon den. Så mycket ett tag att det var enda sättet jag fick henne att sova på dagtid. Det betydde ungefär 3 timmar promenad om dagen för mig. Då kunde jag äta vad som helst 😉
    Det kommer hela tiden nya utmaningar, för vem kan kunna det där med att vara förälder från början. Och man känner ju inte sitt barn direkt, det tar ju ett tag att förstå vad dom gillar. Men med tiden lär man sig vad som fungerar bäst för en själv och då växer man och vågar mer och mer.

    Ha en härlig promenad!
    Kram Linda

  15. Babysittern i badrummet har flera skrivit redan här – det använde jag mig också av. Och passade på att duscha när jag fick besök av lillasyster. Då fick hon underhålla bebisen och jag fick ostörd dusch – lyx!

    Det är nya utmaningar hela tiden 🙂

  16. Så mysigt att läsa om den första tiden med det första barnet 🙂 Blir nästan lite avundsjuk, jag inser ju att det är kanske inte så lik min tid kommer att bli när jag kommer hem från BB den här gången, med tanke på att jag redan har två makarontörstiga orangutanger här hemma…
    Men jag ska banne mig klara att komma för sent, sprinkelkissa på en bokhylla och mysa jag också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg