Att vara ensam-mamma.

Jaha. Idag har alltså mannen börjat jobba och jag ska rodda silkesapan helt själv. Det känns förvånansvärt bra faktiskt; är inte alls sådär nervös som jag hade föreställt mig att jag skulle vara. Det kommer nog att gå fint det här.

Däremot är jag uppe snortidigt (vilket inte alls beror på Leo, han och flickorna vägrar gå upp innan klockan nio) eftersom det kommer en firma klockan åtta och sätter in en oförskämt dyr värmepump (hur tråkigt är det inte att lägga pengar på en värmepump?! Värmepumpar och restskatt = fi fan) på ovanvåningen för att hålla mina tuttar varma i vinter. Nåja, inte bara tuttarna, Leo också. Vi bor ju i ett hus från 1800-talet och hittills har ingen av de tidigare ägarna tyckt att det vore en bra idé att sätta någon form av värme där uppe, så förra året var det skrattretande kallt i sovrummet. Jag är absolut för att energisnåla, men gränsen går nånstans när man ligger fullt påklädda under täcket och det kommer rök ur munnen när man andas. Inomhus.

Så nu sitter jag här och bäljar Weledas amningsté (hett tips för er som nyligen börjat amma – smakar skräp men jisses vad det ökar mjölkproduktionen) och funderar på vad man har på sig när det kommer värmepumpsmänniskor och ska borra i väggarna. Jag vet inte riktigt om man är lika ursäktad som nyförlöst som man var som preggo, så jag är aningen tveksam till de orangebrokiga långkalsongerna. Å andra sidan ser jag ju fortfarande hyfsat gravid ut, så jag kanske kommer undan med dom. Ändå.

Nähäpp, om man kanske skulle passa på och städa lite kanske. Det hör ju inte till vanligheterna nu för tiden.

(Alltså, det här med att nyss ha fått barn är ju världens bästa ursäkt till det mesta).

Rekommenderade inlägg

31 kommentarer till “Att vara ensam-mamma.

 1. Det låter klokt med en värmepump – men trista pengar att lägga ut. Mycket roligare med flärdfulla ting tycker jag, än värmepumpar, fläktremmar och dylikt. 🙂

  Ha en bra dag med son, thé och städande. 🙂

 2. Skönt med värme men trista pengar! Hoppas att ni får det varmt och gott nu och slipper ligga i igloo!
  Må bäst, det här klarar du och Leo fint!

 3. Åh första dagen! Spännande! Men som sagt, såklart det kommer gå bra. Det är givet!
  orangebrokiga långkallingar lät inte helt fel;)

  Lycka till idag och baske mig vad skönt det kommer att vara sen med värmepump!

 4. Åh sådant där är så trista pengar men nödvändigt. Sådant som inte syns riktigt men måste finnas – här i Gbg är det stödmurar som drar mkt pengar på tomterna. I vårt fall var det i somras markiser. Sägs att vargavintrar kommer om tre. Om det stämmer så har vi ännu en framför oss. Då är det väl investerade pengar. Och jag avskyr verkligen att frysa. Kamin – absolut. Och duntofflor.

  Amningste låter bra. Jag drack litervis med svagdricka + något avkok på fänkål & anis, dock utan resultat så det här är nog bättre.

 5. Hej! Hoppas ni har en mysig dag tillsammans. Jag kommer ihåg första natten jag skulle vara ensam med Freja (hade mina systrar/mamma/väninna övernatten första veckan) jag grät på kvällen bara för att Freja grät 1 1/2 minut. Man är nog lite extra känslig då man just fött barn. 🙂 Så om du gråter för ingenting idag och känner dig ensammast i hela världen så är det helt okej. Ha en fin dag!

 6. 😀 Som nyförlöst kommer du undan med nästan vad som helst! 😉 Inga problem….

  När min käre make skulle jobba för första gången efter att sonen föddes, var det en tur till Bergen som stod på programmet… Och så snöade han dessutom fast på Hardangervidda på vägen hem! Herregud, vad jag kände mig liten och ynklig! När frånvaron utökades med 3 dagar… :S MEN, jag fixade det!!! 😀

  Trevlig fredag! Kram Carin

 7. Men du, vilken vacker kopp! Var kommer den ifrån?

  Se det såhär, du ger kääärarna något att prata om på lunchrasten, dvs förgyller deras dag med din casual outfit 😉

  Kramen!

 8. DU är totalt ursäktad..värre för en annan de dagar man är ledig ..och fortfarande springer omkring i tischan som Gud glömde i en storlek som mest liknar ett Cirkustält….Och tror att man är lite lagom chick:)
  Du klarar dig galant med finaste lilla silkesapan, ~jo jo:)
  Kram …♥

 9. Jaa du, min gräns går också där när rök kommer ur munnen…INOMHUS!!!
  Nu tycker jag det är skönt när det är svalt, det får inte bli för varmt då blir man ju så slö.

 10. Det kommer gå utmärkt!! Själv sitter jag och väntar på att gå på kvällsjour. Funderar på var exakt man köper dom där limhamnsbomberna?? Tror det skulle behövas en imorgon när maken jourar och jag ska underhålla barnen!

  Kramar

 11. Städa var det ja… Det är därför jag sitter här å hänger, scrollar lite smattande och hoppas att ingen kommer på mig…

  Du, det kommer att gå alldeles strålande för dig och silkesapan idag, det är jag säker på! Med eller utan randiga kallingar 🙂

  Ha en fin helg!

 12. Hej,
  Hittade till din blogg för ett litet tag sedan. Har inte gjort avtryck i form av kommentarer än, men bröt ”oskulden” igår i julpyntstävlingen. Kunde liksom inte låta bli. Och när jag ändå håller på så….
  Vill bara säga att du har en jättefin och mysig blogg. Väldigt behagligt att läsa den – ja hela helhetsintrycket gör att jag kommer tillbaka hit varje dag. Läste någonstans att du inte är fotograf, men du tar väldigt fina bilder tycker jag. Hur har du blivit så duktig!
  Ha en bra dag med din lilla prins.
  Kram från Jannike

 13. Du är helt klart ursäktad, både vad det gäller långkalsonger och städning. När man sen inte kan skylla på att man är nyförlöst kan man alltid skylla på sömnbrist, bebisgråt, småbarn, trotsåldrar, skolbarn…. ja du fattar 😉

  Ha en fin dag tillsammans med värmepumpsinstallatörer, hundtanter och liten Leo 🙂

 14. Men det er klart du og Leo klarer dere fint, også uten pappan;)
  Litt rart den første tiden, men sånn er det jo med alt for første gang:)
  Hmmm, der minte du meg på at at jeg skal sikre meg noen pakker ammete. (min venninne jobber faktisk i firmaet som fører weleda her i Norge, og hun har for lengst overbevist meg om deres produkter til både mor og barn er suverene)
  Varmepumpe? Kanskje ikke så vakker, men GUUUD så deilig å våkne til et varmt og lunt hus, gled deg;)

  Fin helg,
  KLEM

 15. Huah vad kallt det låter som ni hade det!! Tråkig investering men låter som en inte allt för tokig idé. Man vill ju inte att silkesapan ska frysa eller att du ska få mjölkstockning.

  Ha en toppendag och gå du runt i de orangebrokiga långkalongerna några veckor till.. Än så länge kan du ju skylla på att du är nybliven mamma 😀

 16. Min gräns hade vart nådd för länge sen, är så frusen av mig att jag kan sova med dubbla duntäcken mitt i sommaren.
  Vad spännande med ett ammnings te. Hade jag vetat att det fanns hade jag prövat det själv för 4 månader sen. Ha en fortsatt skön dag med nya rutiner och allt. Det kommer gå kalas bra!

 17. Genast gravidkortet är färdiganvänt kan du lätt ta till amningshormonskortet! Absolut JA till kallingarna! 🙂 Ha en underbart fin fredag du! Kram

 18. amningste?? visste inte ens att det fanns..på min tid drack jag massa med svagdricka(tyckte det var skitgott haha)..för att öka mjökproduktionen..det var ju trots allt 9 år sen jag födde sist..men den ska jag definitivt köpa….wieeee..kramar och älskar att läsa din blogg..den är super spännande och rolig 😉 en liten ljuspunkt i min hel¤¤#¤¤# jobbiga graviditet…claudia

 19. Hej! Så kul med en välbesökt sida ! Vad roligt det måste vara att läsa alla kommentarer! Grattis till bebis!
  Ett tips jag fick på bb var att Stina julmust för att öka mjölkproduktionen! Funkar bra! Jag drack litervis…
  Mvh Ulrica

 20. Att skita ut en melon på tvären…..så känns det att föda barn..efteråt undrar man vem som lämnat ladugårdsdörren öppen….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *