Att inreda med ramar.

Linnea skrev en kommentar och undrade om jag hade några tips på hur man kan få upp sina fotografier på väggen så att det blir en del av inredningen, och själv är jag ju heltorsk på att använda fotografier hemma på väggarna. Såhär har jag gjort – samlat på mig mängder av udda ramar från inredningsbutiker, ebay och loppisar och sen smällt ihop dom här och där i hemmet. En del har jag gjort till en större tavla i sig själv, som den nedre bilden, andra får stå själv och några får hänga i linje trots att storleken inte alls är den samma.

För mig är fotografier på väggarna en stor del i att berätta vilka vi är, vi som bor här, och ett sätt att säga välkommen till de som hälsar på. Och då får det gärna vara lite udda och lite snett och vint – för det är ju så vi är.

I den här familjen, iallafall.

29 kommentarer till “Att inreda med ramar.

  1. Fint! Ska själv försöka göra vårt opersonliga hem lite mer personlig genom att få upp lite bilder på väggarna 🙂 Skulle någon okänd komma in här skulle dom få gissa sig till vilka som bor här. Tycker att det är charmigt att ha lite olika ramar och storlekar. Kram!

  2. hej, vad fint och grattis till söta leo. var kommer de fina ruffiga ramarna ifrån, de som har lite drivvedskänsla.?

    1. De ruffiga ramarna hittade jag på ebay hos nån snubbe från USA 🙂 Om du söker driftwood frames så tror jag att du kan hitta en del.

  3. Hej!

    Tar en liten paus i all flyttröra och kikar in för att säga hej. Hoppas ni har det bra, hela fina familjen. Underbart inspirerande bilder, jag som snart har en hel del väggar att sätta upp bilder på tar tacksamt emot tips på fotoväggar. 🙂

    Sköt om er!
    Kram

  4. Så fint! Kul att ramarna är olika men passar ändå så bra ihop. Jag tycker det är så svårt med att sätta tavlor på trappuppgången, har du där nån idé?

  5. Underbart!! Älskar också ramar och att blanda färgskalor och gamla och nya ramar!! Tids nog finns det nog bilder på Leo precis överallt ;0)

  6. Vad fint, tycker det är svårt att få en fin fotovägg som smälter in i resten av väggen/rummet.
    När jag försöker ser det mest rörigt ut.
    Finns det några bra knep att använda sig av??

    1. Jag brukar försöka ha en struktur, till exempel att den översta linjen på fotokollaget med ramarna ska vara rak eller att hela fotoväggen ska vara fyrkantig. Sen klipper jag ut papper i samma storlek som ramarna och arrangerar dom på väggen med häftmassa tills jag är nöjd 🙂 på så sätt slipper man tokspika och kan börja sätta spikar när man vet hur man vill ha det.

  7. Vi har en vägg (i trappan/vid trappan/längs trappan ja vad man nu säger) som jag ska fylla med foto. När jag hittar ett foto som ska upp så ska jag bara spika upp den på måfå. Tanken är att väggen ska vara fylld med foto i en salig röra, precis som ett liv med småbarn är. Likadana ramar hade jag tänkt för att det inte ska se allt för rörigt. Tror det kam bli kanonbra. Jag är lite allergisk mot när tavlor, foto radas upp på en linje för det har mina föräldrar dille på.

  8. Helt underbart! Älskar foton själv och det är så vansinnigt härligt att omge sig av em, både hos sig själv och beundra andras. Och vilka fantastiska ramar du har fått tag på!! Får man fråga vad du har hittat dem?

  9. Jätte fina ramar. Håller också på att samla ihop lite ramar här och där. Blir så himla fint.
    Grattis till ditt lilla underverk förresten han är ju alldeles underbar. Skönt att allt gick väl.
    Kram Bodil.

  10. Fint! Jag hade gärna haft personliga foton överallt, älskar foton! Men sambon tycker att det är just det, personligt.. Så ännu har jag endast ett foto på oss på sängbordet, men tänkte köpa lite tavellister och sätta upp så blir det inte lika permanent, då kan vi ju flytta runt och känna på de lite 🙂

  11. Skitsnyggt! Verkligen unik look och vadigt personligt! Kan du inte visa fler bilder fran ert brollop? Jag alskar brollopsbilder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg