Att ha försökt skapa lite mer julstämning.

Jag pyntar och pyntar här hemma men det finns ju fasiken inte en chans att man ska kunna hamna i stämning med det här ryska industrivädret utanför. Känns som om enda chansen till tomte är om någon skäggig typ från den lokala anstalten förvirrar sig hit av misstag.

Jag och kameran håller på att bekanta oss med varann och det går långsamt framåt – tillslut blir vi nog sams. Men det är sådär i början, en inkörningsperiod, och jag svär långa ramsor när jag råkar trycka på knappar som satt på rätt ställe på den gamla kameran men som nu är nåt helt annat på den nya. Men den är ljuvlig; klickljudet när man trycker av är oslagbart – man känner sig som Gilles Bensimon minus penis när man arbetar med den.

Jag valde ett Sigma-objektiv av den enkla anledningen att det är sjukt mycket billigare. Motsvarigheten i Canon skulle kostat ungefär tre gånger så mycket och det känner jag helt enkelt inte att det är värt. Men detta känns bra, har vidare bild än mitt macro så jag slipper backa lika mycket och den är mer solid i konstruktionen.

Nu ska jag bara öva lite till. Men ja, jag är redan förälskad.

Lanterna Tine K, julgranskulorna i lanternan är hundra år gamla så de minns jag tyvärr inte varifrån de kommer, ljushållare DAY, Glaskupa DAY, kottar från grannen, keramikfat Tine K, julgranskulorna som ligger i fatet är från ILVA.

25 kommentarer till “Att ha försökt skapa lite mer julstämning.

  1. *andas ut*

    Nu har jag, efter ett gäng veckor, ÄNTLIGEN läst hela din blogg.. Jättekul att läsa hur bloggen har ändrats från första inlägget.
    Jag har förälskat mig i ditt hus. Önskar och drömmer mig bort att jag oxå skulle kunna flytta ut på landet och inreda sådär mysigt.

    Nu ska jag ut i köket och baka mina lussebullar och se om jag får med mig min dotter eller om hon anser att Scooby Doo är intressantare.

      1. Samma här. Har läst igenom heeeela bloggen. Har aldrig hänt nån gång tidigare och jag bara älskar den. Har dessutom blivit så inspirerad att jag möblerat om och skaffat fler plädar och kuddar och pyck. Älskart 😉

  2. Halloj!
    Det går ju frammåt hos dig också 😉
    Sakta men säkert, det är mitt motto.

    Ville bara tala om att sist när jag skrev hos dig, att jag blev glad över att höra att du blev glad inne hos mig….mycket glad här, så fick jag en massa besök till min blogg från din blogg.
    Så nu kan jag meddela att du inte bara driver en evenemangsbyrå utan även en kontaktsförmedling.
    Kanske man skulle erbjuda lite länkbyte nu då a´la hemmorojdstyket 😉

    Ha det gott och pyssla lugnt.
    Hälsningar
    Yohanna

  3. Ha ha ha!! Sjukt kul beskrivninng :O)
    Vår lilla eos behöver oxå bytas ut, den har varit lite stulig på sistone, svårt att hitta fokus osv. Kanske man skulle spana in den du har och börja spara lite? Det är ju så kul att ta fina bilder och ännu vikigare tror jag att det är när man har barn. Man vill ju fånga ögonblicken på bild och spara för alltid :O)

  4. Visst är det svårt att skapa julstämning när regnet öser ner över buskarnas knoppar i mitten av december, men dina vackra arrangemang och bilder gladde åtminstone mig! 🙂

  5. Haha – vet vad du menar – min kamera gör oxå sånt där skönt klickklickklickljud så man känner sig som värsta proffset 😉 Jag har en SONY Nex-5 och jag älskar den. Behöver bara ett till objektiv för närbilder men det är ju så dyyyrt…

    Kram Mia

  6. Är sjukt sugen på ett nytt objektiv jag med, ska helt klart köpa sigma med för även om jag får p pris är originalen sjukt dyra.
    Tycker nog du fått ihop massa julfint hemma lite snö på det så är jul feelingen fixad =)

  7. Fiffigt att ha vackra kulor i lantern från Tine K, har den också och jag älskar den, kul med lite variation, det ska jag pröva 😉

    God Jul och Gott Nytt År!!

    Anna

  8. Hittade till din blogg för första gången idag, på en mycket långtråkig arbetsdag, och jag har garvat högt på mitt kontor hela eftermiddagen. Efter ett tag insåg jag att jag faktiskt läst ditt förlossningsbrev (som jag för övrigt tänkte planka rakt av, den dagen det är dags för mig)som Katta Kvack länkat till. Jag älskar verkligen ditt sätt att skriva! Jag vill tamigfan bli din kompis. Den här bloggen åker raka vägen upp bland bokmärkena, nu kommer jag följa dig varje dag. Och jag har hela arkivet att garva åt! Tack!

  9. Ja ryskt industriväder eller kalifornisk sol med vajande palmer….. inget ger så mycket julstämning 🙂 Kul att du gillar din kamera, jag är en Nikon-girl men funderar starkt på att byta upp mig ett snäpp från min D300. Blir spännande att se dina bilder i framtiden!! Håller med om Sigma, bra kvalité för mindre pengar, det måste man ju bara gilla!

  10. Underbart fint! Längtar så till stugan och att få jula till det. Åker en sväng över helgen.
    Och tänk. Sen är det bara 1 vecka kvar:)

    Här är ju vintrigt och fint, men ditt ryska industriväder har nog tyvärr hittat hit också, för det är flera plusgrader och det fina snötäcket sjunker ihop och gatorna blir snorhala..
    Men vädret har ju en vecka på sig att svänga och bjuda på härlig nysnö igen:)

    Kram Susanne

  11. Vilket galet väder det är? Om man tittar på hur det såg ut för ett år sen så tror man ju inte det är samma land överhuvudtaget?
    Jag har svårt att känna julstämningen förutom på kvällarna när det är riktigt mörkt ute.

    Kramar!

  12. Ryskt industriväder var verkigen rätta ordet, hehe 🙂 Håller tummarna för snö hit ner till söder. Vad är de föresten du har hängt kulan i? Olivgren? Mistel? Mistel kanske man skulle testa på…

  13. Redan vackra bilder på finfint pynt!
    Hihi, såg du att jag hade en läsare som undrade om jag läste din blogg. Hon kände igen rubriksättningen 😉 Jag läser ju så gärna din blogg och hoppas du inte har något emot att jag inspirerats av dig?! Jag tycker verkligen du har en fantastisk blogg och du är en förebild i bloggvärlden!
    Ha ett fint slut på veckan!
    Kram Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg