Att ge sig på det där med morgongympa igen.

Ja ni vet ju alla hur det gick sist. Pilates på snabbspolning. Vilket gjorde att jag hade förjävla ont lite precis överallt i några dagar efteråt och funderade på om det där med ryggskott kanske var värt det ändå, men nu har jag tagit mitt förnuft till fånga och ska försöka igen. Mannen har nämligen lyckats få den snälla skivan att funka i min laptop, så nu kan jag slänga upp den på vardagsrumsbordet, dra fram pilatesstolen och sätta igång. (Jag måste medge att det inte var med skriande glädje jag insåg att han löst skivproblemet, tyckte att jag hade en fin liten ursäkt där till att låta bli).

Jag vet att många av er kommit med förslag på alternativa träningsformer. Barnvagnspromenader och så. Och det är jätte-jättesnällt men ni förstår; jag är liksom inte alls typen som vill träna, och absolut inte för tränandets skull. Jag kan sträcka mig till pilates för ryggen (och för rödvinsdrickandet, men det är ju kört nu) men sen tar det liksom stopp. Jag applåderar alla ni kvinnor som äger toppluvor och spandexoveraller och som vet hur man stretchar och kan orientera med små kartor. Sist jag försökte orientera fick brandkåren komma och leta upp mig.

Så ja. Jag önskar innerligt att jag var en toppluvekvinna (inte minst för att de alltid har så bra tänder – vad beror det på egentligen?!) men jag har liksom nånstans accepterat att jag är en fullfjädrad äta-muffins-iförd-mannens-långkalsonger-samtidigt-som-jag-tittar-på-tvshop-kvinna. Det går fint det också.

Men nu har jag en beef med Mari Winsor att ta hand om.
Fi fan.

Ses snart igen.

36 kommentarer till “Att ge sig på det där med morgongympa igen.

  1. Lycka till!
    Antar att du själv har valt bort att dricka något alls under amningen? För du vet väl att det är helt ok att ta typ 1 glas 1 gg i veckan? Det är i alla fall vad min BM sa till mig. Även om man helammar alltså. Drack naturligtvis väldigt väldigt måttligt men något halvt glas vin slank i alla fall ner till någon middag även när jag ammade. Ha en bra dag!

  2. Pilates med rödvin låter inte illa pinkat, även om du inte dricker just nu kan jag se bilden framför mig 🙂

    Träning är inte mig grej heller (fast försöker intala mig själv att det är det) Men nej, jag är för bekväm av mig. Avis deluxe på alla som gillar att träna.

  3. Jag önskar verkligen att jag vore en sån som tycker det är skitkul med träning. Som tycker det är värsta bästa hobbyn. För då håller man ju sig lätt i form och tycker det är kul på samma gång. Mina hobbies är att fika. Fotografera. Läsa böcker. Inget som främjar god kondis eller snygg stark kropp direkt ;-). Men whattheheck – jag är redan gift. Jag har fött tre barn. Det må väl vara hänt att vara lite pluffsig. Och efter som de tre små barnen inte generat eoner av tid till övers föredrar jag att lägga den lilla tiden jag har till mig själv på saker jag gillar ;-).

  4. Magnus köpte en pilatesDVD åt mig när Vidar bara var någon månad gammal (Gwyneth Paltrow figurerade i den) och herregud så ont i kroppen jag hade efter de sessionerna. Jag trodde att min rumpa skulle lossna och falla av. God speed!

  5. Tänk på att göra det isåfall inte minst för din kropp och framtiden, skrämmande hur mycket lite träning kan göra för kroppen och dels förhindra framtida hjärt – och kärlsjukdomar. Jag kan själv säga att jag gärna också sitter i soffan och äter muffins, men regelbunden träning gör väldigt mycket! Googla upp Olga Rönnberg, hon kör PT online och är specialiserad på mammor efter födslar!

  6. Men jösses kvinna…
    Vet Du inte hur farligt det är att träna?
    Det är MASSOR med människor som skadar sig när de håller på med div. träningsaktiviteter.

    För att citera Henry Ford…
    ”Motion är strunt. Är Du frisk så behöver Du den inte och är Du sjuk så bör Du undervika den”.

    Må gott

    //Britt (som för tillfället, tycker det räcker med att ivrigt vicka på tårna)

  7. Ja, om man ändå bara kunde sitta framför tv:n och äta gott hela dagarna. Mmm… Då skulle jag vara världs mästarinna tror jag. =o)
    Har aldirg älskat att träna, men nu gör jag det 3 ggr i veckan och har fått mkt mer energi tro det eller ej.
    Lycka til med din nya morgonrutin!

  8. Här på jobbet har vi startat någon slags självplågerigrej. Vi ska gå ner minst 10% av vår kroppsvikt på 20 veckor….I potten ligger 500:- per person som vinnaren kammar hem.

    Jag som har väldigt många kilon att gå ner för att nå mina 10% innser ju att jag bara är med som sponsor, men hey! Kan jag gå ner om så bara 1 kilo är jag ju rätt nöjd ändå:)

    Jag är en jäkel på att orientera! De gånger jag vänder kartan allt eftersom vill säga. Då är jag ostoppbar och kan hitta i den tätaste skog. De andra gångerna har inte slutat så lyckligt…om vi säger så..;)

    Kram Susanne

    1. Oftast är det lättare att gå ner 10% om du har mer att ”ta av” så att säga. Dem som bara är smalfeta har det mycket svårare, tänk på det.

      Har gått på VV och vet av egen erfarenhet. HEJA!

  9. har en väldigt dålig rygg vilket rimmar illa när det kombineras med ”avsky att träna o älskar allt gott lite för mkt” har investerat i ngr väl valda timmar hos sjukgymnast som visade enkla bra övningar för att slippa ryggsmärta så det kan jag varmt rekomendera för då ser hon/han om man gör fel sedan följer jag upp med ngt besök/år för att kolla av…inga vikter, inget flås, inga träningskläder men smärtfri:))

  10. Haha så rolig du är!

    Jag råkar ju faktiskt vara en sån som älskar att träna. Alltså inte till överdrift eller nått sånt men ett per gånger i veckan annars blir jag tokig! Och orientera är jag grym på, eller hmmm, jag var grym, distriktsmästare i Värmland (där finns bara skog så alla orienterar) när jag var 12, känn på den (okej, det var bara två som deltog men ändå). Sen dalade min orienteringskarriär ganska ordentligt när jag blev äldre och man skulle börja använda kompass, och jag utvecklade någon slags misstro till kompassen och litade mer på min egen känsla, hmmm… (inte så smart).

    Nuförtiden springer jag utan vare sig karta och kompass och så sent som för två veckor sedan slutade det med att jag fick lifta hem eftersom jag sprungit vilse. (inte i någon värmländsk skog utan i ett bostadsområde i Skåne)

    Sedan kan jag också dementera det där sambandet toppluva- bra tänder. Jag har väl kanske sprungit med toppluva några gånger i mina dar och trots detta (!) har jag alltid hål i tänderna. Alltid. Kanske ändå att toppluva inte overrules smågodis?

    Ha en fin dag!

  11. Ja fy vad jobbigt det är med träning. Det krävs så mycket mental styrka för mig för att jag ska genomföra det. Så mycket enklare (och mysigare) att sitta här i soffan under en filt och smaska på ett litet scones..
    Jag var superdedikerad under våren och sommaren. Gav mig f-n på att gå ner de sista gravidkilona och komma i form. Och det gjorde jag, med råge. Det var mycket pannben. Men sen när man är i mål… och det blir höst. Då är det liksom inte lika sporrande längre. Läääääänge sedan jag tränade nu men jag intalar mig att jag ska ta upp det igen efter nyår, när jag börjar jobba igen. Ha ha… har ni hört den förut??

  12. He he he… Jag är heller ingen toppluve-kvinna… Har alltid hävdat att mina hästar ger mig tillräckligt med motion… Du vet… Mocka skit… Bära vatten… Släpa fram hö och så något svettigt ridpass på det… Men nu har dottern fått för sig att vi skall JOGGA tillsammans! Du hör ju själv… Och det sitter lite väl långt inne att neka henne sällskap, så det är bara att bita ihop… Stön…

    Kram Carin

  13. Å hå hå ja ja:) från att ha varit så aktiv så har det smugit in en ny inneboende alien i mig..Nämligen en Latmask..fniss…Å vad vi trivs tillsamman latmasken å jag:))
    ~Nää skämt å sido..jag har fått permanenta skador som gör att träning kan göra för ont, tyvärr..Men jag har börjat med lite egen~gjord träning som inte gör för ont på mig:))

  14. Lycka till! 😉 Själv var jag en ganska flitig pilates-utövare ett tag, men det har avtagit. Och jag har absolut inga ursäkter. Ajaj.

  15. Hehehehe jag gillar din livsstil! Själv är jag periodare, när det blir svårt att knäppa knappen på brallan tränar jag ett par veckor men det räcker oftast inte…och då tröttnar jag och köper nya brallor hahaha

  16. Haha känner igen det där när man inte blir ärligt överlycklig när någon löser ens ”problem (läs ursäkt…) :p

    Men lite Pilates á la normalhastighet kan säkert vara mysigt! Om inte annat för att slippa få ont av icke-existerande muskler…

  17. Brukar köra yoga, för mycket av mina ”problem” med rygg osv beror just på det – FÖR korta muskler. Jag tränar mer än gärna, jag mår så mycket bättre då! men är urkass på att ”komma igång” och få in rutinen.*tar sig i kragen*

    Lycka till med din pilates! och för guds skull, inte i ultrarapid! 😛

  18. Men du gör det Emma. Imponerande. Själv är jag typen som köper massor med träningsvideos och andra träningsredskap, lägger dem i lådan och hoppas att de ska göra någon nytta ändå. Har till och med en hel uppsättning filmer som plasten sitter kvar på…. 🙂
    Kramar Kicki

  19. Jag är helt med dig, att träna är egentligen inte roligt i sig. Förutom möjligen att dansa då förstås… Jag har en toppenDVD som jag fått med en tidning en gång, där Paolo Roberto skriker och så gör du övningar i en kvart. Skitbra. Fast man blir helt slut och får otäckt mycket träningsvärk (aj).

    Sen har jag ju både löpartights och reflexväst, men det är en annan historia.

  20. Skönt att det finns andra som inte gillar att träna =) Det hör ju till att man skall tycka att det är skönt att träna. för mig är det precis tvärtom, jag börjar må illa av att springa, hatar då det blir varmt då man skidar och tycker det är bökigt att åka iväg till en simhall mitt i vintern. Shopping på stan tycker jag borde räknas som träning 😉

  21. Hahaha, jag är också otroligt usel på orientering! I lågstadiet fick jag STÖD i att läsa kartan. Lite bättre har det väl blivit, men då i mer urban miljö. Nää tacka vet jag pilates och annan inomhusgymnastik 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg