Att ha en liten tanke.

Nu är jag tillbaka efter dagens bloggfika, och det var hur trevligt som helst. Med fanns Lingon, Josanne, Dr Molly, Christina, tre ickebloggande skönheter och så jag (och silkesapan som låg som en pösmunk i knäet på mig och sov sig igenom festligheterna).

Dock har jag inga härliga bilder att bjuda på eftersom det var på tok för mörkt där inne och jag hade fel objektiv, så alla bilder ser ut typ såhär:

Men iallafall. Hur mysigt som helst.

Nu till min tanke. Min pappa (som är mitt största, mest hängivna fan) läser såklart min blogg och allting omkring den, och han ringde mig häromdagen och berättade att det bästa det absolut bästa han tyckte med bloggen var det faktum att den nästan blivit ett forum. För kvinnor. Ett öppet och varmt forum där kommentarerna i sig liksom lever ett eget liv och där alla (med väldigt få undantag) är hövliga och fina mot varann och där tonen är precis så som jag vill att den ska vara – med hjärta.

Och det har han ju faktiskt rätt i.

Och det gör mig stolt, så jäkla stolt. Men det gav mig också en ide´-

jag får ju ganska ofta mail och kommentarer där ni ber om råd i olika frågor och jag försöker att svara så gott jag kan. Men vad sägs om att vi kanske skulle kunna hjälpas åt? Jag menar; om ni har något på hjärtat – en situation ni kanske inte kan handskas med, en människa i ert liv ni inte kan hantera, en utmaning framför er ni inte riktigt vet hur ni ska ta er an – så kunde ni maila mig. Och så kan jag lägga in er fråga i ett inlägg en, två gånger i veckan. Anonymt såklart. Och så kan jag svara det jag tycker och ge råd så gott jag kan, men också ge möjligheten till alla er starka, kloka kvinnor där ute som faktiskt läser här inne och som har vettiga åsikter och hjärtat på rätta stället att komma med era råd och tips och stöttningar.

På så sätt skulle vi kunna hjälpa varann, fungera som vänner som bara råkar bo för långt bort för att kunna sätta oss ner med en kopp kaffe och ta det mellan fyra ögon.

Hade inte det varit förbaskat fint?

69 kommentarer till “Att ha en liten tanke.

  1. Helt otroligt! Ja, ja, ja…. vilken bra idé. Jag kan bara inte låta bli att fundera lite på varför blogghatet inte hittat hit. I alla bloggar där hatet frodas och kränkningarna avlöser varandra talar man om avundsjuka som roten till det onda och det är nog i många fall sant. Men du har ju (i mina ögon) ett perfekt liv. Vackert hem, söt silkesapa, perfekt man, pengar att shoppa för, ett otroligt vackert utseende osv… Jag vill inte att ”the haters” hittar hit med har vi någon teori om varför de inte gjort det?

    1. Jag vet ärligt talat inte. Jag känner mig bara jäkligt lyckligt lottad som har sluppit det där. De få försöken till att provocera som har gjorts har liksom kvävts i sin egen linda eftersom ingen av er andra som kommenterar har nappat. Så jag tror att det är mycket er förtjänst.

  2. Din pappa har så rätt och ja, det hade varit förbaskat fint. För det är inte alltid man själv omges av så många bollplank i livets alla frågor. Och som sagt, här inne finns många kloka kvinnor – och vad vet jag, en och annan man. Det här skulle kunna bli kanon.

  3. Heja pappsen bra idé där.

    Jag tänker lite om det som Maria skriver om, hur det kommer sig att ingen av blogghatarna har hittat hit. Men jag tror helt enkelt på att det beror på hur Emma skriver. Hon skriver med en sådan självironi att det är omöjligt att ens göra något annat än skratta åt det. Visst hon shoppar, ibland dyrt ibland billigt. Men hon skryter inte om det. Jag tror att tack var humorn i bloggen finns det inga sådana människor här. De har inget här att hämta liksom.

    Kram på dig och pappsen för bra idéer.

    1. Det är en väldigt klok tanke. Jag tror även på Emmas aspekt att ”det finns inget att hämta” för de som gjort det till en livsstil att trycka ner andra. Hur som helst så är det otroligt häftigt och faktiskt en riktig milstolpe för feminism. Här finns kvinnor ur allehanda samhällsgrupper som trivs och höjer varandra. Hatten av!

  4. Jag tycker att det låter som en lysande idé. MEN…det är viktigt, tror jag, att bara sådana frågor läggs ut på bloggen där mailaren har uttryckt att det är okej. Jag menar att vi som redan är läsare är ju med på tåget. Men det strömmar naturligtvis till nya läsare och det är nog viktigt att det finns en tydlighet så att ingen känner sig utlämnad om de inte har förstått att frågan kan hamna på bloggen (även om det är anonymt). Om du fattar vad jag menar…? Men idén som sådan gillar jag skarpt! Kramar Kicki 🙂

    1. Ja men herregud, absolut!!!! Inget ska ut som inte godkänts först. Usch, skulle aldrig hänga ut någon så.

    2. Bra tanke Kicki, dumt att något bra och hjälpsamt skulle slå åt fel håll att någon känner sig uthängd.

      Jag gör tummen upp för idén Emma! 🙂

  5. Strålande, inte för att jag har mailat men man vet aldrig vad som händer. Otroligt fin din pappa som ser så mycket mer än bara en blogg med några rader i.

  6. Vilken toppen ide!! Tycker att det låter som en superklok ide!! Kloka, snälla du!!! Kram Lisa s i H-viken

  7. Se det är det jag alltid har sagt, pappor är kloka iaf efter en viss ålder. Haha

    Lysande, Sickan! Jag hänger på, forumfrälst som jag är.

  8. Jättebra idé och fin pappa du har. Mer vänlighet till folket. Och fika…:-D

    Kram och tänk att jag har sett silkeapan live idag? hihi. Han kom ju ut till sist.

  9. Vilken fantastisk idé! Skönt med anonymitet ibland vid svåra frågor, svaren blir mer objektiva, utan inblandning av förutfattade meningar. Här kan man dessutom få svar från massor av kloka kvinnor!!

  10. Mycket bra idé Emma! Gillart! Håller med Dr Molly om det där med motsats till näthatet. Tror man kan stötta varandra mycket.

    Mysigt att träffa dig och silkesapan idag!

    kram victoria

  11. Fantastiskt bra ide! Att kunna utveckla ”cybergemenskapen ett steg längre. Tack Emma för att du låter både vänlighet o att få oss andra känna gemenskap på din blogg. Kram

  12. FY FARAO VA FINT! (stora bokstäver för att jag skriker, virtuellt)

    jag tycker det är det som är det fina med bloggvärlden, att den rymmer så otroligt många starka brudar som (sjukt nog) inte alltid rymt i den vanliga världen. Här behövs inga vassa armbågar.

    Jag tycker du ska döpa frågestunden till bullen (du vet det där ungdomsprogrammet som gick?).

    hipp hurra vad glad jag blev, älska girlpower (men hatar ordet girlpower)

  13. Hej Emma! Jag har ett fantastiskt minne av din pappa från Bovallstrand sommaren -86. Jag fick följa med din syster på semester en vecka till er farmors sommarhus. Denna vecka blev den vecka som jag fick min allra första mens. Jag och din syster var lite bekymrade över hur vi skulle förtälja detta. Vi tyckte att det var lite halvpinsamt. Men efter modigt övervägande berättade vi för er goa Pappa. Jag ska aldrig glömma vad han gjorde… Jag och din syster fick varsitt pytteglas med Kir. Därefter höll er pappa ett härligt tal till mig och vi firade att jag blivit kvinna! Vilken annan pappa hade gjort detta! Kram från Cia.

  14. Varför ringde du inte mig ? 🙂 Bor ju för sjutton i Malmö 🙂 Jag vill också va me…..
    Kram en än-så-länge-icke-bloggande-läsare
    /Jessica

  15. Vilken fantastisk pappa du har, en som verkligen bryr sig och ser dig som den fantastiska person du själv är.. Äpplet faller inte långt från trädet 😉
    Bra idé också, låt oss hjälpa varandra!

  16. du är så bra! och alla dessa kommentarer och stöttande! heja, heja ni är alla så bra! (med fin ”ledning/attitydspridare” från dig emma, tror jag) keep it up!

  17. Wow det låter som en toppenidé – jag älskar iofs allt du skriver så det är klart att det blir samma med detta 🙂
    Jag har dig som förebild på så många plan – du känns som en person alla borde ha i sin vänskapskrets. Stora kramar och hoppas du har en fin söndag!

  18. Vilken klok pappa du har och vad gullig du är som vill ta dig tiden att fixa detta! Är övertygad om att det kommer att bli ett öppet, varmt och bra ”forum”
    Kram

  19. Jag gillar´t starkt…såg att första inlägget kom nyss…det ska jag sätta mig och svara på såfort det blir lite lugnt omkring mig!!

    //Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg