Att stänga anmälningarna.

Nu är ni så många på reservlistan att jag måste stänga även den. Allt beror nu på hur stor lokal jag kan skaka fram imorgon och jag ska göra mitt bästa att få tag på en riktigt svulstig sådan som slukar så många som möjligt. Lovar.

Till en helt annan sak; hur märklig färg får man inte när man är gravid? Det är först nu jag börjar se ut som mig själv igen; två månader efter förlossningen. Var det samma för er? Jag blev liksom solbränd när jag var preggo, pigmentet mörknade nåt sjukt. På slutet såg jag inte klok ut, jag vaggade omkring i förlossningsrummet med en kräkpåse i handen och sjukhusrocken vidöppen och var solbränd som nån slags yngre version av Teneriffakärring. Det enda som fattades var en pina colada och några nittonåriga handdukspojkar som jag kunde väsa obsceniteter till. Nu sitter pigmenteringen bara kvar i armhålorna och i naveln vilket gör att jag ser sjukt luden ut, men det är okej. Det är sånt man får ta, antar jag.

Ja. Märkligt ämne, kanske. Men ändå.

Teneriffakärringar och pigmentering.

Sånt funderar jag över, ja.

44 kommentarer till “Att stänga anmälningarna.

  1. Emma, du var vrålsnygg (och solbränd!!!) genom hela graviditeten, trots ”Tommy Körberg stuket”… Själv var jag antingen likblek eller möjligtvis grön av illamående och sedermera svår havandeskapsförgiftning… Men nu i efterhand, så är jag lika glad för det ;-)!

  2. Mest kännetecknande för en sådan kärring som du omnämner är väl förutom solbrännan eller snarare som ett led i samma spår…de många rynkorna. Fick du dem också :)?
    Jag har ingen erfarenhet av det ju eftersom jag inte varit gravid och aldrig kommer att bli det heller så jag får sväva i ovisshet.
    Helt enkelt.
    Vad jag dock är tvärsäker på är att jag är blek som satan just nu så lite solbränna hade suttit som en smäck.

    Ha en trevlig kväll.

    Mrs G

  3. Åhh jag missade allt;( typiskt… nåväl vad är väl en bal på slottet.
    Jag tycker inte att några ämnen är för konstiga, har själv aldrig varit gravid så jag vet ju inte- men snygg var du ialla fall;) Kram Johanna

  4. Känner igen det där med pigmentet! Men tyvärr bleknar man sen…

    Min sambo är något nervös över det där med att det nästan bara är kvinnor. Kanske bara han och Björn som är män typ..Men jag sa, att isåfall får han komma ut som Tabitha eller nått, så kan han också makeuppa sig hos Claudia;)
    Så. Hur är det. Blir han enda mannen?

    Susanne

  5. Vaknade med upp ur sjukkoman och upptäckte att jag missat allt *wtf* ja ja säger som ovan – vad är väl en bal på slottet, ni kommer säkert ha det urtrevlig!!!;)

    Instämmer med preggofärgen, jag var med sjukt brun båda gångerna, kanske skulle slå till på en liten graviditet såhär i blekaste vinterland:))

    Kram på dig vackra Emma!

  6. Men shit vilken grej du kokat ihop! Det verkar ju verkligen hur kul som helst. Såg det alldeles för sent dock, nu när biljetterna är slut ;( skulle dessutom till fjällen den veckan. MEn hoppas hoppas hoppas att det blir fler tillfällen 🙂 och jag önskar att ni får en riktigt trevlig kväll 🙂
    Kram
    Helena

  7. Håhå. Det skall mer till än en graviditet för att jag skall få fart på pigmentet. Jag var lika vackert gråvit som vanligt.
    Jag hade heller inga 19åriga handdukspojkar i förlossningsrummet. Synd? Men hade där funnits några så hade jag självklart väst oanständigheter. För en kärring är jag trots allt.

  8. Ohh, iiih Emma jag är så glad att jag lyckades norpa åt mig en biljett till ditt fina event, hotell o tåg är nu bokat med. ooh det kommer bli årets händelse. Du är så jedrans cool. Bara så du vet! Kram på dig.

  9. På tal om pigmentöverflöd i naveln… Jag upptäckte nåt mindre trevligt ett tag efter det att min dotter fötts, jag var nämligen kolsvart i naveln, fräscht. Jag googlade lite och läste mig till att det svarta är DÖD hud som dragit ihop sig i naveln och blir svart. Behöver jag säga att jag skrubbade mig rejält efteråt? Blä.

      1. Japp så är det på mig oxå 😀

        Mia

        Ps, fasen vad kul det hade varit att komma ner på ditt ”bloggparty” men ibland får man bara släppa och hoppas att ett nytt tillfälle kommer…

  10. Coolt Emma! Vilken grej! Sälja slut på alla biljetter i ett nafs. Antar att du sitter därhemma med skräckblandad förtjusning nu 🙂

    Jag missade hela balunsen pga en larmincident på kontoret när jag satt och jobbade. Får hoppas på en till fika snart istället 🙂
    Ha en skön söndagkväll!

    kram Victoria

  11. Hehe lustigt, funderade just över samma sak idag, tre månader efter min förlossning. NU har mina fräknar börjat blekna. Jag har alltid haft lite fräknar men under graviditeten blev det VÄLDIGT många fler och VÄLDIGT mycket starkare. Och jag var kolsvart i somras trots att jag undvek solen allt vad jag kunde. Det händer grejor i vår fantastiska kropp helt enkelt :)!

  12. Wow vilken succé! Det låter ju helt fantastiskt roligt. Jag kommer att gå på genrepet av Melodifestivalen den dagen – efterlängtat av min lilla trollunge. Jag kommer att följa er via nätet och glädjas med er.

  13. Min käre make är väl så där nöjd med min önskelista till ”tomten” i år;

    ” – En Iphone. Sen när är du intresserad av en Iphone!!??!!”
    ” – Amen det förstår du väl. Jag måste ju ha en Iphone nu när jag ska iväg på blogg-eventet juuuuuuuuuu….. (vaddå….måste du ju fatta…liksom….juuuu….)”
    ” – Vet du vad en sådan kostar………!!!?!”
    ” – Men din kärlek till mig kan ju inte mätas i pengar….. VISST!!!”

    Visst. Så. Iphone av tomten. Tack 🙂

    // Inredningsfrun som ju måste kunna fota och blogga från eventet. Ju.

    1. *s* Jag har redan en ajFån så jag fick Emmas event i julklapp av sambon istället. 🙂
      Men jag krävde en julklapp på julafton också, kan ju inte sitta klapplös.

  14. Wow, vad roligt att du fick sån bra respons på biljettsläppet! Ni kommer få det fantastiskt roligt!
    Vad som händer med kroppen under en graviditet är väldigt intressant. Det tog ca 9 månader efter förlossningen innan jag kände mig som vanligt. Min hud var spräcklig som ormskinn och jag hade lite olika färger på huden överallt. Det blev INTE bättre med brun-utan-sol på det 🙂 Det händer helt enkelt mycket märkliga grejer under dessa månader 🙂

  15. Det sägs väl blekna efter ett tag .. Lets hope 😉 Själv fick jag aldrig några pigmentförändringar. MEN döm om min *förvåning* ja närmast hysteri när jag en morgon upptäckte att jag hade sideburns som en tvättäkta 50talsrockare i ansiktet!!! Herre min skapare alltså!! Det var inga skäggstrån utan typ fjunen som löpt amok. Blev en rakning på det :S sen kom det praise the lord aldrig tillbaka. Som mest var fjunen nästan 6-7 mm lång.. man kunde nypa och dra… Som TUR är jag väldigt ljus och blond så därför syntes det inte så mkt. Men… Hallå?! Örk!!!

  16. Oj! Jag missade dagen D : (.. Men vad kul att du fick ihop ett gäng med så många säkert goa brudar : ) Ni kommer få det såå jäkla kul! : )

    Ang pigmentfläckar så fick jag massor som sitter kvar ännu och dom lär nog aldrig försvinna. Var gång jag solar tycker jag att det bara blir fler och fler. Men jag är av den sorten som har väldigt lätt för att bli brun. Som en teneriffakärring.. typ..

  17. Haha! Du ska vara glad åt att du blev enfärgad, själv blev jag knallbrun endast på ÖVERLÄPPEN och såg därmed ut som en stor, svullen kvinna(?) med mustasch. Not so pretty. Så hellre Teneriffakärring än Hårigadamen, känner jag personligen.

  18. Tyvärr ska jag baka 200 mini cupcakes till bröllopsmässan på mässan i Göteborg den helgen ( eller inte alls tyvärr egentligen men du fattar va jag menar ) så jag hoppas innerligt att det blir en sån succé att du bestämmer dig gör att anordna en till träff framöver :0)

    Nå solbränd kan jag väl inte minnas att jag kände mig men mörkare pigment i armhålor och navel hade jag förra gången. Försökte skrubba när jag var gravid men det var omöjligt tills ett tag efter graviditeten då liksom lossna det. Märkligt det där med alla hormoner och vad dom ställer till med.

    Kram

  19. Vilken dag du roddat ihop! Jag skulle gärna komma om det var en annan dag, i en annan stad och om det nu inte var fullt. Men kanske är detta verkligen din grej och du och Ranelid börjar turnera landet runt och snart kommer till en stad nära mig. Då lovar jag att komma.

    /en som också verkar ha död hud i naveln. Yuck!

  20. Alltså nu är jag faktiskt lite (mkt)’förbannad på mig själv!!! Hur farao kunde jag missa att beställa biljett?!?! Jag som sååå gärna velat gå o såklart fortfarande vill gå!! Snälla Emma, gärna reserv plats för mig!! Jag skyller på att jag hade glögg öppet hus i går em o sen på kvällen passade jag världens Sötaste tvååring, detta gjorde att jag inte kunde lusläsa o hänga inne på din blogg flera ggr om dagen o innan jag somnade( då var jag för trött). F À N också på ren skånska!! Nu får jag vädja till min kompis som köpte två biljetter!! Men, Emma, jag kan ändå, om d behövs, ta emot övernattande gäster!! Så kan de
    Använda pengarna på ngt annat än hotell!! Kram Lisa S i H-viken Nu skall jag bråka lite m mig själv innan jag somnar!!!

  21. Du var och är skitsnygg Emma! Trots död hud i naveln 😉 Skyll på mörkt navelludd haha

    Hoppas du kirrar en stor lokal (fast egentligen vill vi nog alla krypa ihop i dina soffor där hemma) så min vän som nu står på reservlistan kan hänga på mig från Uppsala 🙂

  22. Ånej jag blir så irris på mej själv, har jobbat idag så jag missade biljettförsäljningen…. Blir det något återbud så hojta!!! å vad jag vill komma det låter helt suveränt.
    Cred till dej underbara kvinna som fixat allt detta.
    Kram Camilla

  23. Hallå hallå, nu måste jag påpeka att alla Teneriffa-käringar inte är solbrända. Eller i alla fall inte alla Kanarie-kärringar. Här har du en GranCanaria-kärring som definitivt INTE är det. Har varit det EN gång men det försvann. Nu mera grön-blek som alltid.

    Hälsningar
    GranCanaria-kärringen Yohanna

  24. Pigmentförändringar tror jag många får som ett brev på psoten under graviditet. och den stannar kvar. På mig hamndade den som en fin (not!) mustach. Men vad gör väl det när man fick det allra finaste man har.

    Ha det fint Emma

  25. Jag var inte solbränd hela graviditeten men attans vad brun jag blev på somrarna. Nu undvek jag ju inte solen nån av gångerna och jag har hyfsat lätt för att bli brun men jag var en pepparkaka. 🙂
    Det finns så mycket som händer i kroppen under en graviditet. Undras hur lång en lista skulle bli. Själv har jag fått gått över till laktosfri mjölk båda gångerna för annars fick jag kramp i magen. 🙁

    Det kommer ett blogginlägg idag, på morgonen, om bloggeventet. Gud vad kul det ska bli!
    Kram

  26. Nu har jag läst igenom allas kommentarer och sitter som ett enda stort frågetecken här.
    Hur många glömde att de skulle köpa biljett? Väldans många tror jag.
    Med tanke på allt braigt du fixat hittills utan några problem så hittar du säkert en bra lokal för 300 pers för det kan nog vara ett rimligt antal att ha lokal åt.
    Lycka till!

    Kram Mrs G

  27. Jag var för långsam för att få en biljett…såååå trist 🙁
    Kanske jag knuffar mig in alt klär ut mig till Ranelid eller nått 😉

    KRAM!

  28. Jag har en kompis som också blev brun i naveln och under armarna. Och som en del andra också skrivit; det går att skrubba bort efter graviditeten. Men naveln var skitsvår att få normalfärgad igen. Jag däremot kan inte bli solbränd, jag blir bara solblekt brukar jag säga 😉 Är mest blålila genomskinlig för jämnan, och en ljusrosa liten griskulting på sommaren. Hade kunnat ge mycket för att få dina pigment. Drog en nitlott i genlotteriet!

  29. Åh..så trist !! Missade biljettförsäljningen:(

    Är ett stort fan både av dig Emma å Ranelid.
    Är härmed reserv~bor i Helsingborg så jag kan hoppa in på fem röda sekunder vid återbud.

    Kram

  30. Måste bekänna en sak, jag är så grymt avundsjuk på min syster som köpt inte en utan två biljetter till ditt bloggevent. Hon som började läsa din blogg pga mig. Hur som helst så funderade jag på att köpa biljett men eftersom jag ska ha bebis i mitten av januari så kändes det lite riskabelt att köpa biljett, vem vet vad jag orkar i februari liksom… Men nu är jag som sagt grymt avundsjuk på henne! Hoppas på att eventuellt få den ena biljetten i julklapp 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg