Att starta en vecka.

Sådärja, då var det måndag igen och dags för den första hela veckan som ensam-mamma. Det har börjat bra som det alltid gör med den här lille killen; han har sovit sen åtta igår och har nyss vaknat på strålande humör och vill ha frukost (men om frukosten skulle dröja en sekund för länge finns det inget strålande med det här humöret kan jag säga – han har ärvt sin mammas totala frånvaro av tålamod).

Nu är biljetterna fixade inför resan till Stockholm och Mamagalan, klänningen är beställd (ni får se den när den kommer – är dock väldigt tveksam till att den kommer att passa, det händer så himla mycket med kroppen på bara en vecka nu) och nu är det bara hotellet kvar som ska fixas. Det ska bli vansinnigt mysigt att åka upp hela familjen för en helg. Har jag tur är min bror hemma och kan ta emot besök – har inte sett honom sen i somras och är såklart vansinnigt sugen på att visa upp min flådiga silkesapa.

Men det är ju någon vecka kvar. Så idag ska jag koncentrera mig på att få till en disig höstpromenad med flickorna och Leo, försöka banka igång värmepumpen på nedervåningen som passande nog la av när vi installerande en där uppe (Murphys lag) och kanske till och med få till några maskiner tvätt.

Där emellan blir det mest ammande och veeeem-är-mammas-lilla-beeeebis-jollrande och en dvdbox eller två. Älskar’t.

Rekommenderade inlägg

33 kommentarer till “Att starta en vecka.

 1. Oj så underbart det låter! Ha en riktigt fin måndag och njut av varje sekund! Du förresten, var på nöjesnytt hittar man dina texter? Kram

 2. Låter toppen det där. 😀
  Jag avnjuter min absolut sista dag som föräldraledig jag!
  I morron drar det i gång med jobb igen… 😛

 3. Låter som en härlig start på dagen, och jag känner igen det där med viktiga sekundrar när det gäller maten 😉

  Jag önskar att jag också kunde ta en prommis i det fina höstvädret, tyvärr tillåter inte fogarna sånt alls längre. Men nu är det nedräkning 😉 12 dagar kvar (+/- några hit eller dit…)

 4. Hihi, låter som ett strålande underverk. Mysigt med höstpromenad, här i norr har vi fantastisk väder med sol och varma grader! Nästan lite för varmt kanske, då vi ifjol hade snö vi den här tiden. Mens å länge det är sol är jag nöjd, och sen får nog snön ta och komma.
  Ha en fin måndag, ni allehopa 🙂

 5. Det kommer gå så bra så Emma. Låter som silkesapan är en go’ lite filur som mår väl av bebislatheten. Gött!
  Mamagalan, det är stort tycker jag. Häftigt!

  Ha en förträfflig måndag.
  Kram

 6. Heeej fina Emma!!

  Måste bara säga igen att silkesapan är ju bara för söööt!!! Förstår att du är stoltaste mamman nu 😀

  Ha en härlig måndag!

  Stor Kram Linda

 7. Njut av din dag med din lilla silkesapa. Finns det något härligare än att få dagen att gå, utan att man egentligen gör något.. bara är. Och ändå gör man ju så mycket, man får det lilla livet att leva, och överleva. Magiskt!

 8. Mysigt det låter 🙂

  Vet du om Mamagalan kommer att sändas någonstans?
  Skulle va så roligt att få se, och jag tror du vinner..faktiskt.

  Kram Åsa

 9. En perfekt början på vad som ser ut till att vara en Lovely måndag:)
  Sötaste silkesapan blir en berest liten globetrotter som grattar mamma efter vinsten på The Gala:)…kram fin!

 10. Tänkte passa på att rekomendera lite nya dvd boxar (du lär ju ha sett klart dina snart)
  ROME – så gudomligt bra, den har verkligen allt. intriger, kärlek, krig, drama drama drama mm
  Band of brothers
  The pacific – som en fortsättning på band of brothers men i en annan del av världen.
  Eureka – lättsam och rolig att se
  Warehouse 13 – påminner om eureka (har även vissa karaktärer som är med)
  Heroes – helt okej innan den spårar ur i sista säsongen

  Hoppas du fick några bra tips (och ja jag förespråkar mest rome, vi sträcksåg den här hemma när jag var mammaledig sist. Vi kunde inte sluta titta)

 11. Hej där Emma!
  Här är det första dagen ensam med lilleman. Lite skrämmande är det allt att man ska klara det själv. Just nu sover han så sött i sin babysitter men snart är det dax för mat.

  Hade vi bott närmare varandra kunde vi haft lite mammafika:)
  Ha en fin dag.
  Kram Kristina

 12. Emma, vilken dag! Minns det där totala jag-gör-vad-jag-vill-och-vad-bebisen-vill-känslan när man var mammaledig! Ta dagen som den kommer.

  Den där vovsingen är bara FÖR söt!! Jag funderar fortfarande på att skaffa mig en. Dottern som följer din blogg sa till mig i går…”Det är inte så mycket hundbilder längre” Jag sa till henne att hon förstår när hon själv fått en litet skatt att pyssla om!!

  Ha en finfin dag!

  Kram Anna

 13. Hallå där!
  Nu är jag här igen och snokar 😉
  Måste bara fråga om denna mamma-gala, eftersom jag inte befinner mig på hemmaplan och blir informerad. Hur kommer det sig att du åker när alla precis blivit upp och ner? Är du nominerad till nått pris eller något annat spännande?

  Läste senaste delen av f.berättelsen, och det var precis så för mig också. När Irma gled ut så blev det så skönt att jag helt glömde bort bebisen och att fråga vad det blev. Barnmorskan som skötte om mig var det som till slut frågade dem som försökte gnugga liv i henne, men vad blev det nu då?

  Hälsningar
  Yohanna, som är VÄLDIGT avis på att du ska få åka på galej 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.